Kirjoitukset avainsanalla jalkavoide

 

Jalkavoiteesta  (ohjeet täällä) intoutuneena päätin tehdä jaloilleni myös pehmentävän suolakuorinnan.  Tavoitteenani on siis saada talven kuivaamat jalkani ja etenkin kantapääni kesäksi kuntoon.

Jalkakuorintaan käytin epsomsuolaa  (karvassuolaa) sekä ruususuolaa  (Himalajan suola), neemöljyä, vehnänalkioöljyä sekä kehäkukkaöljyä  (auringonkukkaöljyyn uutettua kehäkukkaa). Eteerisistä öljyistä mukaan pääsivät teepuu, laventeli sekä piparminttu.

 

 

Tein pieneen lasipurkkiin ensin öljypohjan,  johon sekoitin kasviöljyt sekä eteeriset öljyt. Kasviöljyjä laitoin aikalailla samanverran kaikkia ja eteerisiä öljyjä neljä tippaa jokaista. Sitten sekoitin joukkoon valkoista epsomsuolaa ja vaaleanpunaista ruususuolaa  sen verran, että rakenne oli sopiva.

 

 

Kuorintaa olen käyttänyt jaloilleni aina suihkussa  ja sen jälkeen levittänyt jalkavoiteen vielä hieman kosteille jaloille.  Sitten vain sukat jalkaan ja kesää odottelemaan!

Kuorintaa kannattaa ottaa aina puhtaalla lastalla tai lusikalla ja voidetta puhtailla sekä kuivilla käsillä, jotta tuotteisiin ei joudu mukaan vettä. Silloin kun sekaan pääsee vesi, on tuotteen pilaantuminen nopeampaa.

Omat raaka-aineeni olen tilannut Limepop:sta, mutta kuorinnan voi tehdä aivan hyvin esimerkiksi käyttämällä vain oliiviöljyä ja ruususuolaa,  joita molempia löytyy ainakin marketeista, jossei jo pienistä lähikaupoistakin. Merisuolakin varmasti toimii!

Eteeriset öljyt ovat oivallinen lisä, mutta kuorinnan voi vallan hyvin tehdä ilman niitäkin.

Kannattaa kokeilla ja yllättyä!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Eilen otin itseäni vihdoinkin niskasta kiinni ja tein kunnon tuhdin hoitovoiteen tai ehkä pikemminkin salvan kuiville kantapäilleni. Tavoitteenani on saada talvipakkasten kuivattamat jalat kesäksi kuntoon.

 

 

Voidetta varten sulatin vesihauteessa shea- ja kaakaovoita sekä mehiläisvahaa.  Kun kiinteät aineet olivat sulaneet. kaadoin joukkoon vehnänalkio-, neem- ja kehäkukkaöljyjä.  Lisäsin sitten vielä hieman glyseriiniä sekä pari tippaa E-vitamiiniä  ja otin vesihauteen pois liedeltä. 

 

 

Kun seos oli jäähtynyt, lisäsin joukkoon eteeriset öljyt. Lisäsin laventelia, teepuuta ja frankincenseä sekä elemiä,  joka on minulle aivan uusi tuttavuus. Valitsemani öljyt ovat kaikki ihoa hoitavia ja korjaavia öljyjä, joten ne sopivat hyvin näille kuiville jaloilleni. Joukkoon voi lisätä aivan niitä öljyjä kuin itse haluaa tai sitten olla lisäämättä mitään.

 

 

Eteeristen öljyjen lisäämisen jälkeen sekoitin seoksen kunnolla ja kaadoin lasipurkkiin jähmettymään. Kun seos oli jäähtynyt, laitoin kannen purkkiin kiinni ja käyttöä odottamaan. Kokeilin salvaa jaloilleni heti kun kaikkea tavaraa ei aina saa purkkiin asti ja voide on todella tuhdin sekä hoitavan oloista.  Luulisi, että kun tätä säännöllisesti muistaa käyttää niin jalat alkavat pehmetä.

Itse aion laittaa voiteen kylpyhuoneen kaappiin ja levittää sitä jaloilleni aina suihkun jälkeen.  Uskon, että näin voiteesta saa parhaimman hyödyn irti. Suunnittelin myös tekeväni jaloille oman kuorinnan ja olisihan se ihana joskus ottaa myös oikein kunnon jalkakylpykin.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram