Kirjoitukset avainsanalla tyyli

 

En oikein osaa esitellä asujani tai pukeutumistani muutenkaan, mutta nyt ajattelin yrittää kokoamalla tähän lempparimekoistani muutaman kuvan. Kuvat on otettu Prahan matkalta eikä tarkoituksena ollut kuvata asuja, mutta lomakuvissahan ne näkyvät ihan hyvin kuitenkin!

Viimeisin kuva on tosin otettu Tampereelta, mutta asu on kyllä ostettu Prahasta. Olen tosi huono sovittamaan vaatteita kaupoissa ja ostankin suurimman osan vaatteistani ihan summassa tai sitten tilaan postimyynnistä ja sovitan kotona. Tuo viimeisinkin asu oli aivan törkeän hyvällä tuurilla juuri sopiva vaikka en sitä jaksanut sovittaakaan!

 

 

Tämän valkoisen mekon, joka näkyy myös ihan ensimmäisissä kuvissa, ostin H&M:ltä muutamalla eurolla. Vaikka kuvissa ei näykään, mekossa on mustia pilkkuja sekä takana on ylhäällä halkio ja nappikiinnitys. Laukku on ikuisuuden vanha ja kengät ostin Prahasta kun minulla oli yhdet ainoat käyttökelpoiset sandaalit. Mekkoa tulee varmasti käytettyä paljon!

 

 

Tumma, kukallinen, mekko on myös H&M:ltä ja emmin kauan, että onko se minun tyyliäni vai ei. Tulin sitten siihen tulokseen, että minun tyylini ei ole niin tarkka rajoistaan ja ostin mekon, johon olen sitten ollutkin tosi tyytyväinen tehtyäni siihen hieman muutoksia.

Mekossa oli pitkät hihat, mutta tuunasin sitä ja nyt siinä on käsittelyni jälkeen tuollaiset puolipitkät röyhelöhihat. Röyhelöä löytyy mekosta muutenkin! Sitä on mekon edessä, kauluksessa ja helmassa myöskin. Mekossa on takana ylhäällä halkio sekä nappikiinnitys. Vaikka mekko onkin tumma, on se ihanan kevyt päällä.

 

 

Normaalisti kesäpäivinä minun tulee käytettyä ihan perusmekkoja, kuten muutamassa edellä olevissa kuvissakin päälläni on. Korkkareita en oikein jaksa laittaa jalkaani, jos tiedän, että tulee käveltyä paljon esimerkiksi epätasaisella kadulla tai mukulakivillä. Prahan reissulla minulla ei ollut korkkareita ollenkaan mukana ja hyvä niin! Ei niillä olisi siellä kyllä jaksanut hoiperrella.

 

 

Kuva on hieman huono, mutta tykkään kovasti tästä väljästä, oranssista, mekosta. Siinä on paitapuserotyyliset kaulukset ja edessä napitus noin puoliväliin asti. Malli on tosiaan ihanan väljä ja mekko on tosi kevyt päällä. Mekko on myös ostettu H&M:n alesta muutamalla eurolla ja tiedän, että tämä on pitkäikäinen mekko.

 

 

Tämän ihanan haalarin löysin Prahan alennusmyynneistä C&A:lta ja tosiaan ostin sen sovittamatta, mutta onneksi se oli sopiva. Haalari oli hieman liian avara edestä, mutta tuunasin sitäkin hieman. Haalarissa on olkapäillä röyhelöt ja kangas on ihanan pirteä ja kukallinen. Selkä on myös aika avoin ja sivussa on vetoketju.

Hieman epäkäytönnöllisiähän nämä haalarit ovat riisumisen ja pukemisen kannalta, mutta muuten tykkään niistä kovasti. Tämä on myös sellainen vaate, joka tulee varmasti olemaan yksi suosikeistani jatkossakin!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Minua jotenkin ärsyttää kaikenlainen ihmisten lokerointi. Tämä on varmasti peruja isältäni, joka on aina sanonut, että älä mene samaan muottiin muiden kanssa vaan tee niinkuin haluat ja oikealta tuntuu. Enkä minä ole todellakaan mikään shokeeraaja kun vaatteista tai hiustyyleistä puhutaan, mutta haluan olla sellainen kuin olen.

Minua ärsyttää se ajattelutapa, että tietyn ikäinen ihminen ei saisi käyttää tietynlaisia vaatteita tai hiustyylejä. Naurettavaa! Jos ihmisestä tuntuu siltä, että pinkki jakku tai pillifarkut sopii hänelle niin sittenhän se sopii. Jos aikuinen haluaa pukeutua samalla tavalla kuin nuoret niin miksi ei saisi? Miksi vain tietyn ikäiset saisivat käyttää tiettyjä vaatteita? 

 

 

"Pukeudu ikäisellesi sopivasti"

Minä itse yritän pukeutua hyvän maun (siis oman hyvän makuni) mukaisesti eikä pukeutumistyylini varmasti vastaa kolmekymppiselle kolmen lapsen äidille laadittua kaavaa. Käytän paljon värejä ja osa vaatteistani on ostettu nuorten osastolta vaikkapa H&M:ltä. Osa jopa lasten osastolta.

Kotona ja joskus ruokakaupassakin kuljen joogatrikoot tai treenileggingsit jalassa. Mitä sitten? Mitä väliä sillä mahtaa olla? Minua itseäni ei jaksa kiinnostaa kuinka muut pukeutuvat. Ei minua haittaa, jos vaikka kuusikymppinen nainen käyttäisi treenileggareita. Miksi kiinnostaisi? Jos hän itse tykkää niin hyvä!

Kuuntelin juuri joku päivä kaupassa vaateosastolla kun kaksi naista katseli vaatteita. Äänestä päätellen olivat ehkä viisikymppisiä ja jos oikein ymmärsin, vaate, jota he katselivat, oli väriltään kirkkaan pinkki. Toinen sanoi, että aivan ihanan värinen, mutta eihän hänen ikäisensä voi sen väristä päälleen laittaa.

Teki mieli mennä väliin ja sanoa, että ilman muuta voit, jos haluat! Ihan varmasti voit. Osta se. Osta ja kanna sitä ylpeydellä!

 

 

Aikuisen naisen hiukset

Toinen juttu on hiukset. Voiko kolmekymppinen kolmen lapsen äiti pitää samanlaista lettiä kuin ekaluokkalainen tyttärensä? No tottakai voi! Miksei voisi? Tykkään pitkistä hiuksistani, mutta arjessa niitä on pienten lasten kanssa ihan turha pitää auki, joten tulee keksittyä kaikenlaisia helppoja virityksiä hiuksiin.

Suosikkini on tämä kuvissakin näkyvä sivuletti, joka syntyy hetkessä. Sen saa helposti tehtyä ilman peiliä kaiken muun touhun ohella ja itseasiassa se on myös ekaluokkalaisenkin suosikki kouluaamuina. Hänelle vain yleensä jatkan letin loppuun saakka, jotta täit eivät siihen tarttuisi.

Saatan käyttää ponnaria sivulla, alhaalla tai ylhäällä. Joskus tukassani on sotkunuttura ja joskus puoliponnari. En voi käsittää miksei tietyn ikäisellä voisi olla juuri sellainen kampaus tai leikkaus kuin hän itse haluaa. Joskus kuulee, että aikuiselle naiselle ei sovi pitkä tukka vaan se kuuluu pitää lyhyenä. Miksi, oi miksi? Jos haluan, että tukkani on pitkä niin sittenhän se on.

 

 

Kanna itsesi ylpeydellä

Minun mielestäni on kamala ajatus, että en voisi enää koskaan pukeutua niin kuin haluan, koska olen liian vanha tai koska se ei sopisi vartalotyypilleni. Olisi kamalaa, että minun täytyisi leikata hiukseni, koska aikuisella ei voisi olla pitkää tukkaa.

Itse katson aina ihaillen ihmisiä, jotka kantavat itsensä ja vaatteensa ylpeydellä. Olipa se sitten "sopivaa tai epäsopivaa" ikäisilleen. Minusta on pääasia, että jokainen viihtyy sellaisena kuin on ja uskaltaa olla oma itsensä. Letti päässä tai ihan miten vaan.

Mukavaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram