Kirjoitukset avainsanalla kahvi

 

Kirjoittelin reseptiä jääkahviin (ohje täällä) ja muistin, että jo viime kesänä olin aikonut testata banaanijääkahvia. Jostain syystä se on kuitenkin jäänyt testaamatta, mutta nyt minulla sattui juuri sopivasti olemaan pakastimessa banaania.

Banaanijääkahvi osoittautui erittäin ihanaksi kesäjuomaksi! Se on sopivan makea ja kahvihulluna tykkään siitä, että silti se maistuu oikeasti kahville. Banaanijääkahvin makeutta on helppo säätää mieleisekseen ja, jos ei tykkää vahvan kahvin mausta, on sekin säädettävissä itselle sopivaksi.

 

 

Banaanijääkahvi

tummapaahtoista kahvia
kasvijuomaa tai maitoa
jäinen banaani
vaniljauutetta
kahvijääpaloja

Suosittelen tekemään jääkahvia varten kahvijääpaloja valmiiksi pakkaseen. Keitä siis tummapaahtoista kahvia, anna jäähtyä, viilennä jääkaapissa ja pakasta jääpalamuoteissa. Kahvijääpalat eivät sulaessaan laimenna kahvijuomaa, joten siksi niitä tykkään käyttää.

Banaanijääkahvia varten tarvitset myös yhden jäädytetyn banaanin. Pilko banaani ja pakasta se pakastusrasiassa. Banaani voi hyvin olla tummunut, sillä tummat banaanit ovat makeampia ja näin sopivat erinomaisesti kahvin kaveriksi. Varmasti myös esimerkiksi jääkapissa viilennetty banaani toimii hyvin.

Keitä kahvijuomaa varten tarvittava määrä tummapaahtoista kahvia ja anna sen jäähtyä huoneenlämmössä. Laita se vielä jääkaappiin viilenemään, jotta banaanijääkahvistasi tulee ihanan kylmää ja virkistävää. Kahvia keitettäessä kannattaa laittaa esimerkiksi Moccamasterin lisälämpö pois päältä, jotta kahvi viilenee nopeammin.

Kun kahvi on viilentynyt, ota banaaniviipaleet pakkasesta ja laita ne blenderiin. Lorauta päälle hieman kahvia ja sekoita. Omaan blenderiini joutuu lisäilemään reilusti nestettä jäisten banaanisiivujen seuraksi, jotta ne saadaan sileäksi. Lisää joukkoon kahvia ja haluamasi määrä maitoa tai kasvijuomaa.

Vaniljauute tuo myös mukavan lisän banaanijääkahviin. Sitä kannattaa lisäillä joukkoon vähän kerrallaan ja välillä maistella, jotta saa itselle sopivan kahvijuoman. Maistelemalla selviää myös, tarvitaanko joukkoon vielä lisää maitoa (tai kasvijuomaa). Itse käytin banaanikahvin teossa Oatlyn iKaffea ja se toimi loistavasti.

Kun banaanijääkahvi on valmis, laita lasin pohjalla muutama kahvijääpala ja kaada kahvijuoma niiden päälle. Sekoita ja nauti!

 

 

Taustalla näkyy meidän pergolatyömaa ja parvekkeen piparkakkureunaiset kaiteet vähän häiritsevät silmääni. Jossain kohtaa kaiteiden uusinta tulee ajankohtaiseksi, sillä osa laudoista on niin huonossa kunnossa. Samaa laudoitusta on meillä myös kuistilla ja ulkorakennuksen edessä, joten nekin saavat sitten samalla kyytiä.

Näitä remppasuunnitelmia tosin on aika helppo tehdä banaanijääkahvia hörppiessä. Toteutus on sitten taas ihan oma hommansa eikä todellakaan mikään pikkujuttu! Mutta ehkä sitten joskus.

Toivotaan nyt kuitenkin lämmintä heinäkuuta ennen kuin sitten elokuussa taas arki alkaa.

 

-R

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kahvihulluna minun tulee juotua kahvia monta kuppia päivässä ja nyt kesähelteillä se kuuma kahvi ei vain ihan aina maistu. Silloin jääkahvi on oiva vaihtoehto ja virkistää sekä piristää mukavasti keskellä hellepäivää.

Tykkään tummapaahtoisesta kahvista ja jauhan pavut itse kahvimyllyllä. Sama kahvi toimii loistavasti myös jääkahviin ja siitä syystä suosittelenkin käyttämään jääkahvissa tummapaahtoista kahvia. Kokeilla tietenkin voi myös vaaleammasta paahdosta, jos haluaa! Minun mielestäni niissä vain tuppaa usein olemaan kitkerä sivumaku.

 

 

Jääkahvi

tummapaahtoista kahvia
kahvijääpaloja
kasvijuomaa tai maitoa
vaniljauutetta
agavesiirappia

Keitä tummapaahtoista kahvia jääpaloja varten, jos haluat tehdä kahvijääpaloja. Kahvijääpaloissa on se etu, että sulaessaan jääkahvin joukkoon, ne eivät laimenna kahvijuomaa. Suosittelen siis tekemään satsin valmiiksi pakastimeen!

Anna kahvin jäähtyä ja viilennä se jääkapissa kylmäksi. Kaada sitten kylmä kahvi jääpalamuotteihin ja anna jäätyä pakastimessa. Itselläni on pakastimessa valmiina kahvijääpaloja, joten niitä ei tarvitse erikseen aina jäädytellä. Riittää, että keittelee kahvin ja antaa sen jäähtyä.

Sitten siihen itse jääkahviin.

Keitä tarvittava määrä tummapaahtoista kahvia ja anna sen jäähtyä jonkin aikaa huoneenlämmössä. Kaada kahvi lasipulloon tai kannuun ja laita sitten vielä hetkeksi jääkaappiin. Itse säilytän jääkaapissa lasipullossa kylmää kahvia päivän ajan ja käytän sitä aina kun tekee mieli jääkahvia. Päivää enempää en sitä säilö vaan sitten keitän uuden pannullisen.

Kun kahvi on viilennyt jääkaapissa, kaada sitä lasiin ja lisää käyttämääsi kasvijuomaa tai maitoa sen verran kuin haluat. Sekoita joukkoon myös vaniljauutetta sekä agavesiirappia oman makusi mukaan. Sekoittele ja maistele. Kun jääkahvi maistuu hyvälle, lisää kahvijääpalat, sekoita ja nauti!

Kahvin ei välttämättä tarvitse olla jääkaappikylmää kun sekoitat sen maidon tai kasvijuoman kanssa, sillä jääpalat ja kylmä "maito" jäähdyttävät sitä myös. Itse juon kahvini Oatlyn iKaffen tai Deluxen kanssa ja ne sopivat loistavasti myös jääkahviin!

Vinkki: Esimerkiksi Moccamasterin lisälämpö kannattaa laittaa pois kun keittelet kahvia jääkahvia tai kahvijääpaloja varten. Kahvi jäähtyy nopeammin kun lisälämpö ei ole päällä.

 

 

Taidankin tästä mennä keittelemään kahvit. Sen verran rupesi kahvihammasta kolottamaan. Laitan tähän alle ohjeen myös hurmaavaan banaanijääkahviin. Sitäkin kannattaa kokeilla!

 

 

Mukavaa viikkoa jokaiselle!

 

-R

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Minä rakastan kahvia. Varsinkin tummapaahtoista, vastajauhetuista pavuista keitettyä, kuumaa kahvia! Yleensä juon kahvini iKaffen kanssa ja espresso on myös ehdoton suosikkini varsinkin kesällä. Unohtamatta cappuccinoa, jonka yleensä tilaan esimerkiksi ravintolassa jälkkärin kaveriksi.

Muutama vuosi sitten testasin ensimmäistä kertaa munakahvia. Kyllä, kuulitte oikein, munakahvia. Kyseinen viritys kuulosti aivan kamalta, mutta näytti niin hyvältä, että sitä oli pakko kokeilla. Ja kyllä kannatti, sillä minun tulee sitä tehtyä itselleni aina kun kaipaan vaihtelua kahvihetkiini.

 

 

Munakahvi tehdään siis blenderissä vastakeitettyyn kahviin. Minä jauhan kahvipavut sähköisellä kahvimyllyllä ja keittelen niistä sitten tummaa ja vahvaa kahvia. Munakahvi on tosi nopea ja helppo tehdä eikä siinä tarvita minkäänlaisia baristan taitoja. Kunhan osaa keittää kahvia ja käyttää blenderiä.

 

Munakahvi

2 dl kuumaa kahvia
1 kananmuna
1 tl kookosöljyä
1/3 tl vaniljasokeria
teelusikan kärjellinen kanelia

Kuuma kahvi kaadetaan blenderiin ja sekaan laitetaan kookosöljy sekä vaniljasokeri ja kaneli. Joukkoon rikotaan kananmuna ja mahdollisimman nopeasti surautetaan sekaisin, ettei kananmunasta ehdi tulla munakasta. Muutama surautus lisää ja valmista.

 

 

Kannattaa kyllä kokeilla, jos tykkäät kahvijuomista! Munakahvi ei siis maistu millään tapaa kananmunalle vaan ehkä sellaiselle laten tyyliselle, täyteläiselle, erikoiskahville ja sen voi maustaa juuri oman maun mukaan.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat