Kirjoitukset avainsanalla Ulkoilu

 

Olen kirjoitellut aiemminkin joogan hyödyistä ja nyt muutamana päivänä olen edellisten kesien tapaan siirtänyt joogamattoni ulos. Nautin ulkona joogaamisesta aivan älyttömän paljon ja saan siitä ihan hirveän paljon energiaa. Mieli rauhoittuu ihan erilailla takapihan linnunlaulussa kuin sisätiloissa ja kesäinen tuuli tuntuu joogatessa iholla aivan ihanalta.

 


Jooga on minulle todella tärkeä harrastus ja aiempi joogapostaukseni löytyykin täältä. Sen voi sieltä käydä lukemassa, jos se on jäänyt välistä ja, jos sellainen sattuu kiinnostamaan.

Tämän päiväiseen postaukseeni kokosin listan ulkona joogamisen hyödyistä ja tälläiset tulivat ensimmäisenä mieleeni:

1. Raikas ilma. On ihan eri asia hengittää ulkoilmaa kuin sisäilmaa! Raikas ulkoilma on happea täynnä ja ihanan puhdasta sekä virkistävää. Joogassa tietoinen hengittäminen on erittäin tärkeää ja on ihan mahtavaa kun voi hengittää raikasta ulkoilmaa sisäilman sijasta.

2. Hyvästit päänsärylle. Minulla jooga helpottaa aina päänsärkyä, lievittää niskajumeja ja laittaa veren kunnolla kiertämään. Kun joogaharjoituksen tekeekin ulkona, ei päänsärystä ole enää harjoituksen jälkeen tietoakaan. Tosin, ehkä ihan porottavassa auringossa joogatessa se päänsärky saattaa vain pahentua.

 

 

3. Maisemat. Ulkona joogatessa pystyy nauttimaan ihanasta maisemasta, missä sitten ikinä joogaa tekeekään. Minä olen joogannut mökin kesäkeittiön terassilla järvimaisemissa, laiturilla veden äärellä, kotona takapihan sekä etupihan terasseilla ja Kroatiassa parvekkeella. Jokainen maisema tuo oman fiiliksensä harjoitukseen ja se on ihanaa!

4. Erilainen ympäristö. On mielenkiintoista joogata erilaisessa ympäristössä ja uudet, tavallisesta poikkeavat, äänet tekevät joogaharjoituksesta erilaisen kuin mihin on tottunut. On hyvä oppia keskittymään erilaisissa ympäristöissä eikä aina vain siellä tutulla studiolla ja kotona.

 

 

5. Tervehdi oikeaa aurinkoa. Joogassa tehdään yleensä harjoituksen alussa aurinkotervehdyssarjoja, joissa todellakin tervehditään aurinkoa. Kun joogaa ulkona, voi ihan oikeasti tervehtiä sitä oikeaa aurinkoa! Vaikka se aurinko olisikin pilven takana, on aurinkotervehdys aivan erilainen tehdä ulkona kuin sisällä.

6. Katso taivaalle. Kun katse siirretään harjoituksessa tai asanassa kattoon tai ylöspäin, voit siirtää katseen korkealle taivaalle. Ja se tuntuu mahtavalta!

 

 

7. Ulkoilman terveysvaikutukset. Jokainen varmasti tietää, että ulkoilu tekee hyvää keholle ja ulkona mielialakin kohoaa paremmin kuin sisätiloissa oleskellessa. Luonnonvalo piristää ja tuo virkeyttä jo lyhyenkin joogaharjoituksen aikana.

8. D-vitamiinin määrä kehossa kasvaa. Auringonvalo käynnistää ihoon osuessaan prosessin, jonka lopputuloksena keho alkaa tuottaa D-vitamiinia. Eli, jos joogaa aurinkoisena päivänä hetken ulkona, keho saa sopivasti auringonvaloa D-vitamiinin tuotantoa varten jo käsien ja jalkojen kautta.

 

 

9. Tasapaino kehittyy. Ulkona joogatessa alusta ei ole yhtä tasainen kuin joogasalin tai kodin lattia. Vaikka terassi onkin tasainen, antavat terassilaudat ihan erilailla periksi kuin vakaa lattia ja esimerkiksi terassilautojen välit tuovat tasapainoiluun ihan uuden haasteensa. Nurmikosta, kalliosta tai hiekkarannasta puhumattakaan.

10. Säästät aikaa. Kun siirrät joogamaton ulos ja teet itse oman harjoituksesi, säästät joogastudiolle ja takaisin siirtymiseen tarvittavan ajan. Kiireisenä hetkenä ehdit hyvin joogata kun vain avaat joogamaton eikä tarvitse mennä studion aikataulujen mukaan. Jos oma joogaharjoitus ei tunnu hyvälle ajatukselle, kannattaa tutustua esimerkiksi Yogaian  palveluihin.

Aurinkoista maanantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (2)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos ja kiva kuulla, että olet samoilla linjoilla! :) Ulkona joogaaminen on aivan ihanaa.

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

En ole varmasti koskaan ennen ajatellut näin, mutta aivan mahtavaa kun satoi lumi maahan jo näin aikaisin! Kunpa se sulaisi vasta keväällä ja koko pitkä talvi ja varsinkin pimeä marraskuu olisikin luminen ja valoisa. Tämä valon määrä päivisin on valehtelematta ainakin tuplaantunut, jos verrattaan siihen lumettomaan alkusyksyyn. Näkymä ruokailutilan ikkunasta takapihan terassille on aivan mielettämän kaunis! Jos lunta ei olisi, takapihan metsä olisi täynnä pystyynkuolleita kasveja ja lehdettömiä puita.

 

 

Mutta parasta on se, että lapsilla on niin hauskaa ulkona lumessa! Lenkit voidaan tehdä pulkkaa vetäen, oman pihan mäki on kovassa käytössä ja ihana pikku-apuri saa kolata lunta sielunsa kyllyydestä. Pikkumies on virittänyt aurausmerkit ja työmäätörpöt pitkin pihaa ja tekee lumihommia omalla pikkukolallaan ihan hulluna! Onneksi välillä ehtii kuitenkin vetää innosta hihkuvaa pikkusiskoaan pulkassa pitkin pihaa.

 

 

Hyvä puoli on myös se, että kun maa on lumesta valkoinen, koiran tassut sekä lasten haalarit ja kengät ovat puhtaita kun tullaan pihalta sisälle. Sisään ei kulkeudu hiekkaa ja kuraa vaan koiran tassut sekä lasten kengänpohjat ja haalarinpuntit ovat toki lumisia, mutta puhtaita! Nämä pikkupakkaset ovat vielä siedettäviä pukemisrumbaakin ajatellen kun ei tarvita kuin toppavaatteet, joten pukemismäärä ei lisäänny. Vaatteet vain ovat paksumpia!

Nyt vain täytyy nauttia tästä valoisuudesta ja keksiä sitten lapsille kaikkea kivaa tekemistä, jos tämä lumi tästä meinaa sulaa! Vielä ainakin on maa valkoisena ja mittarikin pakkasen puolella. Vielä kun löytäisin ne talvekengät itselleni jostain varaston perukoilta niin ulkonakin tarkenisi paremmin. Valoisaa loppuviikkoa kaikille!

 

-R

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram