Kirjoitukset avainsanalla black Friday

 

Black Friday, Black Week ja vielä siihen päälle Cyber Monday. Minussa tämä huipputarjousten ajanjakso aiheuttaa ristiriitaisia fiiliksiä. Toisaalta ällöttää kuinka joka puolella toitotetaan, että nyt on halpaa ja nyt kannattaa ostaa, vaikkei mitään tarvitsisikaan. Toisaalta sitten taas, ostinpahan juuri itsekin pienemmille lapsille toppahaalarit Black Week -tarjouksesta ja neuvoin kaverille hyvät Black Friday -tarjoukset hänen hotellilomaa varaillessaan.

Haalarit olivat normaalihinnaltaan 129,90 euroa ja nyt ne olivat tarjouksessa 69,90 euroa. Sain siis oikeastaan kaksi haalaria yhden hinnalla ja kunnolliset toppahaalarit minun olisi tarvinnut hankkia lapsille joka tapauksessa. 130 euron haalareita en olisi kyllä raskinut lapsille ostaa, vaan kipuraja meni juuri siinä 70 eurossa. Haalaria valittaessa minulla on tietyt seikat erittäin tärkeitä ja nämä tämän kyseisen merkin haalarit täyttivät ne seikat. Tiesin entuudestaan, että nämä ovat hyvät ja laadukkaat!

Haalareiden kanssa minulle kävi niin, että menin kauppaan lasten kanssa optikkoreissun jälkeen enkä muistanut edes koko Black Week -hössötystä. Menimme katsomaan talvihaalareita ja huomasin, että juuri ne, joista meillä on hyvä kokemus, olivat tarjouksessa ja tarjoushinnalla raskisin ne ostaa. Ostopäätöstä ei siis tarvinnut kovin pitkään miettiä. Olin siis periaatteessa ihan täysin "nyt on halpaa, kannattaa ostaa" -tarjouksen uhri, vaikka haalareille olikin tarvetta ilman tarjoustakin!

 

 

Yritän kuitenkin välttää sitä turhaa ostamista. Sitä, että menen kauppaan ja huomaan, kuinka joku tavara tai esine näyttää kivalta ja on halpa, mutta en sitä edes oikeasti tarvitse tai edes ole harkinnut sellaisen ostamista ennen. Se on ehkä juuri se, mikä tässä Black Friday, Black Week ja Cyber Monday -hössötyksessä minua ärsyttää. Että ihmisten täytyisi ostaa sellaista, mitä eivät ennen tarjousta edes tienneet tarvitsevansa. Tai oikeastaan haluavansa.

Nämä tarjouksethan kyllä kannattaa hyödyntää, jos on hankkimassa jotakin joka tapauksessa. Jos esimerkiksi pesukone on rikki tai vaikkapa juuri se hotelliloma on suunnitteilla. Osa tarjouksista kuitenkin vaikuttaisi olevan oikeasti ihan hyviä, vaikka kyllähän joukkoon mahtuu paljon myös sitä, että tuotteet eivät edes oikeasti ole normaalia halvempia. Tarkkana kannattaa olla, mutta minusta siinä ei ole mitään väärää, jos tarvitsemansa hankinnat tekee nyt tässä Black Week - Cyber Monday -hössötyksessä.

Itse siis yritän olla ostamatta mitään, mitä en ole jo pidempään suunnitellut ja harkinnut. Jos tiedän, että jotain tarvitsen, annan itselleni luvan sen ostaa. Käytettynähän toki olisi kaikista paras ostaa, ja esimerkiksi nämä ostamani haalarit, olisi varmasti löytynyt käytettynä, jos olisin vain jaksanut etsiä. Tietenkin haalareiden olisi tarvinnut olla ehjät, sillä rikkinäiset ja puhkikuluneet haalarit eivät oikein aja asiaansa meidän käytössä.

Välikausivaatteet itseasiassa ostinkin tutulta ja aika hyvin meillä on vaatteet kiertäneet lapselta toiselle. Nyt tuntuu olevan sellainen vaihe, että varsinkin ulkovaatteet on puhkikäytettyjä ja toisaalta taas poika ei halua käyttää pinkkejä vaatteita, joita löytyisi ehjänä. Ymmärrän kyllä, enkä häntä siihen halua pakottaa, joten ostimme molemmille uudet haalarit. Koululainen ei tarvinnut uusia, sillä hänelle meni vielä viime talvena ostetut vaatteet. Talvikengät ostettiin ja nekin oli silloin jossain alessa.

 

 

Mutta tosiaan, pyrin välttämään turhaa ostamista ja itseasiassa huomaan, että Black Friday, Black Week ja Cyber Monday -mainokset ärsyttävät minua. Oli sitten kyse kosmetiikasta, vaatteista tai elektroniikasta - ekologisista tai epäekologisista tuotteista - ei kannata ostaa, jossei oikeasti tarvitse!

 

-R

 

Kommentit (7)

Torey
1/7 | 

Mua ärsyttää myös tää mainostaminen ja koko homma on lähtenyt lapasesta.
Miksi homma jatkuu pahimmillaan kaksi viikkoa. Vesittyy koko idea. Kyse pitäisi olla YHDESTÄ perjantaista.

Ymmärrän kyllä, että nyt ostaa jotakin, jota OIKEASTI tarvitsee ja jonka ostamista on miettinyt pitkään. Kyllähän se kannattaa hankkia jos oikeasti halvemmalla saa. Mutta kannattaa tosiaan olla tarkkana sen kanssa, että onko se oikeasti halvempi, vai onko kyse hintakikkailusta.

https://naissanelioissa.wordpress.com

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Joo, aikalailla on kyllä pitkittynyt tuo perjantai! Mutta tosiaan, samat ajatukset mullakin. :)

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija
3/7 | 

Tänään tilasin halvemmalla kaikki asiat, mitkä ovat olleet ostoslistalla jo pitkään. Ja nyt on kyse siis sellaisista asioista, jotka eivät ole alennuksessa koskaan muulloin. Esimerkiksi Cueron lepakkotuolit lähtivät 20% alennuksella (säästö 400€), ja Ralph Laurenin laukku, jota olen himoinnut jo pitkään (säästö 100€). Olisin tietysti voinut jatkaa elämääni ilman näitä, mut nää ilahduttaa mua niin kovin :-)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kyllähän sitä välillä saa otseään hemmotella! Ja hölmöähän olisi olla käyttämättä tuollaiset alennukset vielä kun tuotteet ovat olleen hankintalistalla jo pitkään. :) Ihanaa viikonloppua!

-R / Koti Kumpulassa

Karla K.
4/7 | 

Hyviä ajatuksia ja aikalailla samoilla linjoilla. Mua ei ärsytä ne mainokset oikeestaan. :) Mielestäni Black Friday on ihan hyvä juttu jos sen hyödyntää johonkin jo valmiiksi ostoslistalla olleen asian ostamiseen, niinkuin sinunkin tapauksessasi on ollut!

Kirjoittelin kanssa blogiin juuri ajatuksia tästä mielipiteitä jakavasta shoppailijan juhlapäivästä.

https://karlaespanjassa.blogspot.com/2019/11/black-friday-hyva-vai-huono...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Olenko ainoa, jota ärsyttää suunnattomasti koko Black Friday?  Tuskin. Black Friday eli päivä, jolloin kaikki on ns. halpaa ja kaikkea kannattaa ostaa kassitolkulla. Mutta miksi? Miksi kaikkea kannattaisi ostaa kun halvalla saa?

Kyllä minäkin tykkään välillä ostaa sitä ja tätä ja tiedän kuinka se voi ilahduttaa. Black Fridayssä minua ärsyttää ehkä eniten se, että joka tuutista huudetaan, että osta, osta! Melkein tulee jo sellainen olo, että tänään on pakko ostaa. Onhan sentään Black Friday ja tavara loppuu maailmasta, jos nyt et osta.

Maailma, jossa me nyt elämme ei varmasti kaipaa tälläistä päivää, jossa kannustetaan ostamaan yli tarpeiden. Vaikka et tarvitsisi, osta nyt kun halvalla saat! Kaikki nyt autoilla kauppaan ja iso kassi (tai oikeastaan lompakko) mukaan, jotta voi kunnolla shoppailla.

 

 

Toki tällä Black Fridayllä on hyväkin puoli. Jos tarvitset oikeasti juuri nyt jotakin, voit löytää sen edullisesti. Ehkä meidänkin olisi kannattanut lykätä kuivausrummun ostoa viikolla, sillä nyt sen olisi voinut saada edullisemmin. Ehkä myös olisi kannattanut tässä viime kuukausien ajan olla ostamatta mitään, tehdä lista niistä pakollisista ostoksista ja ostaa ne nyt. Olisi varmasti tullut säästöä.

Joululahjat kannattaisi varmasti myös ostaa jo nyt ja olla ostamatta joulukuussa. Tosin nykyäänhän jouluale alkaa jo hyvissä ajoin, joten lahjat saa melko edullisesti viimeisinä päivinä ennen joulua.

Tässä Black Fridayssä luotetaan melko paljon juuri niihin heräteostoksiin. Saadaan ihmiset ostamaan paljon kaikkea, mitä he eivät ole edes aikoneet ostaa ennen tarjoukseen tarttumista. Vaikka olisikin tehnyt listan tarvittavista ostoksista, saa varmasti olla tiukkana, ettei hairahda huippudiileihin.

Tänään vietetään myös Älä osta mitään -päivää, jonka suuntaan taidan itse kallistua. Toki meillä ruokakaupassa käydään, mutta en taida tänään ostaa mitään, mitä ei ole pakko ostaa. Kannustan myös muita ostoksille suuntaavia miettimään, tuleeko ostos oikeasti tarpeeseen vai onko kyseessä vain heräteostos. Sen pohjalta voi sitten taas miettiä uudelleen, kannattaako ostaa vai ei.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat