Kirjoitukset avainsanalla Keittiö

 

Meidän keittiö sai uuden ilmeen kun keksin muokata välitilaa ja altaiden yläpuolista seinää. Välitila tosiaan sai sen peilin, jonka hankinnasta kirjoittelin jo aiemminkin ja altaiden puoleinen seinä sai kantaakseen Ikeasta muutaman metallihyllyn sekä -telineen. Yläkaappeja meidän altaan puolella ei ole ja nämä hyllyt nyt tuovat lisää säilytystilaa keittiöön.

Tavoite oli, että kaikki keittiön altaiden puoleisella tasolla oleva tavara löytäisi paikkansa hyllyiltä ja metallitelineeltä, jotta taso pysyisivät tyhjinä. Tai edes tyhjempänä kuin ennen. Aiemmin tasoita vei tilaa tiskiharjateline, astianpesukonetablettien säilytyspurkki, sipulikori, öljypullot, yrtit ja mausteet yms.

Tykkään runsaasta sekä rönsyilevästä, persoonallisesta, sisustuksesta ja sen mukainen meidän keittiökin taitaa olla. Mikään ei ole niinkään viimeisen päälle ja tunnelma on mielestäni kodikas sekä viihtyisä!

 

 

Toisella seinällä olevien ylä- ja alakaappien väliin asennettiin mittojen mukaan tilattu peili, joka on aivan ihana! Se tuo keittiöön hurjan paljon avaruutta ja valoa. Kuvissa tämä ei niinkään välity, mutta peili melkeinpä tuplaa tilan tunteen. Tilaa se ei varsinaisesti tuo lisää ja pienihän meidän keittiö silti on. Pieni, mutta ihan riittävä meille!

Sain peilin asennettuna itse asiassa isältäni synttärilahjaksi. Hän oli tilannut peilin mittojen mukaan tamperelaiselta PK-Lasilta ja asensi sen sitten itse. Peili on kyllä juuri sellainen kuin toivoinkin ja ainakin nämä muutamat viikot olen onnistunut pitämään sen puhtaana hyvin. Peili kun on sellaisessa paikassa, jossa ei esimerkiksi ole vesipistettä, niin roiskeita ei juurikaan synny.

 

 

Keittiö tuntuu taas aika kivalta ja tykkään siitä, että se ei ole pelkistetty vaan runsas sekä rönsyilevä. Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Olen saanut nyt päähäni vahvan idean, että keittiön valitilaan on saatava peili. Se toisi kovasti valoa keittiöön, joka on melko pimeä eikä siellä ole oikeastaan lainkaan luonnonvaloa. Haaveilen myös ikkunasta keittiöön ja tämä peili olisi nyt ehkä hieman sen ikkunan korvike.

Olen Pinterestiä selaillut paljon ja siellä peilit välitiloissa näyttävät aivan ihanilta! Ne näyttävät kuvissa ainakin tuovan juuri sitä kaivattua valoa sekä tilan tuntua keittiöön ja sitä juuri minäkin toivoisin.

 

 

Peili tulisi siis vain tuohon kuvissa näkyvään välitilaan, ei siis sinne, missä on vesipiste tai liesi. Minua toki mietityttää ensinnäkin puhtaanapito, sillä peiliä saa varmasti olla kokoajan putsaamassa vaikkei se vesipisteen tai lieden lähettyvillä olisikaan.

Toinen asia, joka mietityttää, on sähköjohdot, pistorasiat, kodinkoneet sekä tavarat, jotka pöydällä majailevat. Peilin kanssahan ne kaikki näkyisivät tuplana!

 

 

Idea tähän peiliin sai alkunsa siitä, kun kävimme Helsingissa The Cock -ravintolassa lounaalla. Paikka on sisustettu aivan ihanan persoonallisesti ja siellä oli juuri peili välitilassa avohyllyjen alla. Minusta se näyttää aivan ihanalta!

Oli sitten uhka tai mahdollisuus, peili on nyt välitilaan mittojen mukaan tilattu enkä malttaisi odottaa, että se saapuu! Lupaan kertoa sitten kokemuksia kyllä ihan varmasti.

Alla olevasta linkistä pääsee lukemaan minun keittiönkaappien maalausurakastani. Siellä on myös enemmän kuvia meidän keittiöstä ja juttua elämästä ilman kuivauskaappia.

 

Mukavaa lauantaita!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Käänsin alkukesästä meidän ruokailutilan pöydän pitkittäin ja siirtelin hieman hyllyjä sekä kasveja uuteen järjestykseen. Vaihdoin myös verhoja ja unohdin totaalisesti, että minun piti vaihtaa raitaverhot joihinkin oikean mittaisiin verhoihin! Siinä ne nyt ovat koko kesän olleet aivan liian lyhyinä, mutta ihme kyllä, en ole koko asiaa enää huomannutkaan.

Nyt kuvia katsellessani vasta muistin, että verhothan jäivät roikkumaan paikoilleen liian lyhyinä! Onneksi kaapista kyllä löytyy verhoja, joista valita eikä tarvitse ostaa uusia. Se on minusta sisustamisessa juuri ihanaa, että siirtelemällä ja kääntelemällä vanhoja esineitä ja huonekaluja, saa taas ihan uutta aikaan!

 

 

Minulla on ruokailutilassa paljon kasveja ja usein lasten kaverit ihmettelevät, että miksi meillä on vieläkin joulukuusi. Tarkoittavat siis tuota pikkuista huonekuusta, jota en halunnut joulun jälkeen poiskaan heittää kun se niin meillä viihtyi! Siinä se on saanut rauhassa kasvaa ja se onkin melkein tuplannut kokonsa.

Ruokailutila on muutenkin hieman rönsyilevä ja rosoinen. Sieltä löytyy vanhoja ja uusia huonekaluja sekä erilaisia materiaaleja. Minua itseäni juuri viehättää se, että erilaisia ja eri tyylisiä esineitä sekä huonekaluja yhdistellään keskenään. Tykkään siitä, että sisustus ei ole minkään oppikirjan mukainen vaan on asukkaidensa näköinen.

Meillä keittiön ja ruokailutilan välissä on Ikean saareke, joka on ollut tosi hyvä ostos. Se tuo lisää laskutilaa keittiöön, sen ääreen mahtuu kaksi istumaan ja siinä on sopivasti hyllytilaa esimerkiksi muovinkeräysastialle, latureille, juomapulloille ym. käyttötavaralle.

 

 

Seinällä oleva viinihylly tai viinipulloteline on edelleen yksi lemppareistani. Se itseasiassa sai minut aikanaan maalaamaan meidän keittiön kaapinovetkin tummiksi kun kaipasin keittiöön ja ruokailutilaan lisää tummaa väriä.

Minusta on muuten melko hauskaa, että vielä viitisen vuotta sitten en voinut sietää puun väriä lainkaan. Nyt sitä löytyy meiltä kotoa oikeastaan joka huoneesta. Sama pätee viherkasveihin. Niitäkään ei meillä ollut yhtään vielä silloin viisi vuotta sitten, mutta nyt niitä on jo aikamoinen kokoelma.

Tästä alta löytyy vielä postaukseni keittiön kaapinovien ja laatikoiden maalaamisesta sekä toinen postaus, jossa on kuvia ruokailutilasta keväällä:

 

Ihanaa viikkoa kaikille!

 

-R

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Tummat keittiökaappien ovet ja vaaleat kaappien rungot eivät aina sovi yhteen. Vaaleat hyllylevyt ja rungot saattavat loistaa ovien raoista rumasti, mutta onneksi tähän ongelmaan on oiva ratkaisu! Ratkaisu, joka häivyttää vaaleat hyllylevyt ja rungot tiehensä.

Tässä alla on ennen ja jälkeen kuvia ja rehellisesti sanottuna kukaan ulkopuolinen tuskin koko ongelmaa huomasi, mutta itseäni se häiritsi kyllä kun kaappeja läheltä katselin kaikki päivät.

 

Ennen -kuva. Alakaappien väleistä loistaa valkoiset rungot.
Ennen -kuva. Alakaappien väleistä loistaa valkoiset rungot.

 

Jälkeen -kuva. Valkoiset rungot ovat täysin näkymättömissä kaappien väleistä ja yläpuolelta.
Jälkeen -kuva. Valkoiset rungot ovat täysin näkymättömissä kaappien väleistä ja yläpuolelta.

 

Ennen -kuva. Yläkaappien valeistä loistaa valkoiset hyllylvyt.
Ennen -kuva. Yläkaappien valeistä loistaa valkoiset hyllylvyt.

 

Jälkeen -kuva. Valkoiset hyllylevyt ovat täysin näkymättömissä.
Jälkeen -kuva. Valkoiset hyllylevyt ovat täysin näkymättömissä.

 

 

Homman nimi on musta sähköteippi. Siskoni antoi kullanarvoisen vinkin, että valkoiset hyvllylevyjen reunat ja rungot kannattaa teipata mustalla sähköteipillä eivätkä ne enää loista kaappien väleistä.

Ja kyllä muuten on toimiva vinkki! Sähköteipillä saa taiottua kaikki häiritsevän valkoiset osat näkymättömiin suhteellisen helposti. Meillä on toki melko pieni keittiö eikä teippaamiseen mennyt kovinkaan kauaa, mutta isommankin keittiön kohdalla teippaaminen kannattaa ihan ehdottomasti tehdä!

 

 

Teippasin tosiaan yläkaappien ja alakaappien häiritsevät, valkoiset, osat K-Raudasta  ostamallani mustalla sähköteipillä. Ja eipähän muuten häiritse enää! Todellakin kannatti.

Täältä voit lukea lisää keittiökaappien maalausprojektistäni.

 

-R

 

Kommentit (2)

Sähkönainen
1/2 | 

Sähköteipin liima tahmaantuu ajastaan. Kannattaa harkita maalaamista tai vaikka dc-fix kalvolla päällystämistä.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos vinkistä! Täytyy tarkkailla liimaa ja vaihtaa sitten kalvoon vaikka, jos rupeaa tahmaantumaan. Maalata en viitsi, sillä maalia ei sitten enää saakaan pois, jos kaapinovien väri taas vaihtuu!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat