Kirjoitukset avainsanalla kamomillavesi

 

Olen käyttänyt kasvovetenä kasvivesiä eli hydrolaatteja jo pidemmän aikaa. Hydrolaatit ovat lempeitä vesipohjaisia ja höyrytislattuja kasviuutteita, joita olen käyttänyt sellaisenaan tai sekoitellut oman maun mukaan ja suihkutellut kasvoille ennen kasvoöljyn levittämistä.

 

 

Tähän tämän hetkiseen kasvoveteen sekoitin Limepop:n taikapähkinä- ja kamomillavesiä. Olen tehnyt kasvoveden lasiseen pumppupulloon, josta sitä suihkuttelen iholleni aamuisin sekä iltaisin kasvojen puhdistuksen ja suihkun jälkeen. Aamulla se herättää kasvot ihanan raikkaasti ja kun kostealle iholle levittää kasvoöljyn, lukitsee se kosteuden iholle.

 

 

Luomulaatuinen taikapähkinävesi on alkoholiton ja se rauhoittaa ihoa supistamalla ihohuokosia. Taikapähkinävesi kirkastaa ja virkistää ihoa sekä sopii epäpuhtaalle sekä herkälle iholle. Taikapähkinävettä olen tykännyt käyttää ihan sellaisenaankin kasvovetenä, mutta tällä kertaa lisäsin sekaan myös kamomillavettä.

Luomulaatuinen kamomillavesi rauhoittaa kuivaa ja herkkää ihoa. Kamomillavesi on myös desinfioiva ja se estää tulehduksia sekä kirkastaa ihoa. Kamomillavesi sopii loistavasti esimerkiksi tummien silmänalusten häivyttämiseen, samoin kuin myös taikapähkinävesikin, joten tätä kasvovettä on ihana suihkuttaa myös silmänympäryksille.

 

 

Puhtaaseen lasipulloon kaadoin suurimman osan, ehkä noin 2/3, taikapähkinävettä ja loput sitten kamomillavettä. Kasvovesi virkistää sekä rauhoittaa ihoa ja tuntuu aivan ihanalta kun sitä suihkuttaa kasvojen iholle!

 

-R

 

Kommentit (2)

Minnnnnna
1/2 | 

Hei! Innostuin tästä ohjeesta,onko tätä turvallista suihkia myös silmänympäryiholle?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiva kun innostuit ohjeesta! Olen käyttänyt kyseistä kasvovettä myös silmänympärysiholle! Toki siis niin, että taikapähkinävesi on alkoholitonta. :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Luonnonkosmetiikkafanina tykkään etsiä lempparikosmetiikkatuotteilleni luonnollisia vaihtoehtoja. Käytin pitkään Lumenen Lähde -sarjan misellivettä silmämeikinpuhdistuksessa sekä kasvovetenä ja tykkäsin siitä kovasti. Luonnonkosmetiikkaahan se ei ole, joten rupesin etsimään luonnollisia, mutta siedettävän hintaisia vaihtoehtoja.

Tilaillessani raaka-aineita kotikosmetiikkaani varten, törmäsin kasvivesiin, joista en ennen ollut kuullutkaan. Kasvivesiä kutsutaan myös hydrolaateiksi tai kukkavesiksi ja ne ovat vesipohjaisia, höyrytislattuja, kasviuutteita. Kasvivedet ovat erittäin lempeitä ja niitä voidaankin käyttää suoraan iholla tai osana luonnonkosmetiikkatuotteita.

Olen kasvivesistä sekoittanut oman kasvoveteni, johon käytin luomulaatuisia appelsiinin kukkavettä, kamomillavettä sekä laventelivettä. Appelsiinin kukkavesi tasapainottaa, raikastaa ja kosteuttaa ihoa. Kamomillavedellä on ihoa desinfioivia ominaisuuksia, joten se estää tulehduksia ja kirkastaa ihoa. Se rauhoittaa kuivaa sekä herkkää ihoa ja häivyttää tummia silmänalusia. Laventelivesi taspainottaa, rauhoittaa ja viilentää ihoa sekä on antiseptinen ja supistaa ihohuokosia.

 

 

Luonnollinen kasvovesi on toiminut minulla tosi hyvin hoitamaan ihoa ja jopa poistamaan meikin silmien ympäriltä. Itse en ripsipidennysten ansiosta käytä arkisin ripsiväriä tai muuta silmämeikkiä, joten kasvovesi riittää minulla poistamaan meikin lähinnä silmänalusilta ja puhdistusvaahto sitten hoitaa muun kasvomeikin puhdistamisen suihkussa. Aamuisin kasvovesi myös virkistää ihanasti kasvot ja varsinkin silmänympärykset.

Itse tilaan kasviveteni sekä muut kotikosmetiikan raaka-aineet Limepop:sta ja olen ollut hurjan tyytyväinen tuotteisiin sekä palveluun. Suosittelen lämmöllä!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram