Kirjoitukset avainsanalla rintasyöpä

 

Perjantaina 12.10. vietetään Roosa nauha -päivää  ja tuossa tomaatteja lapsille pilkkoessani tuli mieleeni yksi juttu. Nimittäin rintojen tutkiminen. Koska olet viimeksi tutkinut omat rintasi? Muistatko tehdä sen kuukausittain?

Googlettelin ohjeita rintojen tutkimiseen kotona ja Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen  sivuilta ainakin löytyy hyvät ja selkeät ohjeet omatarkkailuun. Sivuilla kerrotaan myös millaisen löydöksen takia kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin. Itse ajattelen asian niin, että heti, jos löytää jotakin normaalista poikkeavaa, on syytä hakeutua tarkastettavaksi.

 

 

Tässä alla on ohjeet suoraan Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen sivuilta kopioituna, sillä en uskaltanut alkaa kirjoitella omia ohjeita rintojen tarkkailuun. Parempi ehkä jakaa täältä löytyvät ohjeet suoraan niin ei tule kirjoiteltua mitään väärin.

 1. Katso peilistä. Asetu ylävartalo paljaana peilin eteen kädet alhaalla. Nosta sitten kädet pään yläpuolelle. Tarkkaile seisoessa ja liikkeen aikana, onko rinnoissa muodon muutoksia tai sisäänvetäytymiä.

  Tarkasta myös nännien seudut, onko niissä eroa oikean ja vasemman välillä.

 2. Tunnustele. Rintarauhasen tunnustelu onnistuu parhaiten selinmakuulla, mutta voit tehdä sen myös seisaallaan suihkussa. Saippuan tai rasvan käyttö helpottaa tunnustelua.

  Tee tutkimus avokämmenellä pyörivin liikkein. Nosta vasen käsi pään päälle ja tunnustele oikealla kädellä vasen rinta. Aloita tutkiminen kainalosta ja rinnan uloimmasta yläreunasta, etene kohti nänniä ja tutki koko rinta. Tutki samalla tavoin toinen puoli. Rintarauhaskudos on normaalisti jonkin verran epätasaista.

Seuraavat löydökset ovat sellaisia, joiden kanssa kannattaa ehdottomasti lähteä lääkäriin:

 • Kyhmy rinnassa tai kainalossa

 • Rinnan muodon muutos

 • Rinnan ihon sisäänvetäytymä

 • Ihottuma tai rikkouma nännipihassa

 • Nännin sisäänvetäytymä tai erite nännistä

 • Rinnan punoitus tai turvotus

 

 

Perjantaina siis pukeudutaan pinkkiin hyvän asian vuoksi, mutta haluan ihan konkreettisesti nyt muistuttaa jokaista naista tutkimaan rintansa kerran kuussa! Rohkenen väittää, että usein tämä pääsee meiltä unohtumaan.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram