Kirjoitukset avainsanalla tampere

 

En voi muuta sanoa kuin, että kiitos heinäkuu! En oikein vieläkään voi uskoa todeksi, että koko heinäkuun taisi olla ihan oikeasti kesä. Oli lämmintä, aurinkoista eikä tarvinnut potea sitä kamalaa aurinkoahdistusta, josta kirjoittelin toukokuussa täällä.

Monet valittavat, että oli (ja edelleenkin on) liian kuuma. Toiset valittavat siitä kun monet valittavat heltestä. Minä en valita! Minulla ei ole siihen oikeutta. Meillä on kotona ilmalämpöpumpun ansiosta viileää ja ulkona on helteen ansiosta kuuma sekä aurinkoa niinkuin olen toivonutkin. Ei siis ole aihetta valittaa! Valitan sitten taas viimeistään marraskuussa - lupaan.

Heinäkuu jää muistoihin upeana kesäkuukautena, koska:

 

 

1. Torilla tarkeni ihan oikeasti syödä! Kesäisellä torilla on aivan oma tunnelmansa syödä aamupalaa, lounastaa, kahvitella tai herkutella. Tuolit ja pöydät kiikkuvat mukulakivillä ja esimerkiksi lounasta syödään kertakäyttöastioista.

 

 

2. Minun kaupunkini oli (ja on) kaunis. Tampere on aivan upea kaupunki ja näin kesällä sen huomaa, että koko kaupunki on parhaimmillaan. Olemme viettäneet aikaa ympäri kesäkaupunkia sekä sen lähikuntia ja kyllä kesäinen Pirkanmaa on upea!

 

 

3. Järvessä on pystynyt uimaan. Järvivesi on ollut niin lämmintä, että siellä on ihan oikeasti pystynyt uimaan ja nauttimaan vedestä enemmäin kuin kolmena viime kesänä yhteensä. Aivan parasta kun lapset saavat lutrata vedessä ilman sinisiä huulia ja hampaiden kalinaa.

 

 

3. Mökki on ollut kovassa käytössä. Mies ja lapset ovat menneet mökille papan seuraksi oikeastaan joka iltapäivä ja uineet, kalastaneet sekä nauttineet kesäilloista jälleen kerran enemmän kuin kolmeen viime vuoteen yhteensä. Olemme jopa olleet yötä mökillä ja sitä ei ole tapahtunut aikoihin. Ihanaa kun lapsille jää mahtavia muistoja mökkeilystä!

 

 

5. Lounasta ja jopa illallista on voinut huoletta syödä terassilla. Ei ole tarvinnut miettiä, että alkaakohan sataa, onkohan liian kylmä vai voidaankohan syödä terassilla? Lähinnä on tarvinnut miettiä, että löytyykö varjoista pöytää, jossa syödä. Kyllähän se ulkona syöminen on ihan eri juttu kuin sisällä syöminen!

 

 

6. Alkukesän aurinkoahdistus sai kyytiä. Olipa ihanaa huomata jossain kohtaa heinäkuuta, että alkukesän aurinkoahdistus oli mennyttä. Ei tarvinnut stressata, että juuri silloin kun aurinko paistaa, on pakko mennä ulos nauttimaan siitä ennen kuin se loppuu. Eihän se loppunut vaan joka päivä saatiin herätä auringonpaisteeseen.

 

 

Ymmärrän kyllä, että osalle tämä helle on yhtä kidutusta. Jos kotona tai töissä ei ole viilennystä, on siellä varmasti kamalan tukala olla, saati nukkua. Ymmärrän, että näistä kuumista sisätiloista kärsivät eniten lapset, sairaat sekä vanhukset ja näissä tapauksissa varmasti vähempikin lämpö riittäisi.

On varmasti kamalaa kun sisällä on yhtä kuuma (jollei kuumempi) kuin ulkona eikä ole mitään paikkaa, minne mennä viilentymään. Eläimille ja luonnolle tämä helle on varmasti ollut kohtalokasta enkä ole todellakaan innoissani ilmastonmuutoksesta, jos tämä helle siitä johtuu.

Mutta näin yksittäisenä kesäkuukautena heinäkuu oli aivan upea! En olisi parempaa voinut toivoa.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Oltiin itseasiassa jo elokuussa kotikaupunkilomalla legendaarisessa Hotelli Tammerissa. Tai siis Radisson Blu Grand Hotel Tammerissa, joka on Suomen kolmanneksi vanhin hotelli ja on aikoinaan majoittanut mm. marsalkka Mannerheimin ja Juri Gagarinin. Hotelli sijaitsee Tampereen keskustassa ihan pääpaloasemaa vastapäätä. Hotelli on palautettu alkuperäiseen hohtoonsa ja on hotellin sivujen mukaan valmis hurmaamaan asukkaat yhtälailla kuin ensimmäiset vieraansa vuonna 1929.

Meidän huoneemme oli saunallinen superior-huone, joka tosiaan oli sisustettu vuoden 1929 henkisesti. Jopa kylpyhuoneen vesikalusteet ja huoneen siniset, vanhat, ovet henkivät mennyttä aikaa. Näkymät ikkunoista olivat hyvin tamperemaiset ja ilmakin sattui olemaan ihanan aurinkoinen. Huoneen hyvät yöunet olivat lopputulos Radissonin Blu Dreams -konseptista, johon sisältyy kingsize -sänky Magic Bed -patjalla, joka muovautuu nukkujan ruumiinlämmön mukaan. Myös runsaasta tyyny- ja peittovalikoimasta löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto.

 

 

Aamiainen tarjoiltiin historiallisessa salissa, josta en ikävä kyllä kuvaa viitsinyt ottaa. Itse en välttämättä haluaisi tulla vahingoissa osaksi kenenkään blogia samalla kun olen syömässä aamupalaa. Mutta tässä sen sijaan kuva salin ovista:

 

 

Kävimme illallisella Dining26 by Arto Rastas -ravintolassa ja juttu luisti seurueen kanssa niin, että yhtäkään kuvaa ei tullut otettua. Mutta ruoka oli maistuvaa ja tämäkin ravintola oli meille aivan uusi tuttavuus. Kotikaupunkimatkailu kyllä piristää arkea ja onhan se ihan eri fiilis kävellä ravintolasta hotellille omassa kaupungissa kuin, että hurauttaisi taksilla kotiin. Aamulla sitä kuitenkin vain siivoilisi ja tekisi muita kotihommia. Mutta kun ei ole kotona, ei tarvitse siivota!

 

-R

 

Kommentit (2)

Katriina_
Liittynyt21.10.2016
1/2 | 

Kotikaupunkimatkailu on kyllä hauskaa (ja avartavaa :D) ! Mekin kävimme testaamassa Tammerin vuosi takaperin, seuraavaksi ajattelimme yöpyä Tornissa ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram