Kirjoitukset avainsanalla Pannukakku

 

Meillä lomaillaan koulusta sekä kerhosta ensi viikko ja mikäs on mukavampaa kuin lomaviikolla syödä herkullista aamupalaa ihan kaikessa rauhassa? Banaanipannari sopii erinomaisesti juuri tälläisiin, kiireettömiin, aamuihin ja toimii myös välipalallakin.

Ensimmäisen pannarin onnistuin polttamaan pinnasta kun paistoin sitä 225 asteessa ilman kiertoilmaa, mutta poistin tummat kohdat pannarin pinnasta ja se maistui onneksi. Toisella kerralla paistoin sitten pannaria matalammassa lämpötilassa hieman kauemmin ja lopputulos oli hyvä.

Paistolämpötila sekä -aika ovat siis riippuvaisia uunista ja meillä kun uunin kiertoilmatoiminto hajosi, ovat paistamisajat välillä vähän hakemista.

 

 

Banaanipannukakku

uunipellillinen

3 kananmunaa
1 l kaurajuomaa
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruususuolaa
1 dl rypsiöljyä
2 banaania (mitä tummempi, sen parempi)
(2 rkl agavesiirappia)

Riko kananmunat astiaan ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon kaurajuoma ja vatkaa sekaan myös kuivat aineet sekä rypsiöljy. Lisää myös makeutus, jos haluat sellaista käyttää. Minä luotin vain banaanien makeuteen ja jätin agavesiirapin kokonaan pois.

Soseuta banaanit esimerkiksi sauvasekoittimella ja sekoita ne taikinaan. Minun käyttämäni banaanit olivat melko isoja, joten jos käytössä on pieniä banaaneja, laittaisin niitä ehkä kolme. Banaanit saavat olla tummia, sillä silloin ne ovat makeampia kuin vaaleina.

Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja lämmitä uuni sillä aikaa 200 asteeseen.

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista puolisen tuntia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Pannukakku jää sisältä melko löysäksi, joten kannattaa antaa sen vetäytyä aikansa ennen leikkaamista ja tarjoilua.

 

 

Söin lasten kanssa banaanipannaria aamupalaksi turkkilaisen jugurtin ja hunajan kanssa. Välipalaksi söin sitä ihan sellaisenaan ja se oli niinkin ihanan mehevää varmasti juuri banaanien ansiosta. Lapset tykkäsivät pannarista myös maapähkinävoin ja mansikkahillon kanssa, mutta itse en hillosta kovin välitä, sillä se on makuuni liian makeaa.

Mielestäni banaanipannari ei jäänyt kaipaamaan makeutusta varsinkaan päällisten kanssa herkuteltuna, mutta myös ihan sellaisenaan pannari oli riittävän makeaa. Pannukakku maistuisi myös varmasti esimerkiksi marjojen kanssa ja turkkilainen jugurtti sopii mielestäni pannarin kanssa todella hyvin.

 

 

Meillä tosiaan vietetään ensi viikko talvilomaa ja ilmeisesti mieskin pystyy lomailemaan suurimman osan viikosta. Melko ihanaa ja todella harvinaista herkkua! Täytyy muistaa nauttia ja viettää aikaa yhdessä akkuja lataillen.

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Operaatio omppupuiden tyhjennys jatkuu ja tänään tehtiin välipalaksi omena-kaurapannukakkua. Kaurapannukakkua olen tehnyt ennenkin ja tänään päätin lisätä joukkoon omenaraastetta kun niitä omenoita nyt puista niin paljon tulee. Kaurahiutaleet tekevät pannarista täyttävämmän ja minusta omenakin sopii joukkoon oikein hyvin.

Operaationi kaksi ensimmäistä reseptiä löytyy näiden linkkien takaa:

 

 

Omena-kaurapannukakku
uunipellillinen

4 dl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
2 rkl fariinisokeria
4 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl suolaa

8 dl kaurajuomaa
4 kananmunaa
4 rkl rypsiöljyä

5 pikkuomenaa raastettuna

 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kaurajuoma, kananmunat sekä öljy. Lisää sitten nesteet jauhojen sekaan kokoajan sekoittaen ja kun ainekset ovat kunnolla sekaisin keskenään, anna taikinan turvota puoli tuntia.

Kuori ja raasta omenat sekä laita uuni lämpenemään 200-225 asteeseen. Minun uunin lämpötila oli siinä niiden kahden välissä kun en oikein osannut päättää, että laittaisinko 200 vai 225 astetta.

Lisää taikinan sekaan omenaraaste ja sekoita huolellisesti. Kaada seos sitten leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200-225 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pannukakku näyttää sopivan väriseltä. Kannattaa antaa pannarin jäähtyä kunnolla ennen kuin alkaa leikellä sitä.

Minä tarjosin pannukakun lapsille (ja itselleni) turkkilaisen jugurtin ja omenasoseen kera.

 

 

Öljyn tilalla voisi varmasti käyttää myös sulatettua voita ja toisaalta taas sokerin voisi varmasti korvata esimerkiksi hunajalla. Meillä pannukakku on maistunut välipalaksi tosi hyvin ja sitä kuulemma saa tehdä toistekin.

 

-R

 

Kommentit (2)

Terveiset Oslosta
1/2 | 

Heippa, hieman myøhæstynyt kommentti! Keitæ omenoista marmeladia...kiehauta omena kuutiot sokerin kanssa (joukkoon voi laitta kokonaista kanelia, anista, minttua, hunajaa, rosmariinia tai vaniljaa) . Keitæ niukassa liemessæ, ettæ kaikki omenat on tasaisena muusina. Anna jææhtyæ todella kylmæksi ja pakasta pieniin rasioihin. Sulla on koko talveksi omena marmrladia. Lampaanpaistin kanssa jos maustat rosmariinilla, tai noita toisia vaihtoehtoja voi kæyttææ joko kakkuihin, pannareihin ja paahtoleipiin....jee! 🍏🍎🍏🍐🍏🍎🍾🍾🍾

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Ei suinkaan ole myöhästynyt kommentti, kiitos vain! :) Hilloa olemmekin keitelleet ja pakastaneet, mutta maustetut marmeladit voisivat ollakin kivaa vaihtelua. Hyvä vinkki, kiitos!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen pitkään katsellut sillä silmällä Pirkan Kaurajuomatölkin kyljessä ollutta Appelsiini-kaurapannukakkujen ohjetta ja pohtinut, että olisiko se kokeilemisen arvoinen. Minä siis en todellakaan ole mikään jauhopeukalo (jos en viherpeukalokaan), joten tälläiset kokeilut ottavat minulta aikaa. No, mutta. Ryhdistäydyin ja nyt sitten lasten kanssa testattiin ohjetta ja kyllähän se kannatti!

Ohje oli siis pannukakuille (meillä päin niitä kutsutaan lätyiksi), mutta kun aika oli vähän kortilla enkä kerennyt seistä lieden ääressä niin laitoimme taikinan alumiinivuokaan ja uuniin. Ohjeeseen oli myös tarjoiluvaiheessa viipaloitu appelsiinia, mutta meillä ei sitä hedelmäkorissa ollut, joten mentiin ilman. Ensi kerralla sitten!

 

 

Kaurapannukakku

2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
4 dl kaurajuomaa
2 kananmunaa
2 rkl juoksevaa kasviöljyvalmistetta

 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja mittaa toiseen kulhoon kaurajuoma, kananmunat sekä rasva. Lisää sitten sekaan jauhoseos, sekoita hyvin ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Kaada seos uunipaperilla vuorattuun alumiinivuokaan ja paista 200-225 asteessa noin puolisen tuntia. Meidän käyttämämme vuoka oli noin puolet uunipellistä, joten taikina pitää varmasti tuplata, jos haluaa tehdä koko uunipellillisen. 

Minä tarjosin pannukakun lapsille turkkilaisen jugurtin ja pensasmustikoiden kera, mutta alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin tarjoamaan lätyt appelsiiniviipaleiden ja vaahterasiirapin sekä hasselpähkinärouheen kanssa.

Alkuperäinen ohje löytyy kaurajuomatölkin lisäksi myös täältä.

 

 

Kaurahiutaleiden ansiosta pannukakku on hieman ruokaisampi kuin peruspannari ja tosiaan, jos käyttää maidotonta kasviöljyseosta tai ihan vaan öljyä niin silloin pannukakusta saa maidottoman.

Jos ei halua käyttää sokeria niin sen voi varmasti korvata käyttämällään makeutuksella. Itsekin meinasin kokeilla hunajaa, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että perjantain kunniaksi voi laittaa ihan sokeria. Ei vaan, hunaja oli oikeasti aivan lopussa.

Mukavaa viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat