Kirjoitukset avainsanalla Joulu


 

Kun taivas on tumma 
ja pohjoisesta tuulee, 
enkelin laulun tuulessa kuulee. 
Se lämpöä ja rakkautta 
koteihin laulaa 
ja kaikille toivottaa joulurauhaa. 

 

Lämmintä Joulua jokaiseen kotiin!

 

-R

Runon kopioin täältä.    

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Siivoilin eilen jokaviikkoiseen tapaani ja mietin, että olisiko pitänyt tehdä jonkinsorttinen joulusiivous? Rupesin siinä sitten pohtimaan, että mikä oikein on joulusiivous? Miksi sellainen pitäisi tehdä? Ylipäänsä miksi joulua pitäisi stressata ja mikä siinä stressaa? Eikö tarkoitus kuitenkin ole se kiireetön yhdessäolo?

Minun viikkosiivoukseni tarkoittaa talon imurointia, mattojen tuuletusta, lattioiden pesua, pölyjen pyyhkimistä, vessan pesua, tavaroiden paikoilleen laittamista ja keittiön pesua. Mielestäni se on aika perusteellinen siivous, joten en koe tarpeelliseksi joulua varten siivota sen enempää enkä oikein ymmärrä miksi pitäisikään?

Miksi pitäisi siivota komerot, varastot ja pestä sauna juuri jouluksi? Itse teen näitä pitkin vuotta aina tarpeen mukaan ja vielä tähän mennessä ainakaan sellainen tarve ei ole osunut joululle. Jouluksi koristellaan kotia ja tehdään, ostetaan sekä paketoidaan lahjoja. Kuunnellaan joululauluja ja lasketaan öitä aattoon. Avataan kalentereita, kirjoitellaan tontulle ja ihmetellään kuusen alle ilmestyneitä paketteja. Nautitaan yhdessäolosta ja tehdään kaikkea mukavaa. Ikävä kyllä komerojen siivous ei ole sitä minulle ainakaan!

 

 

Me vietämme joulua perheen ja läheisten kesken. Ihmisten, jotka ovat nähneet tämän meidän kotimme niin sotkuisessa kunnossa kuin olla ja voi. Jotenkin minusta tuntuisi omituiselta puunata ja järjestellä koti blogikuntoon (heh heh) ja kieltää lapsia leikkimästä, jotta täällä on siistiä kun vieraat (läheiset ihmiset) tulevat. Puhdasta pitää olla, mutta minun viikkosiivoustahdillani täällä pitäisi sitä olla kyllä.

Minun stressiäni helpottaa myös kummasti se, että mies tekee meidän perheessä ruuat. Näin myös jouluna. Eikä hänkään kyllä kovin stressaantuneelta vaikuta! Päätimme itseasiassa, että emme tee peruslaatikoita tai -rosolleja vaan teemme muuten hyvää ruokaa. Tai siis mies tekee. Varsinaisia jouluruokia tulee kyllä tässä joulun aikana syötyä ihan tarpeeksi kaikkialla. Minun mielestäni niitä kun ei jaksa määräänsä enempää syödä.

Minä olen hoitanut kodin siivouksen ja joulukoristelun lasten kanssa. On mieskin auttanut, mutta minä olen sitten viimeistellyt, jos tiedätte, mitä tarkoitan? Olen juossut tanssikoulun avoimissa ovissa pienempien lasten kanssa, tehnyt ja paketoinut lahjat opettajille sekä ekaluokkalaisen kavereille yhdessä tytön kanssa. Olen paketoinut lasten ja läheisten joululahjat, jotka kävimme miehen kanssa ostamassa kun pappa hoisi lapsia. Muutama lahja on vielä paketoimatta, mutta muuten alkaa olla valmista.

 

 

Joululahjatkin saa itseasiassa aika helpolla ostettua kasaan. Ei se vaadi kuin vähän ennalta suunnittelua ja yhden kauppareissun, jos oikein tehokas haluaa olla. Lapsille olemme ostaneet vain muutamat paketit, sillä läheiset ovat kuulemma kantaneet kortensa kekoon ja lapset varmasti taas hukkuvat paketteihin.

Me teimme lisäksi paljon lahjoja itse, joten niiden teko ja paketointi on sitä mukavaa joulupuuhastelua lasten kanssa. Meillä oli ekaluokkalaisella hyvin selkeät visiot, mitä hän haluaa kenellekin tehdä ja antaa lahjaksi, joten homma oli helppo toteuttaa ja lahjat annettiin eilen koulukavereille.

Itse en oikein koe olevani oikeutettu stressaamaan lahjojen tai jouluruokien ostamisesta, sillä Suomessakin elää niin monia perheitä köyhyydessä eikä heillä ihan oikeasti ole varaa ekstraruokaan ja joululahjoihin. Siinä kohtaa on ihan varmasti stressaamisen aihetta. Tästä on hyvä esimerkki se Joulupuu -keräys, joka joulun alla keräsi lahjoja lapsille, jotka muuten olisivat jääneet ilman. Surullista, mutta totta. Ja aivan ihanaa, että tälläisiä keräyksiä järjestetään!

Aivan ihanaa on myös se, että täällä on lunta maassa. Tänäänkin on satanut ihan kunnolla melkein koko päivän, joten ehkä tässä jo uskaltaa sanoa, että saamme valkoisen joulun!

 

-R

 

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Viides päivä joulukuuta ja meillä alkaa olla jo koristelupuoli sekä joulufiilis kohdillaan! Vielä on pari viikkoa aattoon, mutta me todellakin tykätään joulusta! Tonttukin oli jo tuonut ekan paketin kuusen alle ja kirjeitä on jätetty puolin ja toisin.

 

 

Mutta eihän se nyt niin ole, että ne koristeet joulun tekevät vaikka minuun ne kyllä joulumieltä tuovatkin. Ihan eri fiilis olisi, jos edelleen rämmittäisiin tätä pimeintä kautta ilman jouluvaloja tai -koristeita. Tunnelma on niin paljon lämpimämpi ja kotoisampi kun joulukoristeet ovat paikoillaan ja valoja vähän jokapuolela. Huomasitteko muuten meidän takapihan terassilla asustelevan poron? Arvatkaa tykkääkö lapset! Uudella terassilla oleva valaistu kuusikin on aika ihana ihan aikuisenkin mielestä.

Joulu on ihanaa yhdessäolon aikaa! Ihanaa kun on lomaa ja sadaan olla yhdessä perheen kanssa. Ei ole kiire minnekään. Huomenna vieteään Itsenäisyyspäivää ja se katkaisee tämän viikon mukavasti. Sitten on enää kaksi kokonaista viikkoa ja on jouluaatto. Nopeasti se taas sieltä tulee ja pian onkin jo uusivuosi. Sitten nämä päivätkin alkavat pidetä ja valoa on taas ihan huomaamatta yhä enemmän ja enemmän. Kyllä se tämäkin kaamosaika taas tästä!

 

-R

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Meillä alkoi kuulkaas viikonloppuna joulu ihan virallisesti! Kun kerran alkoi joulukuu niin sai joulukoristeetkin tulla sisään. Kuusi on ikivanha tekokuusi, mutta ajaa vielä asiansa. Se on loppuviimeksi niin täynnä koristeita, ettei koko kuusta kunnolla niiden takaa näe. Itse haaveilen ihanan hillitystä joulukuusesta turkoosein koristein, siis sellaisesta beach house -tyylisestä, raikkaasta, koristelusta, mutta se sai tänäkin vuonna väistyä lasten kuusen tieltä. Ja voi elämä, sitä iloa, jonka kuusen koristelu taas toikaan mukanaan!

 

 

Kuuseen laitettiin aivan kaikki koristeet, joita laatikoista löytyi ja se on siis aivan täynnä! Ensin ajattelin, että poistan salaa koristeita sieltä, mutta olkoon! Se on koristelijoidensa näköinen kuusi ja ihan täydellinen niin.

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey

Vähän ku meiän piparkakkutalo kun lapset sai koristella. Mielummin överit ku vajarit! Mutta onhan se hieno! 😊

Meillä kuusi haetaan mökin metsästä vasta vähän ennen aattoa ja sitten koristelemassa onkin 3 sukupolvea. 😊

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Joo, eihän tossa muovikuusessa ole sitä ihanaa tunnelmaa ja ennen kaikkea tuoksua, jota oikeassa kuusessa on! 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat