Kirjoitukset avainsanalla kasvit

 

Vaikea uskoa, että jokin aika sitten meidän kodissa ei ollut ainuttakaan kasvia! Nyt niitä meiltä onneksi löytyy enkä voisi enää kuvitellakaan sisustusta ja kotia ilman kasveja. Ne tuovat meille ihan oman tunnelmansa ja tekevät kodista persoonallisemman sekä lisäksi vielä parantavat kodin ilmanlaatua.

Ruokailutilassa minulla on pari metallihyllyä, jotka ovat saaneet kasveja kantaakseen ja tykkään, että erilaiset ruukut näyttävät hyllyillä aika kivoilta. Lisäksi kukkatelineestä, pikkutuolilta, apupöydältä ja saarekkeelta löytyy omat kasvinsa eikä ruokailutilaan kovin montaa kasvia mielestäni enää mahtuisikaan.

 

 

Alkuun en saanut kasveja pidettyä hengissä kovin montaa viikkoa, mutta nyt olen onneksi jo hieman kehittynyt kasvien hoidossa. Enää en ihan heti tapa kasveja kastelemalla niitä liikaa ja toisaalta taas muistan kastella niitä silloin kun ne sitä tarvitsevat. On ihanaa nähdä kun kasvit kasvavat ja tykkäävät olla meillä!

Kasvien nimistä en osaa sanoa mitään ja olen kasvit ostanut sillä periaatteella, että ostan sen mikä miellyttää minun silmääni ja sopii meille. Toki täytyy kiinnittää huomiota myös siihen, että millaiset valo-olosuhteet kasvi tarvitsee, jotta pysyy hengissä. Minun tulee nykyään jopa lannoiteltua kasvejani ja sitä en ole koskaan ennen tehnyt!

 

 

En vielä itseäni miksikään viherpeukaloksi kutsu, sillä edelleen ihmettelen esimerkiksi miksi ihmeessä yksi saviruukku muuttui vaaleaksi ulkoapäin? Olenkohan ylikastellut kasvirukkaa? Moni muukin kasviasia mietityttää ja olisi ihan mahtavaa, jos saisin nämä kasvini pidettyä elinvoimaisina pitkään enkä tappaisi niitä typerillä virheillä.

Eipä tätäkään sovi ottaa liian vakavasti enkä aio stressata kasvien hoidosta. Kunhan vain yritän kastella sekä lannoitella niitä sopivasti ja nautin niiden tuomasta tunnelmasta!

 

-R

 

Kommentit (4)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 😊 En siis ole ihan täysin mokannut mitään. 😅 Ja tuokin ruukku on muuten Ikeasta. 🤔

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olohuoneen sisustuksessa on nyt tapahtunut ja paljon! Ikeasta  löytyi täydellinen lisä meidän Lisabo Sohvapöytään  kun ostin sieltä HAY:n  suunnitteleman Ypperlig Sohvapöydän  ja laitoin sen meidän varsinaisen sohvapöydän alle. Pikkupöytä on hyvä lisä sohvapöydän kaveriksi, sillä se toimii kaukosäätimien ja lehtien säilytyksessä vähän kuin laatikkona sohvapöydän alla.

Pikkupöydälle mahtuu hyvin muutama kirja, kaukosäätimet sekä kosteuspyyhepaketti. Kaukosäätimet sekä peppupyyhkeet ovat piilossa ja esimerkiksi sisustuskirja saakin hieman näkyä ja kutsua lukemaan. Tykkään Ypperligistä todella paljon, sillä minun mieleeni on juuri tuo massiivikoivun ja teräksen yhdistelmä. HAY iskee minuun muutenkin ja tämä pöytä kyllä oikein kunnolla!

 

 

Sain äidiltä meille juuri täydellisen, neulotun, viltin, jossa yhdistyy hyvin näitä meidän olohuoneen värejä. Se on ihanan muhkeaa neulosta ja sopii kyllä meidän olkkarin sohvalle kuin nenä päähän. Sohvakuumekin on muuten jo hellittänyt hieman eli ehkä nämä minun pienet uudistukseni ovat tuottaneet toivottua tulosta, sillä edelleen on Söderhamn  talossa!

 

 

Sain muuten tuon kaktusjulisteenkin kehystettyä vihdosta viimein ja jopa kiinnitin sen paikoilleenkin. Nyt minullakin on oma kasvitaulu kasvitikkaiden päällä. Tikkaat kaipaavat vielä muutaman kasvinalun, mutta onneksi äiti lupasi antaa pistokkaita. Täytyy vain valita sellaisia kasveja, jotka eivät tarvitse paljonkaan valoa, sillä hieman pimeähän tuo paikka on kasveille. 

 

 

Tosiaan, muutama kasvi lisää niin alkaa näyttää jo kodikkaalta! Tykkään kovin paljon kasvien tuomasta tunnelmasta sisustuksessa. Ne tuovat aivan ihanasti eloa kotiin ja toki myös tekevät hyvää huoneilmalle. Meillä myös keskimmäinen lapsista tykkää kovasti kasveista ja viimeksi tänään muistutti, että kukkia pitäisi varmaan taas kastella sekä antaa vähän lannoitettakin.

 

-R

 

Kommentit (10)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Munkin mielestä se on aivan ihana! Moni muukin kyseisen malliston tuotteista miellyttää mun silmää tosi paljon, mutta meilläkään ei nyt ole oikein tarvetta millekään muulle. Ruokapöytä esimerkiksi on sellainen, jonka voisin ihan hyvin ottaa meille! ;)

-R / Koti Kumpulassa

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos paljon! :) Ehkä matto vielä jonain päivänä teillekin sopii. ;)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Siirsin olohuoneen kasvitikkaiden tilalta jalallisen kukkalaatikon ruokailutilaan peikonlehden ja muiden kasvien seuraksi. Tykkään Tammer Outletista  ostamastani kukkalaatikosta kovin ja se sopii hienosti ruokailutilaan metallihyllyjen ja -tuolien kaveriksi. Metallisia hyllyjä on ruokailutilassa kaksi ja tykkään niistä myös tosi paljon. Ne ovat mukavan kevyet vaikka ovatkin metalliset.

Meidän ruokailutila on minun taidoilleni tosi vaikea kuvattava kun siellä on monta ikkunaa. Tuntuu, että kaikki kuvat ovat tosi pimeitä, vaikka huone ei ikkunoiden ansiosta ole oikeasti pimeä. En tosiaan ole edelleenkään saanut hankittua jalustaa tai edes perehdyttyä sen hankintaan ja se varmasti auttaa paljon varsinkin tätä ruokailutilaa kuvatessa.

Näin itseasiassa unta, että minun valokuvaajaystäväni opetti minulle kuvaamista. Hän sitten totesi, että minun kamerani on niin huono, että sillä ei tee mitään vaikka mikä apuväline olisi käytössä. Toivottavasti niin ei nyt kuitenkaan ole!

 

 

Kasvin, joka valkoisessa ruukussa on, olen saanut muutama vuosi sitten isältäni muistaakseni synttärilahjaksi. Nimeltään se on flamingonkukka ja siihen tulee ihania vaaleanpunaisia lehtiä kun se kukkii. Vihreät ja kiiltävät lehdet ovat myös kauniin malliset, joten flamingonkukka on kaunis ihan ilman värillisiä lehtiäkin.

Tämä flamongonkukka taitaa olla vanhin kasvini ja toivon, että se viihtyy nyt tässä uudessa paikassaan. Valoa se ainakin saa tässä enemmän kuin olohuoneessa. Luin, että suorasta auringonvalosta se ei tykkää, mutta viihtyy kuitenkin valoisassa tai puolivarjoisessa paikassa. Tämän pitäisi nyt olla sellainen paikka, mutta katsotaan mitä se tuumaa.

 

 

Ruokailutilasta löytyy myös äidiltä saamani peikonlehti, joka on kasvanut todella paljon. Tämä kuva on otettu reilu viikko sitten ja nyt jo tuo pieni vaalea lehti, joka kuvassa näkyy, on kasvanut pidemmäksi kuin muut lehdet ja alkanut avautua kauniisti. Mielestäni peikonlehti ja flamingonkukka sopivat hienosti yhteen ja minusta lehdet muistuttavat toisiaan. Mahtavatkohan olla sukulaisia?

Sellaisia kasvikuulumisia tähän väliin! Minun vihersisustusintoni ei ole siis laantunut, päin vastoin. On ihanaa katsella kun kasvit kasvavat ja toisaalta taas olen oppinut ehkä hieman paremmin niitä hoitamaankin. Ihan kaikki kasvit eivät meinaan pääse enää heti meille muutettuaan kuolemaan ja se on aika hienoa se.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Välillä sitä tuntee itsensä ihan hölmöksi kun on pähkäillyt pitkään jonkun sisustusongelman kanssa ja sitten ratkaisu onkin mitä yksinkertaisin. Tällä kertaa ongelmana oli olohuoneen nurkka tv-tason vieressä ja siellä ollut pyöreä pöytä sekä iso jukkapalmu. Jotenkin ne vain eivät istuneet yhteen.

Yhtäkkiä sitten hoksasin, että voisiko jukkapalmu mennä nurkkaan ja pöytä tulla jukkapalmun paikalle? Ja kyllä. Nyt on hyvä! Jukkapalmu sopii nurkkaan paremmin kuin verhon eteen eikä peitä pöydällä olevia pienempiä kasveja taakseen. Johdotkaan eivät häiritse enää niin paljon kuin aiemmin.

 

 

Alapuolella on tilanne ennen tätä ahaa-elämystäni ja ero on tosiaan pieni, mutta merkittävä! Jukkapalmu todellakin on parempi nurkassa ja pöytä sekä pienet kasvit tuossa edempänä, verhon edessä.

 

 

Nykyinen järjestys on parempi myös käytännön syistä. Jukkapalmu pisteli inhottavasti parvekkeelle mentäessä ja pikkukasveja kastellessa tai diffuuseria täytettäessä. Nyt on käytännönkin puolesta paljon mukavampaa!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän seitsenvuotias tyttärensä, kolmevuotias pikkuveli, yksivuotias pikkusisko sekä karvainen koirakaveri.

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat