Kirjoitukset avainsanalla Remontti

Keittiönkaapit saivat uuden maalipinnan kun tartuin maalitelaan ja maalasin ne tummiksi.
Keittiönkaapit saivat uuden maalipinnan kun tartuin maalitelaan ja maalasin ne tummiksi.

 

Tartuin viikonloppuna maalitelaan ja maalasin meidän keittiön kaapinovet. Ovet olivat aluksi vaaleat, sitten maalasin ne keltaiseksi ja nyt tumman harmaaksi. Syy maalaukseen oli lähinnä tämä minun ailahteleva mieleni ja itseasiassa muutamaan kaapinoveen oli tullut vahinkoja. Yhteen oli piirretty tussilla ja toiseen oli roiskunut mustikkakeittoa eikä enää tullut puhtaaksi.

Maalasin siis kaapinovet ja samalla myös tahrat saivat kyytiä. Nämä kuvat on otettu päivällä hieman kolmen jälkeen ja voi apua kuinka pimeää silloin jo on. En antanut sen häiritä vaan otin kuvat pimeyttä uhmaten, sillä olinhan juuri siivonnut enkä halua julkaista kaaoskuvia kodista.

Kaikkihan sen tietävät, että ei lapsiperheessä ainakaan pysy tavarat paikoillaan eikä minusta kuulukaan. Toinen asia on se haluaako kodistaan julkaista sotkukuvia vai ei. Minusta sisustusjutut vain tulevat enemmän oikeuksiinsa kun ympäristö on siisti. Vielä paremmin ne tulisivat esiin, jos olisi valoisaa.

 

 

Tummat keittiönkaapit ja valkoiset kodinkoneet

Aluksi emmin tummaa väriä ja mietin, että miltä vaaleat kodinkoneet mahtavat näyttää tummien kaappien kanssa. Meillä on keittiössä ja sen ympärillä niin paljon vaaleaa ja vähän valkoistakin, että mielestäni vaaleat koneet menevät hyvin tummien kaappien kanssa.

Maali on Tikkurilan Helmi 30, puolihimmeäkalustemaali ja sävy Y500 Takorauta. En halunnut ihan mustia kaappeja, joten tämä tumma harmaa oli minusta juuri sopiva. Pelkäsin, että keittiöstä tulee synkkä, mutta ei siitä onneksi tullut! Kuvissa tosin saattaa näyttää vähän pimeältä, mutta luonnossa ei onneksi sitä niin pahasti ole.

Kyllähän tämä marraskuu varsinkin on ihan kamalaa aikaa valon suhteen. Kokoajan on aikalailla pimeää niin sisällä kuin ulkonakin. Eikä valo todellakaan riitä ainakaan minun kameralleni ja kuvaustaidoilleni. Onneksi kokoajan mennään kevättä ja kesää kohti ja pikkuhiljaa alkaa valon määräkin lisääntyä.

 

 

Keittiö ilman kuivauskaappia

Meillä ei muuten ole ollut moneen vuoteen kuivauskaappia keittiössä. Enkä ole kaivannut sitä kertaakaan! Meillä se vain keräsi turhaa romua enkä keksi mitään sellaista astiaa, joka sinne täytyisi laittaa kuivumaan. Astiat, jotka on koneen jäljiltä märkiä, voi hyvin kuivata pyyhkeellä.

Itseasiassa minulla on jäänyt pöydälle kuopuksen vauva-ajoilta kuivausteline, jossa kuivasin silloin tuttipullot. Sekin kerää vain kippoja ja kuppeja, joten taitaa olla aika luopua siitäkin! Tuleepahan taas lisää pöytätilaa. Sitä kun ei koskaan voi olla liikaa.

 

 

Inspiraationa viinipulloteline

Inspiraationa tummille kaapeille toimi jokin aikaa sitten löytämäni musta viinipulloteline. Metallinen viinihylly pääsi ruokailutilan seinään ja silloin mietiskelin, että mustaa täytyy saada lisää.

Sisko kävi kahvilla ja kerroin hänelle miettineeni mustan lisäämistä keittiö-ruokailutila -akselille ja hän sanoi, että meillekin sopisi tummat kaapit. Sisko potee itse mustan keittiö kuumetta ja suunnittelee heille parhaillaan sellaista, joten nyt hän sai sen sitten meillekin (minuunkin) tartutettua. Ja onneksi saikin! Tykkään keittiöstä kovin.

Täällä myöhemmin päivitetty postaus tummien kaapinovien väleistä loistavien valkoisten hyllylevyjen ja runkojen häivytykseen:

 

-R

 

Kommentit (6)

Janica
1/6 | 

Hienolta näyttää! Minulla on myös keittiökuume, tosin iso remontti ei ole ajankohtainen vielä vuosiin. Olen myös miettinyt kalusteiden maalausta... onko tuo teidän keittiönn puuta vai mdf:ää? Käytitkö mitään tartuntapohjamaalia? Montako kerrosta jouduit maalaamaan saadaksesi keltaisen piiloon? Maalaisitko myös rungot? Monta kysymystä, kiitos jos jaksat vastata! 🤗

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! :) 

Kaapit ovat puuta enkä käyttänyt tartuntapohjamaalia. En käyttänyt sitä silloinkaan kun maalasin kaapit ensimmäisen kerran keltaiseksi. Keltainen maali pysyi niin hyvin kaapeissa, että olin ihan yllättynyt! Roskiskaapista maali oli kulunut kahvan kohdalta ja sitten noiden keittiöpyyhkeiden koukkujen alta. Roskiskaapin hioin nyt huolellisesti ennen tätä maalaamista, mutta muut kaapit vain pesin ja maalasin. Saa nähdä, pysyykö maali roskiskaapissa nyt paremmin vai kuluuko samanlailla pois. Se on kyllä helppo maalata sitten uusiksi, jos tarvii.

Maalasin kaapit neljään kertaan, kolmekin olisi ehkä riittänyt, mutta kun vauhtiin olin päässyt niin maalasin vielä sen neljännenkin kierroksen. ;) En maalannut runkoja, mutta olin kyllä siihen varautunut, että ainakin osa rungoista vaatii maalia. Kävi onneksi kuitenkin niin hyvin, että valkoinen ei sieltä väleistä paista mitenkään häiritsevästi.

Ajattelin vielä laittaa samansävyistä silikonia yläkaappien alla olevan listan taakse. Siinä on pieni rako, joka häiritsee minua. Lähinnä siis se, että valo loistaa sieltä läpi. Ajattelin laittaa silikonin sinne takapuolelle niin ei haittaa, jossei ole ihan sama sävy tai jos ei tule ihan tasaisesti. :)

-R / Koti Kumpulassa

Joulua
2/6 | 

Hellan ja uunin ääressä ei ole kohtaa johon ruuat nostetaan vaikka kinkun tai pullanpaiston jälkeen muuten kiva keittiö.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 😊 Aina on kyllä löytynyt tilaa uunista ja hellalta pois nostettaville ruuille. Se ei ole ollut ongelma kertaakaan näiden kahdeksan vuoden aikana. Kaappitilaa kuiva-aineille ja viinilaseille ym. harvemmin käytettäville isoille astioille oli aluksi liian vähän, mutta keksin viitisen vuotta sitten ottaa käyttöön niille oman komeron ruokailutilan yhteydestä, joten se ratkesi sillä! Toki nyt ei enää ole yhtä paljon varastotilaa tässä kerroksessa, mutta ihan hyvin olemme pärjänneet. 👍🏼

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Viikonloppuna tein taas pientä remppaa. Olen jo pitkän aikaa miettinyt keittiön saarekkeen puutason vahaamista ja nyt kun maalasin keittiön kaapit keltaisiksi, hyppi puunvärinen saarekkeen taso liikaa silmilleni. Harmaata vahaa ollaan käytetty keittiön muihinkin puutasoihin ja sitä löytyi valmiiksi kotoa, joten ei tarvinnut muuta kuin ryhtyä hommiin!

 

 

Kolme vahakerrosta se vaati, mutta olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen! Ihan samanvärinen taso ei ole muiden tasojen kanssa vieläkään, mutta harmonisempi kuitenkin. Samanvärisiähän niistä ei koskaan saakaan, sillä keittiötasot ovat alkuperältään paljon tummemmat kuin tuo saarekkeen taso oli.

Minun mielestäni vahaus kannatti todellakin ja se oli kyllä todella nopea sekä erittäin helppo tehdä! Varsinaista pientä pintaremppaa.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Muistatte ehkä kuinka olen tuskastellut meidän synkän ja pimeän keittiön kanssa. No, eipä tarvitse tehdä sitä enää! Sain meinaan ihan kahjon idean, että maalataan meidän keittiön kaappien ovet keltaiseksi.

Ei muuta kuin maalikauppaan keltaista maalia ostamaan niin siinähän se viikonloppu kepeästi menikin maalatessa. Minä irrotin vetimet, maalasin yläkaapit sekä välitilan ja mies hoiteli alakaapit sekä vetolaatikot.

Kaapinovet ja laatikot olivat aiemmin ne sellaiset Ikean puiset, valkoiset, mutta minun makuuni kuitenkin liian punertavat. Myös yläkaappien alla oleva lista häiritsi silmääni, sillä se oli erisävyisen valkoinen kuin kaapinovet. Maalasin nyt senkin keltaiseksi, mutta rupesin miettimään, että olisiko se parempi kuitenkin valkoisena.

 

 

Välitila oli aiemmin rapattu sekä maalattu helmiäisen harmaaksi ja tykkäsin siitä kyllä kovasti. Keltaisten kaapinovien ja laatikoiden kanssa se vain oli liian tumma, joten maalasin sen valkoiseksi kotoa löytyneellä maalilla. Valaistuna se näyttää edelleen vielä mukavan eläväpintaiselta, vaikka onkin ihan valkoinen.

 

 

Keltainen maali näyttää valosta ja päivän pimeysasteesta riippuen vähän erilaiselta, mutta se on sävyltään tuollainen kylmä keltainen ja kiiltoasteeltaan puolihimmeä. En uskaltanut valita lämmintä, vaalean keltaista, sillä pelkäsin, että se näyttäisi äkkiä beigeltä ja se taas ei ollut nyt tällä kertaa suunnitelmani. Halusin keltaisen!

Myös puutasot vahattiin kertaalleen harmaalla vahalla, jota on niihin käytetty aiemminkin ja jota meillä oli vielä varastossa. Mietin, että voisin vahata ne vielä kertaalleen, josko punertavuus ja kirjavuus hieman tasoittuisi. Tasot ovat siis ennen olleet tummat, joten harmaan vahan alta kuultaa kaikenlaisia sävyja vaikkakin tasot on kyllä hiottu ennen vahausta.

 

 

Keltaiset ovet näyttävät olohuoneenkin puolelta tosi pirtsakoilta ja minun tekisi kovasti mieli vahata myös tuo saarekkeen taso. Se ei nyt vaan jotenkin istu tuonne keittiöön tuon värisenä vaikka onkin samansävyinen ruokapöydän kanssa.

 

 

Ruokapöytäkin sai uuden kaitaliinan Ikeasta ja Tigerista aikaa sitten ostamani peltiastiat toimivat piilopaikkana kosteuspyyhkeille ja serveteille. Mies vähän vinkkasi, että josko tämä pastellihempeily jo rupeaisi pikkuhiljaa olemaan tässä. Ettei tulisi enää lisää hetkeen. No, kuka tietää?

 

 

Aika villi valinta kyllä tuo keltainen maali, mutta tykkään kovasti väreistä ja näin kevään tullen tekee mieli sisustaa kevyillä sekä pirteillä väreillä entistä enemmän. Sitten vielä sisustan keittiöön vähän keltaisen kanssa sopivia värejä esimerkiksi tekstiileihin niin rupeaa näyttämään hyvältä.

Minuun nämä tälläiset seikat vaikuttavat tosi paljon ja on aivan ihanaa kun parina päivänä on paistanut aurinko! Tuntuu, että kevät tulee muuallekin kuin meidän keittiöön.

 

-R

 

Kommentit (6)

Vierailija
2/6 | 

Saako udella värikoodia? Etsiskelen juuri keltaisen oikeaa sävyä ja tämä näyttää ihanan raikkaalta :) Upea tuli, hyvä sinä!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Tottakai! Eli tämä maali oli Tikkurilan Helmi 30, puolihimmeä ja värikoodi T1003. Kiitos! 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Selvästikin minun keinoni selvitä tästä kaikkein pimeimmästä vuodenajasta on remontin sunnittelu ja sitten tietysti kun mies on saatu ylipuhuttua hommaan ja remppa on valmis, se itse sisustaminen! Oi, se on ihanaa. Nautin kun saan kulkea ympäri taloa kaikenmaailman esineet ja huonekalut kourassa ja mallailla niitä sinne sun tänne.

Suunnittelin siis seinän olohuoneen ja eteisen väliin eli tuohon takan oikealle puolelle. Sitten halusin maalata takan rapatun taustaseinän valkoiseksi, jotta olohuone saa lisää valoa. Selvästikin tänä vuonna pimeys on ottanut minuun koville ja olen ollut ihan poikki varsinkin illalla. Mehikasvit pääsivät keittiön saarekkeelta tuonne hyllyille ja saareke sai tietenkin uudet tilalle! Eteisen rempasta kirjoittelin täällä

 

 

Kirjoittelin joku aika sitten, että olohuone sai uudet kattovalaisimet, mutta niistä toinen hajosi eikä Ikeassa ollut niitä enää hyllyssä, joten metsästimme pitkään sopivia lamppuja olohuoneen kattoon. Bauhausista sitten löytyi nämä upeat metallivalaisimet, joista tykkään ihan älyttömästi! Ikean valkoinen jalkalamppu (oikeasti pöytälamppu) on myös yksi suosikeistani edelleenkin.

 

 

Sohva ja divaani yhdistettiin ja saatiin ihanan iso divaanisohva, jonka siirsin kadun puoleiselle seinälle. Eteisessä ollut retropöytä ja takan vieressä majaillut korituoli löysivät paikkansa valokuvaseinältä, jossa sohva oli ennen. Villamaton laitoin niiden eteen ja pyöreän, puuteriroosan, nukkamaton sohvapöydän alle.

 

 

Remontti ja huonekalujen uusi järjestys tuntuu ihanan avaralta ja tilavalta. Jännä vaikka laitettiin seinä umpeen ja yhdisteltiin sohva entistä isommaksi, vaikutelma on silti tilavampi. Tuntuu kuin olohuone olisi tuplaantunut ja se on aika kivaa se!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram