Kirjoitukset avainsanalla remontti

 

Viikonloppuna tein taas pientä remppaa. Olen jo pitkän aikaa miettinyt keittiön saarekkeen puutason vahaamista ja nyt kun maalasin keittiön kaapit keltaisiksi, hyppi puunvärinen saarekkeen taso liikaa silmilleni. Harmaata vahaa ollaan käytetty keittiön muihinkin puutasoihin ja sitä löytyi valmiiksi kotoa, joten ei tarvinnut muuta kuin ryhtyä hommiin!

 

 

Kolme vahakerrosta se vaati, mutta olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen! Ihan samanvärinen taso ei ole muiden tasojen kanssa vieläkään, mutta harmonisempi kuitenkin. Samanvärisiähän niistä ei koskaan saakaan, sillä keittiötasot ovat alkuperältään paljon tummemmat kuin tuo saarekkeen taso oli.

Minun mielestäni vahaus kannatti todellakin ja se oli kyllä todella nopea sekä erittäin helppo tehdä! Varsinaista pientä pintaremppaa.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Muistatte ehkä kuinka olen tuskastellut meidän synkän ja pimeän keittiön kanssa. No, eipä tarvitse tehdä sitä enää! Sain meinaan ihan kahjon idean, että maalataan meidän keittiön kaappien ovet keltaiseksi.

Ei muuta kuin maalikauppaan keltaista maalia ostamaan niin siinähän se viikonloppu kepeästi menikin maalatessa. Minä irrotin vetimet, maalasin yläkaapit sekä välitilan ja mies hoiteli alakaapit sekä vetolaatikot.

Kaapinovet ja laatikot olivat aiemmin ne sellaiset Ikean puiset, valkoiset, mutta minun makuuni kuitenkin liian punertavat. Myös yläkaappien alla oleva lista häiritsi silmääni, sillä se oli erisävyisen valkoinen kuin kaapinovet. Maalasin nyt senkin keltaiseksi, mutta rupesin miettimään, että olisiko se parempi kuitenkin valkoisena.

 

 

Välitila oli aiemmin rapattu sekä maalattu helmiäisen harmaaksi ja tykkäsin siitä kyllä kovasti. Keltaisten kaapinovien ja laatikoiden kanssa se vain oli liian tumma, joten maalasin sen valkoiseksi kotoa löytyneellä maalilla. Valaistuna se näyttää edelleen vielä mukavan eläväpintaiselta, vaikka onkin ihan valkoinen.

 

 

Keltainen maali näyttää valosta ja päivän pimeysasteesta riippuen vähän erilaiselta, mutta se on sävyltään tuollainen kylmä keltainen ja kiiltoasteeltaan puolihimmeä. En uskaltanut valita lämmintä, vaalean keltaista, sillä pelkäsin, että se näyttäisi äkkiä beigeltä ja se taas ei ollut nyt tällä kertaa suunnitelmani. Halusin keltaisen!

Myös puutasot vahattiin kertaalleen harmaalla vahalla, jota on niihin käytetty aiemminkin ja jota meillä oli vielä varastossa. Mietin, että voisin vahata ne vielä kertaalleen, josko punertavuus ja kirjavuus hieman tasoittuisi. Tasot ovat siis ennen olleet tummat, joten harmaan vahan alta kuultaa kaikenlaisia sävyja vaikkakin tasot on kyllä hiottu ennen vahausta.

 

 

Keltaiset ovet näyttävät olohuoneenkin puolelta tosi pirtsakoilta ja minun tekisi kovasti mieli vahata myös tuo saarekkeen taso. Se ei nyt vaan jotenkin istu tuonne keittiöön tuon värisenä vaikka onkin samansävyinen ruokapöydän kanssa.

 

 

Ruokapöytäkin sai uuden kaitaliinan Ikeasta ja Tigerista aikaa sitten ostamani peltiastiat toimivat piilopaikkana kosteuspyyhkeille ja serveteille. Mies vähän vinkkasi, että josko tämä pastellihempeily jo rupeaisi pikkuhiljaa olemaan tässä. Ettei tulisi enää lisää hetkeen. No, kuka tietää?

 

 

Aika villi valinta kyllä tuo keltainen maali, mutta tykkään kovasti väreistä ja näin kevään tullen tekee mieli sisustaa kevyillä sekä pirteillä väreillä entistä enemmän. Sitten vielä sisustan keittiöön vähän keltaisen kanssa sopivia värejä esimerkiksi tekstiileihin niin rupeaa näyttämään hyvältä.

Minuun nämä tälläiset seikat vaikuttavat tosi paljon ja on aivan ihanaa kun parina päivänä on paistanut aurinko! Tuntuu, että kevät tulee muuallekin kuin meidän keittiöön.

 

-R

 

Kommentit (6)

Vierailija

Saako udella värikoodia? Etsiskelen juuri keltaisen oikeaa sävyä ja tämä näyttää ihanan raikkaalta :) Upea tuli, hyvä sinä!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Tottakai! Eli tämä maali oli Tikkurilan Helmi 30, puolihimmeä ja värikoodi T1003. Kiitos! 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Selvästikin minun keinoni selvitä tästä kaikkein pimeimmästä vuodenajasta on remontin sunnittelu ja sitten tietysti kun mies on saatu ylipuhuttua hommaan ja remppa on valmis, se itse sisustaminen! Oi, se on ihanaa. Nautin kun saan kulkea ympäri taloa kaikenmaailman esineet ja huonekalut kourassa ja mallailla niitä sinne sun tänne.

Suunnittelin siis seinän olohuoneen ja eteisen väliin eli tuohon takan oikealle puolelle. Sitten halusin maalata takan rapatun taustaseinän valkoiseksi, jotta olohuone saa lisää valoa. Selvästikin tänä vuonna pimeys on ottanut minuun koville ja olen ollut ihan poikki varsinkin illalla. Mehikasvit pääsivät keittiön saarekkeelta tuonne hyllyille ja saareke sai tietenkin uudet tilalle! Eteisen rempasta kirjoittelin täällä

 

 

Kirjoittelin joku aika sitten, että olohuone sai uudet kattovalaisimet, mutta niistä toinen hajosi eikä Ikeassa ollut niitä enää hyllyssä, joten metsästimme pitkään sopivia lamppuja olohuoneen kattoon. Bauhausista sitten löytyi nämä upeat metallivalaisimet, joista tykkään ihan älyttömästi! Ikean valkoinen jalkalamppu (oikeasti pöytälamppu) on myös yksi suosikeistani edelleenkin.

 

 

Sohva ja divaani yhdistettiin ja saatiin ihanan iso divaanisohva, jonka siirsin kadun puoleiselle seinälle. Eteisessä ollut retropöytä ja takan vieressä majaillut korituoli löysivät paikkansa valokuvaseinältä, jossa sohva oli ennen. Villamaton laitoin niiden eteen ja pyöreän, puuteriroosan, nukkamaton sohvapöydän alle.

 

 

Remontti ja huonekalujen uusi järjestys tuntuu ihanan avaralta ja tilavalta. Jännä vaikka laitettiin seinä umpeen ja yhdisteltiin sohva entistä isommaksi, vaikutelma on silti tilavampi. Tuntuu kuin olohuone olisi tuplaantunut ja se on aika kivaa se!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Inspiraatio otti ja iski taas pimeän marraskuun keskelle. Eteisen ja olohuoneen välille rakennettiin seinä ja sisä- sekä ulkoeteisten vaatekaaos sai lopun Ikean aurinkoisenkeltaisen Hemnes -vaatekaapin ansiosta. Toivottavasti ainakin, sillä eteiset olivat ennen todella ahdistavia.

 

 

Kaappi tuo hyvin lisätilaa takeille sekä muille vaatteille ja tumput sekä pipot sain penkin alle koreihin. Yksi kori mahtui vielä kaapin sisään toiselle hyllylle. Meillä oli aiemmin sisäeteisessä yksi pieni komero, jonne ei siis mahtunut kävelemään sisälle ja se oli täynnä takkeja, housuja, haalareita, tumppuja sekä pipoja ym. muuta ulkovaatetta. Nyt sain sinne laitettua aikuisten pipot, huivit ja käsineet sekä ne vaatteet, jotka aiemmin olivat ulkoeteisessä, jonne oli sullottu vaatteita niin paljon, että sinne ei enää mahtunut sekaan. Ulkoeteinen on kylmä, joten siellä ei kengät ja vaatteet pääse kuivumaan, joten kaikki käyttövaatteet ja -kengät pitää säilyttää sisällä.

 

 

Arvoin hieman kaapin väriä, mutta onneksi valitsin keltaisen! Se tuo ihanasti väriä ja raikkautta eteiseen. Keltainen Ikean apupöytä siirtyi olohuoneesta eteiseen, eteisen vanha penkki puolestaan ruokapöydän ääreen ja siellä ollut penkki takaisin eteiseen. Rapattu, muuriseinä oli ennen tummanharmaa ja se maalattiin nyt valkoiseksi, jotta eteinen olisi mahdollisimman valoisa. Kuvat on otettu päivällä kahdelta eikä päivänvaloa riittänyt mihinkään, joten kaikki valoa tuovat keinot siis käyttöön. Eteisen peili vaihtoi seinää ja pöytälamppukin sai pysyä eteisessä. Seinällä olevassa puulaatikossa säilytetään jokapaiväisessä käytössä olevia avaimia ja lompakoita. 

 

 

Eteinen vaikuttaa nyt paljon toimivammalta kuin ennen. On ihan mahtavaa kun vaatteet mahtuvat hienosti kaikki omille paikoilleen ja tähän asti ainakin tumput sekä muut kosteat vaatteet ovat kuivuneet näppärästi kaapissa ja kengät vanhassa komerossa. Täytyy vielä etsiä kaappiin jonkinlaiset suojat hyllyille ja pohjalevylle, jos vaatteista valuu tai tippuu vettä niiden kuivuessa. Väliaikaisesti käytin nyt sanomalehtiä, mutta ne eivät ole kovin kauniita.

Mukavaa viikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat