Kirjoitukset avainsanalla silmänympärysvoide

 

Allergioiden väsyttämät ja turvottamat silmänympärykseni kaipasivat kovasti virkistystä ja kevyttä kosteutusta. Päätin kokeilla tehdä itse silmänympärysgeelin muutamasta ainesosasta, joita kotoa löytyi jo valmiina. Geeli virkistää ja vähentää turvotusta silmänympäryksiltä ja jättää ihon kosteutetuksi.

Silmänympärysgeeli sopii myös jo hieman ikääntyneelle, yli kolmekymppiselle iholle (kuten omani), sisältämiensä eteeristen öljyjen ansiosta. Eteeriset öljyt voi toki myös jättää pois, jos niitä ei halua käyttää. Muina tehoaineina geelissä toimivat ihoa kosteuttavat, virkistävät ja hoitavat aloe vera -geeli, kurkkuöljy sekä glyseriini.

 

 

Virkistävä silmänympärysgeeli

8 g aloe vera -geeliä (Limepop)
3 ml kurkkuöljyä (Limepop)
3 tippaa glyseriiniä (Limepop)
1 tippa laventelin eteeristä öljyä (Limepop)
1 tippa frankinsensin eteeristä öljyä (Limepop)

Mittaa ja sekoita aineet keskenään huolellisesti ja testaa koostumusta. Jos silmänympärysgeeli kaipaa mielestäsi enemmän öljyä, lisää sitä hieman, sekoita ja testaa. Jos taas koostumus on liian öljyinen, lisää aloe vera -geeliä. Sekoita huolella ja testaa taas.

Muista käyttää puhtaita astioita ja työvälineitä silmänympärysgeeliä tehdessäsi. Kun testaat tuotetta, ota sitä esimerkiksi lusikan kärjellä ja levitä puhtaalle iholle. Näin geelin joukkoon ei pääse epätoivottuja bakteereja.

Kun geeli on valmis, purkita se ja ota käyttöön!

 

 

Hyvästit silmäpusseille

Levitän geeliä puhtaille silmänympäryksille, puhtain sormin, aamuin ja illoin. Voi olla, että kuvittelen, mutta turvotus ja silmäpussit ovat laskeneet kivasti. Silmänympärysgeeli tuntuu mukavan viilentävältä iholla ja se myös jättää silmänympärykset ihanan pehmeiksi. Koostumus kannattaa tehdä omalle iholle sopivaksi, jolloin iho ei jää liian öljyiseksi eikä toisaalta liian kuivaksikaan.

Levitän aamulla silmänympärysgeelin päälle meikin ja geeli on toiminut meikki- ja peitevoiteiden alla myös hyvin. Meikki on levittynyt geelin päälle hienosti eikä ole lähtenyt rullailemaan omille teilleen. Olen siis ollut erittäin tyytyväinen silmänympärysgeelin toimivuuteen!

 

 

Aloita käyttö rauhallisesti

Olen käyttänyt silmänympärysgeelin ainesosia ennenkin kasvojeni iholla, joten tiesin, että sen ei ainakaan teoriassa pitäisi aiheuttaa minulle allergiaoireita, mutta niinkin voi toki käydä. Kannattaa siis testailla silmänympärysgeeliä rauhallisesti, jotta varmastut, että tuote sopii ihollesi.

Ihanaa perjantaita ja viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit (2)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moikka! Anteeksi kun en ole vastannut. Säilön geelin pienessä, kannellisessa, purkissa. Sen pitäisi säilyä yhtä pitkään kuin raaka-aineilla on päiväystä, sillä tässä ei ole käytetty vettä. Toki sormista pääsee purkkiin pöpöjä eikä purkki itsessään ole steriili, joten kannattaa tarkkailla geelin tuoksua ja koostumusta.

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kummalliset kaudenhoitorituaalini -sarjan toinen osa käsittelee kasvojen mikroneulausta. Kummallisen tästä rutiinista mielestäni tekee se, että mikroneulauksessa ihan kirjaimellisesti, ja vieläpä tarkoituksella, rikotaan ihon pinta pienillä neuloilla.

Olen jo jonkun vuoden omistanut Swiss Clinicin Skin Roller -mikroneulausrullan ja nyt taas olen ottanut sen tehokkaampaan käyttöön. Luonnonkosmetiikalle kun uskollinen olen, käytän mikroneulaushoidon kanssa tottakai luonnonkosmetiikkaa. Ja ihan vain muistutuksena, rulla kannattaa uusia aika ajoin ja varsinkin, jos se putoaa tai vaurioituu muuten.

 

 

Mikroneulaus - puolesta vai vastaan?

Mikroneulaus herättää paljon tunteita puolesta ja vastaan, mutta itse en ole kokenut sitä haitalliseksi tai vahingolliseksi iholleni. Toki kannattaa varmasti aina jutella asiasta osaavan kosmetologin kanssa, jotta tietää sopiiko mikroneulaus omalle iholle vai ei.

Mikroneulaus ei Swiss Clinicin sivujen mukaan sovellu raskaana oleville tai niille, jotka imettävät. Neulaus ei sivujen mukaan sovi myöskään iholle, jolla on jokin ihotauti, taipumusta arven liikakasvuun tai iholle, jolla on avohaavoja.

 

 

Mikä ihmeen mikroneulaus?

Mikroneulain on erinomainen väline stimuloimaan ihon kollageenituotantoa, kiinteyttämään ja tasoittamaan ihoa. Se tasoittaa arpia, aknea ja ihon pieniä juonteita. Mikroneulauksessa iholle rullataan tuhansia pieniä reikiä, joiden avulla tehoaineet imeytyvät paremmin.

Skin Roller -mikroneulausrullassa on 540 hopeapäällysteistä mikroneulaa, jotka on valmistettu japanilaisesta kirurginteräksestä. Kun rolleria rullataan iholla, aiheutuu siihen mikrovaurio, joka käynnistää ihon luonnollisen paranemisreaktion. Tämän tuloksena ihon kollageenin, elastiinin ja uusien ihosolujen tuotanto stimuloituu.

 

 

Näin minä teen mikroneulauksen kasvoilleni

Olen nyt tehnyt iholleni mikroneulausta kuureittain eli neulannut viitenä päivänä peräkkäin ja sitten pitänyt taas viiden päivän tauon. Alkuun kannattaa ottaa melko rauhallisesti ja testata neulausta hellävaraisin ottein.

Teen kasvojen mikroneulauksen aina puhtaalle iholle, puhtain käsin ja puhtaalla rollerilla! Rullaan ihoa edestakaisin pysty-, vaaka- ja vinosuunnissa neljä kertaa. Käsittelen kasvot sekä kaulan ja sen jälkeen pesen kädet saippualla. Kuivaan kädet puhtaaseen pyyhkeeseen ja levitän iholleni tehoseerumin sekä silmän- ja huultenympäryksille oman tehoaineensa.

Mikroneulain täytyy olla aina desinfioitu sekä ennen käyttöä että sen jälkeen. Uskon myös, että iholle turvallisin vaihtoehto olisi käyttää kertakäyttöhansikkaita seerumien levityksessä, mutta minä olen vain pessyt käteni huolellisesti ja tosiaan, kuivannut ne puhtaaseen pyyhkeeseen. Olen myös vaihtanut tyynyliinan aina ennen kuin menen nukkumaan, jos olen mikroneulannut ihoni.

Vältän kasvojen koskettelua ja esimerkiksi, jos puhun puhelimessa, teen sen kaiuttimen kautta. Iho kuitenkin on rikki neulauksen jälkeen enkä halua saada sitä tulehtumaan.

 

 

Luonnonkosmetiikan tehotuotteet* mikroneulauksen jälkeen

*) tuotteet saatu

Olen levittänyt mikroneulauksen jälkeen iholleni kotimaisen Flow Cosmeticsin Ruusunmarja Ihonhoitoöljyä*. Silmän- ja huultenympäryksille olen levitellyt taas Flow:n mustikkaista Silmienympärys- ja Huulipalsamia*.

Flow:n tuotteet* olen valinnut iholleni siksi, että ensinnäkin ne ovat kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja toisekseen tämä kaksikko on varsinainen tehoyhdistelmä juuri minun iholleni. Aiemminkin käyttämäni Flow:n tuotteet ovat olleet erittäin laadukkaita, joten minulla oli täysi luotto näihinkin kun tuotteita valitsin.

Ruusunmarja Ihonhoitoöljyllä* on ihoa tehokkaasti kuntouttava koostumus. Se hoitaa iho-ongelmia, tasapainottaa seka- ja rasvoittuvan sekä kuivan ihon talineritystä, kosteuttaa ihoa sekä hidastaa ryppyjen ja juonteiden syntymistä. Öljy parantaa ihon kimmoisuutta ja soveltuu arpien, aknearpien, aurinkoihottuman ja auringon polttamien hoitoon.

Mustikkainen Silmienympärys- ja Huulipalsami* suojaa, hoitaa sekä kosteuttaa herkkää silmien- ja huultenympärysihoa. Se auttaa vähentämään turvotusta, vaalentamaa tummia silmänympäryksiä ja hidastamaa ikääntymisen merkkejä.

 

 

Suunnitelmissa pidemmät neulat

Oman rollerini neulat ovat 0,2 mm pitkät ja taitavat olla lyhyimmät, mitä on. Olen harkinnut siirtyväni 0,5 mm neuloihin, mutta täytyisi ehkä käydä visiitillä asiantuntevan kosmetologin luona ja kysyä sieltä mielipidettä.

Hurmaava blogikollegani GrannyNanny muuten kertoi hiljattain myös omista kokemuksistaan ikääntyvän ihon mikroneulaamisesta ja jutun voi käydä lukemassa hänen ihastuttavasta blogistaan. Siellä ollaan myös oltu erittäin tyytyväisiä mikroneulaukseen!

Minulla on muuten myös vartalon iholle oma rolleri, jota olen taas alkanut käyttämään aktiivisemmin ja tottakai luonnonkosmetiikkatuotteiden kanssa. Kirjoittelen varmasti vartalon ihon mikroneulauksesta vielä sitten myöhemmin lisää.

Kummalliset kauneudenhoitorituaalini -sarjan ensimmäisen osan voit muuten lukea täältä:

Kummalliset kauneudenhoitorituaalini: Kivet silmille

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tehoaako kananmuna roikkuviin silmäluomiin?
Tehoaako kananmuna roikkuviin silmäluomiin?

 

 

Alkuun on pakko myöntää, että kaikkea sitä ihminen kokeileekin! Haeskelin Pinterestistä  diy-ohjeita kiinteyttävälle silmänympärisvoiteelle ja oikeastaan jokaisessa ohjeessa toistui yksi ja sama ainesosa. Kananmuna.

Ensimmäiset ohjeet skippasin suosiolla, sillä kananmuna silmäluomilla kuulosti todella omituiselta ja aika ällöltäkin.

Ehkä kymmenennen ohjeen jälkeen aloin jo tulla toisiin aatoksin ja googlettelin suomeksikin asiaa. Voisiko ohjeissa oikeasti olla jotain perää? Voiko kananmuna oikeasti kiinteyttää silmäluomien ihoa?

Löysin ihan suomenkielisiäkin artikkeleita ja postauksia asiasta, joten ehkäpä kananmuna silmäluomilla sitten todella toimiikin? Usein nämä "vanhan kansan niksit" kun tuppaavat toimimaan vaikka kuinka hulluilta kuulostaisivatkin.

 

Kananmuna on hyvää ravintoa, mutta onko se hyvää silmäluomille?
Kananmuna on hyvää ravintoa, mutta onko se hyvää silmäluomille?

 

Kananmunaa silmäluomille - uskalsinko kokeilla?

No tottakai uskalsin! Kananmuna löytyi keittiöstä ja sopiva purkkikin hyllystä. Eli ei muuta kuin hommiin! Haluatteko kuulla toimiiko se? Ja miten ihmeessä kanamunaa voi käyttää silmäluomien ihonhoidossa? Täältä pesee omat kokemukseni!

Olen siis perinyt "raskasluomigeenin" ja yläluomeni roikkuvat todella helposti. Kuvassa näkyy kuinka superhuonon yön jälkeen yläluomeni roikkuu väsyneenä melkein silmän päällä ja alla on sitten myös jälkeen -kuva. Ero on mielestäni todella selkeä! Luomi on noussut takaisin paikoilleen ja turvotus laskenut selkeästi.

Mitä kananmuna tekee silmäluomille?

Kananmuna toimii hetkellisesti ainakin! Se auttaa kiinteyttämään roikkuvia silmäluomia, vähentämään turvotusta ja kuulemma se jopa vähentää silmäpussejakin. Varmasti juuri vähentämällä turvotusta se saa aikaan kasvoille raikkaamman ja pirteämmän ilmeen.

Itse käytin kuvien välissä kananmunaa vain yläluomille ja myöhemmin kun asiaa tutkiskelin vielä enemmän, luin, että monet ovat saaneet siitä apua myös silmäpusseihin. Olen sittemmin levittänyt kananmunaa myös alaluomilleni ja kyllähän sillä saa hetkellisen piristysruiskeen kasvojen ilmeeseen.

 

Jääkaappikylmä kananmunan valkuainen kiinteyttää silmäluomet ja raikastaa ilmeen.
Jääkaappikylmä kananmunan valkuainen kiinteyttää silmäluomet ja raikastaa ilmeen.

 

Kuinka käyttää kananmunaa silmäluomille?

Kananmunasta käytetään silmäluomille vain valkuaista, ei keltuaista. Keltuainen siis erotellaan ja mielellään käytetään hyväksi sen sijaan, että heitettäisiin pois. Valkuainen säilötään kannelliseen lasipurkkiin ja paras teho saadaan kun valkuainen on jääkaappikylmää.

Valkuaista levitetään aamulla ja illalla ohuelti puhtaalle yläluomelle kun silmä on kiinni. Silmä pidetään suljettuna niin kauan, että valkuainen on kuivunut. Sitten on toisen yläluomen vuoro. Viimeisenä käsitellään alaluomet ja annetaan kuivua.

Kannattaa varoa, ettei valkuaista joudu silmiin, sillä uskoisin, että siitä voi melko helposti seurata vaikkapa silmätulehdus.

Valkuainen saa vaikuttaa hetken aikaa ja sitten se huuhdellaan kylmällä vedellä pois. Muista varoa, ettei valkuaista joudu silmiin huuhteluvaiheessakaan ja kuivaa luomet huolellisesti. Kuten sanottu, minulla ainakin vaikutus näkyi heti.

 

Ennen ja jälkeen -kuvat. Kananmunan valkuainen todella kiinteyttää silmäluomen.
Ennen ja jälkeen -kuvat. Kananmunan valkuainen todella kiinteyttää silmäluomen.

 

Kuinka kauan valkuaisella saadut tulokset kestävät?

Ikävä kyllä, valkuainenkaan ei kiinteytä luomia pysyvästi. Ja, jos rehellisiä ollaan, siihen ei taida pystyä mikään muu kuin kirurgin veitsi. Eli siis, jos aamulla tekee valkuaishoidon luomille niin kyllähän ne luomet jo lerputtavat melkolailla samaan tapaan iltapäivällä.

Valkuainen sen sijaan toimii kasvojen ilmettä hetkellisesti pisristävänä ja raikastavana tehohoitona aivan loistavan hyvin! Aion jatkaa ihmiskoettani ja käytän valkuaista säännöllisesti nyt jonkun aikaa. Haluan nähdä, saako sillä pysyvämpiä tuloksia aikaan vai jääkö vaikutus vain hetkelliseksi.

Lupaan kertoa, jos valkuaisesta on pysyvää apua, mutta kuten sanottu, en usko, että mikään tuote pystyy ihmeisiin. Roikkuvat silmäluomet ovat kuitenkin melko iso juttu enkä usko, että niitä voitella korjataan. Siinä kohtaa kun luomet haittaavat esimerkiksi näköä, on varmasti aika mennä lääkärin pakeille.

 

-R

 

Kommentit (2)

Tiia - Littlebigthings
1/2 | 

Hitsi kun saiskin pysyvän ratkaisun! Kuulin just, että luomien pitää peittää 2/3 näkökentästä et leikkausta edes harkittais kunnallisella... Aika kauan saa vissiin odotella :/

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

2/3!?🙊 Apua. Kuulostaa melko hurjalta kyllä. Eihän siinä tosiaan näe juuri mitään enää!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram