Kirjoitukset avainsanalla Meikki

 

Voisin ehkä sanoa niin, että nyt vihdoinkin minulta pääsi loppumaan synteettisen kosmetiikan meikkejä ja sain ostaa tilalle luonnonkosmetiikkaa. Tarkanmarkan naisena halusin löytää tuotteita, jotka eivät maksa maltaita, mutta kuitenkin ovat laadukkaita. Aikani selailin ja päädyin tilaamaan Avril:n  meikkituotteita, jotka ovat täyttä luonnonkosmetiikkaa.

Avril:n kynsilakat ja käsisaippuat ovat olleet minulla entuudestaan käytössä ja ne ovat olleet niin laadukkaita, että päätin uskaltautua kokeilemaan merkin meikkijäkin. Tilasin pari luomiväriä, bb-voiteen sekä peitevärin ja hinnat näillä oli mielestäni erittäin kohtuulliset. Toki usein mietityttää, että voiko edullinen olla laadukasta, mutta monesti olen kyllä löytänyt edullisesti laadukkaita luottotuotteita.

 

 

Luomivärit olivat ehkä sellaiset tuotteet, joita en aivan välttämättä juuri nyt olisi tarvinnut, mutta ajattelin, että näistä voisi saada monikäyttöisiä luottotuotteita. Valitsin luomivärit huolellisesti niin, että ruskea väri ei sisältänyt lainkaan helmiäistä ja oli sävyltään kylmähkö sekä niin, että tumma luumu oli sopiva niin rajauksiin kuin luomillekin. Ajattelin, että ruskeaa väriä voisi kokeilla myös kulmaväriksi.

Tykkään siitä, että meikkituotteet ovat monikäyttöisiä. Toki osa meikeistä on sellaisia, ettei niitä voi käyttää kuin siihen yhteen tarkoitukseen, mutta kaikki mitä pystyy moneen tarkoitukseen käyttämään, on aina plussaa. Silloin ei purkkeja ja puteleita tarvitse kovinkaan paljoa ja rahaakin säästyy.

 

 

Avril Mineraaliluomiväri
sävy: Terre
hinta: 6,28 euroa (norm. 7,85 euroa)

Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka sopii myös vegaaneille. Sävyltään Terre on mattaruskea eikä se sisällä helmiäistä. Sävy soveltuu hyvin myös kulmakarvoille ja sitä on erittäin helppo levittää. Luomivärissä on runsaasti pigmenttiä ja väriä tulee siveltimeen helposti ilman hankaamista.

 

Avril Mineraaliluomiväri
sävy: Prune Irisé
hinta: 7,85 euroa

Myöskin Ecocert -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka sopii vegaaneillekin. Sävyltään Prune Irisé on tumma luumuliila ja se sisältää hieman helmiäistä. Sävy soveltuu hyvin myös rajaukseksi ripsien tyveen ja sitä on erittäin helppo levittää. Myös tässä luomivärissä on runsaasti pigmenttiä ja väriä tulee paletista siveltimeen helposti.

 

 

Avril Peitevoide
sävy: Porcelaine
hinta: 9,95 euroa

Ecocert -sertifioitua vegaanista luonnonkosmetiikkaa, jonka luonnollisten raaka-aineiden osuus on 100 prosenttia. Porcelaine on toiseksi vaalein sävy ja sopii mainiosti minun vaalealle iholleni. Koostumus on miellyttävä sekä helppo levittää ja tuote sopii niin tummille silmanalusille kuin esimerkiksi näppyjenkin peittoon. Peitevoiteen peittävyys on hyvä ja riittänyt minulla mainiosti.

 

 

Avril BB-voide
sävy: Claire
hinta: 10,90 euroa

Ecocert -sertifioitu ja vegaaninen BB-voide kosteuttaa ihoa, sävyttää sitä kevyesti tekemättä siitä maskimaista, puhdistaa ihoa, antaa suojaa ympäristön haittoja vastaan ja sisältää aurinkosuojakertoimen 10. Voide on melko juoksevaa sekä kevyttä ja levittyy sekä imeytyy iholle helposti. Voide jättää ihon mattapintaiseksi ja pysyy paikoillaan todella hyvin. Sävy Claire on melko vaalea ja sopii minun iholleni hyvin.

 

 

Avril:n meikkituotteet vaikuttavat todella laadukkailta sekä edullisilta ja voin kyllä ihan rohkeasti suositella niitä kokeilemaan. Minulla on pian hankinnassa myös ripsiväri ja ajattelin testata Avril:n ripsaria, josko siitä olisi korvaamaan Lumenen vedenkestävä ripsari. Minun ongelmani ovat piikkisuorat, melkeinpä alaspäintaipuvat, ripset, jotka taivutuksesta huolimatta suoristuvat ripsarin levityksen jälkeen ja Lumene on ollut ainoa, joka toimii niissä.

Minä olen Avril:n tuotteet tilannut Greendeal:n  nettikaupasta. Jokaisen yllä esittelemäni tuotteen nimi toimii linkkinä tarkempiin tuotetietoihin, jos ne kiinnostavat!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Reissun kynnyksellä minulta puuttui kasvojen aurinkovoide ja samanaikaisesti myös meikkivoiteeni oli lopussa. Päätin ratkaista ongelman ostamalla kokeiluun Alva Sensitive BB-voiteen, joka ajaisi samalla molemmat asiat. Se sisältäisi siis suojakertoimen ja tasoittaisi ihon sävyä. Hirveän paksua meikkivoidetta en halunnut, joten BB-voide kuulosti varsin hyvältä vaihtoehdolta.

 

 

Tilasin voiteeni Greendealiltä ja väriksi valitsin keskimmäisen eli sävyn nimeltään medium-brown. Ajattelin, että kesällä kasvot saavat sen verran päivetystä, että voiteen on hyvä olla tavallista tummempi. Talvella olisin varmasti valinnut vaaleamman sävyn, light beigen, sillä ihoni on normaalisti melko vaalea kuitenkin. Valikoimissa oli sitten vielä kolmas, tummempikin sävy, dark brown.

Ensimmäistä kertaa kun pursotin voidetta kädelleni, olin hämilläni. Voide oli ihan yhtä vaaleaa kuin tavallinen kasvorasva. Mutta sitten kun hieroin käsiäni yhteen, sai voide oikean sävynsä. Eli voidetta kannattaa hieroa jonkin aikaa puhtaissa käsissä ennen kuin alkaa levittää sitä kasvoille. Näin ei tule kasvoille mitään ikäviä raitoja tai läikkiä.

 

 

Hieman päivettyneelle iholleni sävy on hyvä ja muutenkin voide on tuntunut käytössä onnistuneelta valinnalta. Kroatian lämmössä olen sitä nyt pari päivää käyttänyt ja sisältämänsä suojakertoimen 20 ansiosta ei iho ole ainakaan vielä päässyt palamaan. Voide jättää ihoni sopivan mataksi, peittää pienet ihoni virheet ja tasoittaa ihon sävyn.

Voide levittyy iholleni hyvin ja kestää iholla myös kuumuudessa. Kerrassaan varsin hyvä tuote, jota varmasti tulen tilaamaan lisää. Jos Suomessa on aurinkoista, täytyy ehkä tilata myös tummempaa sävyä ja syksyllä varmasti myös vaaleampaa sävyä ja sekoittaa niitä keskenään, jotta saa kesä-, syksy- ja kevätiholle sopivan värin. Talvella sitten vain sitä vaaleaa.

 

 

Voide ei mielestäni ole yhtä peittävä kuin meikkivoide, mutta minusta siitä löytyy yllättävän paljon pigmenttiä kuitenkin. Tuote vahvistaa myös ihon omaa puolustusjärjestelmää ja sisältää paljon iholle hyödyllisiä aineita ja yhdistelmiä, joista voi lukea lisää täältä. Voide on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja minä olen ollut siihen erittäin tyytyväinen.

Täällä Kroatiassa on kaikki hyvin. Aurinko paistaa ja pienin nukkuu päiväunia. Kirjoittelen tätä postausta välillä parveekkeella ja välillä sisällä kun ulkona on niin kuuma. Isommat lapset ovat etsimässä simpukoita isänsä kanssa ja aamupäivä on uitu. Olisipa aina loma!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Teimme esikoisen kanssa eilen itse huulipunaa. Tai itseasiassa minulle teimme huulipunan ja tytölle pari huulikiiltoa tai oikeastaan sävytettyä huulirasvaa. Tyttö halusi lisäksi myös meikin, jota hän voisi laittaa luomille, joten teimme yhdessä sinisen, voidemaisen, värin samalla reseptillä kuin huulituotteet.

Meillä tyttö ei todellakaan vielä meikkaa, mutta minusta on parempi, että hän saa luvan kanssa välillä testata minun meikkejäni. Yhdessä valitsemme tai teemme hänelle parit omat meikit, joilla voi kotona leikkiä. Toivon, että näin ollen meikeistä ja meikkaamisesta ei ainakaan kehity kielletty hedelmä, sillä en halua, että tyttö joutuisi testailemaan meikkejä minulta salaa.

 

 

Huulipunan tekeminen on tosi helppoa eikä se poikkea huulirasvan tekemisestä muuten kuin värin ansiosta. Vesihauteessa sulatetaan saman verran kaakaovoita, mehiläisvahaa, sheavoita ja kookosöljyä. Kun ne ovat sulaneet, joukkoon lisätään väriaineet ja sekoitetaan huolellisesti. Kaakaovoista ja sheasta tulee huulipuniin aivan ihana tuoksu!

Me käytimme väriaineina mica-värejä, jotka olen tilannut Limepopista.  Kosmetiikkakäyttöön tarkoitetut mica-värit on erityisen tarkasti puhdistettuja, joten niitä on turvallista käyttää esimerkiksi juuri huulilla. Mica-värit ovat värijauheita, jotka syntyvät, kun muskoviittikiillehiutaleita päällystetään korkeassa lämpötilassa rautaoksidilla, ultramariinilla tai väriaineilla. Niin kerrotaan täällä.

 

 

Väriä sai laittaa huulipunaan yllättävän paljon ja alkuun laitoin liian vähän eikä huulille jäänyt oikeastaan muuta kuin kiiltoa. Tytölle se kiilto oli juuri sopiva, mutta omaan huulipunaani halusin voimakkaan värin. Sulatin oman huulipunani uudestaan vesihauteessa ja lisäsin siihen enemmän väriä.

Omaan huulipunaani laitoin väriksi micaa, jonka sävy oli tumma kirsikka  ja tytölle sekoittelimme eri sävyjä keskenään, jotta saimme sellaiset huulikiillot kuin hän halusi. Micat maksavat Limepopissa alkaen 1,90 euroa (5 g), joten olen niitä raskinut tilata muutamia eri sävyjä ihan testimielessä.

Huulipunani on kuvissa aika sotkuisen näköinen kun onnistuin pudottamaan sen lattialle ja katkaisemaan sen. Onneksi sitä vielä vähän jäi hylsyynkin ja tosiaan, uuden tekeminen on helppoa. Vanhan hylsyn voi käyttää uudestaan kun puhdistaa sen liottamalla kuumassa vedessä.

 

 

Micoja olen käyttänyt huulituotteiden lisäksi saippuan värjäyksessä. Niitä voi käyttää saippuan ja huulipunan lisäksi esimerkiksi kylpytuotteissa sekä muissakin mineraalimeikeissä kuten luomiväreissä, poskipunissa ja silmänrajauksissa. Micoja voi tosiaan sekoitella keskenään ja näin kehitellä omia sävyjä.

Minulla on suunnitelmissa kokeilla tehdä poskipunaa ja aurinkopuuterin tapaista varjostusväriä sitten kun tämänhetkiset joskus loppuvat. Irtopuuteria olen tehnyt jo pitkään ja täällä jaoinkin juuri ohjeeni sen tekoon. Tosin puuterissa en käyttänyt värinä micaa, mutta ehkä sitäkin voisi kokeilla.

 

 

Hauska kokeilut oli kyllä taas tämä ja lopputuloskin oli onnistunut! Aion ehdottomasti tehdä itse huulipunaa jatkossakin, vaikka en mikään huulipunan suurkuluttaja olekaan. Muutama hyvä sävy kun löytyy meikkilaatikosta niin niillä pärjään arjessa ja juhlissa.

Mukavaa sunnuntaita!

 

-R

 

Kommentit (2)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! :) Sama täällä, silloin harvoin kun laittaa niin on kyllä jotenkin hieno olo. 

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen jo pidemmän aikaa käyttänyt meikin kiinnittämiseen itsetekemääni irtopuuteria. Sen tekeminen on edullista, nopeaa ja puuteri toimii minun ihollani ainakin ihan loistavasti. Lisäksi puuteri ei sisällä mitään ylimääräistä.

Puuteria varten tarvitaan arrowjuurijauhetta, väriainetta sekä kannellinen rasia valmiille puuterille. Minä teen puuterin morttelissa, mutta joskus olen tehnyt myös suoraan puuterirasiaan. Tykkään, että morttelissa väriaineen saa paremmin sekoitettua arrowjuurijauheeseen niin, että puuteriin ei jää värikökköjä, jotka sitten sotkevat meikin.

 

 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis arrowjuurijauheeseen sekoitetaan ripaus jauhemaista väriainetta. Jotkut käyttävät jopa kaakaojauhetta, mutta sitä minä en ole kokeillut vaan tilannut oman keskiruskean värini ihan suosiolla Limepopista. Sieltä olen ostanut myös arrowjuurijauheen, jota käytän myös esimerkiksi deodorantin teossa.

Puuterin väriä on helppo muokata itselle sopivaksi ja joskus oikein kalpeina talvikuukausina olen käyttänyt ihan pelkkää arrowjuurijauhettakin ohuesti meikkipohjan päällä. Arrowjuurijauhe pitää meikin hyvin paikoillaan eikä kasvojen iho ala kiiltelemään liikaa.

 

 

Minulla irtopuuteri kuuluu kevyesti levitettynä ihan arkimeikkiin, mutta käytän sitä todella vähän. En halua, että kasvoni ovat liian mattapintaiset vaan mielummin ihanan kuulaat ja raikkaat. Se onnistuu luonnollisella meikkipohjalla sekä ihan pienellä ripauksella irtopuuteria, varjostusta sekä poskipunaa.

Mukavaa alkuviikkoa kaikille! Eikö muuten olekin upeat korvikset minulla kuvassa? Ne ovat ihanan blogikollegani Nunun käsialaa.

 

-R

 

Kommentit (2)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka ja kiitos vinkistä! En ole kuullutkaan kyseisestä merkistä, mutta täytyykin tutustua ehdottomasti. :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän seitsenvuotias tyttärensä, kolmevuotias pikkuveli, yksivuotias pikkusisko sekä karvainen koirakaveri.

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat