Kirjoitukset avainsanalla hiusten pesu

 

Pesin ennen Curly Girl -metodin  aloittamista hiukseni shampoolla joka päivä. Joka ikinen ilta! Tiesin kyllä, että se ei ole hyväksi hiuksille tai päänahalle, mutta olin joutunut syvälle shampoopesukierteeseen. Siitä kierteestä ei ihan niin äkkiä päästä eroon, sillä mitä useammin hiuksia shampoolla pesee, sitä nopeammin ne rasvoittuvat.

Curly Girl -metodin aloituksen myötä sitten tutustuin käsitteeseen co-wash  eli hoitoainepesu. Olin kyllä hoitoainepesusta kuullut ja lukenut jo aiemminkin, mutta sen verran pintapuolisesti, että se ei oikein innostanut. Ajatus siitä, että hiuksia ei pestäisi shampoolla joka päivä, tuntui ällöttävältä.

 

 

CO-wash eli hoitoainepesu

Hoitoainepesulla tarkoitetaan hiusten pesua hoitoaineella. Shampoon sijaan märkiin hiuksiin hierotaankin hoitoainetta, lisätään hieman vettä ja hierotaan lisää. Paras lopputulos saataisiin, jos hoitoainetta hierottaisiin päähän useampi minuutti, mutta itselleni ainakin tulee kylmä, jos hieron päätäni kylpyhuoneessa niin kauan.

Itse siis annan hoitoaineen vaikuttaa päässä ja hieron sitä aina välillä. Tärkeää on, että sitten kun hoitoaine on hierottu kaikkialle hiuksiin ja päänahkaan, lisätään sekaan vettä. Silloin hoitoaine emulgoituu ja päänähka puhdistuu mietojen, pesevien, tensidien ansiosta.

Myönnettävä se on, että itse olen siirtynyt hiusten shampoopesukierteestä hiusten hoitoainepesukierteeseen. Pesen siis nykyään hiukseni hoitoaineella joka ilta. Tai siis niinä iltoina kun en pese hiuksiani shampoolla. Shampoota käytän kerran tai pari viikossa ja muut illat sitten pelkkää hoitoainetta.

 

 

Tuotteet* Curly Girl -metodin mukaan

*) tuotteet saatu pr-näytteinä

Hoitoaineet*, joita käytän, täyttävät Curly Girl -metodin vaatimukset. Ne eivät sisällä sulfaatteja, silikoneja, mineraaliöljyjä tai vahoja. Myöskin shampoo, jota käytän, on metodin mukainen eikä sisällä esimerkiksi sulfaatteja.

Olen testannut monia hoitoaineita ja voin lämpimästi suositella Attituden Super Leaves Kosteuttavaa Hoitoainetta* sekä Rahuan Voluminous Conditioner* -hoitoainetta. Näillä tuotteilla* hiukset ovat pysyneet puhtaina ja kosteuttakin ne ovat alkaneet saamaan takaisin.

Syy, miksi haluan tuotteideni olevan Curly Girl -metodin mukaiset, on se, että haluan saada hiukseni takaisin hyvään kuntoon. En halua, että tuotteet sisältävät kuivattavia sulfaatteja tai hiuksia tukkivia silikoneja sekä vahoja. Näistä syistä siis valitsen hiusteni hoito- sekä muotoilutuotteet CG-metodin mukaan.

 

 

Attitude Super Leaves Kosteuttava Hoitoaine*

Attitude Super Leaves Kosteuttava Hoitoaine* on ehkäpä se oma lempparini. Se on aivan täydellinen hoitoaine sekä co-washiin että myös shampoopesun jälkeen käytettynä. Se pesee hiukset ihanan puhtaiksi sekä kosteuttaa, ravitsee, korjaa ja suojaa hiuksia sisältämiensä kvinoan ja jojobaproteiinien sekä moringan siemenuutteiden ansiosta.

Attitude Super Leaves Kosteuttava Hoitoaine* tuoksuu aivan mielettömän ihanalle ainakin minun nenääni. Tykkään myös siitä, että hoitoainetta* on tosi helppo levittää hiuksiin eikä se häviä levittyvyydessä niille silikoneilla kyllästetyille hoitoaineille. Hoitoteho on itseasiassa paljon parempi kuin monissa synteettisissä hoitoaineissa.

Attituden hoitoaineen* sisältämät raaka-aineet ovat Worry Free Ingredients  eli niiden suhteen ei tarvitse kantaa huolta turvallisuudesta tai ekologisuudesta. Kanadassa valmistettu sarja sisältää sertifioidusti ekologisia ja hiilidioksidineutraaleja pesu- ja kodin puhdistusaineita sekä on sitoutunut vegaanisiin ja luonnollisiin raaka-aineisiin.

Attituden tuotteet ovat hypoallergeenisiä eikä tuotteissa käytetä listattuja allergeenejä. Myös tuotteiden hajusteet perustuvat luonnollisiin raaka-aineisiin ja pakkaukset ovat kierrätettävää muovia.

 

 

Rahua Voluminous Conditioner*

Toinen hoitoainesuosikkini on Rahua Voluminous Conditioner*, joka myös pesee hiukset ihanan puhtaiksi ja jättää ne hyvin kosteutetuiksi. Hoitoaineen* tuoteselostuksessa jopa lukee, että tuote soveltuu co-washiin ja purkin kyljessä on myös ohjeet kuinka tehdä se.

Rahua Voluminous Conditioner* on ekologinen ja tuuheuttava hoitoaine, joka suojaa sekä hoitaa hiuksia. Se tekee hiuksista pehmeät, hallittavissa olevat ja co-washiin käytettäessä todella puhdistaa hiukset sekä päänahan tehokkaasti. Hoitoaine* sopii myös värjätyille hiuksille. 

Rahua-öljy vahvistaa heikkoja ja vaurioituneita hiuksia. Se ravitsee ja uudistaa päänahkaa sekä vahvistaa hiusjuuria. Sitruunaruoho ja vihreä tee tasapainottavat päänahkaa ja poistamavat ylimääräisen öljyn hiuksista. Ne antavat hiuksille volyymia ja vakautta. Hoitoaine* sisältää myös hiuksia ravitsevia omega-9 -rasvahappoja.

 

 

Shampoopesusta hoitoainepesuun

Tosiaan, vaikuttaa siltä, että olen siirtynyt joka iltaisesta hiusten shampoopesusta joka iltaiseen hiusten hoitoainepesuun. Edelleenkään en osaa mennä nukkumaan, jos en ole hiuksiani pessyt tavalla tai toisella. Uskon kuitenkin, että tämä hoitoainepesu ja sitten shampoopesu kerran - pari viikossa on miljoona kertaa parempi kuin joka iltainen shampoopesu.

 

Jos Curly Girl-metodi ei ole entuudestaan tuttu, tästä voit lukea siitä lisää:

 

Aurinkoista juhannusviikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Pakkohan sitä oli kokeilla kun siitä on kovasti puhuttu. Hiusten pesua ruisjauhoilla meinaan! Ruisjauhojen pH on sama kuin hiuksilla, joten se ei pH:nsa puolesta rasita niitä eikä päänahkaa tai ihoa. Ruisjauhoissa on todella reilusti proteiineja, mineraaleja, vitamiineja sekä rasvahappoja. Ruisjauhot sisältävät sapoiinia, joka on se ruisjauhojen pesevä ainesosa ja pakko myöntää, että kyllä muuten tulee puhdasta!

 

 

Ruisjauhoshampoo valmistetaan niin, että desiin vettä sekoitetaan 2-3 ruokalusikallista ruisjauhoja. Sitten sekoitetaan huolellisesti kunnes seos on sileää ja shampoomaista. Seoksen annetaan turvota kymmenisen minuuttia ja sitten vain pesulle. Itse lisäsin vielä tässä vaiheessa sekaan muutaman tipan Laventeli sekä Rosmariini -eteerisiä öljyjä ja sekoitin.

Kastelin suihkussa hiukset huolellisesti ja hieroin ruisjauhoshampoon hiuksiini aivan tavallisen shampoon tapaan. Annoin vaikuttaa hetkisen ja huuhtelin mahdollisimman huolellisesti. Ruisjauhot eivät varsinaisesti kosteuta hiuksia, joten jonkinsorttinen hoitoaine on varmasti useimmille hiustyypeille paikoillaan ainakin, jos ruisjauhoshampoo on jatkuvassa käytössä.

 

Hiukset aamulla ruisjauhopesun ja yöunien jälkeen.

 

Kuten sanoin, ruisjauhoilla hiukset tulivat todella puhtaiksi ja yllättävän kiiltäviksi. Itse en laittanut hoitoainetta, sillä halusin nähdä kuinka pelkkä ruisjauhoshampoo toimii. Monet kehuvat, että hiukset tulevat todella tuuheiksi ja paksuiksi kun ruisjauhoillla pesee, mutta minä en huonnut eroa. Sanotaan myös, että usein pesuväli pitenee, mutta ainakin nyt iltapäivällä vaikuttaa siltä, että illalla kyllä pesen hiukset. Pesen muutenkin hiukset joka ilta eli oma päänahkani on varmasti tottunut siihen, että joka päivä pestään.

Käytin ihan perus ruisjauhoja, mutta ruissihtijauhot olisivat varmasti paljon parempi vaihtoehto, sillä minä en ainakaan saanut huuhdeltua kaikkia ruisjauhon karkeita osia hiuksistani pois ja niitä sitten aamulla hiuksia harjatessani varisi lavuaariin. Ruissihtijauhojen pitäisi olla paljon hienompaa, joten silloin hiuksiin ei jää mitään enää huuhtelun jälkeen. Mietiskelin myös, että tukkiikohan ruisjauhoshampoo putket, mutta en usko, että viemäriputkiin huuhtoutuvat ruisjauhot tukkisivat putkia sen enempää kuin muutkaan jauhot, joita ruoanlaitossa tai leivonnassa käytetään. 

Täällä lisää tietoa ruisjauhopesusta, tosin englanniksi kylläkin.

 

-R

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Kannattaa kokeilla ruisjauhoa kuivapesuaineena. Vaatii hyvän harjaamisen, mutta samahan koskee kaikkia kuivapesutuotteita. Hiuksista tulee todella tuuhean näköiset. En jaksa pestä ohuita hiuksiani joka päivä. Joka toinen päivä tartun jauhopussiin. Kannattaa kokeilla tätä hajusteetonta kikkaa. :-)252

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat