Kirjoitukset avainsanalla resepti

 

Bongasin Me Naisten Facebook-sivulta, että tänäänhän vietetään suklaakakkupäivää. Sen kunniaksi ajattelin uudelleenjakaa herkullisen suklaakakkureseptini syksyltä. Kakku todellakin sulaa suussa ja vie kielen mennessään! Kannattaa ottaa resepti talteen ja kokeilla.

Meillä tämä kyseinen suklaakakku on se kakku, jota tehdään silloin kun halutaan takuuvarmasti hyvää suklaakakkua. Välillä toki on kiva kokeilla jotain uutta ja erilaista, mutta tämä kakku ei petä koskaan ja lautanen on tyhjä hetkessä.

 

 

Fazerin suklaakakku Kumpulan tapaan

alkuperainen ohje täällä

Pohja
kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

Täyte ja kuorrute
2 dl kuohukermaa
300 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Koristelu
100 g Fazerin Sininen -maitosuklaata

 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuoka rasvalla ja leivitä se kookoshiutaleilla, mikäli ne ovat mieleesi. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa ja lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa 40-50 minuuttia.

Jäähdytä kakku hyvin ja valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi, paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto sekä tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää joukkoon sula suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi kermavaahto.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin sekä loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta rouhitulla suklaalla ja kakku on valmis viemään kielen mennessään!

 

 

En itse ole varsinaisesti kakkuihmisiä, mutta suklaakakku on ihan eri asia. Se toimii kyllä aikalailla aina ja todellakin ansaitsee oman päivänsä!

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

Vierailija

Monelleko tästä kakusta mahtaa riittää? Jos väkeä on enemmän niin riittääköhän, että tuplaa kaikki aineet🤔

Sirkku

Heissan, enpä ole koskaan suklaakakkupäivästä kuullutkaan, MUTTA eilen juurikin rupesi suklaakakkuhammasta kolottamaan ja tein vanhan luottoreseptin mukaan suklaakakun. Lisäyksenä kaakao (tummaan sellaiseen)- jauheella varustettuun kakkuun sulatin noin 150 grammaa tummaa suklaata, ja oli muuten hyvää. Taitaa tulla siis perinne tuosta uudesta löydöstä. Suklaakakku maistuu aina, kiitos muistutuksesta!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

En ollut minäkään ennen kuullut suklaakakkupäivästä! 😊 Ja totta, suklaakakku maistuu aina.

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Myskikurpitsasta syntyy muuten kauden ehkä jopa paras lisuke - paahdetut myskikurpitsalohkot. Lisuke toimii hyvin monenlaisten pääruokien kanssa ja suosittelenkin kokeilemaan rohkeasti, jos myskikurpitsa ei ole vielä tuttu kaveri keittiössä! 

Myskikurpitsa on hassun nököinen hedelmä, joka on sisältä hehkuvan oranssin värinen. Aioin kirjoittaa ensin, että se on kasvis, mutta ilmeisesti ehkä sitten kuitenkin hedelmä? Joka tapauksessa myskikurpitsan siemenet voi myös paahtaa pannulla ja käyttää esimerkiksi salaattiin, jos haluaa välttää hävikkiä ja hyödyntää koko hedelmän kuoria lukuun ottamatta.

 

 

Paahdetut myskikurpitsalohkot

myskikurpitsa
mustapippuria
ruususuolaa
loraus rypsiöljyä
punaista, tuoretta, chiliä
tuoretta valkosipulia

Halkaise ja kuori myskikurpitsan puolikkaat sekä kaiverra siemenet pois. Lohko myskikurpitsanpuolikkaat ja lado ne uunivuokaan. Rouhi lohkojen päälle mustapippuria sekä ripottele niiden päälle myös suolaa.

Pilko tuore chili pieneksi sekä hienonna myös valkosipuli. Mausteita kannattaa käyttää oman maun mukaan ja meillä meni vajaa chili sekä ehkä noin yksi valkosipulin kynsi. Sekoita pilkottu chili, hienonnettu valkosipuli sekä loraus öljyä keskenään ja kaada lohkojen päälle.

Hiero öljyseos vielä lohkoihin ja paista 225 asteessa puolisen tuntia tai kunnes lohkot ovat saaneet mukavasti väriä. Tarjoile lohkot esimerkiksi jugurtti-korianteri -dipin kanssa ja koristele lisuke korianterin lehdillä.
 

 

 

Kuten jo kirjoittelin, myskikurpitsalohkot toimivat hyvin monien eri pääruokien kanssa. Viimeksi meillä syötiin niitä wieninleikkeen kanssa ja yhdistelmä toimi oikein hyvin!

Mukavaa viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Syksyisen sunnuntain kruunasi suolainen tonnikalapiirakka. Lounaalla piirakkaa syötiin ihan sellaisenaan ja iltapalalla vuohenjuustosalaatin kanssa. Tykkään suolaisista piirakoista paljon ja tämä tonnikalapiirakka on yksi lemppareistani.

Suolaiset piirakat ovat hieman kuin pitsaa, mutta eivät sitten kuitenkaan. Piirakka on hyvin täyttävää, ruokaisaa ja se sopii loistavasti suolaiseksi tarjottavaksi juhlaankin. Meillä sitä on ollut tarjolla esimerkiksi synttäreillä ja aina se on tehnyt kauppansa hyvin.

 

 

Tonnikalapiirakka

Pohja
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl vettä

 

Täyte
2 tlk tonnikalaa öljyssä
rouhittua mustapippuria
0,5 dl tilliä
2 suippopaprikaa
0,5 nippua kevätsipulia
Valio Koskenlaskija -juustopaloja
2 dl ruokakermaa
0,5 dl maitoa
3 kananmunaa
100 g Emmental -juustoraastetta

Nypi voi ja jauhot ryynimäiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi ja painele taikina sitten piirasvuoan pohjalle sekä reunoille.

Valuta tonnikala ja levitä se pohjan päälle. Mausta pippurilla ja lisää päälle hienonnettu tilli, pilkottu paprika sekä kevätsipuli ja juustoraaste. Sekoita ruokakerma sekä maito ja lisää sekaan munat. Kaada seos vuokaan ja lorauta päälle hieman ruokakermaa, jos on tarve.

Painele täyte piirakan päälle tasaisesti ja paista 200 asteessa n. 30 min.

 

 

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (4)

Johanna / P.S. Never Stop Smiling

Nam, näyttää hyvältä! Tonnikalapiirakka on yksi mun suosikeista ja ainoa piirakka jonka osaan tehdä, se onkin tullut ystäville ja blogin lukijoille selväksi tässä vuosien aikana :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Miehellä oli syntymäpäivä ja teimme lasten kanssa synttärikakuksi suussa sulavan herkullisen Pavlovan  eli pehmeän marenkikakun. Pavlova on sellainen kakku, jota voisin syödä todennäköisesti samalta istumalta koko kakun. Banoffee  on muuten toinen, mutta siitä ehkä sitten joku toinen kerta! Nyt on Pavlovan vuoro.

Pavlovan salaisuus on marenki. Pohja on yksinkertaisesti marenkia ja päällinen kermavaahtoa. Me kevensimme ja raikastimme täytettä (tai päällistä) hieman laittamalla kermavaahdon sekaan maitorahkaa ja lopputulos on aivan mahtava!

 

Pavlova Kumpulan tapaan
Alkuperäinen ohje täällä

Pohja
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
1 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa

Päälle
2,5 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g pehmeää maitorahkaa (esim. Valio Luomu)
n. 1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tuoreita pensasmustikoita
tuoreita vadelmia

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi. Vaniljasokeri ja perunajauhot sekoitetaan sokerin kanssa ja seos lisätään valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan edelleen vatkaten. Lopuksi joukkoon vatkataan vielä etikka.

Marenkiseos levitetään leivinpaperin päälle uunipellille pyöreäksi levyksi (halkaisija n. 25 cm) niin, että se on reunoilta hieman korkeamppi kuin keskeltä. Marenkia paistetaan 125 asteessa 1,5 tuntia.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuin lisäät päälle täytteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla ja vatkaa kunnolla sekaisin. Levitä kermavaahto kakulle ja koristele tuoreilla marjoilla.

 

 

Pavlova vie ihan oikeasti kielen mennessään ja sitä voisi tosiaan syödä koko kakun kerralla! Maitorahka keventää sekä raikastaa Pavlovaa mukavasti ja pensasmustikat sekä vadelmat sopivat kakkuun täydellisesti.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram