Kirjoitukset avainsanalla koira

Perheemme sai uuden jäsenen kun emme osanneet olla ilman koiraa ja ihastuttava Miki-pentu saapui meille.
Perheemme sai uuden jäsenen kun emme osanneet olla ilman koiraa ja ihastuttava Miki-pentu saapui meille.

 

Kirjoitin millainen koti on ilman koiraa kun olimme hyvästelleet meidän Leo-koiravanhuksemme. Koti tuntui kamalan oudolta ilman tassujen ropinaa lattioilla ja tulimme siihen lopputulokseen, että meidän kotiin kuuluu koira.

Nyt saankin esitellä teille uuden perheenjäsenemme. Hän on musta, karvainen, pikkupallero, Miki nimeltään. Mehän olemme tietenkin aivan myytyjä tämän pikkuotuksen ansiosta ja elämme täällä tällä hetkellä varsinaisessa koiravauvakuplassa!

 

Miki-pentu haettiin isompien lasten kanssa kotiin Punkalaitumelta.
Miki-pentu haettiin isompien lasten kanssa kotiin Punkalaitumelta.

 

 

Miki on rodultaan kääpiövillakoira ja väriltään hänen kerrottiin olevan musta. Tosin leuan alla ja tassujen pohjissa on hieman valkoista, joten nähtäväksi jää, minkä värinen hänestä sitten loppujen lopuksi tulee. 

Leo oli pentuna myöskin musta, mutta hänesta tuli sitten harmaa kun hieman kasvoi. Tämä meillä oli kyllä jo silloin tiedossakin, sillä harmaata kääpiövillakoiraa menimme ostamaan. Yllätyksenä meille silloin 13 vuotta sitten tuli se, että Leo kasvoikin keskikokoisen villakoiran mittoihin. Jännityksellä siis odotamme, että miten isoksi Miki kasvaakaan!

 

 

Miki-pentu on todella pieni. Leo tosin taisi olla vielä pienempi silloin kun me hänet ostimme, mutta pakko myöntää, että itsellä ainakin on ihan unohtunut koko pentuaika. Vaikka se enimmäkseen ihanaa on ollut, kuuluu siihenkin myös kaikenlaisia haasteita ja niitä kuuluisia vaiheita. Tulee vahvasti lasten vauva-ajat mieleen kaikkine yöheräämisineen päivineen!

Miki (tai kavereiden kesken Mikki) on syntynyt 15.9. eli, jos nyt oikein laskin, hän on hieman reilut kahdeksan viikkoa vanha. Huomenna hän täyttää kaksi kuukautta ja lapset aikovat järjestää pennulle asiaankuuluvasti synttärit.

Pentu on touhkas ja leikkisä, pikku termiitti. Hän puree kaikkea ja kaikkia, mutta onneksi on niin pieni, että vielä ei ole suurempia tuhoja saanut aikaan. Niihin olen henkisesti varautunut kyllä! Leo ainakin pikkupentuna tuhosi vaikka mitä. Mikin kuulumisia tulen varmasti tänne päivittelemään kyllä, mutta ihan vauvablogia tästä ei ole tulossa kuitenkaan, ei huolta!

 

-R

 

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän kodissa ei enää asu koira vaan se on nyt koiraton koti.
Meidän kodissa ei enää asu koira vaan se on nyt koiraton koti.

 

Meidän kotona ei enää asu koiraa. Meidän koti ilman koiraa tuntuu siltä, että sieltä puuttuu jotakin. Siellä on liian hiljaista silloin kun lapset ovat nukkumassa. Koti ilman koiraa tuntuu, siltä että se kaipaa jotakin.

Kodissa, jossa ei enää asu koira:

 • ei kuulu enää kynsien ropinaa lattiaa vasten
 • ei haise enää sateen jälkeen märälle koiralle
 • ei ole enää vesikuppia tai koiranpetiä lattialla
 • kukaan ei tule joogamatolleni nukkumaan
 • kukaan ei (toivottavasti) enää kakkaa mielenosoituksellisesti matolle tai sohvalle
 • kukaan ei revi enää vessan roskista palasiksi, jos ovi jää auki kun poistuu kotoa
 • kukaan ei enää hauku imurille
 • ei enää heilu kenenkään häntä.

 

Koti ilman koiraa tuntuu siltä, että sieltä puuttuu jotakin tärkeää.
Koti ilman koiraa tuntuu siltä, että sieltä puuttuu jotakin tärkeää.

 

Kodissa ilman koiraa ei myöskään:

 • enää tarvitse nostaa verhoja olohuoneesta ylös kun lähtee pois kotoa, sillä kukaan ei enää revi niitä ikkunasta ulos tarkkaillessaan
 • kukaan pudottele lautasia yöllä alas pöydiltä siinä toivossa, että niille olisi jäänyt jotain syötävää
 • kukaan töki minua enää märällä kirsullaan
 • kukaan myöskään tule enää ovelle vastaan kun tulen lasten kanssa kotiin
 • enää ole ketään kerjäämässä ruokapöydän alla tai putsaamassa ruoantähteitä ruokailun jälkeen
 • kukaan enää pyöri jaloissani kompastumiseen saakka ihan joka hetki joka ikinen päivä
 • kukaan enää hypi eteisen ovea vasten kun joku on tulossa tai vaikkei olisikaan
 • enää asu ihmisen parasta ystävää.

 

 

Olen asunut yli kaksikymmentä vuotta kodissa, jossa on koira. Lapset ovat myös asuneet aina, koko elämänsä, kodissa, jossa on koira tai kaksikin. Koirat ovat siis melkein aina kuuluneet meidän kotiin ja meidän kodista puuttuu nyt jotakin tärkeää.

Meidän koiravanhus Leo lopetettiin eilen illalla. Siellä hän nyt heiluttaa häntäänsä jossakin pilven reunalla ilman kipuja, kaikessa rauhassa.

 

-R

 

Kommentit (8)

KirsiM
1/8 | 

❤️. Koskettava teksti (vaikka en varsinainen koiraihminen olekaan). Surullinen, mutta kirjoitettu niin, että hymy ja liikutus nousevat molemmat, yhtaikaa. Näinhän se on; Elämässä. Voimia perheellesi surussa ja luopumisen pyörteissä. Uusi aika alkaa...

Vierailija
2/8 | 

Minulla on takana ensimmäinen koiraton vuosi 30 koiravuoden jälkeen. Ikävä on läsnä joka päivä. Voimia!

Konstan kaveri
3/8 | 

Voimia ja ihania muistoja. Rakkaan perheenjäsenen menetys on niin kova kokemus. Menetin huhtikuussa 16-vuotiaan koirakaverini. Viimeksi tänään itkin ja samalla muistelin ihania hetkiä. Kun suru hellittää, on tilaa uudelle karvaturrille. Ehkä vuoden päästä. Kaikkea hyvää koko perheelle.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos, samoin! ❤️ Kyllä minulla on vahva tunne, että meidän koti tarvitsee koiran. Ei tämä vain tunnu kodilta ilman!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Koirahieronta toteutettu yhteistyössä koirahierojaksi opiskelevan Katri Mureen kanssa

 

Meidän melkein 13-vuotias villakoiraherramme  pääsi eilen hierontaan kun koirahierojaksi opiskeleva Katri Mure  tarjoutui tulemaan ihan tänne kotiin asti hoitamaan Leoa. Meille koirahieronta on ihan uusi tuttavuus - olen siitä kyllä kuullut, mutta en ole aiemmin meidän koiria vienyt hierottaviksi. Tämä hieronta oli osa Katrin ammattitutkintoa ja pian hän jo ammattiin valmistuukin.

Leo on perusterve keskikokoinen villakoira eikä hänellä ole ollut vaivoja tai sairauksia, joiden vuoksi häntä olisi ollut hyvä hieroa, mutta minusta ajatus siitä, että koira saa ihanan hieronnan, kuulosti vastustamatomalta. Itse ainakin rakastan olla hierottavana ja on aivan parasta kun kaikki kunnon lihasjumit aukeavat.

 

 

Samasta asiasta oli meidän koiran hieronnassa kyse. Lihasjumien avaamisesta  ja kuten Katri sanoi, koiran johdattelemisesta venyttelyn saloihin.  Että hän oppisi myös itse hieman venyttelemään. Leo ja Katri tulivat hyvin juttuun ja hieronta alkoi rennoissa ja rauhallisissa merkeissä.

Vaikka Leo on jo vanha herra, on hän edelleen vilkas ja eloisa eikä kauaa viihdy paikoillaan.  Niin myös nyt - alkuun nautti hieronnasta, mutta hetken päästä oli sitä mieltä, että nyt voisi jo tehdä jotain muuta. Katri sai Leon kuitenkin taas aloilleen ja sai hierottua koiran kauttaaltaan varmoin ottein.

 

 

Katri sanoi, että melkeinpä jokaiselta koiralta löytyy jostain päin kroppaa lihasjumeja,  joita voidaan hieromalla aukoa. Tavoitteena on saada koiran liikkuminen helpommaksi ja mahdolliset virheasennot korjattua. Virheasentoja voi tulla helposti kun joku lihas on jumissa ja koira alkaa liikkua sen vuoksi väärin. Tämä taas johtaa tietenkin uusiin vaivoihin ja noidankehä voi olla valmiina.

Myös monia rakenteellisia vaivoja tai traumaperäisiä vammoja  voidaan helpottaa hieromalla - aivan kuin meillä ihmisilläkin. Jos huomaa koiran liikehdinnässä jotain normaalista poikkeavaa, voi hieronta olla paikallaan. Koiraa voi käyttää hieronnassa toki myös ihan ilman varsinaisia vaivojakin ja näin kenties jopa ennaltaehkäistä niiden syntymistä.

Koirahierojille on siis oma opetushallituksen määrittelemä ammattitutkinto,  joka takaa hierojan osaamisen. Itse ainakin suosittelen tarkastamaan, että hierojalta löytyy tämä ammattitutkinto, sillä voisi kuvitella, että hieromalla väärin, voi saada melkomoista tuhoa aikaan.

 


Erittäin mielenkiintoinen kokemus  oli tämä hieronta ja meillä ainakin koira oli tosi nälkäinen hieronnan jälkeen! Meni ruokakupilleen heti Katrin lähdettyä ja söi kuppinsa tyhjäksi. En ole nyt vuorokauden aikana huomannut Leon liikkumisessa tai käyttäytymisessä mitään erilaista, mutta kuten sanoinkin niin meillä ei mitään vaivoja ollutkaan ennen hierontaa.

Leo on muutenkin tosi liikkuva ja vilkas koira eikä häntä ikinä uskoisi jo vanhaksi koiraksi. Ikä ei ole tämän koiran tahtia hidastanut ja olemme onnekkaassa asemassa kun mitään vaivojakaan ei ole ollut. Itse tykkäsin kun hieronta tapahtui meillä kotona  eikä tarvinnut lähteä koiran ja lasten kanssa minnekään hierottavaksi. Voin suositella!

Mikäli koirahieronta kiinnostaa  täällä Tampereen suunnalla, voit laittaa kommenttia alle niin ohjaan yhteydenotot Katrille. Muista täyttää sähköpostiosoitteesi niin sinuun saadaan yhteyttä!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram