Kirjoitukset avainsanalla Aurinko

 

En voi muuta sanoa kuin, että kiitos heinäkuu! En oikein vieläkään voi uskoa todeksi, että koko heinäkuun taisi olla ihan oikeasti kesä. Oli lämmintä, aurinkoista eikä tarvinnut potea sitä kamalaa aurinkoahdistusta, josta kirjoittelin toukokuussa täällä.

Monet valittavat, että oli (ja edelleenkin on) liian kuuma. Toiset valittavat siitä kun monet valittavat heltestä. Minä en valita! Minulla ei ole siihen oikeutta. Meillä on kotona ilmalämpöpumpun ansiosta viileää ja ulkona on helteen ansiosta kuuma sekä aurinkoa niinkuin olen toivonutkin. Ei siis ole aihetta valittaa! Valitan sitten taas viimeistään marraskuussa - lupaan.

Heinäkuu jää muistoihin upeana kesäkuukautena, koska:

 

 

1. Torilla tarkeni ihan oikeasti syödä! Kesäisellä torilla on aivan oma tunnelmansa syödä aamupalaa, lounastaa, kahvitella tai herkutella. Tuolit ja pöydät kiikkuvat mukulakivillä ja esimerkiksi lounasta syödään kertakäyttöastioista.

 

 

2. Minun kaupunkini oli (ja on) kaunis. Tampere on aivan upea kaupunki ja näin kesällä sen huomaa, että koko kaupunki on parhaimmillaan. Olemme viettäneet aikaa ympäri kesäkaupunkia sekä sen lähikuntia ja kyllä kesäinen Pirkanmaa on upea!

 

 

3. Järvessä on pystynyt uimaan. Järvivesi on ollut niin lämmintä, että siellä on ihan oikeasti pystynyt uimaan ja nauttimaan vedestä enemmäin kuin kolmena viime kesänä yhteensä. Aivan parasta kun lapset saavat lutrata vedessä ilman sinisiä huulia ja hampaiden kalinaa.

 

 

3. Mökki on ollut kovassa käytössä. Mies ja lapset ovat menneet mökille papan seuraksi oikeastaan joka iltapäivä ja uineet, kalastaneet sekä nauttineet kesäilloista jälleen kerran enemmän kuin kolmeen viime vuoteen yhteensä. Olemme jopa olleet yötä mökillä ja sitä ei ole tapahtunut aikoihin. Ihanaa kun lapsille jää mahtavia muistoja mökkeilystä!

 

 

5. Lounasta ja jopa illallista on voinut huoletta syödä terassilla. Ei ole tarvinnut miettiä, että alkaakohan sataa, onkohan liian kylmä vai voidaankohan syödä terassilla? Lähinnä on tarvinnut miettiä, että löytyykö varjoista pöytää, jossa syödä. Kyllähän se ulkona syöminen on ihan eri juttu kuin sisällä syöminen!

 

 

6. Alkukesän aurinkoahdistus sai kyytiä. Olipa ihanaa huomata jossain kohtaa heinäkuuta, että alkukesän aurinkoahdistus oli mennyttä. Ei tarvinnut stressata, että juuri silloin kun aurinko paistaa, on pakko mennä ulos nauttimaan siitä ennen kuin se loppuu. Eihän se loppunut vaan joka päivä saatiin herätä auringonpaisteeseen.

 

 

Ymmärrän kyllä, että osalle tämä helle on yhtä kidutusta. Jos kotona tai töissä ei ole viilennystä, on siellä varmasti kamalan tukala olla, saati nukkua. Ymmärrän, että näistä kuumista sisätiloista kärsivät eniten lapset, sairaat sekä vanhukset ja näissä tapauksissa varmasti vähempikin lämpö riittäisi.

On varmasti kamalaa kun sisällä on yhtä kuuma (jollei kuumempi) kuin ulkona eikä ole mitään paikkaa, minne mennä viilentymään. Eläimille ja luonnolle tämä helle on varmasti ollut kohtalokasta enkä ole todellakaan innoissani ilmastonmuutoksesta, jos tämä helle siitä johtuu.

Mutta näin yksittäisenä kesäkuukautena heinäkuu oli aivan upea! En olisi parempaa voinut toivoa.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Erittäin ihanaa äitienpäivän iltaa kaikille äideille! Minun äitienpäiväni on ollut erittäin onnistunut ja tämä aivan mieletön helleaalto on viimeistellyt sen ihan täydelliseksi.

Olen huomannut tälläisen pienen ahdistuksen itsessäni. Nimittäin pelkään, että nämä lämpimät ilmat loppuvat ja taas aletaan pukea ulkovaatteita päälle. Pelkään, että tästä kesästä tulee yhtä kylmä kuin viime kesästä. Ahdistus iskee oikeastaan kyllä joka kesä, mutta johtuen viime kesästä, se on ollut nyt paljon voimakkaampi.

 

 

Koenkin siis kamalaa pakkoa viettää joka ikisen aurinkoisen hetken ulkona ja tankata mahdollisimman paljon aurinkoa elimistööni. Haluan tuntea kaiken mahdollisen lämmön ja kesäisen, lämpimän, tuulen ihollani. Haluan syödä jokaiseni ruokani ulkona terassilla ja haluan, että lapset saavat nauttia kesästä mahdollisimman paljon, sillä se saattaa olla ohi pian.

Nyt on vasta toukokuun puoliväli ja on aika luonnollista, että ilmat eivät ihan näin helteisinä säily. Mutta silti minua pelottaa kovasti, että ilmat viilenevät eivätkä enää lämpene. Se olisi kamala isku vasten kasvoja ja vielä kamalampaa olisi, jos auringosta ei olisi nauttinut niin paljon kuin suinkin pystyy silloin kuin se paistoi!

 

 

Kesä tuli nopeasti ja tässä alkukesässä on ihan oma viehätyksensä. Jokapuolella pihaa on tapahtumassa jotain. Yhdellä terassilla istutetaan kukkia ja toisella maalataan pöytää. Kukkaistutukset ovat vielä ihan pieniä ja odottavat lämpöä, jotta pääsisisvät kasvamaan ja kukkimaan kunnolla.

Terassi odottaa vielä pesua ja terassikalusteet on kiireellä kaivettu talviteloiltaan. Kaikki on äkkiä vaan laitettu esille terasseille kun kerran on lämmin! Nautitaan kalusteistakin kun ei yhtään tiedä, koska niillä istutaan ja nautitaan lämmöstä seuraavan kerran. Ja tällä kaikella on varjopuolensa. Koti näyttää sisältä aivan kamalalta!

 

 

Meillä on ollut nyt monta päivää ovet auki terassille ja lapset, koira sekä me aikuiset olemme menneet edestakaisin ulkoa sisälle ja sisältä ulos. On täytetty vesi-ilmapalloja ja vaikka mitä. Tänään taas imuroitiin aamulla pikaisesti ja tunnin päästä näytti taas siltä, että joku on kantanut hiekkalaatikollisen hiekkaa sisälle.

Mutta ei se mitään, sillä nyt on pakko nauttia keleistä kun niitä kerran meille tarjoillaan! Yritän pysäyttää itseäni aina välillä tuntemaan todella sen lämmön ihollani ja katselemaan lasten riemua. Yritän muistuttaa itseäni, että kesästä täytyy nyt oikeasti nauttia. Ei vain stressata ja ahdistua vaan nauttia!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat