Kirjoitukset avainsanalla piha

 

Minun tämän kesän tavoitteena on ollut pihan suhteen se, että saisin meidän saunaterassin viihtyisäksi. Terassi on ollut tosi vähällä käytöllä tähän asti, mutta nyt kun sitä laitoimme kuntoon, on se päässyt jo aika kovaan käyttöön! Siinä on tosi kiva istuskella ja viettää aikaa sekä tottakai keinua ja uida.

Mies teki siihen lapsille pari keinua ja poreallas hankittiin tosiaan myös. Sitä on käytetty tosi paljon ja minusta miehen tekemä terassinjatko sopii altaan viereen hyvin. Porealtaan ympärille täytyy vielä keksiä jotain, sillä hiekka kulkeutuu inhottavasti jaloissa terassille eikä se hiekka nyt kovin kivaltakaan näytä!

Pergola rakennettiin myös tänä kesänä ja se tuo kivaa tunnelmaa terassille. Hellepäivinä terassilla on tosi kuuma, sillä aurinko porottaa siihen suoraan, joten ripustin toiselle sivulle vanhat terassiverhot. Ne saa vedettyä kiinni, jos on liian kuuma ja ne varjostavat silloin terassin juuri sopivasti.

Vanha terassipurje viritettiin porealtaan päälle ja se suojaa myös hyvin auringolta, sateelta sekä puista putoilevilta roskilta. Tykkään kovasti siitä, että terassi on vähän sekainen ja tyyli ei ole niin viimeisen päälle hiottu. Minun mielestäni se juuri tekee terassista viihtyisän ja luokseen kutsuvan.

 

 

Meidän saunaterassi on saunarakennuksen edessä ja se on kivasti meidän pihalle päin eli esimerkiksi tieltä ei sinne näe. Siinä saa olla ihan kaikessa rauhassa muiden katseilta suojassa. Naapurit toki terassille ja porealtaalle näkevät, jos haluavat, mutta ei se haittaa. En usko, että heitä ihan kamalasti kiinnostaa, mitä me terassillamme teemme.

Porealtaan käyttöä ajatellen on tosi hyvä, että allas on lähellä suihkua ja vessaa. Meillä ne molemmat löytyvät tosiaan saunarakennuksesta, jonka yhteydessä terassi on ja se on ollut varsin näppärää. Myös itse saunarakennuksen ja saunan käyttö on lisääntynyt porealtaan myötä.

Meillä on saunassa vain puukiuas, jonka löylyt lyövät mielestäni kyllä sähkökiukaan löylyt mennen tullen. Me kuitenkin mietimme, että pitäisi ehkä hankkia siihen viereen myös sähkökiuas, sillä meidän puukiukaan lämmittämiseen kuluu aikaa monta tuntia eikä se oikein sovi meidän arki-iltoihin.

Sähkökiukaan voisi lämmittää nopeasti ja olisihan se aika ihanaa arki-iltaisin lasten harrastuksienkin jälkeen käydä saunassa ja poreissa. Eihän se poreallas tietenkään saunaa vaadi kun vesi on niin lämmintä, mutta kyllähän se sauna on kiva lisä siihen poreissa lillumiseen.

Saunarakennus itsessään taitaa olla minun seuraava projektini. Meillä on siellä reilusti tilaa ja haluan tehdä siitä viihtyisän hengailupaikan. Suurempia hankintoja se projekti ei vaadi, sillä saunarakennukselta löytyy jo esimerkiksi sohva, sohvapöydät, telkkari sekä oikeastaan kaikki muu hengailuun oleellinen. Vähän vain sisutusrulettia ja uskoisin, että siitä tulee tosi viihtyisä.

Mukavaa alkuviikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Myös meillä on kotona vain puukiuas mutta se kyllä lämpiää vajaassa tunnissa. Ehkä teillä on isompi sauna tai haluatte kovemmat löylyt. Me pidämme miedoista, pehmeistä löylyistä. Ihan paras on 60 astetta, 80 on jo liian kuuma. Tosin puukiukaalla se tarkka säätely on hiukan hankalampaa kuin sähkökiukaalla. Silti en vaihtaisi!
Viihtyisän näköinen piha teillä ja poreamme on varmaan todella ihana!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! Poreamme on kyllä ihana. :) Lapset ja aikuiset, tykkäämme kaikki siitä tosi paljon!

Ei meilläkään lämmitetä saunaa kuin siihen kuuteenkymppiin suunnilleen ja silti se ottaa useamman tunnin. Meillä on tosiaan melko iso sauna ja kiukaassa valtava määrä lämmitettäviä kiviä eli nämä tietenkin vaikuttavat siihen lämmitysaikaan.

Mukavaa perjantaita!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kevään yksi odotetuimmista hetkistä on viimein täällä. Tuntuu kyllä jo ihan kesältä, mutta kai se kevät kuitenkin vielä on. Meidän upeat, vanhat, omenapuumme kukkivat. Koko pihapiiri tuoksuu ihanalle ja näky on aivan henkeäsalpaavan kaunis. Tälläisinä puut ja ilma saisivat minun puolestani olla aina!

Omenapuiden kukkiminen tuntuu erityisen ihanalta, sillä viime vuonna vain yksi puu kukki ja muut pitivät välivuoden. Mutta nyt tänä keväänä kaikki omenapuut ovat täydessä kukassa ja kukkia on ainakin miljoona! Ehkä tämä kesä olisi myös lämpimämpi kuin viime kesä?

 

 

Kuvien ottamisen ajankohdaksi yritin valita parhaan mahdollisen. Tiedättekö, tänään puut ovat täydessä kukassa ja huomenna maa on valkoisenaan kukkien terälehdistä. Huomisesta kun ei tiedä, mutta tänään on kaunista! Ja lämmintä.

Kukkien jälkeenhän puihin sitten tulee ne omenat. Meillä niitä on nyt tulossa noin miljoona kappaletta ja mitä ihmettä me niille teemme? Määräänsä enempää ei meillä niille käyttöä ole ja kaikki satoaikaan meillä vierailevat saavat mukaansa muovipussin tai vaikka kymmenen ja kehoituksen kerätä niin paljon omenoita kuin vain haluaa!

 

 

Kukkivat omppupuut ovat kyllä aivan mielettömän kauniita ja kruunaavat kevään! Muutenkin nyt on ollut niin upeat parisen viikkoa, että ihan hirvittää ajatella, jos nämä ilmat tästä nyt viilenevät. Mutta eipä se auta asiaa murehtia vaan täytyy vain nauttia tästä niin kauan kuin tätä kestää.

 

 

Kevään odotetuimpia hetkiä oli myös kun pääsin pitkästä aikaa kampaajalle ja sain uuden värin hiuksiini. Latvoja tasoitettiin myös ripsetkin tuli huollettua siinä samalla. Aivan ihanaa piristystä ja hemmottelua arjen keskellä! Minulle ainakin on tärkeää välillä saada olla ihan itsekseni ja käynti yksin kaupassa tai kampaajalla on juuri sitä.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Me asumme vanhassa puutalossa, jonka tontti on ajalleen uskolliseen tapaan suuri. Tämän kokoisia tontteja ei paljon uusissa taloissa näy ja se oli yksi syy siihen, että aikoineen talon ostimme. Tykkään erityisesti myös siitä, että tontti rajoittuu pieneen metsäalueeseen, joka tuo pihalle ihan oman fiiliksensä.

Varmasti on käynyt selväksi, että rakastan sisustaa kotia omalla tyylilläni eikä varmasti tule yllätyksenä kenellekään, että nyt kesän tullen jatkan sisustamista ulkona terasseilla. Nämä alkukesän ensimmäiset päivät ovat lähinnä menneet siihen, että kaikki kalusteet on vain kannettu ulos ja laitettu johonkin sopivasta tuntuvaan paikkaan. Sitten on vain nautittu lämmöstä.

Nyt pikkuhiljaa pääsen aloittelemaan varsinaista sisustusoperaatiota ja mielessä on vaikka mitä. Vähän jo remppajuttujakin olen miettinyt ja itseasiassa pöytää on jo ruvettu maalaamaan. Se oli niin huonossa kunnossa, että kaipasi maalia ja halusin siitä värikkään, koska kaikki muut kalusteet ovat niin kovin tylsän tummia.

Väriä terasseille saa toki tyynyillä sekä kukilla lisää ja sitä juuri kaipaankin. Haluan, että terassit ovat ihanan kutsuvia ja viihtyisiä. Ulkona kuitenkin tulee vietettyä paljon aikaa, jos kelit ovat kohdillaan. Viime kesänä harmitti kun oli niin kylmä koko ajan ja siksi terassilla oleskelut jäivät todella vähiin.

 

 

Pöytä sai pinkkiä maalia osakseen ja tuolit ostettiin Ikeasta.  Vanhat tuolit olivat niin huonossa kunnossa, että niille ei enää uskaltanut istua ilman, että ne räsähtivät rikki. Viime kesänä ei paljon istuskeltu, mutta tälle kesällä olisi korkeat odotukset! Tämä terassi, jolla ruokailu- ja sohvaryhmä ovat, rakennettiin viime vuonna, jotta ilta-auringosta saisi kaiken irti.

Uusin terassi on alempana kuin vanha takaterassi ja se on mielestäni hyvä juttu. En usko, että vanhaa terassia olisi saanut jatkettua niin, ettei se näyttäisi jatketulta. Eri värinen se ainakin olisi vaikka kuinka käsittelisi, se on varmaa. Nyt kun terassit ovat eri tasoissa, erivärisyys ei haittaa. Täytyy kyllä ainakin tuo vanha terassi taas käsitellä - se on aika kulahtanut ja likainen.

Grillipaikasta tykkään ihan hirveän paljon! Se on kertakaikkisen ihana ja itse grillikin on tosi kaunis. Meidän täytyy vain parantaa paloturvallisuutta vielä grillin takana, sillä nyt se on vähän turhan vaarallinen. Grilli kuitenkin kuumenee todella kuumaksi ja voi sytyttää kuivan heinän palamaan.

 

 

Aurinkotuolit ovat melko turhat, mutta on niissä joskus joku kaiketi maannutkin. Haluan ne kuitenkin varalta pitää, sillä rakastan auringossa köllöttelyä ja ehkä joskus siihen tulee vielä tilaisuus! Terassilla on katoksen alla varjossa pari muutakin mustaa tuolia, joilla on itseasiassa istuskeltu esimerkiksi juuri päikkäreiltä heränneen lapsen kanssa.

Takaterassilla on myös lapsille teltta ja pikkupojan konetalli sekä terassimatto, joka ei kuumene auringossa niin kuin tuo terassilauta tekee. Lasten on siinä mukava leikkiä ja se kuivuukin sateen jälkeen nopeasti.

 

 

Tämä vanha, rähjäinen pöytä siirrettiin puuliiteristä viime kesänä uudelle terassille ja nyt kannoimme sen tuohon ikkunan alle vanhalle terassille. Se toimii tällä hetkellä kenkähyllynä ja kaikenlaisen tavaran sijoituspaikkana. Siihen voisi laittaa muutaman korin lisää ja niihin voisi sitten heittää kaiken roinan.

Tarjoiluvaunun virkaa toimittanut pöytä on myös aika rähjäinen ja kaipaa kunnostusta. Ehkä siitä vielä jotain saa tehtyä!

 

 

Tykkään takapihan metsämaisemasta! Se vaihtelee aina vuodenaikojen mukaan eikä se koskaan ole tylsä tai ruma. Pian siellä alkavat kielot kukkimaan ja se on kaunis näky!

Saunarakennuksen eteen tehtiin iso terassi toissa kesänä ja se on oiva paikka lasten uima-altaalle. Olen suunnitellut trampoliinia tuohon paikkaan, jossa on ennen liukumäkeä ollut pihakeinu ja sitä ennen huvimaja. Siinä olisi ihan loistopaikka trampalle vaikka eihän se mikään kaunis pihakoriste olekaan.

 

 

Saunarakennuksen terassilla on pari kansituolia, aurinkovarjo ja katoksessa toinen grilli. Siinä voi grillata sitten saunamakkarat uinnin ja saunomisen lomassa. Terassille ei kamalasti voi mitään laittaa kun tosiaan uima-allas on hyvä siinä. Kukkia vähän ja jotain muuta mukavaa ehkä.

Kyllä on ihanaa kun on taas kesä!

 

-R

 

Kommentit (6)

Torey
1/6 | 

Siis vitsit sentään! Nyt on jo varmaan tullut oltua iltaisin pihalla enemmän kuin viime vuonna! Päivisin oltiin kyllä paljon ulkona, kun monesti meidän piha oli sopivasti tuulelta suojassa (puistossa paleli, mut meidän pihalla ei). Sen sijaan illat oli niin kylmiä, ettei meiän tullut istuskeltua edes parvekkeella. Nyt on jo makoiltu leponurkkauksessa ja iltaisinkin tarkenee ulkona vielä pienissä hepenissä. Ihanaa!

Teidän piha on kyllä tosi kiva. :)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! :)

Joo, siis tänä keväänä on oikeasti varmaan oltu terasseilla enemmän kuin koko viime kesänä! Niin ihanaa!! :) Rakastan lämmintä kesää ja nyt oikein huomaa kuinka paljon sitä onkaan kaivannut.

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija
2/6 | 

Hei sinulle,
Todella hauska idea on tehdä istutuksia terassille, niin että tekee reiän terassiin ja istuttaa talvi viherkasveja näihin reikiin. Upeita myös talvella. Sypress ym. Sellaiset sopivat mainiosti.
Oiii ihana terassi sinulla, tilava ja siihen kyllä mahtuisi vaikka mitä....rosa table .. Lal so girl(y)
Itsellä terassi kaupungin yläpuolella, hieman vinosti....suunnittelut nyt laajentaa toisen kerroksen terassi.... Love that! Laitan m.m. lounge sohvan ym. 🍾❤️🍷Sinun jooga kuvat olivat todella upeita. Joogasin minun ystäväni kanssa viime lauantaina ...shoppauksen jälkeen urgh ja hän vei voiton...olen parempi meditoimaan, nyt kylpyyn ja pieni lasi cremant ja dekkari ennen unen tuloa. Todella hyvää torstai päivää ja lämmintä kevättä!🌞 Every girl need pink table and mmmm...somethimes glass champgne or cremant and sun sun and sun🌞🌞🌞 p.s sinun blogi on todella hauskalla tavalla hyvä ja rehellinen...(varmaan sana jota ei enään käytetä suomessa)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka ja kiitokset ihanasta kommentistasi!

Siis todella hyvä idea tuo terassille istutus. Ja tosiaan kesällä on muuten aivan ihanaa joogata terassilla. Ei muuta kuin joogamatto sekä vesipullo mukaan ja ulos! Se on ihanaa. :) Ja sitten joogan jälkeen se lasillinen shampanjaa kruunaa koko homman!

Mukavaa päivää ja kevättä sinulle myös! :)

-R / Koti Kumpulassa

Vierailija
3/6 | 

Hei!

Kylläpä teillä on viihtyisän ja monipuolisen näköinen kesänviettopaikka ja vielä ihan kotosalla.

Huomasin yhdessä kuvassa harmaan autokassin. Tiedätkö tekijää ja sitä, onko noita kasseja saatavilla jossain?

Aurinkoista tarassikesää sulle ja perheelle!

Mumma

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 😊 Toivotaan tosiaan aurinkoista kesää niin terasseista saa kaiken irti. ☀️

Poika on saanut autokassin joskus lahjaksi ja siellä näyttää olevan H&M:n lappu eli sieltä sr on ostettu. En kyllä osaa sanoa, että löytyykö niitä sieltä vielä! 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Erittäin ihanaa äitienpäivän iltaa kaikille äideille! Minun äitienpäiväni on ollut erittäin onnistunut ja tämä aivan mieletön helleaalto on viimeistellyt sen ihan täydelliseksi.

Olen huomannut tälläisen pienen ahdistuksen itsessäni. Nimittäin pelkään, että nämä lämpimät ilmat loppuvat ja taas aletaan pukea ulkovaatteita päälle. Pelkään, että tästä kesästä tulee yhtä kylmä kuin viime kesästä. Ahdistus iskee oikeastaan kyllä joka kesä, mutta johtuen viime kesästä, se on ollut nyt paljon voimakkaampi.

 

 

Koenkin siis kamalaa pakkoa viettää joka ikisen aurinkoisen hetken ulkona ja tankata mahdollisimman paljon aurinkoa elimistööni. Haluan tuntea kaiken mahdollisen lämmön ja kesäisen, lämpimän, tuulen ihollani. Haluan syödä jokaiseni ruokani ulkona terassilla ja haluan, että lapset saavat nauttia kesästä mahdollisimman paljon, sillä se saattaa olla ohi pian.

Nyt on vasta toukokuun puoliväli ja on aika luonnollista, että ilmat eivät ihan näin helteisinä säily. Mutta silti minua pelottaa kovasti, että ilmat viilenevät eivätkä enää lämpene. Se olisi kamala isku vasten kasvoja ja vielä kamalampaa olisi, jos auringosta ei olisi nauttinut niin paljon kuin suinkin pystyy silloin kuin se paistoi!

 

 

Kesä tuli nopeasti ja tässä alkukesässä on ihan oma viehätyksensä. Jokapuolella pihaa on tapahtumassa jotain. Yhdellä terassilla istutetaan kukkia ja toisella maalataan pöytää. Kukkaistutukset ovat vielä ihan pieniä ja odottavat lämpöä, jotta pääsisisvät kasvamaan ja kukkimaan kunnolla.

Terassi odottaa vielä pesua ja terassikalusteet on kiireellä kaivettu talviteloiltaan. Kaikki on äkkiä vaan laitettu esille terasseille kun kerran on lämmin! Nautitaan kalusteistakin kun ei yhtään tiedä, koska niillä istutaan ja nautitaan lämmöstä seuraavan kerran. Ja tällä kaikella on varjopuolensa. Koti näyttää sisältä aivan kamalalta!

 

 

Meillä on ollut nyt monta päivää ovet auki terassille ja lapset, koira sekä me aikuiset olemme menneet edestakaisin ulkoa sisälle ja sisältä ulos. On täytetty vesi-ilmapalloja ja vaikka mitä. Tänään taas imuroitiin aamulla pikaisesti ja tunnin päästä näytti taas siltä, että joku on kantanut hiekkalaatikollisen hiekkaa sisälle.

Mutta ei se mitään, sillä nyt on pakko nauttia keleistä kun niitä kerran meille tarjoillaan! Yritän pysäyttää itseäni aina välillä tuntemaan todella sen lämmön ihollani ja katselemaan lasten riemua. Yritän muistuttaa itseäni, että kesästä täytyy nyt oikeasti nauttia. Ei vain stressata ja ahdistua vaan nauttia!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram