Kirjoitukset avainsanalla liikunta

 

Olen koko aikuisikäni melkeinpä kammonnut uimahalleja. Lapsena koulun kanssa käydyt muutamat uimahallikerrat eivät koskaan saaneet minua innostumaan uinnista kylmässä ja likaisessa uimahallissa emmekä oikeastaan koskaan käyneet uimassa hallissa vanhempienikaan kanssa.

Muutaman kerran kävin kyllä hallissa isäni kanssa uimista harjoittelemassa, mutta uimahallissa käynti ei koskaan ollut meille sellainen juttu, jota tehtiin säännöllisesti. Veden äärellä olen kyllä lapsuuden kesäni viettänyt, sillä meillä oli vene saaristossa ja siellä tuli kesät vietettyä. Uimataito on siksi aina ollut minulle tärkeä ja minusta se on yksi perusasia, joka jokaisen täytyisi osata.

Jos täytyisi valita, opetanko lapseni luistelemaan, hiihtämään, pelaamaan jääkiekkoa, jalkapalloa vai uimaan, valitsisin ehdottomasti uimisen. Mielestäni uimataito on taito, joka voi pelastaa hengen (joko oman tai jonkun muun) jonain päivänä. Se on taito, joka mielestäni jokaisen kuuluu osata, jotta voi esimerkiksi turvallisesti viettää aikaa veden äärellä.

Näin aikuisiällä en voi sanoa uineeni paljoakaan. Uin kesässä muutaman kerran järvessä mökillä ja sitten aina reissussa, jos vain on uintiin mahdollisuus ja vesi on sopivan lämmintä. Lasten myötä varsinainen uiminen on omalta osaltani jäänyt aika minimiin, sillä lasten kanssa tulee lähinnä oleskeltua vedessä ja katsottua heidän peräänsä.

Oma uimataitoni on luokkaa "pysyn pinnalla ja osaan uida jonkunlaisen lenkin". En osaa sen kummempia uimatekniikoita, mutta tykkää kyllä uida. Tai tykkäisin kyllä uida. Yksin kun on kolmen lapsen kanssa vedessä, ei siinä ihan kauheasti pysty uimalenkkejä tekemään. Meillä vanhin lapsista on uimataitoinen ja kaksi pienintä ei. Toki vaikka lapsi osaisikin uida, täytyy häntä aina vahtia vedessä.

 

 

Mutta tosiaan, tästä pääsin siihen ongelmaan, että en osannut opettaa lapsiani uimaan. En oikein tiennyt, kuinka opettaa uimataito oikein ja päädyin googlailemaan uimakouluja. Löysin sattumalta meidän lähimmän uimahallin sivuilta tiedon, että heidän palveluihinsa kuuluu myös yksityinen uimaopetus.

Oletin yksityisen uimopetuksen olevan kamalan hintavaa, mutta ei se sitä sitten loppujen lopuksi ollut verrattuna muuhunkin lasten harrastustoimintaan. Tarjolla oli myös pienryhmäopetusta 2-3 lapselle, joten se oli meille juuri sopiva vaihtoehto. Kaksi uimataidotonta lasta ja yksityinen opettaja, kuulostaa kalliilta, mutta yllätyin onneksi positiivisesti!

Lapset ovat tykänneet tosi paljon uimaopetuksesta ja menevät uimatunnille tosi innoissaan. Ja uimaope on ihan mahtava! Lapset tykkäävät kovasti, enkä ihmettele yhtään. He ovat saaneet paljon rohkeutta vedessä olemiseen sekä liikkumiseen ja se on tosi hyvä juttu se! Uintihan on lapsillekin tosi hyvä harrastus ja meillä ainakin huomaa, että lapset saavat uimahallilla tosi hyvin energiaa purettua.

Meidän uimahallilla (Kangasalan Kuohu) opetuksen hinta on kahdelta lapselta yhteensä 30 euroa / 30 min (täällä lisää). Tälläinen yksityinen uimaopetus olisi ihan huippujuttu myös minulle itselleni. Uinti olisi lajina todella hyvä, ja kun kävisi muutaman yksityisopetustunnin, oppisi oikean tekniikan niin itse uintiliikkeisiin kuin hengitykseenkin. Varmasti jaksaisi uida paljon paremmin!

Olen käynyt nyt lasten kanssa jo monta viikkoa kerran viikossa uimahallissa ja onneksi uimahallikammoni on selätetty. Vesi tuntuu kyllä edelleenkin kylmältä ja uimahallin lattiat ällöttävät, mutta pystyn onneksi jo hyvillä mielin uimaan lähtemään! Muutamassa viikossa uimahallikammo alkoi helpottaa ja aion kyllä käyttää lapsia uimassa säännöllisesti jatkossakin.

Toivon, että säännöllisellä harjoittelulla lasten uimataito pysyy sitten hyvin yllä eikä heille pääse kehittymään mitään uimahallikammoja. Isompia lapsia ei tunnu kylmä vesi häiritsevän, mutta pienin lapsista alkaa siinä tunnin vedessä olon jälkeen valittaa kylmää. Itse pysyn lämpimänä kyllä onneksi kun lapset ovat niin vikkeliä liikkeissään ja heidän perässä täytyy mennä kuitenkin kokoajan.

Meillä on viikonlopulle risteilysuunnitelmia ja pakkaamme uikkarit myös laivalle mukaan! Porealtaassa ja saunassa on tarkoituksena ainakin käydä. Ihanaa viikonloppua jokaiselle!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

En ole koskaan ollut dieetillä tai noudattanut minkäänlaista erityisruokavaliota. En painonpudotuksen tai esimerkiksi allergioidenkaan vuoksi. Ja jos suoraan sanotaan, en usko minkään maailman pikadieetteihin kun puhutaan pysyvästä painonhallinnasta. Itse uskon, että pysyvä painonpudotus vaatii elämäntapamuutoksen, ei pelkkää pikadieettiä.

Allergioiden osalta varmasti noudattaisin tiukkaa erityisruokavaliota, jos sellaiselle olisi tarve, mutta painonhallintamielessä uskon enemmän pysyvän tasapainon löytämiseen. Uskon, että hetkelliset, muutaman viikon tehodieetit ja lupaukset saattavat toimia hetkellisesti, mutta pysyviin tuloksiin vaaditaan enemmän. Uskon myös, että suhteen ruokaan täytyy olla terve.

 

 

Herkuttelukierre katki tehodieetillä

Itse ajattelen niin, että ravinto ja liikunnan määrä täytyy saada kohtaamaan toisensa ihan siinä perusarjessa. Ei se auta kovin pitkälle, että muutaman viikon noudattaa tiukkaa dieettiä ja sitten kun se arki taas koittaa, hommat ryöstäytyvät käsistä. Palataan taas takaisin siihen entiseen ja syödään mitä sattuu eikä treenata laisinkaan.

Toki jokin tehodieetti voi olla hyvä potku takamukselle ja tapa saada esimerkiksi herkuttelekierre näin joulun jälkeen katkaistua. Se voi hyvinkin kannustaa siihen, että perusarjessakin pyrkii noudattamaan terveellisiä elämäntapoja. Tämä vaatii toki sen, että dieetti on ollut liikunta- ja ravitsemusalan ammattilaisen ohjaama sekä tarjonnut sitä ihkaoikeaa tietoa ravinnosta ja liikunnasta.

Jos ei ole valmis muuttamaan elämäntapojaan pysyvästi, ei pikadieetin aikaansaamasta painonpudotuksesta ole kovin pitkää iloa. Myöskään, jos valmennukseen ei ole sisältynyt tarvittavaa tietoa ja ohjausta, jonka avulla jatkaa valmennuksen jälkeen, ei tulos voi olla kestävä.

 

 

Hyvää ruokaa ja tehokasta joogaa

Oma painonhallintani menee lähinnä niin, että rakastan hyvää ruokaa ja rakastan joogaa. Hyvällä ruoalla en tarkoita mäkkäriä, heseä enkä oikeastaan edes mitään muutakaan pika- tai noutoruokaa. Tarkoitan lähinnä sitä, että ruoka on minulle paljon enemmän kuin pelkkää polttoainetta. Se antaa minulle suurta nautintoa enkä ole ihan helposti valmis siitä luopumaan.

Mielummin sitten lisään liikuntaa kuin rupean punnitsemaan syömisiäni. Toki täytyy ottaa huomioon se, että minulla ei varsinaisesti olekaan tarvetta terveydellisistä syistä pudottaa painoa tai välttää tiettyjä ruoka-aineita, joten tarvetta syömisten rajoittamiselle ei sitä kautta ole. Toki aina voi valita puhtaampia ja terveellisempiä ruokia, se ei varmasti haittaa ketään.

Minulla ei ole halua muokata kehoani tietyn malliseksi, joten joogaharjoitukset kotona riittävät minulle.

Syön perusterveellisesti enkä noudata minkäänlaista ruokavaliota tai syö sen kummempia superfoodeja. Olen melkolailla kaikkiruokainen ja tottunut liikkumaan. Treenaaminen on aina ollut tärkeä osa elämääni ja olen tottunut siihen, että kun liikkuu tarpeeksi, pysyy kunnossa. Kun syö hyvin, jaksaa!

Tietenkään en tarkoita sitä, että suuhunsa voi laittaa ihan mitä vain ja kuinka paljon vain! Tarkoitan sitä maalaisjärjen käyttöä. Kaikkea kohtuudella ja pääpaino tuoreessa, terveellisessä ruuassa. Mielestäni hiilareita tai mitään muutakaan ruoka-ainetta ei saa pelätä vaan kaikkea täytyy voida nauttia kohtuudella ja liikkua tarpeeksi.

Joogaan tällä hetkellä aikalailla neljänä päivänä viikossa ja loput liikunnastani tulee hyötyliikunnasta. Olen kotona lasten kanssa, joten päivät ovat melko liikkuvaisia eikä paikallaan tarvitse istuskella. Minulla ei ole askelmittaria enkä muutenkaan seuraa harjoitteluani tai laske kaloreitani. Meillä ei ole vaakaa enkä edes tiedä tämänhetkistä painoani. Luotan peilikuvaan!

En tarvitse viimeisen päälle trimattua kroppaa, mutta haluan, että se on terve ja voi hyvin!

 

 

Koulutettu ohjaaja elämäntaparemontin tueksi

Jos minulle tulee tarve kiinteyttää itseäni, teen sen lisäämällä treenaamistani ja valikoimalla treenit tavoitteeni mukaan. Jos haluan joskus aloittaa elämäntaparemontin, menen ammattitaitoisen valmentajan puheille. En aloita mitään kuureja tai dieettejä vaan pyrin pysyvään muutokseen.

Vaikka puhunkin usein kotitreenaamisen hyödyistä, on mielestäni tärkeää, että jos on tarvetta radikaalille painonpudotukselle, ruokaremontille tai kunnon kohotukselle, se tehdään ammattitaitoisen valmentajan johdolla. Kun valmentajalla on koulutus liikunta- ja ravitsemusalalta, uskoisin, että valmennuksella ei saada kroppaa sekaisin tai muutakaan vahinkoa aikaiseksi.

Uskon, että ammattitaitoinen valmentaja pystyy antamaan avaimet sitten siihen valmennuksen jälkeiseen perusarkeenkin.

Jossain kohtaahan kuitenkin tulee se tilanne, että valmennus loppuu ja pitää pystyä jatkamaan normaalielämää. Silloin elämä ei saa kaatua jouluherkutteluun tai satunnaiseen roskaruokailuun. Silloin pitää olla hallussa se kohtuus.

 

 

Lisää joogaa ja välipaloja

En aio tänäkään vuonna aloittaa pikadieettiä enkä ottaa salijäsenyyttä. Sen sijaan aioin pyrkiä joogaamaan ainakin neljä-viisi kertaa viikossa, sillä joogasta on minulle niin älyttömän paljon hyötyä sekä henkisesti että fyysisestikin.

Joogaharjoitus on oma mindfulness-hetkeni ja treenituokioni.

Aion myös pyrkiä syömään tasaisemmin, sillä myönnän, että kiireisessä arjessa unohdan usein syödä ja olen sitten ihan pyörtymispisteessä. Siinä kohtaa mikään ruoka maailmassa ei enää auta tyynnyttämään nälkääni tai huonoa oloani. Tänä vuonna aion siis panostaa välipaloihin! 

 

-R

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Ihanaa lukea tämmöinen maalaisjärkinen kirjoitus. Mä voisin laittaa kans tavoitteeksi, että joogaisin useammin kuin kerran viikossa. Joululoman pötköttelyt ja junassa istumiset alkaa tuntua jo selässä ja hartioissa! Jooga tuo myös parempaa ryhtiä ja liikkuvuutta kehoon (esim selkään), jonka myötä kaikki oleminen muuttuu helpommaksi ja jumit vähenee. Ihania joogahetkiä ja upeaa vuotta 2019!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiva kuulla, että tykkäsit kirjoituksestani! :)

Kiitos ja mukavia joogahetkiä sekä ihanaa uutta vuotta sinulle myös!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Kuten tämän postauksen kuvista huomaa, treenaan juuri silloin kuin sellainen väli löytyy. Halusin ottaa eilisen treenin jälkeen muutaman kuvan, jotta kotona treenaamiseni todellinen kuva välittyy. En edes jaksanut vaihtaa treenivaatteita vaan tein ex-tempore -harjoituksen mekossa. Raivasin olohuoneeseen tilaa, avasin vain maton sekä koneen ja valitsin sopivan treenin.

 

 

Miksi joogaan?

Olen kertonut usein, että rakastaan joogaa. Se tekee hyvää niin mielelle kuin kehollekin ja minä vannon nykyään ihan täysin sen nimeen kun puhutaan treenaamisesta. Monet eivät usko, että jooga on ihan oikeasti todella rankkaa ja esimerkiksi venytykset tai jooga-asanat (asennot) ovat todella aktiivisia eli keho työskentelee niissä kokoajan. Toisaalta taas rakastan sitä, että joogassa ei treenata verenmaku suussa!

On toki myös lempeitä joogatunteja, mutta itse tykkään kuitenkin hikoilla joogamatolla. Kannattaakin valita tarkasti mille tunnille osallistuu, sillä kaikki joogatunnit eivät ole samanlaisia ja jos haluaa, että jooga saa kunnolla hien pintaan niin kannattaa valita tunti sen mukaan. Minä tykkään eniten tunneista, jotka etenevät suht nopeasti ja joissa ollaan oikeastaan kokoajan liikkeessä.

Jo pelkästään tasapainon löytäminen sekä säilyttäminen asanoissa vaatii kropalta työskentelyä ja siihen sitten päälle vielä se työ mitä itse asanassa tehdään. Minä saan joogaharjoituksessa ihan kunnon lämmön päälle ja harjoitus on minulle tehokas treeni. Eilisen harjoituksen jäljiltä tuntuu esimerkiksi lihaksissa ihanasti se, että kroppa on todellakin saanut tehdä töitä.

 

 

Miksi treenaan kotona?

Olen jo useamman vuoden ajan treenannut kotona, sillä koen sen paljon helpommaksi kuin, että lähtisin salille tai muualle. Jonkin aikaa jaksoin treenata kodin ulkopuolella, mutta pikkuhiljaa huomasin, että treenaamaan lähteminen oli aina vain vaikeampaa kun treenaamaan todellakin piti lähteä. Usein ajatus siitä, että illalla piti jaksaa pakata, vaihtaa vaatteet ja lähteä jonnekin oli uuvuttava.

Kotona treenaaminen ei vaadi tiukkoja aikatauluja, joita meidän arki on muutenkin täynnä. Ei tarvitse mennä kellon kanssa tunnille vaan voi tehdä harjoituksen silloin kun aikataulu antaa myöden. Joskus keskellä päivää, joskus myöhään illalla. Aikaa säästyy myös aika paljon kun sitä ei kulu matkoihin ym. säätämiseen. Voi joko tehdä pidemmän treenin tai käyttää ajan johonkin muuhun.

Varmasti sitten joskus kun elämäntilanne hieman rauhoittuu, rupeaa kaipaamaan niitä aikatauluja ja sitten luultavasti tulee enemmän mietittyä sitä treenaamista kodin ulkopuolella. Nyt tällä hetkellä tuntuu, että lasten treeniaikataulut riittävät ja minä sitten mielummin joogailen kotona. 

 

 

Mistä aikaa treenaamiselle?

Minä tosiaan treenaan silloin kun siihen tulee mahdollisuus. Joskus kun lapset ovat kotona ja haluavat myös osallistua, mutta yleensä silloin kun lapset ovat miehen kanssa esimerkiksi kaupassa tai näin kesällä vaikkapa ulkoilemassa tai mökillä. Joskus otan maton sekä koneen kainaloon ja menen saunarakennukselle tai terassille joogaamaan.

Pienempien lasten päiväuniaika oli myös loistava aika treenaamiselle, mutta nykyään kun vain pienin nukkuu päivällä, ei treenaaminen enää olekaan niin rauhallista kuin aiemmin, jolloin vain esikoinen oli hereillä. Kaikista ihaninta on joogata kaikessa rauhassa, jolloin pystyn parhaiten keskittymään harjoitukseen sekä tyhjentämään pääni, mutta lyhyet treenit lastenkin kanssa onnistuvat kyllä.

Joka päivä en tällä hetkellä ehdi tehdä pitkää joogaharjoitusta, mutta olen yrittänyt tehdä vähän jotain joka päivä. Yritän muutamana päivänä viikossa tehdä pidemmän harjoituksen ja pyrin välttämään stressaamista sitä, että en ehdi tehdä pitkiä harjoituksia niin usein kuin haluaisin. Sen sijaan nautin niistä harjoituksista, jotka teen ja teen ne sitten oikein ajatuksen kanssa.

 

 

Mistä saan vaihtelua kotitreeniin?

Treenaan Yogaia -nettipalvelun kautta ja minulle on ollut sinne jäsenyys jo monta vuotta. Sieltä on aivan äärettömän helppo löytää sopiva harjoitus ja kertaakaan en ole tullut siihen tilanteeseen, että valikoimasta ei löytyisi sopivaa tuntia. Itse kyllästyn helposti ja haluan, että jokainen treeni on hieman erilainen ja välillä haluan kokeilla ihan jotain uutta.

Vaihtelemalla ja kokeilemalla uusia tunteja, saan kotitreeniin vaihtelua. Eri ohjaajien tunnit ovat keskenään aivan erilaisia ja jos joogan tekee terassilla omassa rauhassa, on se ihan erilainen treeni kuin, jos sen tekee vaikkapa lasten kanssa. Välillä valitsen englanninkielisiä tunteja ja välillä teen suomalaisten ohjaajien tunteja. Virtuaalitunnille en ole vielä kertaakaan osallistunut.

Välillä tulee tehtyä myös ihan puhtaasti lihaskuntotreenejä tai vakkapa pakarajumppaa, mutta useimmiten kyllä joogaan. Se on minun juttuni ja siitä tulee minulle ihan eri tavalla hyvä olo kuin ihan tavallisesta lihaskuntotreenistä, jossa harjoituksia ei esimerkiksi tehdä hengityksen tahdissa vaan enemmänkin juuri verenmaku suussa. Nykyään haluan olla armollisempi itselleni.

 

 

Mitä onnistunut kotitreeni vaatii?

Mikään treeni ei kai ole huono tai epäonnistunut treeni, jos ei lasketa vaikkapa loukkaantumisia tai sairasteluita mukaan. Treenin jälkeen on kuitenkin hyvä fiilis, oli se sitten mikä treeni tahansa. Minulle ei ainakaan ole tullut sellaista fiilistä, että olisi kyllä ollut parempi jättää treeni välistä tai että miksi ihmeessä avasin maton ja tein joogan. Sairaana ei toki pidä treenata, se on selvä!

Joskus on aivan superhyvä fiilis kun on ollut hyvä tasapainopäivä tai olen oppinut jonkun uuden asanan, jota olen saattanut harjoitella pitkäänkin. Välillä taas tasapaino horjuu eikä oikein mikään tunnu onnistuvan, mutta harjoituksen jälkeen voi kuitenkin kiittää itseään, että jaksoi treenata ja vaikeuksista huolimatta tuli kuitenkin harjoiteltua.

Varustepuolella tarvitsen joogamaton, nettiyhteyden sekä laitteen, jolla käyttää sitä nettiä. Treenivaatteiksi sopii ihan mitkä vain mukavat vaatteet ja välillä voin tosiaan treenata vaikka mekko päällä. Niin tein tosiaan eilen illalla ennen suihkuun menoa.  Yleensä kyllä vaihdan vaatteet ennen harjoitusta, sillä on mukavampi kuitenkin treenata esimerkiksi leggingseissä kuin mekossa.

Vettä pitää muistaa juoda runsaasti ja etenkin nyt helteillä täytyy kuunnella tarkasti omaa kehoaan sekä vielä entisestään tehostaa nesteytystä. Kotona treenaaminen ei tietenkään toimi kaikilla, mutta itse olen kyllä jäänyt sen helppouteen ja joogan tehokkuuteen ihan täysin koukkuun. Minulle se on keino nollata ajatukset ja hoitaa kroppaa kuntoon lempeästi, mutta tehokkaasti.

 

-R

 

Kommentit (8)

Torey
1/8 | 

Mä treenaan kanssa kotona. Nautin kyllä hallilla käymisestäkin, mutta etenkin siinä kohtaa kun lapset oli hoidossa ja itse kävit töissä, teit töitä ja illalla jätit lapset isän kanssa kotiin ja lähdit vielä puoli kasiksi tunnille niin jossain kohtaa energiaa tuovasta tunnista tuli suorite. Jotenka treenaan kun ehdin ja haluan, kotona. Ja kanssa milloin missäkin vaatteissa. :D

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! Notkeus on itseasiassa peruja balettitaustastani. :) Sitä tuli aikanaan tehtyä melkein 25 vuotta yhteen putkeen.

-R / Koti Kumpulassa

Old woman
3/8 | 

Ciao, oops olet todella taitava joogja! Otin alcamestic spa italiassa, yrtit lämmitetään öljyssä tehon vuoksi.

Vierailija

Kyllä ajattelin että yrtit voisi myös kotikäytössä lämmittää, laittelin comment sinulle aiemmin mutta kaikki epäonnostui...valoisia iltoja ja a lot positiivisuutta. Sinulla on hyvä karma! Positiiviset ihmiset kuten sinä jakavat ilmaista valoa ja lämpöä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen kirjoitellut aiemminkin joogan hyödyistä ja nyt muutamana päivänä olen edellisten kesien tapaan siirtänyt joogamattoni ulos. Nautin ulkona joogaamisesta aivan älyttömän paljon ja saan siitä ihan hirveän paljon energiaa. Mieli rauhoittuu ihan erilailla takapihan linnunlaulussa kuin sisätiloissa ja kesäinen tuuli tuntuu joogatessa iholla aivan ihanalta.

 


Jooga on minulle todella tärkeä harrastus ja aiempi joogapostaukseni löytyykin täältä. Sen voi sieltä käydä lukemassa, jos se on jäänyt välistä ja, jos sellainen sattuu kiinnostamaan.

Tämän päiväiseen postaukseeni kokosin listan ulkona joogamisen hyödyistä ja tälläiset tulivat ensimmäisenä mieleeni:

1. Raikas ilma. On ihan eri asia hengittää ulkoilmaa kuin sisäilmaa! Raikas ulkoilma on happea täynnä ja ihanan puhdasta sekä virkistävää. Joogassa tietoinen hengittäminen on erittäin tärkeää ja on ihan mahtavaa kun voi hengittää raikasta ulkoilmaa sisäilman sijasta.

2. Hyvästit päänsärylle. Minulla jooga helpottaa aina päänsärkyä, lievittää niskajumeja ja laittaa veren kunnolla kiertämään. Kun joogaharjoituksen tekeekin ulkona, ei päänsärystä ole enää harjoituksen jälkeen tietoakaan. Tosin, ehkä ihan porottavassa auringossa joogatessa se päänsärky saattaa vain pahentua.

 

 

3. Maisemat. Ulkona joogatessa pystyy nauttimaan ihanasta maisemasta, missä sitten ikinä joogaa tekeekään. Minä olen joogannut mökin kesäkeittiön terassilla järvimaisemissa, laiturilla veden äärellä, kotona takapihan sekä etupihan terasseilla ja Kroatiassa parvekkeella. Jokainen maisema tuo oman fiiliksensä harjoitukseen ja se on ihanaa!

4. Erilainen ympäristö. On mielenkiintoista joogata erilaisessa ympäristössä ja uudet, tavallisesta poikkeavat, äänet tekevät joogaharjoituksesta erilaisen kuin mihin on tottunut. On hyvä oppia keskittymään erilaisissa ympäristöissä eikä aina vain siellä tutulla studiolla ja kotona.

 

 

5. Tervehdi oikeaa aurinkoa. Joogassa tehdään yleensä harjoituksen alussa aurinkotervehdyssarjoja, joissa todellakin tervehditään aurinkoa. Kun joogaa ulkona, voi ihan oikeasti tervehtiä sitä oikeaa aurinkoa! Vaikka se aurinko olisikin pilven takana, on aurinkotervehdys aivan erilainen tehdä ulkona kuin sisällä.

6. Katso taivaalle. Kun katse siirretään harjoituksessa tai asanassa kattoon tai ylöspäin, voit siirtää katseen korkealle taivaalle. Ja se tuntuu mahtavalta!

 

 

7. Ulkoilman terveysvaikutukset. Jokainen varmasti tietää, että ulkoilu tekee hyvää keholle ja ulkona mielialakin kohoaa paremmin kuin sisätiloissa oleskellessa. Luonnonvalo piristää ja tuo virkeyttä jo lyhyenkin joogaharjoituksen aikana.

8. D-vitamiinin määrä kehossa kasvaa. Auringonvalo käynnistää ihoon osuessaan prosessin, jonka lopputuloksena keho alkaa tuottaa D-vitamiinia. Eli, jos joogaa aurinkoisena päivänä hetken ulkona, keho saa sopivasti auringonvaloa D-vitamiinin tuotantoa varten jo käsien ja jalkojen kautta.

 

 

9. Tasapaino kehittyy. Ulkona joogatessa alusta ei ole yhtä tasainen kuin joogasalin tai kodin lattia. Vaikka terassi onkin tasainen, antavat terassilaudat ihan erilailla periksi kuin vakaa lattia ja esimerkiksi terassilautojen välit tuovat tasapainoiluun ihan uuden haasteensa. Nurmikosta, kalliosta tai hiekkarannasta puhumattakaan.

10. Säästät aikaa. Kun siirrät joogamaton ulos ja teet itse oman harjoituksesi, säästät joogastudiolle ja takaisin siirtymiseen tarvittavan ajan. Kiireisenä hetkenä ehdit hyvin joogata kun vain avaat joogamaton eikä tarvitse mennä studion aikataulujen mukaan. Jos oma joogaharjoitus ei tunnu hyvälle ajatukselle, kannattaa tutustua esimerkiksi Yogaian  palveluihin.

Aurinkoista maanantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (2)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos ja kiva kuulla, että olet samoilla linjoilla! :) Ulkona joogaaminen on aivan ihanaa.

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram