Kirjoitukset avainsanalla jälkiruoka

 

Meillä oli lasten serkku yökylässä ja tein pakkaseen herkkusuille suklaista mansikka-banaanijäätelöä. Tai oikeastaan suklaista mansikka-banaani nice creamiähän tämä on! Kevyttä jäätelöä ilman lisättyä sokeria.

Banaanien ja mansikoiden lisäksi jäätelöön lisättiin hieman raakakaakaojauhetta. Tarkoitukseni oli tehdä jätskipallot, mutta en löytänyt jätskikauhaa, joten jouduin tyytymään ihan vain jätskipalasiin. Jätskin tarjoilin herkuttelijoille mansikoiden kanssa.

 

 

Suklainen mansikka-banaanijäätelö

Kolme jäistä banaania
Reilusti mansikoita
Loraus kaurajuomaa
Pari teelusikallista raakakaakaojauhetta

Pilko banaanit ja pakasta niitä ainakin neljä tuntia. Itse pilkon tummuneet banaanit aina pakkaseen, joten niitä on siellä sitten valmiina kun on jätskinteon aika.

Hurauta ainekset blenderissä niin, että niistä tulee pehmismäinen massa. Jos blenderi jumittaa, sekoittele vähän lusikalla ja jatka hurauttelua.

Maistele ja kun maku on sopiva, lusikoi ja sekä tasoittele jäätelömassa laakean pakasterasian pohjalle. Laita rasia pakkaseen ja anna jäätyä kunnolla.

 

 

Jätski oli niin hyvää jo pehmisvaiheessa, että varastimme siitä pojan kanssa annokset ja herkuttelimme ne parvekkeella. Loput laitoimme pakkaseen ja tarjoilimme sitten illalla pyjamabileissä!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kesällä täytyy tottakai syödä jätskiä ja olenkin sitä nyt tehnyt itse jonkin verran. Täältä löydät esimerkiksi ohjeen herkulliseen banaanijäätelöön ja täältä suklaa-kahvijäätelöön.

Lapset halusivat vaihteeksi tikkujätskejä, joten tein mansikka-banaanismoothien ja siitä sitten jäädytin mehujäämuoteissa tikkujätskejä. Lapset tykkäsivät kovasti ja minusta on ihan mahtavaa, että jätskit on niin helppo tehdä. On myös mukavaa, että niissä ei ole lisättyä sokeria ja niitä voi hyvin syödä ihan joka päivä.

 

 

Mansikka-banaanijätskit

maustamatonta jugurttia
mansikoita
banaania
kaurajuomaa
kaurahiutaleita

Ainekset vain blenderissa sekaisin ja muotteihin. Jätskeistä voi tehdä juuri sellaisia kuin haluaa eli ainesten suhteita voi muunnella oman mielensä mukaan. Kaurahiutaleita käytin jätskeissä siksi, että sellaisen voi syödä vaikkapa aamu- tai välipalalla.

Smoothie kannattaa jättää melko paksuksi, jotta puutikut pysyvät paremmin pystyssä. Mielestäni myös on mukavempi kun jätskissä ei ole niin paljon jäätä, joka tulee helposti paljosta nesteestä.

Kaadoin smoothiet muotteihin, tökkäsin niihin tikut pystyyn ja laitoin jätskit pakastimeen jäätymään. Tikut pysyivät tosi hyvin pystyssä vaikka sitä hieman epäilinkin ensin.

 

 

 

Löysin puiset tikut Granitista, mutta kyllä niitä varmaan muualtakin saa. Muoviset tikut on tosiaan menneet hukkaan, joten siitä syystä ostin nyt näitä puisia. Täytyy vielä suorittaa etsintäoperaatio, josko ne muotteihin kuuluvat tikut jostain löytyisi. Kaikki kuusi tosiaan hukassa eli olen varmaan ne jemmannut jonnekin.

Meillä on käytössä Ikean muoviset mehujäämuotit ja olen tykännyt, että ne on just sopivan kokoiset. Jotkut muotit on turhan isoja, mutta nämä on olleet kyllä sopivan kokoisia.

Tässä alla vielä ne pari herkullista jätskiohjetta niin lasten kuin aikuistenkin makuun.

 

Ihanaa viikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Minun yksi lempparijälkkärini on ehdottomasti banoffee. Se on niin hyvää, että on pakko rajoitella itseään kun sillä herkuttelee! Banoffee on lisäksi aivan superhelppo ja nopea tehdä eikä se vaadi kovinkaan montaa raaka-ainetta. Meillä jopa yksi lapsista omien sanojensa mukaan vihaa banaania, mutta banoffee maistuu kyllä.

Banoffee ei ole mikään kevyt herkku, mutta olen sitä mieltä, että välillä saa mennä vähän överiksikin. Gluteiinittoman kakusta voisi varmasti tehdä vaihtamalla kandisokerikeksit gluteiinittomiin kekseihin. Me käytimme Pirkka Elise kandisokerikeksejä, jotka siis eivät olleet gluteiinittomia.

 

 

Herkullinen ja nopea Banoffee

Pohja:
260 g kandisokerikeksejä (esim. Pirkka Elise)
n. 70 g voita

Täyte:
397 g kondensoitua ja karamellisoitua maitotiivistettä (esim. Dovgan)
2 isoa banaania
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
hieman kandisokerikeksin murusia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja viipaloi banaanit. Murustele keksit ja sulata voi. Ota hieman keksimurusia sivuun koristelua varten.

Lisää loppujen keksimurusten joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja vuoan pohjalle.

Kaada maitotiiviste tölkistä kulhoon ja sekoita se paremmin levittyväksi. Levitä se keksipohjan päälle ja lado sitten vielä banaaniviipaleet maitotiivisteen päälle.

Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto banaanikerroksen päälle ja koristele banoffee vielä keksinmurusilla.

Voit käyttää koristeluun lisäksi vaikkapa banaaniviipaleita, mutta kannattaa muistaa, että ne muuttuvat melko nopeasti ruskehtaviksi.

Anna banoffeen olla jääkaapissa kelmulla peitettynä hetki ennen tarjoilua.

 

 

Banoffee on tosiaan yksi minun lemppareistani ja sen voi tehdä jääkaappiin hyvin vaikka jo edellisenä päivänä. Me jätimme meidän banoffeesta osan ilman banaaniviipaleita kun yksi lapsista ei tosiaan ole banaanin ystävä. Kävi kuitenkin niin, että hänelle maistui hyvin myös ne kohdat, joissa sitä banaania oli.

Rentouttavaa sunnuntaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Miehellä oli syntymäpäivä ja teimme lasten kanssa synttärikakuksi suussa sulavan herkullisen Pavlovan  eli pehmeän marenkikakun. Pavlova on sellainen kakku, jota voisin syödä todennäköisesti samalta istumalta koko kakun. Banoffee  on muuten toinen, mutta siitä ehkä sitten joku toinen kerta! Nyt on Pavlovan vuoro.

Pavlovan salaisuus on marenki. Pohja on yksinkertaisesti marenkia ja päällinen kermavaahtoa. Me kevensimme ja raikastimme täytettä (tai päällistä) hieman laittamalla kermavaahdon sekaan maitorahkaa ja lopputulos on aivan mahtava!

 

Pavlova Kumpulan tapaan
Alkuperäinen ohje täällä

Pohja
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
1 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa

Päälle
2,5 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g pehmeää maitorahkaa (esim. Valio Luomu)
n. 1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tuoreita pensasmustikoita
tuoreita vadelmia

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi. Vaniljasokeri ja perunajauhot sekoitetaan sokerin kanssa ja seos lisätään valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan edelleen vatkaten. Lopuksi joukkoon vatkataan vielä etikka.

Marenkiseos levitetään leivinpaperin päälle uunipellille pyöreäksi levyksi (halkaisija n. 25 cm) niin, että se on reunoilta hieman korkeamppi kuin keskeltä. Marenkia paistetaan 125 asteessa 1,5 tuntia.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuin lisäät päälle täytteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla ja vatkaa kunnolla sekaisin. Levitä kermavaahto kakulle ja koristele tuoreilla marjoilla.

 

 

Pavlova vie ihan oikeasti kielen mennessään ja sitä voisi tosiaan syödä koko kakun kerralla! Maitorahka keventää sekä raikastaa Pavlovaa mukavasti ja pensasmustikat sekä vadelmat sopivat kakkuun täydellisesti.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat