Kirjoitukset avainsanalla helsinki

 

Kerroin edellisessä postauksessa, että meillä on tapana järjestää parisuhdeaikaa säännöllisesti ja, että hoidimme parisuhdettamme Helsingissä viimeksi pari viikkoa sitten. Sillä kerralla hotelliloman kohteeksi valitsimme Hotel Lilla Robertsin  Kaartinkaupungissa, kivenheiton päässä keskustasta. 

Lilla Roberts on erittäin tyylikäs ja viihtyisä hotelli, jossa yhdistyy sen sivujen mukaan nykyaikaiset mukavuudet ja 1930-luvun omintakeinen art deco -sisustus. Sisustusta korostavat valikoidut vintage-yksityiskohdat ja lopputulos on aivan hurmaava ja uniikki!

 

 

Tykkäämme yöpyä eri hoteilleissa ja suosimme yleensä pienempiä design- tai boutique-hotelleja. Tämä ei johdu mistään muusta kuin siitä, että niissä vain yksinkertaisesti on paljon viihtyisämpää. Sisustukset pienissä hotelleissa ovat uniikkeja eivätkä niin tusinatavaraa kuin useimmissa isoissa ketjuhotelleissa. Sisustukseen ja viihtyvyyteen on pikkuhotelleissa todellakin panostettu.

Hotelli, ravintola ja baari on rakennettu hyvin erityiseen rakennukseen, jonka ensimmäinen osa valmistui jo vuonna 1908 ja toimi Helsingin Energian  pääkonttorina sekä sähkövoimalana. Rakennuksen vanhimman osan on suunnitellut Selim A. Lindqvist, joka oli yksi Helsingin merkittävimmistä arkkitehdeistä ja erityisesti uusien tuulien tuoja suomalaiseen arkkitehtuuriin.

 

 

Lilla Robertsin sisäpihalla on viihtyisä terassi, jolla voi leppoisasti viettää aikaa sisäpihan suojissa ilman kadun vilinää ja hälinää. Aamupala nautittiin myöskin omassa, tunnelmallisessa, rakennuksessaan, jonne on käynti sisäpihalta. Rakastan näiden pienien hotellien intiimiä aamupalahetkeä! Kaikki on tuoretta, yleensä läheltä hankittua ja aamupalalla on seesteinen tunnelma.

Lilla Roberts nousi toiseksi suosikkihotellikseni F6:n  rinnalle ja molemmat hotellit ovat kyllä sellaisia, joihin voisin palata koska vain. Niitä kun muistelee, tulee hyvälle fiilikselle! Juttuni koskien Hotel F6:ssa vierailua, voit lukea täältä.

Voin erittäin lämpimästi suositella Hotel Lilla Robertsia, jos olet valitsemassa hotellia Helsingistä!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

En taida koskaan kyllästyä kirjoittamaan siitä kuinka tärkeää on järjestää aikaa parisuhteelle. Me olemme seurustelleet 13 vuotta, olleet kihloissa siitä 12 vuotta ja naimisissa kahdeksan vuotta - loppuvuodesta tulee täyteen yhdeksän. Meillä on kolme lasta, joista nuorin on kaksivuotias, keskimmäinen neljä ja vanhin täyttää syksyllä kahdeksan. Hommaa ja arkirumbaa siis riittää!

Järjestämällä järjestämme aikaa vain meille kahdelle. Se ei aina ole helppoa, vaatii järjestelyä ja aikataulutusta sekä armotonta säätämistä puoleen, jos toiseenkin, mutta joka kerta se on sen arvoista. Kun viettää pari päivää ja yön kahdestaan ilman sitä perusarkea niin pystyy keskittymään vain ja ainoastaan siihen parisuhteeseen sekä toiseen ihmiseen ja jopa omaan itseensä.

 

 

Me vietimme parisuhdeaikaa viimeksi muutama viikko sitten kun mies joutui kesken loman työreissulle Helsinkiin ja saimme järjestettyä lapsille yöhoidon. Mies hoiti palaverinsa ja minä hengailin hotellilla. Olisin voinut vaikka lähteä kaupungille, mutta halusin vain olla ja joogata vähän. Sellaista tilaisuutta kun ei niin usein tule, että voi vain olla ilman, että siivoaa tai pesee pyykkiä.

Meidän perisuhdeaikaamme kuului hyvää ruokaa erilaisissa ravintoloissa Helsingin keskustassa, istuskelua terasseilla ja ihan vain olemista, juttelua, naurua ja keskustelua. Kun saa olla hetken kaksin, pystyy kuuntelemaan itseäänkin ja omia ajatuksiaankin paljon tarkemmin. Arjessa usein tuntuu, että ei kuule edes omia ajatuksiaan tai pysty tunnistamaan omia tunteitaankaan.

 

 

Pieni irtiotto arjesta on siitäkin syystä meille tärkeää, että silloin huomaa kuinka hyvin asiat oikeasti ovat. Arjen oravanpyörässä kaikki saattaa tuntua välillä liian rankalta ja ahdistavalta, mutta kun hetken saa hengähtää, ymmärtää, että kaikki on hyvin ja tarvitsi vain hieman aikaa hengittää. Sitten arkikin taas rullaa (ainakin hetken) sujuvammin.

Meidän tapauksessamme parisuhdeaikaa voisi toki kutsua myös lapsivapaaksi, mutta joku siinä nimityksessä tökkii. Ehkä se on juuri se, että ennemmin tarvitsemme sen ajan parisuhteelle ja kahdestaan ololle kuin vapaalle lapsista. Sama asia toki, mutta tarkoitan sitä, että minun ei tule niinkään otettua aikaa yksin itselleni vaan enemmin yritän järjestää sitä meille kahdelle.

 

 

Kesällä parisuhdeajan järkkääminen on helpompaa kun kaikilla on kesälomaa ja aikataulut on helpompi saada soviteltua. On helpompi järjestää lapsille hoito ja toisaalta taas arjen aikataulutkin ovat paljon löyhemmät. Tai oikeastaan niitä ei ole! Normaalina arkena parisuhdeajan järjestäminen on hieman hankalampaa, mutta silti koen tärkeänä, että sitä järjestetään.

Hyvin nukuttu yö ja rauhassa nautittu aamupala ovat yhdistelmä, joka on todellista luksusta. Eikä toki sovi unohtaa ravintolassa syömistä ihan kaikessa rauhassa ilman lasten viihdytyksiä ynnä muita lasten kanssa syömiseen liittyviä pikkujuttuja. Nautin nykyään arjesta kotona paljon, mutta kyllä välillä on mahtavaa syödä rauhassa tai sulkea vaikkapa vessan ovi.

 

 

Lähdemme ylihuomenna Prahaan ja lapset ovat kolme yötä yökyläilemässä mammalassa. En ole ikinä ollut niin kauaa lapsista erossa, mutta onneksi tiedän, että he ovat hyvässä hoidossa. Lapset pärjäävät varmasti ja uskon, että minäkin!

Täältä voit lukea lisää hurmaavasta hotellista, jossa yövyimme.

 

-R

 

Kommentit (2)

The old lady

Ihania kuvia pääkaupungista! On tärkeää antaa kahdenkeskeistä aikaa, se vahvistaa suhdetta. Uudet kokemukset ovat vahvistavia. Todella iloinen puolestasi, että matkustat Prahaan. Olen ollut siellä monta kertaa. Vitus katerdaaliin voi portaat mennä ylös Old town. Ei ole pitkästi. Olen ollut myös Kutna Hora linnassa ja kirkossa joka on tehty ihmisluista. Se oli kamala. Lapset pärjäävät varmasti on vain hyvä olla erossa hetken...nauti todella!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! Ihana kyllä päästä taas reissuun. :) Prahassa on varmasti kyllä paljon nähtävää ja monia puhuttelevia paikkoja. Emme ole siellä koskaan käyneet, joten avoimin mielin mennään!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Helsingin keskustassa Fabianinkadulla sijaitseva Hotel F6  vei sydämeni ensivierailulla kun siellä hiihtolomalla miehen kanssa lomailimme. Tykkäämme aina kun hotellissa yövymme, varata eri hotellin ja suosimme pieniä, tunnelmallisia hotelleja. Niissä on aivan oma tunnelmansa, jota ei suurissa hotelleissa ole.

Rakastuin huoneemme sisustukseen, mielettömän kotoisaan tunnelmaan ja oikeastaan koko hotelliin. Palvelu oli äärimmäisen ystävällistä ja illalla Runar  cocktail-baarissa oli tupa täynnä eikä sieltäkään jäänyt puuttumaan tunnelmaa. Tuurilla saimme istumapaikat kotoisalta sohvalta ja kun olimme cocktailimme nauttineet, paikkamme siirtyivät samantien seuraaville illanviettäjille.

Selailin äsken F6:n sivuja ja huomasin, että kyseessä on perheomisteinen hotelli ja se kyllä välittyi paikan kotoisasta sekä lämpimästä tunnelmasta! Juuri niinkuin sivuillakin sanotaan. Vierailimme hotellissa monta kuukautta sitten, mutta silti sen ihana fiilis on jäänyt mieleeni.

Mietin aluksi, että en edes kirjoita koko postausta, sillä olin onnettomasti unohtanut kamerani kotiin ja otin kuvat puhelimella. Kuvat ovat huonolaatuisia, mutta pakko minun on tämä kuitenkin julkaista, sillä hotelli teki minuun niin lähtemättömän vaikutuksen ja haluaisin palata sinne uudestaan. Silloin mielestäni täytyy suositella hotellia kaikille!

 

 

Meidän huoneemme oli Deluxe-huone  ja se oli aivan valtava! TIlaa oli ihan mielettömän paljon ja huoneen sisustus oli viimeisen päälle harkittu, mutta kuitenkin todella lämmin ja kotoisa. Huoneessa oli puulattiat ja ihanan muhkea sänky oli erotettu muusta huoneesta tilanjakajalla sekä pienellä väliseinällä. Telkkareitakin oli muuten kaksin kappalein!

Näiden pienempien hotellien aamupala on myös sellainen seikka, jota me arvostamme. Aamupalalla on ihan oma tunnelmansa kun sitä ei nautita jättimäisessä salissa vaan intiimissä tilassa. Aamupala on valmistettu tuoreista raaka-aineista ja yleensä myös luomu- ja lähiruokaa suosien. Aamupalalla valikoiman ei tarvitse olla laaja kunhan se on laadukas.

F6:n yleiset tilat olivat myös viihtyisät ja vaikka olikin maaliskuu kun hotellissa vierailimme, pystyin kuvittelemaan kuinka ihana hotellin sisäpiha kesällä olisikaan. Hotellin sivuilla kerrotaan myös, että sisäpihan seinustalla olevassa kasvihuoneessa kasvatetaan kaikki yrtit, joita baarissa käytetään. Aika hienoa!

Kuten varmasti, selväksi käy, voin todella lämpimästi suositella Hotel F6 kaikille! Sen kotoisassa ja lämpimässä tunnelmassa viihtyy kyllä varmasti. Me ainakin viihdyimme!

 

-R

 

Kommentit (4)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Ihana kirjoitus! 💕 Mekin olemme olleet moehen kanssa yhdessä kahden kuukauden päästä 13 vuotta ja naimisissa nyt 8,5 vuotta eli aikalailla samoissa lukemissa mennään ja minäkin pidin muuten oman nimeni! 😊

-R / Koti Kumpulassa

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Hyvä, että nostit Hotel F6 esiin. Mekin olemme murun kanssa viettäneet siellä minirakkauslomia, arjen iloksi. Auttaa kummasti lastenhoitohommassa, kun mummolan väki pääsee meille ja me menemme hotelliin. F6 on muutenkin viihtyisä, ihanat sängyt ja loistava aamupala. 

Puhu muru suosittelee tätä ehdottomasti ruuhkavuosissa tarpoville vanhemmille rakkauden hoitopaikaksi! <3

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Siis nämä minirakkauslomat arjen hullunmyllyn keskellä ovat aivan välttämättömiä! Me myös usein järjestämme parisuhdeaikaa ja viemme lapset mammalaan. Kyllä sitä rakkautta vaan tarvitsee hoitaa ja F6 sopii siihen ihan loistavasti! :)

Aurinkoista viikonloppua!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat