Kirjoitukset avainsanalla resepti

 

Nyt on pakko jakaa meillä viikonloppuna vietettyjen (ja vietettävien) 8-vuotissynttäreiden kunniaksi maailman parhaan suklaakakun ohje. Kakku on niin suussa sulavaa ja herkullista kuin olla voi eikä tässä todellakaan kaloreita laskeskella. Meidän tämänkertaiseen kakkuun lisättiin vielä ripaus kookostakin makua antamaan, mutta toki kakku toimii ilman sitäkin.

 

Fazerin suklaakakku Kumpulan tapaan
alkuperainen ohje täällä
 

Pohja

kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

 

Täyte ja kuorrute

2 dl kuohukermaa
300 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

 

Koristelu

100 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuoka rasvalla ja leivitä se kookoshiutaleilla, mikäli ne ovat mieleesi. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa ja lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina kakkuvuokaan, Paista uunissa 40-50 minuuttia.

Jäähdytä kakku hyvin ja valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto sekä tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi ja joukkoon sula suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi kermavaahto.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin sekä loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta rouhitulla suklaalla ja kakku on valmis viemään kielen mennessään!

 

 

Tämä on aivan ehdottomasti kakku, jota kannattaa kokeilla, jos suklaakakkua on leipomassa - ja vaikkei olisikaan! Kakku on ihanan kosteaa ja suklainen tuorejuustotäyte vie todellakin kielen mennessään.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Eilen meillä syötiin iltapalaksi kookoksella höystettyä omenakaurapaistosta, jota syötiin sitten vielä tänään välipalaksikin. Koko uunivuoka tyhjeni kummasti, joten ilmeisen hyvää paistos oli myös lasten mielestä. Minä tykkään kovasti kookoksen mausta ja se sopi erinomaisesti omenakaurapaistokseen!

Keliakiaviikon kunniaksi mietiskelin, että paistoksenhan voi tehdä myös helposti gluteenittomana. Meidän paistoksen kaurahiutaleet tai jauhot eivät olleet gluteenittomia, mutta, jos ne vaihtaa gluteenittomiin tuotteisiin, niin paistos sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

 

 

Omenakaurapaistos kookoksella höystettynä

n. 10 pikkuomppua
1 tl kanelia
100 g Oivariiniä
1 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
kookoshiutaleita

Kuori ja pilko omenat voideltuun, uuninkestävään, paistovuokaan haluamasi kokoisiksi ja ripottele päälle kanelia. Sulata Oivariini, sekoita jauhot, fariinisokeri, kaura- ja kookoshiutaleet omassa kulhossaan. Kookoshiutaleita kannattaa laittaa juuri oman maun mukaan! Lisää sekaan sulatettu rasva, sekoita hyvin ja levitä seos omenalohkojen päälle.

Kypsennä paistosta 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Omenakaurapaistos on minun mielestäni parasta joko vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa nautittuna. Tällä kerralla meillä oli vaniljavaahtoa - viimeksi vaniljajätskiä.

 

 

Kookos toi ihanaa vaihtelua omenakaurapaistokseen, joka on minun herkkuani muutenkin. Omenat voi toki jättää myös kuorimatta, mutta meillä lapsille ei kuoret uppoa. Kookos ei maistunut paistoksessa liikaa eikä kookoshiutaleetkaan tuntuneet suussa ikävästi niinkuin joskus niiden kanssa käy. Kannattaa kokeilla!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Operaatio omppupuiden tyhjennys jatkuu ja tänään tehtiin välipalaksi omena-kaurapannukakkua. Kaurapannukakkua olen tehnyt ennenkin ja tänään päätin lisätä joukkoon omenaraastetta kun niitä omenoita nyt puista niin paljon tulee. Kaurahiutaleet tekevät pannarista täyttävämmän ja minusta omenakin sopii joukkoon oikein hyvin.

Operaationi kaksi ensimmäistä reseptiä löytyy näiden linkkien takaa:

 

 

Omena-kaurapannukakku
uunipellillinen

4 dl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
2 rkl fariinisokeria
4 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl suolaa

8 dl kaurajuomaa
4 kananmunaa
4 rkl rypsiöljyä

5 pikkuomenaa raastettuna

 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kaurajuoma, kananmunat sekä öljy. Lisää sitten nesteet jauhojen sekaan kokoajan sekoittaen ja kun ainekset ovat kunnolla sekaisin keskenään, anna taikinan turvota puoli tuntia.

Kuori ja raasta omenat sekä laita uuni lämpenemään 200-225 asteeseen. Minun uunin lämpötila oli siinä niiden kahden välissä kun en oikein osannut päättää, että laittaisinko 200 vai 225 astetta.

Lisää taikinan sekaan omenaraaste ja sekoita huolellisesti. Kaada seos sitten leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200-225 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pannukakku näyttää sopivan väriseltä. Kannattaa antaa pannarin jäähtyä kunnolla ennen kuin alkaa leikellä sitä.

Minä tarjosin pannukakun lapsille (ja itselleni) turkkilaisen jugurtin ja omenasoseen kera.

 

 

Öljyn tilalla voisi varmasti käyttää myös sulatettua voita ja toisaalta taas sokerin voisi varmasti korvata esimerkiksi hunajalla. Meillä pannukakku on maistunut välipalaksi tosi hyvin ja sitä kuulemma saa tehdä toistekin.

 

-R

 

Kommentit (2)

Terveiset Oslosta

Heippa, hieman myøhæstynyt kommentti! Keitæ omenoista marmeladia...kiehauta omena kuutiot sokerin kanssa (joukkoon voi laitta kokonaista kanelia, anista, minttua, hunajaa, rosmariinia tai vaniljaa) . Keitæ niukassa liemessæ, ettæ kaikki omenat on tasaisena muusina. Anna jææhtyæ todella kylmæksi ja pakasta pieniin rasioihin. Sulla on koko talveksi omena marmrladia. Lampaanpaistin kanssa jos maustat rosmariinilla, tai noita toisia vaihtoehtoja voi kæyttææ joko kakkuihin, pannareihin ja paahtoleipiin....jee! 🍏🍎🍏🍐🍏🍎🍾🍾🍾

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Ei suinkaan ole myöhästynyt kommentti, kiitos vain! :) Hilloa olemmekin keitelleet ja pakastaneet, mutta maustetut marmeladit voisivat ollakin kivaa vaihtelua. Hyvä vinkki, kiitos!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Leivoimme aamulla lasten kanssa sämpylöitä, joista saimme ihanan meheviä lisäämällä taikinan joukkoon omenaraastetta. Meidän omppupuista tulee tänä syksynä niin paljon omenoita, että yritän keksiä erilaisia vaihtoehtoja, mihin niitä käyttää ja tämä sämpyläresepti on yksi niistä. En ole aiemmin omenasämpylöitä maistanut saati tehnyt, mutta tulen kyllä niitä jatkossa tekemään.

Taikinan teko on aivan älyttömän yksinkertaista eikä se vaadi mitään vaivauksia tai nostatuksia! Ihan paras resepti, jos ei jaksa tai ei ole aikaa ruveta sen enempiä käsiään sotkemaan vaan voi vain sekoittaa ainekset keskenään ja lusikoida taikinan pellille. 

 

Helpot ja nopeat omenasämpylät
noin 9 sämpylää

 

5 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl maitoa (tai esim. kaurajuomaa)
neljän pienen omenan raaste
kananmunaa voiteluun

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja kuori sekä raasta omenat. Itse sekoitin karkeampaa sekä hienompaa raastetta sekaisin ja raastetta tuli ehkä suurinpiirtein pari desiä. 

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään kulhossa ja kun ainekset ovat sekaisin, lisätään neste. Me käytimme kaurajuomaa, mutta ihan tavallinenkin maito käy kyllä. Neste sekoitetaan kuiviin aineisiin ja lisätään omenaraaste. Sekoitetaan taas kunnolla. Lisäsin hieman jauhoja, sillä taikina jäi melko veteläksi.

Kun taikina on sopivaa koostumukseltaan, lusikoidaan se uunipellille. Sämpylät voidellaan kananmunalla ja laitetaan uuniin noin 20 minuutiksi uunista riippuen. Vartin kohdalla kannattaa vähän vilkuilla tilannetta, etteivät sämpylät pääse palamaan.

 

 

Omenasämpylöistä tuli todella mehukkaita ja herkullisia! Minusta itseleivotut sämpylät ovat parhaita lämpiminä Oivariinin kanssa niin, että Oivariini hieman sulaa siihen sämpylän päälle. Nam!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän seitsenvuotias tyttärensä, kolmevuotias pikkuveli, yksivuotias pikkusisko sekä karvainen koirakaveri.

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat