Kirjoitukset avainsanalla keittiö

 

Tummat keittiökaappien ovet ja vaaleat kaappien rungot eivät aina sovi yhteen. Vaaleat hyllylevyt ja rungot saattavat loistaa ovien raoista rumasti, mutta onneksi tähän ongelmaan on oiva ratkaisu! Ratkaisu, joka häivyttää vaaleat hyllylevyt ja rungot tiehensä.

Tässä alla on ennen ja jälkeen kuvia ja rehellisesti sanottuna kukaan ulkopuolinen tuskin koko ongelmaa huomasi, mutta itseäni se häiritsi kyllä kun kaappeja läheltä katselin kaikki päivät.

 

Ennen -kuva. Alakaappien väleistä loistaa valkoiset rungot.
Ennen -kuva. Alakaappien väleistä loistaa valkoiset rungot.

 

Jälkeen -kuva. Valkoiset rungot ovat täysin näkymättömissä kaappien väleistä ja yläpuolelta.
Jälkeen -kuva. Valkoiset rungot ovat täysin näkymättömissä kaappien väleistä ja yläpuolelta.

 

Ennen -kuva. Yläkaappien valeistä loistaa valkoiset hyllylvyt.
Ennen -kuva. Yläkaappien valeistä loistaa valkoiset hyllylvyt.

 

Jälkeen -kuva. Valkoiset hyllylevyt ovat täysin näkymättömissä.
Jälkeen -kuva. Valkoiset hyllylevyt ovat täysin näkymättömissä.

 

 

Homman nimi on musta sähköteippi. Siskoni antoi kullanarvoisen vinkin, että valkoiset hyvllylevyjen reunat ja rungot kannattaa teipata mustalla sähköteipillä eivätkä ne enää loista kaappien väleistä.

Ja kyllä muuten on toimiva vinkki! Sähköteipillä saa taiottua kaikki häiritsevän valkoiset osat näkymättömiin suhteellisen helposti. Meillä on toki melko pieni keittiö eikä teippaamiseen mennyt kovinkaan kauaa, mutta isommankin keittiön kohdalla teippaaminen kannattaa ihan ehdottomasti tehdä!

 

 

Teippasin tosiaan yläkaappien ja alakaappien häiritsevät, valkoiset, osat K-Raudasta  ostamallani mustalla sähköteipillä. Ja eipähän muuten häiritse enää! Todellakin kannatti.

Täältä voit lukea lisää keittiökaappien maalausprojektistäni.

 

-R

 

Kommentit (2)

Sähkönainen

Sähköteipin liima tahmaantuu ajastaan. Kannattaa harkita maalaamista tai vaikka dc-fix kalvolla päällystämistä.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos vinkistä! Täytyy tarkkailla liimaa ja vaihtaa sitten kalvoon vaikka, jos rupeaa tahmaantumaan. Maalata en viitsi, sillä maalia ei sitten enää saakaan pois, jos kaapinovien väri taas vaihtuu!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Keittiönkaapit saivat uuden maalipinnan kun tartuin maalitelaan ja maalasin ne tummiksi.
Keittiönkaapit saivat uuden maalipinnan kun tartuin maalitelaan ja maalasin ne tummiksi.

 

Tartuin viikonloppuna maalitelaan ja maalasin meidän keittiön kaapinovet. Ovet olivat aluksi vaaleat, sitten maalasin ne keltaiseksi ja nyt tumman harmaaksi. Syy maalaukseen oli lähinnä tämä minun ailahteleva mieleni ja itseasiassa muutamaan kaapinoveen oli tullut vahinkoja. Yhteen oli piirretty tussilla ja toiseen oli roiskunut mustikkakeittoa eikä enää tullut puhtaaksi.

Maalasin siis kaapinovet ja samalla myös tahrat saivat kyytiä. Nämä kuvat on otettu päivällä hieman kolmen jälkeen ja voi apua kuinka pimeää silloin jo on. En antanut sen häiritä vaan otin kuvat pimeyttä uhmaten, sillä olinhan juuri siivonnut enkä halua julkaista kaaoskuvia kodista.

Kaikkihan sen tietävät, että ei lapsiperheessä ainakaan pysy tavarat paikoillaan eikä minusta kuulukaan. Toinen asia on se haluaako kodistaan julkaista sotkukuvia vai ei. Minusta sisustusjutut vain tulevat enemmän oikeuksiinsa kun ympäristö on siisti. Vielä paremmin ne tulisivat esiin, jos olisi valoisaa.

 

 

Tummat keittiönkaapit ja valkoiset kodinkoneet

Aluksi emmin tummaa väriä ja mietin, että miltä vaaleat kodinkoneet mahtavat näyttää tummien kaappien kanssa. Meillä on keittiössä ja sen ympärillä niin paljon vaaleaa ja vähän valkoistakin, että mielestäni vaaleat koneet menevät hyvin tummien kaappien kanssa.

Maali on Tikkurilan Helmi 30, puolihimmeäkalustemaali ja sävy Y500 Takorauta. En halunnut ihan mustia kaappeja, joten tämä tumma harmaa oli minusta juuri sopiva. Pelkäsin, että keittiöstä tulee synkkä, mutta ei siitä onneksi tullut! Kuvissa tosin saattaa näyttää vähän pimeältä, mutta luonnossa ei onneksi sitä niin pahasti ole.

Kyllähän tämä marraskuu varsinkin on ihan kamalaa aikaa valon suhteen. Kokoajan on aikalailla pimeää niin sisällä kuin ulkonakin. Eikä valo todellakaan riitä ainakaan minun kameralleni ja kuvaustaidoilleni. Onneksi kokoajan mennään kevättä ja kesää kohti ja pikkuhiljaa alkaa valon määräkin lisääntyä.

 

 

Keittiö ilman kuivauskaappia

Meillä ei muuten ole ollut moneen vuoteen kuivauskaappia keittiössä. Enkä ole kaivannut sitä kertaakaan! Meillä se vain keräsi turhaa romua enkä keksi mitään sellaista astiaa, joka sinne täytyisi laittaa kuivumaan. Astiat, jotka on koneen jäljiltä märkiä, voi hyvin kuivata pyyhkeellä.

Itseasiassa minulla on jäänyt pöydälle kuopuksen vauva-ajoilta kuivausteline, jossa kuivasin silloin tuttipullot. Sekin kerää vain kippoja ja kuppeja, joten taitaa olla aika luopua siitäkin! Tuleepahan taas lisää pöytätilaa. Sitä kun ei koskaan voi olla liikaa.

 

 

Inspiraationa viinipulloteline

Inspiraationa tummille kaapeille toimi jokin aikaa sitten löytämäni musta viinipulloteline. Metallinen viinihylly pääsi ruokailutilan seinään ja silloin mietiskelin, että mustaa täytyy saada lisää.

Sisko kävi kahvilla ja kerroin hänelle miettineeni mustan lisäämistä keittiö-ruokailutila -akselille ja hän sanoi, että meillekin sopisi tummat kaapit. Sisko potee itse mustan keittiö kuumetta ja suunnittelee heille parhaillaan sellaista, joten nyt hän sai sen sitten meillekin (minuunkin) tartutettua. Ja onneksi saikin! Tykkään keittiöstä kovin.

Täällä myöhemmin päivitetty postaus tummien kaapinovien väleistä loistavien valkoisten hyllylevyjen ja runkojen häivytykseen.

 

-R

 

Kommentit (6)

Janica

Hienolta näyttää! Minulla on myös keittiökuume, tosin iso remontti ei ole ajankohtainen vielä vuosiin. Olen myös miettinyt kalusteiden maalausta... onko tuo teidän keittiönn puuta vai mdf:ää? Käytitkö mitään tartuntapohjamaalia? Montako kerrosta jouduit maalaamaan saadaksesi keltaisen piiloon? Maalaisitko myös rungot? Monta kysymystä, kiitos jos jaksat vastata! 🤗

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! :) 

Kaapit ovat puuta enkä käyttänyt tartuntapohjamaalia. En käyttänyt sitä silloinkaan kun maalasin kaapit ensimmäisen kerran keltaiseksi. Keltainen maali pysyi niin hyvin kaapeissa, että olin ihan yllättynyt! Roskiskaapista maali oli kulunut kahvan kohdalta ja sitten noiden keittiöpyyhkeiden koukkujen alta. Roskiskaapin hioin nyt huolellisesti ennen tätä maalaamista, mutta muut kaapit vain pesin ja maalasin. Saa nähdä, pysyykö maali roskiskaapissa nyt paremmin vai kuluuko samanlailla pois. Se on kyllä helppo maalata sitten uusiksi, jos tarvii.

Maalasin kaapit neljään kertaan, kolmekin olisi ehkä riittänyt, mutta kun vauhtiin olin päässyt niin maalasin vielä sen neljännenkin kierroksen. ;) En maalannut runkoja, mutta olin kyllä siihen varautunut, että ainakin osa rungoista vaatii maalia. Kävi onneksi kuitenkin niin hyvin, että valkoinen ei sieltä väleistä paista mitenkään häiritsevästi.

Ajattelin vielä laittaa samansävyistä silikonia yläkaappien alla olevan listan taakse. Siinä on pieni rako, joka häiritsee minua. Lähinnä siis se, että valo loistaa sieltä läpi. Ajattelin laittaa silikonin sinne takapuolelle niin ei haittaa, jossei ole ihan sama sävy tai jos ei tule ihan tasaisesti. :)

-R / Koti Kumpulassa

Joulua

Hellan ja uunin ääressä ei ole kohtaa johon ruuat nostetaan vaikka kinkun tai pullanpaiston jälkeen muuten kiva keittiö.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 😊 Aina on kyllä löytynyt tilaa uunista ja hellalta pois nostettaville ruuille. Se ei ole ollut ongelma kertaakaan näiden kahdeksan vuoden aikana. Kaappitilaa kuiva-aineille ja viinilaseille ym. harvemmin käytettäville isoille astioille oli aluksi liian vähän, mutta keksin viitisen vuotta sitten ottaa käyttöön niille oman komeron ruokailutilan yhteydestä, joten se ratkesi sillä! Toki nyt ei enää ole yhtä paljon varastotilaa tässä kerroksessa, mutta ihan hyvin olemme pärjänneet. 👍🏼

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Tykkään piristää ja vaihdella kodin sisustusta usein. Välillä menee ihan koko huonejärjestys uusiksi ja välillä riittää ihan pienet jutut. Viime aikoina olen piristänyt kotia ja itseäni seuraavanlaisilla jutuilla:

1. Kauniit arkiset tavarat. Tiskiharjakin voi olla nätti! Tykkään kovasti kun arkiset tavarat ovat kauniita. Kivalla tiskiharjalla on mukavampi tiskata kuin sillä ihan tavallisella ja se näyttääkin aika kivalta roikkuessaan esillä. Tiskiharja on ostettu Tigerista.

 

 

2. Verhoilla vaihtelua huoneeseen. Välillä voi vaikka ottaa verhot kokonaan pois ja huoneen ilme muuttuu täysin! Otin ruokailutilan terassioven viereisen verhon pois ja koko huone oli yhtäkkiä paljon valoisampi ja avarampi. Verhoja tulee myös vaihdeltua usein ja minulla on kaapissa monet verhot, joita olen kantanut kodista toiseen.

 

 

3. Lasten taideteokset. Laittamalla lasten taideteoksia esille, sisustus piristyy ihan satavarmasti! Meidän eteisen ovea piristää äitienpäivälahjaksi saatu koriste ja minun työpisteeni metallinen ilmoitustaulu on koristeltu myös.

 

 

4. Kauniit kukkaruukut. Vaihtamalla kukalle mullan piristää kasvia ja siinä samalla voi sopivasti vaihtaa myös ruukun! Eri kasvit näyttävät ihan erilaisilta kun vaihtaa ruukkua.

 

 

5. Sohvanpäällisten vaihto. Meidän sohvassa on vaihdettavat päälliset ja minulla on niitä muutaman värisenä. Vaihtelen ja pesen niitä aika usein ja tykkään kun sohva sekä olohuone näyttää taas ihan erilaiselta.

 

 

6. Tyynyillä ja peitoilla uutta ilmettä. Jos koko sohvanpäällisen vaihto ei onnistu, voi olohuonetta piristää erilaisilla tyynynpäällisillä ja peitoilla. Toimii myös makuuhuoneen sisustukseen!

 

 

7. Esineet kiertoon. Vaihtelen usein esineiden paikkoja, mutta osa niistä on kyllä pysynyt pitkään omilla paikoillaan. Minulla tuppaa tietyt esineet olemaan sellaisia huoneesta toiseen kierteleviä ja osa on ja pysyy paikoillaan.

 

 

8. Kirjain- ja ilmoitustaulut. Kirjain- ja valotaulut sekä nämä tälläiset kehykset, joihin saa laittaa kaikkea roikkumaan, ovat ihania! Niihinhän voi keksiä ihan mitä vain kirjoitettavaa tai kiinnitettävää sisustusta piristämään. Meidän pitäisikin keksiä sekä olohuoneen että keittiön tauluihin uutta kirjoitettavaa nyt kun on kesä.

Lapset huolehtivat tuosta minun työpisteeni ilmoitustaulun koristelusta huolellisesti ja se saakin melko usein kaikkea ihanaa osakseen.

 

 

9. Huonekasvit. Tätä olen kirjoittanut tosi usein, mutta huonekasvit tuovat sisustukseen eloa ja piristävät olollaan huonetta. Minulla rupeaa täällä olemaan jo melkoinen viidakko ja itseasiassa olen onnistunut jo pidemmän aikaa pitämään kasvit hengissä. Jotain olen siis oppinut!

 

 

10. Yllättävät löydöt. Välillä tulee tehtyä yllättäviä löytöjä yllättävistä paikoista. Joskus löytyy jotain omasta autotallista tai puuliiteristä ja joskus sitten esimerkiksi rautakaupasta. Löysin juuri joku aika sitten kaksi puulaatikkoa olohuoneen tv-tason alle Bauhausista.  Niihin saa tavataa säilöön, mutta ne myös piilottavat kaikki tv-tason laitteiden johdot sekä modeemin.

 

 

11. Leikkokukat. Aika klassikko, mutta leikkokukat toimivat aina! Meillä lapsetkin haluavat omaan huoneeseensa kukkia, joten tänäänkin poika sai itse valita huoneeseensa kukat kun ruokakaupassa kävimme.

 

Aika uskomatonta, että taas on perjantai! Nopeasti menee aika ja me odotamme kovasti tulevaa reissua. Lapset varsinkin ja kyllä me aikuisetkin. Itse ainakin poden ihan jatkuvaa matkakuumetta.

Mukavaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey

Teillä on kotoista! Musta on ihanaa kun on väriä! Netissä näkee kuvia mustavalkosista kodeista ja mä mietin miten kukaan lapsiperhe voi asua niin! Ei mitään väriä missään! Näyttäähän ne ihan kivoilta, muttei kodeilta vaan sisustuslehtien mallitaloilta.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 💕 Mä oon kans sellanen ihminen, että tarviin väriä ympärilleni ja tykkään, että koti on värikäs. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Lähdin aamupäivällä lasten kanssa ostamaan akvarioon koristeita ja samalla poikettiin Turtolan Löytötexissä.  Siellä oli itseasiassa muutamia ihan kivoja sisustusjuttuja ja meille tarttui mukaan pari mehikasvia ruukkuineen sekä keittiöön puuvillamatto. Akvaariokoristekin löytyi Faunattaresta,  joten palattiin kotiin koko sakki tyytyväisenä Hesen  kautta. Perjantain kunniaksi!

Olen jo jonkin aikaa etsinyt sivusilmällä meidän keltaiseen keittiöön sopivaa mattoa ja nyt kun sellainen tuli vastaan, oli toimittava. Hintaa matolla oli viitisentoista euroa, jota en pitänyt sitä mitenkään pahana. Vähän ehkä matto saisi olla pidempi ja jotenkin kuvittelin, että 150 cm pitkä matto riittää, mutta ehkä 180 cm olisi ihan nappivalinta.

Minulla on keittiöön nyt kolme mattoa, joita vuorottelen, sillä tykkään, että keittiön mattoja on hyvä olla monta. Näin lattiassa on aina puhdas matto. Pesua odottelee välillä parikin mattoa kun kolmen lapsen kanssa sitä pyykkiä tulee melko paljon ja välillä saa odotella, että matto pääsee koneeseen. Ja keittiössä matto sotkeentuu tosi helposti!

 

 

Uusi matto on ihanan värinen ja juuri sopivan pirteä meidän keittiöön. Keltainen, jota matossa on, on ihan oikean sävyinen kaappien seuraan ja maton muutkin värit löytyy keittiöstä. Matto on merkiltään Kauniskoti  ja materiaaliltaan se on puuvillaa. Lapussa lukee, että käsinpesu, mutta meinasin kyllä heittää koneeseen niinkuin teen oikeastaan kaikelle.

Mukavaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (6)

Vierailija

Meillä sama matto ollut jo vuoden päivät. Käy noin kerran viikossa pyykkikoneessa, eikä ole suuremmin kärsinyt.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiva kuulla! Vaikuttaakin kyllä siltä, että kestää konepesua eikä ota siitä nokkiinsa. :)

-R / Koti Kumpulassa

West coast

Hei, olen seurannut sinun blogisi ihan kiinostuksen vuoksi, en asu suomessa. Sinulla on hauska tapa kertoa jokapäiväisestä arjesta. Muutin jo kauan sitten pois suomesta... Meillä ei pestä mitään mattoja, ne ovat liian suuria että voisi pestä🙍
En tiedä missä tämä kumpula on suomessa, mutta se on varmasti ihana paikke👍🏻🤗. Olen lukenut usampia blogeja ja sinun blogisi on minusta mukavin, luetuista!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos ihanasta kommentista ja kauniista sanoista! Tämä meidän Kumpula sijaitsee Tampereella, mutta Helsingissä ainakin on myös omansa. Mukavaa kevättä ja kesää sinulle, jos teillä siellä nyt on myös kevät aluillaan! :)

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija

Kyllä meillä on ollut täysi kesä päivä tänään, nyt siemailn chanlis terrassilla. Lähetin aupairin nauttimaan illasta omien kavereitten kanss. Oma seura ei hullumpaa, hyppään pian kylpyyn ja sitten dekkari seuraksi. Mies liikematkoillatulee kotiin tytärpuolen kanss huomenna. Meillä on sitten illalliset🍷🍾🍰❤️... Joskus ajattelen että laitan vain makaroonilaatikkoa...😱 Olisi katastroofi...

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Oma seura on kyllä välillä ihan parasta. :) Mukavia illallisia teille!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram