Kirjoitukset avainsanalla loma

 

Kesälomakausi taitaa olla nyt parhaimmillaan. Meillä on kuin onkin nyt koko perhe lomalla vaikka vähän jo alkukesästä vaikutti siltä, että mies ei pystyisi yrittäjänä lomaa pitämään. Nyt muutama viikko lomaillaan ainakin joten kuten ja yhtenä aamuna mieleeni tuli ajatus siitä, mitä kesällä pitäisi tehdä.

Tuntuu, että joka puolella toitotetaan kaikenlaisista asioista, joita lomalla ja kesällä pitää tehdä. Pitää uida järvessä, haistella vastaleikattua nurmikkoa, juoda aamukahvi parvekkeella ja nauttia torin tunnelmasta. Ihania juttuja kaikki, ei siinä mitään! Mutta onko oikeasti pakko luoda itselleen lomaksikin paineita ja suoritteita? Eikö vain voisi olla ja ottaa ihan rauhallisesti?

 

 

Itse en kaipaa omaan kesääni mitään pakollisia tehtäviä enkä halua ottaa paineita niiden suorittamisesta. Arkikin tuppaa joskus menemään suorittamiseksi, joten en todellakaan halua tehdä sitä lomalla! Kesällä haluan unohtaa täysin sen, mikä päivä on enkä todellakaan halua ajatella, että pitäisi tehdä jotakin tekemisen pakosta.

En halua tehdä listaa, johon kirjaan ylös asioita, jotka on tehtävä kesän aikana, jotta sitten syksyllä voin todeta, että tulipahan tehtyä. Haluan tehdä kesällä asioita, jotka tekevät meidän perheemme onnelliseksi. Haluan, että me vietämme aikaa yhdessä ja teemme kaikkea kivaa. Sillä, mitä  teemme kesällä, ei ole merkitystä. Sillä, miten  teemme asiat kesällä, on suuri merkitys!

 

 

Olen suuri rutiinien ystävä ja ne antavat arjessa minulle tiettyä turvallisuuden tunnetta. Ne pitävät arkihommat rullaamassa ja varmistavat sen, että ohjat pysyvät minulla käsissä niin hyvin kuin mahdollista. Lomalla kun ei ole oikeasti pakko olla missään tiettynä päivänä tiettyyn aikaan, ei niillä rutiineillakaan ole niin suurta merkitystä. Voidaan ihan oikeasti vain olla.

Ihanaa ja rentouttavaa kesää ihan jokaiselle! Eihän turhia stressailla?

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Tosiaan, terveisiä Kreikasta!

Kreikkaan saavuimme torstaina iltapäivällä ja olemme ihan vain viikon reissulla eli kotiin suuntaamme taas sitten torstaina. Matka on ihan Tjäreborgin pakettimatka eli paljon huolehdittavaa tai stressattavaa ei täällä ole ollut.

Tosin, ne, jotka tietävät minun stressaajaluonteeni, voivat kuvitella, mitä päässäni liikkui kun joku hotellivieraista oksensi ensimmäisenä aamuna aamiaiselle sinne buffettipöytään. Hieman minun on tässä tarvinnut kasailla hermojani tämän asian suhteen, mutta täällä on syöty maitohappobakteereja, probiotteja ja valkopippureita sekä pyritty pitämään kädet puhtaina.

 

 

Lomakohteeksi valikoitui pienen pohdinnan jälkeen Kreikka ja Kreeta. Hotelli valikoitui ihan vain muutamalla perusteella, jotka olivat se, että ranta on lähellä ja että on myös altaat, joissa voi uida. Kolmilapsinen perhe on jo sen verran suuri, että sekin asettaa omat rajoituksensa hotellia ja matkakohdetta valitessa.

Olemme tosiaan menneet aika pitkälti lasten ehdoilla eli olemme viettäneet aikaa rannalla ja altaalla sekä ravintolassa. Lapset ovat eläneet pääasiassa ranskalaisilla, vesimelonilla ja jäätelöllä, mutta me vanhemmat olemme saaneet herkutella onneksi monipuolisemmin!

 

 

Täällä on ollut todella lämmintä ja aurinkoista eikä pilviä ole näkynyt juuri lainkaan. Asteet ovat olleet kolmenkymmenen yläpuolella, mutta Kreetalla ilmeisesti tuulee aina, joten lukemat eivät ole tuntuneet liian tukahduttavilta paitsi välillä terassilla ruokaillessa.

Meidän hotelli on louhittu kallioon, joten aika jyrkkiä mäkiä saamme kulkea, mutta vielä ainakin olemme jaksaneet hyvin. Rattaat otettiin onneksi mukaan ja ne ovat olleet kovassa käytössä lomalla vaikka kotona niitä ei oikeastaan enää kauheasti käytetäkään. Kolmevuotias niissä istuu, isommat jaksavat jo kävellä onneksi!

 

 

Instagramissa (@kotikumpulassablogi) minua seuraavat lukijat ovat jo useaan otteeseet nähneetkin nämä maisemat, mutta makuuhuoneen ja parvekkeen näkymät ovat aika mielettömät! Turkoosia vettä silmänkantamattomiin.

 

-R

 

Kommentit (4)

KM
2/4 | 

Ihanaa ja aurinkoista reissua teille! Toivottavasti vuokraatte vielä auton ja käytte kiertelemässä saarta. Upeat on maisemat ja ah, tuo turkoosi meri 😍. Mutta eikö lapsille ole hotellilla muuta tarjolla kuin ranskalaisia? Vai ovatko allergisia?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 😊 Kyllä täällä olisi lapsille vaikka mitä syötävää, mutta nirsous ottaa aina vallan. 😣 Onneksi viikon voi tosiaan elää vaikka vain niillä ranskalaisilla ja kotona sitten taas palataan normaaliin! 🤦🏻‍♀️

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Miehellä oli viime viikolla työreissu Saksaan, Müncheniin, ja koska sattui olemaan syyslomaviikko, päätin lähteä mukaan. Sain lapset mammalaan hoitoon kahdeksi yöksi ja sain siskonkin vielä mukaan reissuseuraksi! Nopea pyörähdys oli kyseessä, sillä tiistaina lähdettiin päivällä ja torstaina illalla olimme jo kotona.

Münchenissä en ole aiemmin käynyt, joten oli ihan mielenkiintoista sinne lähteä. Mies teki luonnollisesti töitä koko reissun ja oli kiva kun minulla oli seuraa matkassa mukana! Lensimme Helsingistä Lufthansalla  suoraan Müncheniin ja takaisin tullessa oli välilasku Frankfurtissa. Hotellihuoneita varattiin pari kappaletta, mutta hotelli itsessään oli kyllä hieman pettymys.

 

 

München sijaitsee sen verran etelässä, että siellä oli vielä melko lämmin eikä päivällä tarvinnut edes takkia. Illalla viileä tuli melko aikaisin kuitenkin ja silloin oli kyllä jo takille tarvetta. Päivällä osa ihmisistä kulki toppatakeissa ja osa sortseissa. Suomeen verrattuna Münchenissä oli kuitenkin vielä mielestäni varsin lämmin ja aurinkokin helli meitä joka päivä.

Olimme perillä hotellilla tiistai-iltana ja emme oikein ehtineet muuta kuin käydä syömässä sekä kävellä hieman keskustassa. Keskiviikkona mies lähti aamulla aamupalan jälkeen töihin ja me päätimme siskon kanssa lähteä kaupungille. Tein hotellihuoneessa pienen aamujoogan ja suuntasimme muutaman korttelin päähän kävelykadulle.

Löysimme ihan sattumalta tiistai-iltana maan alta ikään kuin pienen kauppakeskuksen, josta löytyi monta ihanaa liikettä. Olen yleensä tottunut, että nämä metroasematunnelit ym. ovat melko karseita paikkoja, mutta tämä oli kyllä ihan täysi poikkeus ja oli hyvä tuuri, että sellainen sattui eteen! Siellä oli muutama ihana sisustuskauppa, josta ostin tuliaisia ja kotiin uudet espressokupit.

Maan alla oli myös dm, jossa tykkään aina reissussa ollessa käydä pyörimässä ja ihastelemassa luonnonkosmetiikkavalikoimia. Mitään en ostanut kun ei ollut tarvetta, mutta valikoimaa ei voi kuin ihailla ja kadehtia! Dm:n liikkeitä löytyy monesta Euroopan maasta, joten sinänsä olin varma valikoiman laajuudesta jo kun liikkeen näin ja pakkohan siellä oli pyörähtää.

 

 

Nousimme maan alta ylös suoraan ison lelukaupan eteen ja sieltä tuli ostettua muutamat tuliaiset lapsille. Valikoimaahan Euroopan lelukaupoissa on aivan älyttömästi! Ei niitä oikein voi verrata näihin suomalaisiin kauppoihin ja monesti tulee mietittyä, että onneksi niitä ei Suomesta löydykään. Eihän lapsia saisi niistä pois koskaan!

Kävelykadulla, joka johti Marienplatzille, tuli sitten käveltyä askeltavoitteet rikki. Lounastettiin ja kahviteltiin, mutta itseäni jäi ihmetyttämään se, kuinka vähän ravintoloita ja kahviloita kävelykatu tarjosi. Olisin toivonut viihtyisiä istuskelupaikkoja ostosten teon lomassa, mutta niitä ei kyllä näkynyt. Liikkeitä, putiikkija ja tavarataloja sen sijaan piisasi!

Paljon oli samoja kauppoja kuin Suomessakin, mutta paljon myös eri liikkeitä. Ostosmahdollisuudet tosiaan Münchenissä olivat mielestäni todella laajat! En usko, etteikö sieltä löytäisi etsimäänsä, sillä liikkeitä oli todella paljon ja me kuitenkin pysyttelimme vain kävelykadulla!

 

 

Keskiviikkoiltana illallistimme keskustassa perinteisessä saksalaisessa ravintolassa, joka oli suuri pettymys verrattuna tiistain ravintolavalintaan. Ilmeisesti siis Müncehistä löytyy sekä hyviä että huonoja ravintoloita niin kuin mistä tahansa muustakin kaupungista. Toki myös omat mieltymykset ja makutottumukset vaikuttavat paljolti siihen, mitä ravintolaa pitää hyvänä ja mitä ei.

Müncheniä voin kyllä tämän pikavisiitin perusteella suositella melkeinpä jokaiselle ja erittäin vrkistävä kokemus oli tämä työmatkallakin mukana oleminen. Tosin miehen kanssa ei paljon tullut aikaa vietettyä, mutta se oli kyllä tiedossakin reissuun lähtiessä. Uskoisin kuapungin kuitenkin toimivan myös viikonloppulomapaikkana parisuhteen hoitoakin ajatellen!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Nuorempana tuli aikalailla aina valittua lomakohteeksi jokin rantakohde, jossa aurinkoa piisasi eikä tarvinnut edes poistua hotellialueelta koko loman aikana. Nykyään sitä haluaa jotakin muutakin lomalta kuin pelkkää rantatuolissa makoilua eikä kaupunkiloma kuulosta yhtään hassummalta vaihtoehdolta varsinkin, jos matkustetaan ilman lapsia.

Lasten kanssa loma kyllä kaipaa sen rannan tai altaan, mutta aikuisten kanssa matkustaessa, kaupunkiloma kuulostaa nykyään jo varsin hyvältä vaihtoehdolta. Mietiskelin tähän postaukseen syitä, miksi lähteä kaupunkilomalle. Oletteko samaa mieltä?

 

 

1. Laaja ravintolatarjonta. Rantakohteissa tarjonta on yleensä aika suppea eikä hotellien all inclusivetkaan yleensä ole kovin monipuolisia. Kaupunkilomalla sen sijaan on varaa valita kun koko kaupunki on ravintoloita pullollaan!

2. Nähtävyydet. Kaupunkilomalla tulee nähtyä aika paljon enemmän kuin rantalomalla. Ei tule makoiltua rannalla tai altaalla kaikkia päiviä vaan kaupunkia tulee kuljettua ympäriinsä. Varsinaisia nähtävyyksiäkin on helpompi käydä katselemassa, jos sellaiset kiinnostavat!

 

 

3. Katsaus paikallisten elämään. Kaupunkilomalla näkee paremmin paikallisten elämää kuin rantalomakohteissa ja se on aina välillä hyvinkin silmiä avaavaa. 

4. Julkiset haltuun. Kaupunkilomalla tulee hyödynnettyä julkista liikennettä, kuten ratikoita ja metroa, tehokkaasti varsinkin, jos tulee liikuttua pidempiä matkoja tai jos vaikkapa majoitus on hieman kauempana. Tämä tuo lomaan ihan uuden säväyksensä ja paikallisten elämä tulee myös tutummaksi.

5. Hyvät ostosmahdollisuudet. Kaupungeissa on yleensä paljon paremmat mahdollisuudet shoppailulle kuin rantalomakohteissa. Liikkeitä ja valikoimaa löytyy loputtomasti.

 

 

6. Askeltavoitteet täyttyvät nopeasti. Tai riippuu toki tavoitteista, mutta kaupunkilomalla tulee käveltyä huomattavasti enemmän kuin rantalomalla ja kaupungissa on muutenkin helpompi noudattaa terveellisiä elämäntapoja kuin rantalomalla.

7. Enemmän yöelämää. Jos yöelämä kiinnostaa, kaupunkilomalla on tästäkin melkolailla suurempi valikoima. Meillä näyttelevät kaupunkilomilla yleensä pääosia ruoka, ostokset ja uni, mutta kyllä kaupungeissa näyttää olevan myös yöelämää tarjolla jokaiseen makuun.

 

 

8. Pakkaaminen on helppoa. Yleensä kaupunkilomalle ei tarvitse pakata yhtä paljon vaatetta kuin rantalomalle. Usein pärjää jopa ihan käsimatkatavaroilla ja parilla vaatekerralla. Ja, jos jotain unohtuu, sen saa kaupungista helposti ostettua.

9. Lyhyet lentoajat. Euroopan kaupunkeihin on yleisesti ottaen hyvinkin lyhyet lentoajat ja muutamassa tunnissa lentää Helsingistä kaupunkilomalle hyvin näppärästi! Aikaerokaan ei yleensä päätä huimaa.

10. Viikonloppulomat mahdollisia. Kaupunkiloman ehtii tehdä hyvin viikonlopun aikana kun taas rantaloma vaatii melkeinpä poikkeuksetta koko viikon.

 

Huono omatunto toki minulle tulee nykyään lentämisestä, siitä ei pääse mihinkään. Me lennämme vuodessa ehkä kolme-neljä reissua ja ympäristövaikutukset lentämisellä ovat varmasti kamalat. Ikävä kyllä ei taida olla yhtäkään ympäristöystävällistä tapaa matkustella pitkiä matkoja nopealla aikataululla.

 

-R

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram