Kirjoitukset avainsanalla Unelmat

 

Vuosi on vaihtunut ja se saa ehkä tietyllä tapaa jokaisen meistä miettimään, mitä kaikkea edellinen vuosi on pitänyt sisällään ja mitä tuleva tuo tullessaan. Osa meistä tekee uudenvuodenlupauksia ja osa asettaa alkavalle vuodelle tavoitteita tai toiveita. Jollain tapaa uusi vuosi tuntuu uudelta alulta, jolta voi odottaa mitä vain.

Itse en tee uudenvuodenlupauksia enkä oikein uskalla toivoakaan mitään. Tiedän, että vaikka kuinka toivoisin, lupaisin tai asettaisin vuodelle tavoitteita, elämä voi ja todennäköisesti päättääkin toisin. Koen, että on helpompi olla asettamatta tavoitteita tai odotuksia alkavalle vuodelle ja toisaalta taas en kovin paljoa haluaisi muistella mennyttäkään vuotta.

Jokainen vuosi kuitenkin pitää sisällään ne omat surut, ilot, vastoinkäymiset ja onnistumiset. Toiset vuodet ovat rankempia ja vaikeampia kuin toiset, mutta on selvää, että jokaiseen vuoteen mahtuu niin hyvää kuin huonoakin. Haluan yrittää muistaa vain ne hyvät ja unohtaa huonot. Vastoinkäymisistä olen yrittänyt ottaa opikseni sen minka voin, mutta niihin en halua liikoja palata.

Itsellenikään en halua asettaa liikoja odotuksia. Toivon, että pystyn olemaan itselleni ja läheisilleni armollinen, hyvä ihminen. Toivon, että osaan pitää huolta itsestäni ja läheisistäni, sillä tiedän, että tuleva vuosi on varmasti raskas, hektinen ja ruuhkainen. Kaiken sen keskellä toivon, että muistan olla kiitollinen ja onnellinen. Toivon myös, että en odota itseltäni tai läheisiltäni liikoja.

Tietenkin toivon, että vuosi pitää sisällään onnellisuutta, terveyttä ja rakkautta, mutta tiedän, että ne ovat asioita, joihin en paljoakaan pysty itse vaikuttamaan. Toivon kuitenkin, että pystyn tekemään parhaani niiden eteen ja asennoitumaan oikein. Toivon, että yhdessä perheenä selviämme vuoden mukanaan tuomista haasteita sekä vastoinkäymisistä. Siinä on jo niin paljon toivetta yhdelle vuodelle, että muuta en voi toivoakaan.

 


Unelmia minulla kyllä on. Minun mielestäni unelmat ovat eri asia kuin toiveet tai tavoitteet. Unelmat ovat sellaisia asioita, jotka eivät aina ole edes saavutettavissa. Voin unelmoida vaikkapa lottovoitosta, mutta silti se ei mitä todennäköisemmin koskaan tule toteutumaan. Minulle unelmat ovat ehkäpä toveiden esiaste. Jos unelma vaikuttaa siltä, että se voisi toteutua, muodostuu siitä toive. Toive kun on minusta enemmän sellainen toteutettavissa oleva asia.

Toki unelmatkin voivat toteutua ja monta unelmaani onkin toteutunut. Unelmat tosin ovat minulle jollain tavalla pyhä asia. Ne ovat niin henkilökohtaisia, että en halua puhua tai kertoa niistä oikeastaan kenellekään. Haluan pitää unelmani omassa sisimmässäni ja tavoitella niitä ilman minkäänlaisia paineita tai ulkopuolisia odotuksia. En halua, että kukaan tietää unelmistani, sillä ehkä jollain lailla pelkään, että ne eivät koskaan toteudu, jos joku tietää niistä.

Tosin, unelmien kirjoittaminen ylös kannattaa kyllä! Minulle todella kävi niin, että kun kirjoitin unelmani itselleni ylös, ne ovatkin pikkuhiljaa toteutuneet. Nyt uuden vuoden vuoden kynnyksellä kannattaakin kirjoitella omiin muistiinpanoihin omat unelmansa. Uskon, että kun ne on itsellä jossakin kirjattuna, alkaa alitajunta niitä pikkuhiljaa käsitellä ja toteutella, jos suinkin mahdollista.

Toivotankin kaikille hyvää uutta vuotta! Toivon, että se pitää sisällään juuri sitä, mitä tarvitset.

 

-R

 

Kommentit (2)

Tarja/Ruusu-unelmia ja villasu...
1/2 | 

Oli mukava lukea ajatuksiasi. Olen kanssasi samoilla linjoilla uuden vuoden lupausten suhteen. Joskus olen tehnyt uuden vuoden lupauksia, joista osa on toteutunut ja osa ei tai muuttanut muotoaan vuoden aikana. Kun kirjoittaa haaveensa tai suunnitelmansa vaikkapa kalenteriinsa, ovat ne "näkösällä" ja toimii niiden suuntaan. Onnea ja iloa, kaikkea hyvää alkaneeseen uuteen vuoteen 2020!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tein tällä viikolla päätöksen, jota olen miettinyt jo monta vuotta. Hain nimittäin joogaopettajakoulutukseen! Olen joogaopettajaksi kouluttautumista harkinnut ja punninnut pitkään.

Olen pohtinut, onnistunko siinä? Onko meillä varaa siihen? Onko se millään tapaa kannattavaa? Olen miettinyt, että saanko ikinä tarpeeksi töitä, jotta voin tienata edes koulutuksen hinnan takaisin? Onko joogaopettajia työmarkkinoilla jo liikaakin?

Yksi asia, jota en ole miettinyt tai kyseenalaistanut, on se, että haluanko sitä. Vastaus kun on selvä. Haluan! Olen halunnut sitä jo kauan, mutta asiat eivät ole olleet vielä kypsiä sille. Ei ole vielä tullut sellaista hetkeä, että olisin löytänyt juuri sopivaa koulutusta Tampereelta tai, että elämäntilanteeni olisi kouluttautumisen sallinut.

 

 

Uskon vahvasti, että kaikki tapahtuu, jos niin on tarkoitettu ja nyt oli tarkoitettu, että törmäsin juuri minulle täydelliseen koulutukseen. Asiat loksahtelivat aiemmin paikoilleen, jotta voisin tavoitella unelmaani. Vaikka hyvin on mahdollista, että samanlaisia tilaisuuksia on ollut tässä matkani varrella, en ole vielä uskaltanut niihin tarttua. Olen ollut niin kiinni vanhassa.

Se, että palaset putoilivat paikoilleen, ei ollut mitenkään helppoa. Siihen kuului kipeitä asioita ja niiden hyväksymistä. Niitä työstän edelleen, mutta nyt minun on helpompi olla. Tiedän, että nyt asiat ovat menossa eteenpäin ja kaikki järjestyy tavalla tai toisella. Ei sillä tavalla kuin olin tähän hetkeen suunnitellut tapahtuvaksi vaan ihan toisella tapaa.

Kyllä se siitä. Elämä kantaa ja asioista pitää osata päästää irti, jotta voi ottaa vastaan uusia tilaisuuksia. Tilaisuuksia, jotka toivottavasti vievät eteenpäin. Ne tuovat elämään taas kaikkea uutta, vaikka välillä vähän pelottaakin. Ainahan uuden edessä hieman jännittää ja vanhasta on välillä vaikea päästää irti! Onneksi minulla perheeni tässä ympärilläni minua tsemppaamassa.

 

 

Olen todella onnellinen, että tein päätöksen mennä eteenpäin ja tarttua uusiin haasteisiin! Tiedän, että minulla on joogaopettajana paljon annettavaa enkä malta odottaa, että saan jakaa joogan hyvää oloa eteenpäin. Odotan enemmän kuin innoissani, että vuosi vaihtuu ja pääsen helmikuussa aloittamaan opiskelun!

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Hei ihan mahtavaa! Onnea! 

Olen kanssa pyöritellyt tulevaisuuteen liittyviä juttuja tosi paljon päässäni tänä vuonna ja kerännyt rohkeutta tiettyihin asioihin. Ainahan se uusi pelottaa ja voi ottaa aikaa, että uuteen tottuu, mutta loppupeleissä muutoksia tapahtuu aina, ja joskus ne tuo tullessaan hyviä juttuja, vaikkei heti siltä tuntuisikaan. 

https://naissanelioissa.wordpress.com/

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! :)

Se on kyllä just noin! Toivottavasti sullakin rohkeus riittää ja saat otettua niitä vaikeita ensiaskeleita. Se on välillä tosi vaikeeta!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Vaikka voima- ja mietelauseiden ystävä olenkin, välillä minua kyllästyttää kovin kaikki ne yltiöpositiiviset ja epärealistiset voimalauseet. Tiedättekö ne "Pystyt mihin vain, kunhan vain yrität ja uskot" -tyyliset lainaukset?

Elämässä on niin monta asiaa, joille me vain emme voi mitään. Emme vaikka kuinka uskoisimme tai yrittäisimme. Niin se on, ja niin sen kuuluukin olla. Aina emme saa sitä, mitä haluamme. Emme vaikka kuinka uskoisimme ja yrittäisimme. Ja hyvä niin!

Ei elämässä kuulukaan saada kaikkea, mitä haluaa. Elämään mahtuu myös pettymyksiä ja pieniä vastoinkäymisiä, eivätkä ne saa tuntua maailmanlopuilta. Tai toki hetkellisesti ne siltä saattavat ja saavatkin tuntua, mutta niistä vain on ajan kanssa päästävä yli ja jatkettava eteenpäin. Suuret vastoinkäymiset ovat sitten asia erikseen, eikä niiden käsittely ole näin yksinkertaista.

 

 

Pettymykset sekä pienet vastoinkäymiset kuuluvat elämään ja jokaisen niitä vain on osakseen saatava. Eikä se ole huono juttu, sillä pettymykset ja pienet vastoinkäymiset:

  1. Tekevät meistä vahvempia
  2. Opettavat meitä olemaan viisaampia
  3. Tekevät meistä kärsivällisempiä
  4. Laittavat meidät nousemaan aina uudestaan
  5. Antavat mahdollisuuden tehdä pysyviä muutoksia elämässä
  6. Selkeyttävät arvomaailmaamme
  7. Tekevät meistä nöyrempiä ja kiitollisempia
  8. Laittavat liian korkeat odotuksemme vastaamaan todellisuutta

Pettymykset ja pienet vastoinkäymiset tosiaan opettavat meitä. Ne pitävät meidän jalkamme maassa ja estävät meitä haaveilemasta sellaisesta, mikä ei ole todellisuudessa edes mahdollista toteutua. Ilman pettymyksiä ja vastoinkäymisiä olisimme kaikki todennäköisesti hyvin itsekkäitä ja ylimielisiä.

 

 

Vaikka kuinka tuntuukin kipeältä myöntää, että ei se, mitä yritin, onnistunut tälläkään kertaa, on niin vain tehtävä. On myönnettävä itselleen, että kaikkeen ei vain itse pysty vaikuttamaan vaikka mitä tekisi ja miten ajattelisi. Mutta siihen, mitä vastoinkäymisen kohdatessa tekee ja ajattelee, siihen voimme itse vaikuttaa.

Jos asia, jota tavoittelemme, todella on meille tärkeä ja realistinen saavuttaa, voimme nousta ylös ja yrittää uudelleen. Jos tavoite on liian korkealla, eikä unelma ole toteutettavissa, on ehkä aika myöntää tappio ja vaihtaa kurssi kohti uusia haasteita sekä unelmia. Välillä on hyvä miettiä, että ovatko tavoitteet saavutettavissa, sillä itseltään tai muilta ei pidä vaatia mahdottomia.

Itselleen pitää olla armollinen ja rakastaa itseään vaikka kaikki tavoitteet eivät aina toteutuisikaan! Omaan itseensä pitää toki myös uskoa, sillä me pystymme moniin asioihin, jotka tuntuvat vaikeilta saavuttaa niin kauan kuin ne ovat realistisia. Lentämään emme opi vaikka kuinka räpyttelisimme, mutta esimerkiksi käsillä opimme kävelemään, jos vain motivaatiota riittää.

 


Matkalle tavoitteiden saavuttamisessa mahtuu lukematon määrä pettymyksiä ja pieniä vastoinkäymisiä. Itse ajattelen niin, että tarvitsen kaikki ne pettymykset, jotka elämä antaa ja saan ne siksi, että oppisin niistä. Ainakin ne opettavat arvostamaan kaikkea sitä, mikä juuri nyt on hyvin!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram