Kirjoitukset avainsanalla Joulu

 

Meidän koti riisuttiin joulusta jo Tapaninpäivänä, mutta halusin vielä hetken fiilistellä joulukodin tunnelmaa. Meillä joulu todellakin on lasten juhla ja he pääasiassa hoisivat kodin joulukuntoon tänäkin vuonna.

Nostimme koristelaatikot autotallista kotiin ja kokosimme kuusen, mutta lapset laittoivat koristeet haluamilleen paikoille. Ja kyllähän niitä koristeita sitten löytyikin ympäri yläkertaa! Toki autoin lapsia kynttelikköjen ja valojen kanssa, mutta selkeä visio heillä tuntui olevan.

 

 

Kyllä joulu on ihanaa aikaa ja rakastan koko joulukuun tunnelmaa todella paljon! Se on täynnä marraskuun jälkeistä helpostusta ja pursuaa joulun odotusta. Meillä kun koti koristeltiin joulukuntoon heti joulukuun ensimmäisenä päivänä, oli jo Tapaninpäivänä hyvä hetkiä riisua se siitä.

Pakkasimme tavarat ja koristeet laatikoihin ja revimme joulutarrat irti kukkaruukuista. Vieläkin saattaa jostain päin kotia löytyä lasten asettelemia joulukoristeita ja laitellaan niitä vielä sitten sitä mukaa joulusäilöön. 

Nyt on mukava ottaa uusi vuosi vastaan raikkaassa, joulun jälkeisessä kodissa ja pikkuhiljaa siirtyä taas arkeen. Erittäin ihanaa ja onnellista vuotta 2019 jokaiselle!

 

"Learn from yesterday
live for today,
hope for tomorrow."

Albert Einstein

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hei, onpa kiva tuo seinähylly, jossa tilat viinipulloille. Mistä tuollaisia saa?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moi!

Tykkään siitä kovasti myös ja löysin sen meidän lähi-Cittarilla (Tampere, Linnainmaa) olevasta sisustuskaupasta nimeltä Kristyle. Täällä on vielä ihan oma postaus koko hyllystä, jos haluat lukea. :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Joulukuu on täällä! Meillä se tarkoittaa sitä, että nyt alkoi Joulu. Laitettiin kuusi ja lapset saivat koristella sen juuri niinkuin halusivat. Kaivettiin tontut ja kaikki muutkin joulukoristeet autotallista ja koristeltiin koti niillä. Minusta on ihanaa fiilistellä joulunaikaa koko joulukuun ja sitten taas tuntuu ihanalta riisua koti joulusta.

Lapsille joulu on jännnittävää ja tärkeää aikaa. Haluan, että lapsille jää jouluista ihanat muistot ilman turhaa kiirettä ja stressiä. Tässä kun hyvissä ajoin laittelee kodin joulukuntoon, ei tarvitse siitä ainakaan stressata tai kiristellä hampaita. Aattona voi sitten vain nauttia yhdessäolosta.

 

 

Meillä lapset tosiaan saavat koristella kuusen juuri niin kuin halusivat. Ja siltä kuusi sitten näyttääkin! Se on aivan täynnä erivärisiä koristeita ja sitä ei todellakaan ole koristeltu symmetrisesti. Lasten kuusi on aivan ihana ja todellakin rakkaudella koristeltu. Itseasiassa huomenna kuulemma vielä jatkuu tämä koristeluoperaatio.

Meillä on ollut tekokuusi jo todella monta vuotta. En itseasiassa edes muista kuinka monta. Se on todella kätevä! Ei sotke kuin vain tässä koristeluvaiheessa ja uskoisin, että pidemmän päälle se on jopa ekologisempi kuin aito kuusi. Jos itse koristelisin kuusen, siihen tulisi vain valot, tähti ja aivan muutama tyylikäs koriste.

Mutta en kyllä lasten kuusta vaihtaisi pois! Ehdin sitten joskus vielä koristella oman kuuseni juuri niin kuin haluan. Joten nyt nämä vuodet aion nauttia lasten koristelemasta, runsaasta kuusesta.

 

 

Kuten sanottu. Meillä alkoi nyt Joulu! Kodin joulujuttuihin ja diy-kosmetiikkavinkkeihin joululahjoja ajatellen palaan vielä varmasti. Me olimme eilen pikkujouluissa ja nyt on hieman univelkaa. Ihanaa kun huomenna on sunnuntai eikä mitään suunnitelmia!

Mukavaa viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit (2)

Helieeva
1/2 | 

Aivan upea koristelu kuusessa. Kyllä lapset osaa! Hyvää joulun odotusta. Olen samaa mieltä, ettei joulua voi koskaan aloittaa liian aikaisin. Ihanaa, että moni muukin ajattelee samoin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Kun taivas on tumma 
ja pohjoisesta tuulee, 
enkelin laulun tuulessa kuulee. 
Se lämpöä ja rakkautta 
koteihin laulaa 
ja kaikille toivottaa joulurauhaa. 

 

Lämmintä Joulua jokaiseen kotiin!

 

-R

Runon kopioin täältä.    

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Siivoilin eilen jokaviikkoiseen tapaani ja mietin, että olisiko pitänyt tehdä jonkinsorttinen joulusiivous? Rupesin siinä sitten pohtimaan, että mikä oikein on joulusiivous? Miksi sellainen pitäisi tehdä? Ylipäänsä miksi joulua pitäisi stressata ja mikä siinä stressaa? Eikö tarkoitus kuitenkin ole se kiireetön yhdessäolo?

Minun viikkosiivoukseni tarkoittaa talon imurointia, mattojen tuuletusta, lattioiden pesua, pölyjen pyyhkimistä, vessan pesua, tavaroiden paikoilleen laittamista ja keittiön pesua. Mielestäni se on aika perusteellinen siivous, joten en koe tarpeelliseksi joulua varten siivota sen enempää enkä oikein ymmärrä miksi pitäisikään?

Miksi pitäisi siivota komerot, varastot ja pestä sauna juuri jouluksi? Itse teen näitä pitkin vuotta aina tarpeen mukaan ja vielä tähän mennessä ainakaan sellainen tarve ei ole osunut joululle. Jouluksi koristellaan kotia ja tehdään, ostetaan sekä paketoidaan lahjoja. Kuunnellaan joululauluja ja lasketaan öitä aattoon. Avataan kalentereita, kirjoitellaan tontulle ja ihmetellään kuusen alle ilmestyneitä paketteja. Nautitaan yhdessäolosta ja tehdään kaikkea mukavaa. Ikävä kyllä komerojen siivous ei ole sitä minulle ainakaan!

 

 

Me vietämme joulua perheen ja läheisten kesken. Ihmisten, jotka ovat nähneet tämän meidän kotimme niin sotkuisessa kunnossa kuin olla ja voi. Jotenkin minusta tuntuisi omituiselta puunata ja järjestellä koti blogikuntoon (heh heh) ja kieltää lapsia leikkimästä, jotta täällä on siistiä kun vieraat (läheiset ihmiset) tulevat. Puhdasta pitää olla, mutta minun viikkosiivoustahdillani täällä pitäisi sitä olla kyllä.

Minun stressiäni helpottaa myös kummasti se, että mies tekee meidän perheessä ruuat. Näin myös jouluna. Eikä hänkään kyllä kovin stressaantuneelta vaikuta! Päätimme itseasiassa, että emme tee peruslaatikoita tai -rosolleja vaan teemme muuten hyvää ruokaa. Tai siis mies tekee. Varsinaisia jouluruokia tulee kyllä tässä joulun aikana syötyä ihan tarpeeksi kaikkialla. Minun mielestäni niitä kun ei jaksa määräänsä enempää syödä.

Minä olen hoitanut kodin siivouksen ja joulukoristelun lasten kanssa. On mieskin auttanut, mutta minä olen sitten viimeistellyt, jos tiedätte, mitä tarkoitan? Olen juossut tanssikoulun avoimissa ovissa pienempien lasten kanssa, tehnyt ja paketoinut lahjat opettajille sekä ekaluokkalaisen kavereille yhdessä tytön kanssa. Olen paketoinut lasten ja läheisten joululahjat, jotka kävimme miehen kanssa ostamassa kun pappa hoisi lapsia. Muutama lahja on vielä paketoimatta, mutta muuten alkaa olla valmista.

 

 

Joululahjatkin saa itseasiassa aika helpolla ostettua kasaan. Ei se vaadi kuin vähän ennalta suunnittelua ja yhden kauppareissun, jos oikein tehokas haluaa olla. Lapsille olemme ostaneet vain muutamat paketit, sillä läheiset ovat kuulemma kantaneet kortensa kekoon ja lapset varmasti taas hukkuvat paketteihin.

Me teimme lisäksi paljon lahjoja itse, joten niiden teko ja paketointi on sitä mukavaa joulupuuhastelua lasten kanssa. Meillä oli ekaluokkalaisella hyvin selkeät visiot, mitä hän haluaa kenellekin tehdä ja antaa lahjaksi, joten homma oli helppo toteuttaa ja lahjat annettiin eilen koulukavereille.

Itse en oikein koe olevani oikeutettu stressaamaan lahjojen tai jouluruokien ostamisesta, sillä Suomessakin elää niin monia perheitä köyhyydessä eikä heillä ihan oikeasti ole varaa ekstraruokaan ja joululahjoihin. Siinä kohtaa on ihan varmasti stressaamisen aihetta. Tästä on hyvä esimerkki se Joulupuu -keräys, joka joulun alla keräsi lahjoja lapsille, jotka muuten olisivat jääneet ilman. Surullista, mutta totta. Ja aivan ihanaa, että tälläisiä keräyksiä järjestetään!

Aivan ihanaa on myös se, että täällä on lunta maassa. Tänäänkin on satanut ihan kunnolla melkein koko päivän, joten ehkä tässä jo uskaltaa sanoa, että saamme valkoisen joulun!

 

-R

 

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat