Kirjoitukset avainsanalla keittiö

 

Tykkään piristää ja vaihdella kodin sisustusta usein. Välillä menee ihan koko huonejärjestys uusiksi ja välillä riittää ihan pienet jutut. Viime aikoina olen piristänyt kotia ja itseäni seuraavanlaisilla jutuilla:

1. Kauniit arkiset tavarat. Tiskiharjakin voi olla nätti! Tykkään kovasti kun arkiset tavarat ovat kauniita. Kivalla tiskiharjalla on mukavampi tiskata kuin sillä ihan tavallisella ja se näyttääkin aika kivalta roikkuessaan esillä. Tiskiharja on ostettu Tigerista.

 

 

2. Verhoilla vaihtelua huoneeseen. Välillä voi vaikka ottaa verhot kokonaan pois ja huoneen ilme muuttuu täysin! Otin ruokailutilan terassioven viereisen verhon pois ja koko huone oli yhtäkkiä paljon valoisampi ja avarampi. Verhoja tulee myös vaihdeltua usein ja minulla on kaapissa monet verhot, joita olen kantanut kodista toiseen.

 

 

3. Lasten taideteokset. Laittamalla lasten taideteoksia esille, sisustus piristyy ihan satavarmasti! Meidän eteisen ovea piristää äitienpäivälahjaksi saatu koriste ja minun työpisteeni metallinen ilmoitustaulu on koristeltu myös.

 

 

4. Kauniit kukkaruukut. Vaihtamalla kukalle mullan piristää kasvia ja siinä samalla voi sopivasti vaihtaa myös ruukun! Eri kasvit näyttävät ihan erilaisilta kun vaihtaa ruukkua.

 

 

5. Sohvanpäällisten vaihto. Meidän sohvassa on vaihdettavat päälliset ja minulla on niitä muutaman värisenä. Vaihtelen ja pesen niitä aika usein ja tykkään kun sohva sekä olohuone näyttää taas ihan erilaiselta.

 

 

6. Tyynyillä ja peitoilla uutta ilmettä. Jos koko sohvanpäällisen vaihto ei onnistu, voi olohuonetta piristää erilaisilla tyynynpäällisillä ja peitoilla. Toimii myös makuuhuoneen sisustukseen!

 

 

7. Esineet kiertoon. Vaihtelen usein esineiden paikkoja, mutta osa niistä on kyllä pysynyt pitkään omilla paikoillaan. Minulla tuppaa tietyt esineet olemaan sellaisia huoneesta toiseen kierteleviä ja osa on ja pysyy paikoillaan.

 

 

8. Kirjain- ja ilmoitustaulut. Kirjain- ja valotaulut sekä nämä tälläiset kehykset, joihin saa laittaa kaikkea roikkumaan, ovat ihania! Niihinhän voi keksiä ihan mitä vain kirjoitettavaa tai kiinnitettävää sisustusta piristämään. Meidän pitäisikin keksiä sekä olohuoneen että keittiön tauluihin uutta kirjoitettavaa nyt kun on kesä.

Lapset huolehtivat tuosta minun työpisteeni ilmoitustaulun koristelusta huolellisesti ja se saakin melko usein kaikkea ihanaa osakseen.

 

 

9. Huonekasvit. Tätä olen kirjoittanut tosi usein, mutta huonekasvit tuovat sisustukseen eloa ja piristävät olollaan huonetta. Minulla rupeaa täällä olemaan jo melkoinen viidakko ja itseasiassa olen onnistunut jo pidemmän aikaa pitämään kasvit hengissä. Jotain olen siis oppinut!

 

 

10. Yllättävät löydöt. Välillä tulee tehtyä yllättäviä löytöjä yllättävistä paikoista. Joskus löytyy jotain omasta autotallista tai puuliiteristä ja joskus sitten esimerkiksi rautakaupasta. Löysin juuri joku aika sitten kaksi puulaatikkoa olohuoneen tv-tason alle Bauhausista.  Niihin saa tavataa säilöön, mutta ne myös piilottavat kaikki tv-tason laitteiden johdot sekä modeemin.

 

 

11. Leikkokukat. Aika klassikko, mutta leikkokukat toimivat aina! Meillä lapsetkin haluavat omaan huoneeseensa kukkia, joten tänäänkin poika sai itse valita huoneeseensa kukat kun ruokakaupassa kävimme.

 

Aika uskomatonta, että taas on perjantai! Nopeasti menee aika ja me odotamme kovasti tulevaa reissua. Lapset varsinkin ja kyllä me aikuisetkin. Itse ainakin poden ihan jatkuvaa matkakuumetta.

Mukavaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey

Teillä on kotoista! Musta on ihanaa kun on väriä! Netissä näkee kuvia mustavalkosista kodeista ja mä mietin miten kukaan lapsiperhe voi asua niin! Ei mitään väriä missään! Näyttäähän ne ihan kivoilta, muttei kodeilta vaan sisustuslehtien mallitaloilta.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 💕 Mä oon kans sellanen ihminen, että tarviin väriä ympärilleni ja tykkään, että koti on värikäs. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Lähdin aamupäivällä lasten kanssa ostamaan akvarioon koristeita ja samalla poikettiin Turtolan Löytötexissä.  Siellä oli itseasiassa muutamia ihan kivoja sisustusjuttuja ja meille tarttui mukaan pari mehikasvia ruukkuineen sekä keittiöön puuvillamatto. Akvaariokoristekin löytyi Faunattaresta,  joten palattiin kotiin koko sakki tyytyväisenä Hesen  kautta. Perjantain kunniaksi!

Olen jo jonkin aikaa etsinyt sivusilmällä meidän keltaiseen keittiöön sopivaa mattoa ja nyt kun sellainen tuli vastaan, oli toimittava. Hintaa matolla oli viitisentoista euroa, jota en pitänyt sitä mitenkään pahana. Vähän ehkä matto saisi olla pidempi ja jotenkin kuvittelin, että 150 cm pitkä matto riittää, mutta ehkä 180 cm olisi ihan nappivalinta.

Minulla on keittiöön nyt kolme mattoa, joita vuorottelen, sillä tykkään, että keittiön mattoja on hyvä olla monta. Näin lattiassa on aina puhdas matto. Pesua odottelee välillä parikin mattoa kun kolmen lapsen kanssa sitä pyykkiä tulee melko paljon ja välillä saa odotella, että matto pääsee koneeseen. Ja keittiössä matto sotkeentuu tosi helposti!

 

 

Uusi matto on ihanan värinen ja juuri sopivan pirteä meidän keittiöön. Keltainen, jota matossa on, on ihan oikean sävyinen kaappien seuraan ja maton muutkin värit löytyy keittiöstä. Matto on merkiltään Kauniskoti  ja materiaaliltaan se on puuvillaa. Lapussa lukee, että käsinpesu, mutta meinasin kyllä heittää koneeseen niinkuin teen oikeastaan kaikelle.

Mukavaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (6)

Vierailija

Meillä sama matto ollut jo vuoden päivät. Käy noin kerran viikossa pyykkikoneessa, eikä ole suuremmin kärsinyt.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiva kuulla! Vaikuttaakin kyllä siltä, että kestää konepesua eikä ota siitä nokkiinsa. :)

-R / Koti Kumpulassa

West coast

Hei, olen seurannut sinun blogisi ihan kiinostuksen vuoksi, en asu suomessa. Sinulla on hauska tapa kertoa jokapäiväisestä arjesta. Muutin jo kauan sitten pois suomesta... Meillä ei pestä mitään mattoja, ne ovat liian suuria että voisi pestä🙍
En tiedä missä tämä kumpula on suomessa, mutta se on varmasti ihana paikke👍🏻🤗. Olen lukenut usampia blogeja ja sinun blogisi on minusta mukavin, luetuista!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos ihanasta kommentista ja kauniista sanoista! Tämä meidän Kumpula sijaitsee Tampereella, mutta Helsingissä ainakin on myös omansa. Mukavaa kevättä ja kesää sinulle, jos teillä siellä nyt on myös kevät aluillaan! :)

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija

Kyllä meillä on ollut täysi kesä päivä tänään, nyt siemailn chanlis terrassilla. Lähetin aupairin nauttimaan illasta omien kavereitten kanss. Oma seura ei hullumpaa, hyppään pian kylpyyn ja sitten dekkari seuraksi. Mies liikematkoillatulee kotiin tytärpuolen kanss huomenna. Meillä on sitten illalliset🍷🍾🍰❤️... Joskus ajattelen että laitan vain makaroonilaatikkoa...😱 Olisi katastroofi...

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Oma seura on kyllä välillä ihan parasta. :) Mukavia illallisia teille!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Meidän keittiössä ei ole lainkaan kuivauskaappia. Joskus kyllä oli, mutta sitten vesivahinkorempan jälkeen uusittiin laatat ja päätin, että kuivauskaappia ei enää tarvita. Keittiö on ihanan kevyt ilman sitä. 

Olenko siis jäänyt kaipaamaan kuivauskaappia ja toimiiko keittiö ilman sitä? Miten kuivaan astiat ja kuinka kaappitila riittää ilman kuivauskaappia?

 

 

En ole kaivannut kuivauskaappia kertaakaan. Ihan oikeasti, en ikinä. Silloin kun meillä kuivauskaappi oli, täyttyi se aina kaikenmaailman kipoista ja kupeista. Nyt kun sitä ei ole, kaikki kuivattavat astiat täytyy kuivata ja laittaa paikoilleen. Ei huono juttu ollenkaan!

Meillä ainakin kuivattavia astioita tulee todella harvoin, sillä yleensä kun astianpesukone on valmis, avaan luukun ja laitan astiat paikoilleen vasta kun ne ovat kuivia. Astiapyyhkeellä kuivattavaa pyykkiä - eli siis sitä, jota laittaisin astiakaappiin - ei tule oikeastaan ikinä.

 

 

Käsin tiskattavia ja sitten kuivattavia astioita meillä ei juurikaan ole ja jos on niin kuivaan ne sitten heti pesun jälkeen astiapyyhkeellä ja laitan paikoilleen. Olenkin siis ollut erittäin tyytyväinen valintaani jättää kuivauskaappi pois.

Meillä on keittiössä aika niukasti kaappitilaa, mutta ruokailutilassa on hyvän kokoinen komero, jossa säilytetään astioita, joita tarvitaan harvoin sekä niiden lisäksi myös jauhoja ym. kuivatarvikkeita. Se on ollut todella loistava lisä säilytykseen!

 

 

Vastakkaisella puolella meillä on kyllä yläkaapit alakaappien lisänä, joten käyttöastiat ja makaronit, riisit ym. mahtuu niihin. Kaappitilaa (työtasoista puhumattakaan) voisi varmasti olla aina lisää, mutta meillä tosiaan ruokakomero on pelastanut paljon! Jos sellainen vain on mahdollista järjestää - suosittelen ehdottomasti!

 

 

Kuten sanottu, meidän käytössämme keittiö ilman kuivauskaappia toimii aivan mahtavan hyvin emmekä ole edes hoksanneet kaivata koko kaappia!

 

-R

 

Kommentit (2)

A-M

Minulla ei ole ollut kuivauskaappia moneen vuoteen. Otin kuivauskaapin ovet pois ja tein avohyllyillä säilytyspaikan kupeille ja kulhoille. Maalasin hyllyt ja reunustin listat koristeteipillä. 

Töissä eivät olleet uskoa korviaan kun kerroin. "Missä sinä sitten astiat kuivaat!!!!!" Sanoin, että pesen, kuivaan ja laitan astiat saman tien oikealle paikalleen kaappiin, aivan kuten sinäkin. Eikä niitä käsin tiskattavia montaa ole. Aina voi kyseenalaistaa vanhoja (pinttyneitä) tapoja ja ratkaisuja!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kyllä! 😊 Ja kaikki ei sovi kaiklle. Ihan mahtavaa kun voi tehdä asiat juuri omalla tavalla!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Viikonloppuna tein taas pientä remppaa. Olen jo pitkän aikaa miettinyt keittiön saarekkeen puutason vahaamista ja nyt kun maalasin keittiön kaapit keltaisiksi, hyppi puunvärinen saarekkeen taso liikaa silmilleni. Harmaata vahaa ollaan käytetty keittiön muihinkin puutasoihin ja sitä löytyi valmiiksi kotoa, joten ei tarvinnut muuta kuin ryhtyä hommiin!

 

 

Kolme vahakerrosta se vaati, mutta olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen! Ihan samanvärinen taso ei ole muiden tasojen kanssa vieläkään, mutta harmonisempi kuitenkin. Samanvärisiähän niistä ei koskaan saakaan, sillä keittiötasot ovat alkuperältään paljon tummemmat kuin tuo saarekkeen taso oli.

Minun mielestäni vahaus kannatti todellakin ja se oli kyllä todella nopea sekä erittäin helppo tehdä! Varsinaista pientä pintaremppaa.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat