Kirjoitukset avainsanalla Haaste

 

1. Avioliittoja? Yksi. Olemme olleet naimisissa nyt vajaa paria kuukautta vaille yhdeksän vuotta. Matkaan on mahtunut paljon, mutta en voisi kuvitellakaan jakavani ylä- ja alamäkiä kenenkään muun kanssa.

2. Kihloissa? Kerran. Tämän samaisen miehen kanssa. Menimme kihloihin 12 vuotta sitten kesällä ja itseasiassa oli pakko tarkastaa sormuksesta, että onko siitä jo oikeasti 12 vuotta. Kyllä on! Kihloihin meno on minulle aina ollut se lupaus avioliitosta ja siitä asti kun myöntävästi vastasin, tiesin, että naimisiin haluan mieheni kanssa mennä.

3. Lapsia? Kolme maailman rakkainta! Esikoinen on jo kahdeksan, keskimmäinen neljä ja kuopus kaksi. Äidiksi tulo biologisella tavalla ei ole minulle ollut koskaan mikään itsestäänselvyys. Sain jopa kuulla silloin kun olimme jo vuoden verran esikoista yrittäneet, että välttämättä koskaan ei tule onnistumaan. Onneksi onnistui ja vieläpä kolme kertaa!

4. Lemmikkejä? Tällä hetkellä niitä taitaa olla yhteensä kolmisenkymmentä. Meillä on siis 13-vuotias villakoiravanhus ja lisäksi akvaario täynnä kaloja. Aiemmin meillä oli kaksi koiraa, mutta ranskanbulldoggiherra siirtyi pari vuotta sitten pilvenreunalle röhisemään.

 

 

5. Leikkauksia? Iso leikkaus on kiireellinen sektio, jolla esikoinen sitten viimein jouduttiin parin vuorokauden synnyttämisen jälkeen auttamaan maailmaan. Parannuin sektiosta todella nopeasti ja todella hyvin, joten mitään traumoja ei siitä ole jäänyt. Luomia minulta on leikattu paljon, mutta niitä ei ehkä tähän lasketa? Munasarjakysta myös meinattiin leikata, mutta se räjähti sitten ihan itsekseen. Ei muuten ollut ihan mitään pientä kipua se homma!

6. Tatuointeja? Ei.

7. Lävistyksiä? Napakoru, jonka olen ottanut 16-vuotiaana, mutta korua siinä ei enää ole. Ja korvakorut! Ne on lävistetty itseasiassa parikin kertaa kun vanhat olivat menneet umpeen. Tuoreemmat otin pari vuotta sitten esikoisen kanssa samaan aikaan.

8. Muuttoja? Olen elämässäni muuttanut seitsemän kertaa. Ihan pienenä muutin kerran, 12 vuotiaana toisen kerran ja sitten täysi-ikäisenä omaan asuntooni. Miehen kanssa muutimme ostamaamme paritaloon ja sitten tänne Kumpulaan. Kumpulassa tuli vesivahinko kolme vuotta sitten ja muutimme remontin ajaksi vuokralle. Vuokralla asuimme kolme kuukautta ja sitten taas muutimme takaisin Kumpulaan.

 

 

9. Ottanut lopputilin? En kertaakaan. En siis ole kertaakaan irtisanoutunut, mutta keikkahommia olen lopettanut tekemästä kyllä.

10. Ollut saaressa? Oi kyllä. Vietin kaikki lapsuuteni kesät (ja keväät sekä syksyt) Sipoon saaristossa veneilemässä, joten saaressa on kyllä tullut oltua.

11. Autosi? Kolme isofix-turvaistuinta ei mahdu muuhun kuin kunnon tila-autoon. Joten sellaisella mennään.

12. Ollut lentokoneessa? Olen kyllä. Rakastan matkailua ja muutama reissu vuodessa tulee kyllä tehtyä lentäen.

13. Onko joku itkenyt vuoksesi? On kyllä.

14. Ollut rakastunut? Kyllä! Ja olen tälläkin hetkellä.

15. Ollut ambulanssissa? Valitettavasti. Mutta onneksi vain kerran. Pari vuotta sitten viikon vanha vauva meinasi tukehtua pulautukseensa ja löysimme hänet kauttaaltaan sinisenä kehdostaan. Soitin ambulanssin, odotimme elämämme pisimmät seitsemän minuuttia ja pillit päällä kiidimme sairaalaan.

 

 

16. Luistellut. No joo, ne kerrat kun koulussa on ollut pakko. En vain osaa (eikä kiinnostakaan)!

17. Surfannut? En ja olisin varmasti aivan surkea siinä.

18. Ollut risteilyllä? Olen ollut enkä ole koskaan ymmärtänyt risteilyjen ideaa. Sen ymmärrän, että mennään paikasta toiseen, mutta se perusristeily. En ymmmärrä alkuunkaan enkä ole vielä koskaan ollut nautinnollisella risteilyllä. Ehkä joskus vielä!

19. Ajanut moottoripyörää? En ole.

20. Ratsastanut hevosella? En ole sitäkään! Hevoset eivät ole koskaan olleet minun juttuni.

21. Lähes kuollut. En.

 

 

22. Ollut sairaalassa? Olen ollut. 15-vuotiaana minulla diagnosoitiin kasvain keuhkojen lähellä ja olin jo menossa leikkaukseen kun yksi lääkäri halusi vielä tutkia minut. Kyseessä oli nykytanssitunnilla murtunut kylkiluu, joka kaikissa kuvauksissa oli vaikuttanut kasvaimelta. Minuun oli piirretty leikkauskartatkin jo valmiiksi ja aamulle oli varattuna leikkaus, jota ei sitten tarvittukaan. Murtunut kylkiluu tuntuu selässä edelleen ja muistuttaa olemassaolostaan. Muut kerrat ovat raskauksien aikaiset tutkimukset, kolme synnytystä ja munasarjakysta.

23. Suosikkihedelmä? Ehkä se on banaani. Niin helppo ja täyttävä monikäyttöinen hedelmä!

24. Aamu vai ilta? Ilta ihan ehdottomasti. En ole varsinaisesti aamuihmisiä! Nykyään olen jo alkanut sietämään aamuja, mutta ei ole kauaa siitä kun vielä vihasin aamuja.

25. Lempiväri? Värit! En niin perusta valkoisesta tai harmaasta vaan minun mieleeni ovat värikkäät värit ja sävyt.

26. Viimeisin puhelu? Isältäni, joka hoisi pienempiä lapsia kun olin esikoisen kanssa balettitunnilla. Mies oli töissä.

27. Viimeisin viesti? Kysyin siskolta haluaako hän lähteä syyslomalla reissuun.

 

 

28. Kahvi vai tee? Kahvi! Kunnon tummapaahtoinen kahvi iKaffella tai sitten tuplaespresso. Nuorena yritin juoda juhlamokkaa ja se sai minulle aikaan jatkuvan päänsäryn, tärinän ja huonon olon. Sitten siirryin tummaan paahtoon sekä unohdin suomalaiset kahvit eikä moisia oireita ole sen jälkeen näkynyt. Ei siis moneen vuoteen!

29. Kissa vai koira? Koira. Meillä ei ole koskaan ollut kissoja, mutta koiria kyllä, joten siitä johtuen varmasti valitsen koiran. 

30. Paras vuodenaika? Kesä! Ihan ehdottomasti. Rakastan aurinkoa ja lämpöä eivätkä kylmyys, pimeys, sateet saati pakkaset ole minua varten. Kumpa aina voisi olla kesä niin elämä olisi paljon valoisampaa ja eloisampaa. Kesällä kun kaikki on niin paljon helpompaa.

 

-R

 

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sain tämän haasteen jo kauan aikaa sitten ja olen täysin unohtanut vastata siihen. Mutta nyt täältä pesee! Tässä olisi minun 3 asiaa -haasteen vastaukseni. Kuvissa on ehdottomia lempilainauksia, jotka olen jo joskus aiemminkin julkaissut. Minusta ne vain sopivat tähän minä -teemaan.

Tykkään näistä haasteista, sillä näitä tehdä saa todellakin mietiskellä, että minkälainen ihminen sitä oikeastaan loppujen lopuksi pohjimmiltaan on. Välillä tulee ihan uusia asioita mieleen ja toisaalta taas ne tietyt samat luonteenpiirteet muistuttelevat itsestään. Toivon, että kaikki, jotka haluatte haasteen vastaanottaa, teette sen ja vastaatte kysymyksiin! Näitä on mielenkiintoista lukea.

Mutta nyt. Tässä on minun vastaukseni (ja lempilainaukseni uudelleen):

 

 

3 asiaa, joista pidän

Pidän perheen yhteisestä, kiireettömästä, ajasta, kahvista ja punaviinistä. Okei, kuohuviini ja valkkarikin menee! Mutta perheaika. Se on parasta aikaa!

 

3 asiaa, joista en pidä

En pidä siitä, että ihmiset ovat ilkeitä. Ei sillä, että he ilkeilyllään minua satuttaisivat vaan en pidä siitä ajatuksesta, että joku haluaa olla ilkeä toiselle ihmiselle. En pidä myöskään likaisesta kodista enkä sairastamisesta. Itse sairastan aika harvoin, mutta pienten lasten vanhempana, lastentaudit ovat hyvin tuttuja.

 

 

3 asiaa, joita tein viikonloppuna

Nyt täytyy oikein miettiä, kun tuntuu, että viikonlopusta on ikuisuus. Öö, taidettiin lauantaina käydä pojan reenien ja pienimmäisen päiväunien jälkeen ostoksilla Ikeassa  ja sitten ruokakaupassa. Lauantai-sunnuntaiyönä alkoi nuha lapsilla, joten päivä meni aikalailla matalalentona, enkä tehnyt oikeastaan muuta kuin siivonnut ja laittanut pyykkiä.

 

3 asiaa, jotka osaan

Osaan seistä päälläni, saan itseni mitä ihmeellisempiin jooga-asanoihin ja osaan tehdä itse kosmetiikkaa.

 

3 asiaa, joita en osaa

En osaa leipoa, laittaa ruokaa enkä muuten osaa luistella. Mies kyllä sanoo, että osaisin loihtia keittiössä vaikka mitä kun kerran sieltä valmistuu jos jonkinlaista kosmetiikkaakin. Mutta kuka tietää, ehkä innostun ruoanlaitosta ja leipomisestakin vielä jonain päivänä!

 

 

3 asiaa, jotka haluaisin osata

Erilaisia jooga-asanoita, joita haluaisin osta, on vaikka kuinka monta, mutta haluaisin osata seistä käsilläni ilman tukea, haluaisin osata hallita temperamenttiani paremmin sekä haluaisin osata meditoida. Olisi mahtavaa osata tyhjentää pääkoppa ja jättää kurjat ajatukset taka-alalle.

 

3 asiaa, jotka minun pitäisi tehdä

Minun pitäisi siivota alakerta, järjestellä alakerran varasto ja laittaa talvivaatteet säilöön. Bonuksena vielä 4. asia - ikkunat pitäisi pestä. Ärsyttävää, tylsää ja tylsää!

 

3 asiaa, joista stressaan

Yleisesti ottaen stressaan kaikesta sellaisesta, johon en itse pysty vaikuttamaan. Stressaan lasten sairastelusta ja stressaan siitä, että mitä, jos kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan. Stressaan siitä, että mitä, jos mielessäni kehittelemät pahimmat skenaarioini tapahtuvat.

 

 

3 asiaa, jotka saavat minut rentoutumaan

Jooga, hyvä ruoka ja punaviini (tai kuohari ja valkkari - kaikki käy). Ja rento olo on taattu!

 

3 asiaa, joista puhun usein

Lapset, sisustus ja remonttisuunnitelmat. Niiden asioiden ympärillä minun arkeni aikalailla pyörii, joten niistä tulee puhuttuakin paljon.

 

 

3 asiaa, jotka puen mielelläni päälle

Jooga- tai treenitrikoot, villasukat ja rintsikat. Treenitrikoot ovat vakituinen kotiasuni, villasukat tai jotkut tossut ovat aina jalassa ja ilman rintsikoita en osaa olla.

 

3 asiaa, joita en pue päälleni

En viihdy farkuissa tai missään muissakaan vyötäröltä puristavissa housuissa, kovin avonaisissa paidoissa enkä lyhyessä hameessa. Jos housut puristaa vyöräröltä, on minun vaikea olla. Ja taas avonaisen paidan sekä lyhyen hameen koen epäkäytännölliseksi lasten kanssa kyykkiessä kun jostain päin vilkkuu kokoajan.

 

 

3 asiaa, jotka haluaisin hankkia

Jalusta kameraan, joogamatto ja kesävaatteita minulle sekä lapsille. Jalusta auttaisi sisätilojen kuvaamisessa, joogamattoni on rikki ja nyt tuntuu, että vihdoinkin kesä tekee tuloaan. Täytyy toki ensin käydä varastossa olevat kesävaatteet läpi ja sitten vasta tehdä mahdollisia hankintoja!

 

3 asiaa, joista unelmoin

Kuulostaa varmaan tylsältä, mutta unelmoin lottovoitosta sekä terveestä ja onnellisesta elämästä.

 

 

3 asiaa, joita pelkään

Pelkään, että läheisilleni tai minulle tapahtuu jotain pahaa. Pelkään välillä tätä nykymaailman tilannetta konflikteineen ja terrorismeineen. Pelkään muuten myös ampiaisia.

 

3 asiaa, joita toivon tapahtuvan lähitulevaisuudessa

Sen verran olen taikauskoinen, että en uskalla kertoa asioista, jota oikeasti toivon tapahtuvan! Mutta toivoisin, että kesästä tulee ihanan lämmin ja pitkä. Toivon, että pappa tulisi pian takaisin kotiin reissusta ja toivon, että tämän vuoden sairastelut alkaisivat olla jo sairastettu.

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Heini Kaarina heitti Fun Facts -haasteen  ja tässä tulee minun vastaukseni kaikkiin 13 kohtaan. Nämä haasteet ovat aina vaikeita, vaikka kuinka ajattelisi, että tuosta noin vaan vaastaan 13 kysymykseen niin jossain kohtaa aina se lukko iskee päälle.

 

 

Nimeni
Riika

Ikäni
Odottakaapas, olen syntynyt heinäkuussa -85 ja nyt on huhtikuu 2018 eli olen siis kolmea kuukautta vaille 33 vuotta.

Mielenkiinnon kohteeni
Sisustus, luonnonkosmetiikka ja jooga. Blogin kirjoittaminen totta kai ja siitä johtuen myös valokuvaus sekä kuvankäsittely. 

Paheeni
Suklaa ja punaviini. Asioiden vatvominen ja suurentelu päässäni katastrofeiksi asti.

 

 

Akilleen kantapääni
Kärsimättömyys ja tunteellisuus. Olen sellainen ihminen, että kaikki pitäisi tapahtua heti ja se on aika ärsyttävää! Kun jotain saan päähäni, se painaa mieltäni niin kauan, että saan asian hoidettua. Olen myös äärimmäisen tunteellinen ihminen ja tunteet ohjaavat mielialojani aivan laidasta laitaan. Se on todella rankkaa ja aina en itsekään pysy tunteideni perässä!

Lähellä sydäntäni
Perheeni ja läheiset ihmiset sekä koti. Lisäksi blogin kirjoittamisesta on tullut todella suuri osa minua ja elämääni.

 

 

Tällä hetkellä
Istun sohvalla, kirjoitan, syön suklaata ja juon viiniä. On sunnuntai ja lapset ovat jo nukkumassa. Aamulla on aikainen herätys kun esikoinen lähtee luokan kanssa uimaan ja ajattelimme pikkuisten kanssa käydä vähän kaupoilla. Meillä on siis kaikki tällä hetkellä tosi hyvin ja ihanaa, tavallista, arkea elellään.

Lempivaatteeni
Treenitrikoot tai -leggingssit. Niissä on mukava olla kotona. Treenihousuissa yleensä on leveä vyötärökaitale eikä lainkaan kuminauhaa, joten ne eivät purista mahan kohdalta kurjasti. Tästä syystä housujen on oltava juuri urheiluun tarkoitetut trikoot tai leggarit - ei sellaiset ihan tavalliset kuminauhalliset.

Lempiruokani
Sushi. Söin sitä viimeksi tänään eikä kiintiö tule ikinä täyteen.

Lempipaikkani
Koti. Rakastan olla kotona! Ikea on myös aika kiva.

 

 

Ketä ihailen
Ihmisiä, jotka ovat menestyneet työllään, ovat nöyriä ja kunnioittavat muita. Minä arvostan todella sitä, että joku menestyy sillä omalla jutullaan ilman, että polkee muita. Yrittäjän lapsena ja nykyään myös yrittäjän vaimona tiedän, että se ei ole helppoa.

Minne haluaisin matkustaa
Juuri nyt jonnekin lämpimään. Maalla ei ole väliä, mutta lentomatka saisi olla lyhyt. Lapset ja lentokone eivät ole miellyttävä yhdistelmä kenellekkään. Dubai  on ollut listallani jo ainakin kymmenen vuotta eli se varmaankin olisi se, minne haluaisin edelleen matkustaa seuraavaksi. Mutta oikeasti, ihan mikä vain lämmin maa sopii! Paitsi ei ehkä Thaimaa.

 

 

Mitä tavoittelen
Saavutin itseasiassa juuri yhden suuren tavoitteeni, joten nyt uusia tavoitteita tässä itselleni asettelen. Haluan kehittää blogia edelleen ja kirjoittaa sekä kuvata entistä paremmin. Yhtenä yleismaailmallisena tavoitteena minulla on irti päästäminen kaikesta, jolle en voi mitään. Että en yrittäisi muuttaa asioita, joita en voi muuttaa vaan hyväksyisin ne niinkuin ne ovat.

 

-R

 

Kommentit (4)

Torey
1/4 | 

Useampikin kohta sai mut nyökkäilemään ja samaistumaan. Mutta etenkin tämä:
Yhtenä yleismaailmallisena tavoitteena minulla on irti päästäminen kaikesta, jolle en voi mitään. Että en yrittäisi muuttaa asioita, joita en voi muuttaa vaan hyväksyisin ne niinkuin ne ovat.

Sen kun kanssa oppisi!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Siinä on aivan kamalasti haastetta mulle! Mä oon niin kamala asioiden vatvoja ja murehtija.

Otapas muuten koppi tästä haasteesta ja tee omasi! Olisi kiva lukea. :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat