Kirjoitukset avainsanalla hyvinvointi

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ 
*) liput saatu

 

Lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi saan arpoa lukijoideni kesken kaksi avec-lippua* 2.-3.3.2019 Helsingin Kaapelitehtaalla seitsemättä kertaa järjestettäville Joogafestivaleille. Kyseessä on pohjoismaiden laajin jooga- ja hyvinvointitapahtuma, joka kokoaa saman katon alle jooga-, mindfulness- ja meditaatioyhteisöt sekä eri hyvinvointialojen yrittäjät.

Kun vilkaisee näytteilleasettajien listausta, selviää nopeasti, että kyseessä ei ole vain joogafestivaalit, vaikka nimi niin antaakin ymmärtää. Kyseessä on todellakin hyvinvointitapahtuma, jonka tarjonta on varsin laaja. Käy ihmeessä sivuilla ihastumassa tarjontaan ja tule takaisin osallistumaan arvontaan!

Itse sain myös liput* Joogafestivaleille ja aion osallistua molempina päivinä joogatunneille sekä myös kiinnostaville mindfulnesstunneillekin. Varmasti myös luentoja tulee kuunneltua. Tarjolla on muuten erittäin laaja valikoima tunteja sekä luentoja ja suosittelen ehdottomasti tutustumaan ohjelmaan Joogafestivalin sivuilla.

 

 

Joogafestival vaikuttaa erittäin kiinnostavalta tapahtumalta ja todellakin kokoaa yhteen huippujoukon hyvinvointia. Näytteilleasettajia on yhteensä noin 140 ja heidän joukossaan on niin tuote- kuin palvelutarjontaakin. Täältä pääset katsomaan tämänhetkisen näytteilleasettajien listauksen ja minuun se ainakin teki vaikutuksen. Mukana on monia kiinnostavia tahoja!

Mutta sitten siihen arvontaan. Saan arpoa Joogafestivaleille (2.-3.3.2019 Helsingin Kaapelitehdas) kaksi avec-lippua voittajien itse valisemalle päivälle. Arvonta suoritetaan ystävänpäivänä 14.2.2019 klo 21.00 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti joko sähköpostilla tai Facebookin kautta. Arvonnasta vastaa Koti Kumpulassa -blogi ja liput on saatu Joogafestivaleilta.

 

 

Arvon tämän postauksen kommentoijien kesken yhden avec-lipun* ja toisen avec-lipun* arvon sitten Facebookin puolella. Facebookissa pystyt osallistumaan tuotepaketin arvontaan tykkäämällä Koti Kumpulassa -blogin Facebook-sivusta sekä sinne sivun alkuun kiinnitetystä julkaisusta. Kommentoi julkaisuun myös kenen kanssa lähtisit Joogafestivaleille.

Muista siis Facebookin puolella tykätä koko Koti Kumpulassa -blogin sivusta sekä myös kiinnitetystä julkaisusta ja kommentoida kenet ottaisit mukaan niin olet mukana lippujen arvonnassa. Täällä blogin puolella riittää, että kommentoit alle olevasi arvonnassa mukana.

Molempiin arvontoihin saa ja toki kannattaakin osallistua! Kommentoi siis alle, jos olet mukana ja / tai käy Facebookissa tykkäilemässä ja kommentoimassa. Onnea arvontaan!

 

-R

 

Kommentit (40)

Vierailija
3/40 | 

Tällä hetkellä olisi niin ihana voittaa liput. Uskon että se olisi juuri sitä mitä nyt kaipaisin🙌🏻

Seena
5/40 | 

Jooga on viimeisen vuoden ollut enemmän elämässä mukana kuin aikaisemmin, joten festareille olisi mukava lähteä juhlistamaan tätä matkaa.

Kaisu
11/40 | 

Meitä olisi kaksi joogauntuvikkoa Oulusta, haluaisimme lähteä mukaan Joogafestivaaleille.  

Jonnasti
15/40 | 

Olen ehtinyt vasta vuoden joogata ja nyt ollut taukoa koska tulin raskaaksi :) nyt olisikin aika aloitella taas :)

MarjaPAK
17/40 | 

Mukana! Olen aloittelemassa joogaa uudelleen raskauden jälkeen. Ystävä Niina lähtisi mukaan <3

Miia
19/40 | 

En oo käynyt ja montaa kertaa ollut mielessä että pitäis... Kaveri lähtisi mukaan

Nia
32/40 | 

Todellista laatuaikaa viettäisin, rauhoittuisin ja nauttisin messuilla hyvän ystävän seurasta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kuten tämän postauksen kuvista huomaa, treenaan juuri silloin kuin sellainen väli löytyy. Halusin ottaa eilisen treenin jälkeen muutaman kuvan, jotta kotona treenaamiseni todellinen kuva välittyy. En edes jaksanut vaihtaa treenivaatteita vaan tein ex-tempore -harjoituksen mekossa. Raivasin olohuoneeseen tilaa, avasin vain maton sekä koneen ja valitsin sopivan treenin.

 

 

Miksi joogaan?

Olen kertonut usein, että rakastaan joogaa. Se tekee hyvää niin mielelle kuin kehollekin ja minä vannon nykyään ihan täysin sen nimeen kun puhutaan treenaamisesta. Monet eivät usko, että jooga on ihan oikeasti todella rankkaa ja esimerkiksi venytykset tai jooga-asanat (asennot) ovat todella aktiivisia eli keho työskentelee niissä kokoajan. Toisaalta taas rakastan sitä, että joogassa ei treenata verenmaku suussa!

On toki myös lempeitä joogatunteja, mutta itse tykkään kuitenkin hikoilla joogamatolla. Kannattaakin valita tarkasti mille tunnille osallistuu, sillä kaikki joogatunnit eivät ole samanlaisia ja jos haluaa, että jooga saa kunnolla hien pintaan niin kannattaa valita tunti sen mukaan. Minä tykkään eniten tunneista, jotka etenevät suht nopeasti ja joissa ollaan oikeastaan kokoajan liikkeessä.

Jo pelkästään tasapainon löytäminen sekä säilyttäminen asanoissa vaatii kropalta työskentelyä ja siihen sitten päälle vielä se työ mitä itse asanassa tehdään. Minä saan joogaharjoituksessa ihan kunnon lämmön päälle ja harjoitus on minulle tehokas treeni. Eilisen harjoituksen jäljiltä tuntuu esimerkiksi lihaksissa ihanasti se, että kroppa on todellakin saanut tehdä töitä.

 

 

Miksi treenaan kotona?

Olen jo useamman vuoden ajan treenannut kotona, sillä koen sen paljon helpommaksi kuin, että lähtisin salille tai muualle. Jonkin aikaa jaksoin treenata kodin ulkopuolella, mutta pikkuhiljaa huomasin, että treenaamaan lähteminen oli aina vain vaikeampaa kun treenaamaan todellakin piti lähteä. Usein ajatus siitä, että illalla piti jaksaa pakata, vaihtaa vaatteet ja lähteä jonnekin oli uuvuttava.

Kotona treenaaminen ei vaadi tiukkoja aikatauluja, joita meidän arki on muutenkin täynnä. Ei tarvitse mennä kellon kanssa tunnille vaan voi tehdä harjoituksen silloin kun aikataulu antaa myöden. Joskus keskellä päivää, joskus myöhään illalla. Aikaa säästyy myös aika paljon kun sitä ei kulu matkoihin ym. säätämiseen. Voi joko tehdä pidemmän treenin tai käyttää ajan johonkin muuhun.

Varmasti sitten joskus kun elämäntilanne hieman rauhoittuu, rupeaa kaipaamaan niitä aikatauluja ja sitten luultavasti tulee enemmän mietittyä sitä treenaamista kodin ulkopuolella. Nyt tällä hetkellä tuntuu, että lasten treeniaikataulut riittävät ja minä sitten mielummin joogailen kotona. 

 

 

Mistä aikaa treenaamiselle?

Minä tosiaan treenaan silloin kun siihen tulee mahdollisuus. Joskus kun lapset ovat kotona ja haluavat myös osallistua, mutta yleensä silloin kun lapset ovat miehen kanssa esimerkiksi kaupassa tai näin kesällä vaikkapa ulkoilemassa tai mökillä. Joskus otan maton sekä koneen kainaloon ja menen saunarakennukselle tai terassille joogaamaan.

Pienempien lasten päiväuniaika oli myös loistava aika treenaamiselle, mutta nykyään kun vain pienin nukkuu päivällä, ei treenaaminen enää olekaan niin rauhallista kuin aiemmin, jolloin vain esikoinen oli hereillä. Kaikista ihaninta on joogata kaikessa rauhassa, jolloin pystyn parhaiten keskittymään harjoitukseen sekä tyhjentämään pääni, mutta lyhyet treenit lastenkin kanssa onnistuvat kyllä.

Joka päivä en tällä hetkellä ehdi tehdä pitkää joogaharjoitusta, mutta olen yrittänyt tehdä vähän jotain joka päivä. Yritän muutamana päivänä viikossa tehdä pidemmän harjoituksen ja pyrin välttämään stressaamista sitä, että en ehdi tehdä pitkiä harjoituksia niin usein kuin haluaisin. Sen sijaan nautin niistä harjoituksista, jotka teen ja teen ne sitten oikein ajatuksen kanssa.

 

 

Mistä saan vaihtelua kotitreeniin?

Treenaan Yogaia -nettipalvelun kautta ja minulle on ollut sinne jäsenyys jo monta vuotta. Sieltä on aivan äärettömän helppo löytää sopiva harjoitus ja kertaakaan en ole tullut siihen tilanteeseen, että valikoimasta ei löytyisi sopivaa tuntia. Itse kyllästyn helposti ja haluan, että jokainen treeni on hieman erilainen ja välillä haluan kokeilla ihan jotain uutta.

Vaihtelemalla ja kokeilemalla uusia tunteja, saan kotitreeniin vaihtelua. Eri ohjaajien tunnit ovat keskenään aivan erilaisia ja jos joogan tekee terassilla omassa rauhassa, on se ihan erilainen treeni kuin, jos sen tekee vaikkapa lasten kanssa. Välillä valitsen englanninkielisiä tunteja ja välillä teen suomalaisten ohjaajien tunteja. Virtuaalitunnille en ole vielä kertaakaan osallistunut.

Välillä tulee tehtyä myös ihan puhtaasti lihaskuntotreenejä tai vakkapa pakarajumppaa, mutta useimmiten kyllä joogaan. Se on minun juttuni ja siitä tulee minulle ihan eri tavalla hyvä olo kuin ihan tavallisesta lihaskuntotreenistä, jossa harjoituksia ei esimerkiksi tehdä hengityksen tahdissa vaan enemmänkin juuri verenmaku suussa. Nykyään haluan olla armollisempi itselleni.

 

 

Mitä onnistunut kotitreeni vaatii?

Mikään treeni ei kai ole huono tai epäonnistunut treeni, jos ei lasketa vaikkapa loukkaantumisia tai sairasteluita mukaan. Treenin jälkeen on kuitenkin hyvä fiilis, oli se sitten mikä treeni tahansa. Minulle ei ainakaan ole tullut sellaista fiilistä, että olisi kyllä ollut parempi jättää treeni välistä tai että miksi ihmeessä avasin maton ja tein joogan. Sairaana ei toki pidä treenata, se on selvä!

Joskus on aivan superhyvä fiilis kun on ollut hyvä tasapainopäivä tai olen oppinut jonkun uuden asanan, jota olen saattanut harjoitella pitkäänkin. Välillä taas tasapaino horjuu eikä oikein mikään tunnu onnistuvan, mutta harjoituksen jälkeen voi kuitenkin kiittää itseään, että jaksoi treenata ja vaikeuksista huolimatta tuli kuitenkin harjoiteltua.

Varustepuolella tarvitsen joogamaton, nettiyhteyden sekä laitteen, jolla käyttää sitä nettiä. Treenivaatteiksi sopii ihan mitkä vain mukavat vaatteet ja välillä voin tosiaan treenata vaikka mekko päällä. Niin tein tosiaan eilen illalla ennen suihkuun menoa.  Yleensä kyllä vaihdan vaatteet ennen harjoitusta, sillä on mukavampi kuitenkin treenata esimerkiksi leggingseissä kuin mekossa.

Vettä pitää muistaa juoda runsaasti ja etenkin nyt helteillä täytyy kuunnella tarkasti omaa kehoaan sekä vielä entisestään tehostaa nesteytystä. Kotona treenaaminen ei tietenkään toimi kaikilla, mutta itse olen kyllä jäänyt sen helppouteen ja joogan tehokkuuteen ihan täysin koukkuun. Minulle se on keino nollata ajatukset ja hoitaa kroppaa kuntoon lempeästi, mutta tehokkaasti.

 

-R

 

Kommentit (8)

Torey
1/8 | 

Mä treenaan kanssa kotona. Nautin kyllä hallilla käymisestäkin, mutta etenkin siinä kohtaa kun lapset oli hoidossa ja itse kävit töissä, teit töitä ja illalla jätit lapset isän kanssa kotiin ja lähdit vielä puoli kasiksi tunnille niin jossain kohtaa energiaa tuovasta tunnista tuli suorite. Jotenka treenaan kun ehdin ja haluan, kotona. Ja kanssa milloin missäkin vaatteissa. :D

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! Notkeus on itseasiassa peruja balettitaustastani. :) Sitä tuli aikanaan tehtyä melkein 25 vuotta yhteen putkeen.

-R / Koti Kumpulassa

Old woman
3/8 | 

Ciao, oops olet todella taitava joogja! Otin alcamestic spa italiassa, yrtit lämmitetään öljyssä tehon vuoksi.

Vierailija

Kyllä ajattelin että yrtit voisi myös kotikäytössä lämmittää, laittelin comment sinulle aiemmin mutta kaikki epäonnostui...valoisia iltoja ja a lot positiivisuutta. Sinulla on hyvä karma! Positiiviset ihmiset kuten sinä jakavat ilmaista valoa ja lämpöä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram