Kirjoitukset avainsanalla sohva

 

Kirjoittelin täällä kamalasta sisustuskuumeesta, joka saa sohvankin vaihtumaan. Ei ole saanut onneksi ja olenkin tehnyt kaikkeni kuumeen taltuttamiseksi. Näihin kuumeen parannustoimenpiteisiin kuului olohuoneen järjestyksen vaihtaminen, joka ei ollut ihan helppoa. Kokeilin vaikka mitä, mutta mikään ei oikein tuntunut toimivan.

Päädyin sitten siirtämään työpisteeni sekä kukkapylvään ikkunan eteen, parvekeoven viereen ja siirsin sohvaa hieman keskemmäs seinää, jolla se jo olikin. Kasvitikkaat siirtyivät myös hieman nurkkaa kohti ja pari metallista apupöytää viherkasveineen pääsivät sohvan päätyyn. Poäng -nojatuoli siirtyi takan viereen ja pienin apupöytä jukkapalmun seuraksi.

 

 

Siirsin Ikean valkoisen metallivalaisimen tv-tasolle, siinä olleen lyhdyn ruokailutilaan ja kasvitkin vaihtoivat hieman paikkoja. Yritin siirtää kasveja mahdollisimman vähän, jotta ne eivät ottaisi itseensä. Nähtäväksi jää kuinka onnistuin, mutta toivottavasti kasvit tykkäävät uusista paikoistaan. Hieman muitakin sisustustavaroita kuskailin ympäriinsä kuten minulla on yleensäkin tapana.

Tykkäsin kyllä työnukkauksestani niin kuin se oli ennen, mutta se oli vähän turhan ahdas tämän isomman työpöydän kanssa. Mahduin juuri ja juuri istumaan pöydän ja sohvan väliin, joten tunnelma oli tosi ahdas. Myös ikkunat heijastivat inhottavasti koneen näytölle, joten näin päin on senkin puolesta parempi. Lisäksi kirjoitellessa on aika kiva katsella välillä ikkunasta ulos.

 

 

Tämä on kyllä juuri niin tyypillistä minua kuin vain olla voi. Hetki sitten päivittelen teille lähes täydellistä kasvinurkkaustani ja seuraavana hetkenä kaikki menee uusiksi. Sitten aivan yhtäkkiä minun teki mieli uusia koko sohva vaikka vanhassa ei olekaan mitään vikaa. Tämä sohvanuusimisvimma on niitä sisustuskuumeen pahimpia oireita, joita kovasti yritän tässä parannella.

Oikeasti me kun emme sitä uutta sohvaa tarvitse, sillä vanha on ihan kunnossa! Vaikka kuinka järjellä ajattelen, että tämä meidän Söderhamn  toimii meillä hyvin, silti vain mieli tekisi uutta ja aivan erilaista sohvaa. Toivottavasti tämä kuume nyt menee tällä olohuoneen päivityksellä ohi, sillä kuten jo aiemmin sanoin, en halua ostaa sohvaa, sillä emme sitä tosiaan tarvitse!

 

-R

 

Kommentit (2)

Vierailija

Tykkään tyylistäsi tosi paljon, ei ole mitään aneemisen valkoista. Ainoa mikä ei minun silmään sovi on turkoosit verhot.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! Verhot ovat itseasiassa pojan (4 v) valitsemat, joten niillä on melko paljon tunnearvoa. Hän oli verho-ostoksilla aivan ehdoton, että turkoosit ne olla pitää. Itse olisin valinnut keltaiset ja suunnittelin, että aikansa kun turkoosit ovat tuossa olleet, vaihdan tilalle jotkut, jotka miellyttävät omaa silmääni enemmän. Poika saa verhot sitten vaikka omaan huoneeseensa. :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Eilen se taas iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Kamala sisustusvimma. Tekisi mieli laittaa koko olohuoneen sohvanurkkaus uusiksi ja jopa ostaa uusi sohva. Vanhassa ei ole mitään vikaa, mutta mieli haikailee uuden, erilaisen sohvan perään.

Yritin vaihtaa järjestystäkin jo kertaalleen, mutta se ei tuottanut haluttua lopputulosta ja edelleen kuume on valoillaan. Huomenna kokeilen vielä yhtä ideaa, jos se vaikka tehoaisi ja enää ei tekisi mieli uutta sohvaa.

 

 

Mutta mistä ihmeestä tämä kaikki kumpuaa? Sitä mietin usein. Monesti meinaan tälläistä kamalaa sisustuskuumetta poden. Ja minulla se iskee tosiaan ihan sohvaa myöden. Sitä koko olohuoneen kaikkein isointa elementtiä myöden! Edellisenä päivänä rakastan meidän sohvaa ja seuraavana se ei enää toimi. Oikeasti, ihan kamalaa! Miksi juuri se kaikkein isoin ja kallein asia?

Monet sanovat, että sitten kun löytää sen täydellisen sohvan, ei sitä halua vaihtaa. En usko, että minulle ikinä käy niin. Meillä on ollut kalliita ja halpoja (ihan kuin sohva ikinä olisi halpa) sohvia. On ollut hyviä istuttavia ja sitten niitä vähemmän mukavia. Divaaneja, kulmasohvia, tavallisia sohvia, ihan mitä vaan, mutta mikään ei ole meidän olohuoneeseen tullut jäädäkseen. 

Niinhän se sitten taas hiipi ja iski selän takaa. Sisustuskuume, joka saa sohvankin vaihtumaan. No, ei onneksi vielä ole uutta sohvaa tilattu, mutta ihan hirveän kovasti mieli tekisi. Olin varma, että tämä meidän muunneltava Söderhamn  ja sen kaikki vaihdettavat päälliset tyydyttäisivät minun sohvanuudistuskuumeeni, mutta ei. Niin se vaan taas iski.

 

 

Minua alkoi ahdistaa olohuoneessa minun työnurkkaukseni ahtaus ja siitä tämä kaikki lähti. On niin mahdottoman ihanaa suunnitella kaikkea uutta. Ihan mahtavaa miettiä, että mikä sopisi minne ja mistä saisi eniten tilaa hyötykäyttöön. Missä mikäkin näyttää kaikkein kauneimmalta ja kuinka kodin fiilis tuntuu parhaalta. Ja nimenomaan mikä toimii meille parhaiten. Ei kenellekään muulle!

Mutta kertokaahan minulle, että miten tästä pääsee yli? En halua ostaa uutta sohvaa, sillä tässä nykyisessä ei ole mitään vikaa. Haluan saada olohuoneen taas tuntumaan hyvältä ja toimivalta, mutta keinot eivät enää riitä.

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Kerroin aiemmin, että minun teki vaihtaa olohuoneen huonejärjestys uusiksi.  Sama juttu suunnilleen puolen vuoden välein! Kaikki menee uusiksi. En oikein tiedä miksi, mutta siitä tulee aina tosi kiva fiilis kun "vähän" järjestää uusiksi. Tuntuu ihan kuin koko huone olisi uusi vaikka mitään uutta ei olekaan hankittu.

Tällä kertaa sohva  siirrettiin vähän eri seinälle, johon se mahtui juuri ja juuri. Mietin, että jääkö työpöydälle  ihan liian ahdas kolo sohvan päähän, mutta toistaiseksi se ainakin on vaikuttanut ihan toimivalta. MInä mahdun siihen istumaan ihan riittävän hyvin ja meidän ekaluokkailen on myös tykännyt siinä työskennellä. Johdoille täytyy vielä keksiä jotain.

 

 

Nojatuoli  pääsi parvekkeen oven eteen ja keltainen apupöytä sen viereen. TV-taso  siirtyi samalle paikalle valokuvaseinälle, jossa se on joskus aiemminkin ollut. Myös toinen keltainen apupöytä  pääsi samalle seinälle turkoosin metallikorin  kanssa. Seinävalaisimetkin  olivat juuri oikeilla paikoillaan eikä niitä tarvinnut siirrellä.

 

 

Minun mielestäni tilaa tuli tosi paljon lisää!  Sanon tätä varmasti joka kerta kun huonejärjestystä muutan ja ehkä se tosiaan vain aina tuntuu siltä kun huonekalut ovat eri paikoilla. Mutta nyt olohuone tuntuu tosi tilavalta. Tilahan meillä tietenkin aina käytetään leikkimiseen ja nytkin olohuoneessa on jonkin sorttinen työmaa keskellä huonetta.

Matot  muuten minun mielestäni sopivat edelleen olohuoneeseen hyvin. Lampaantalja, pyöreä nukkamatto ja raidallinen villamatto  tuovat huoneeseen sopivasti kodikkuutta sekä pehmeyttä. Matot lämmittävät viileitä lattioita tosi ihanasti, mutta tykkään kyllä myös, että lattia näkyy. 

Vähän tavarat vielä hakevat paikkaansa, mutta kivalta taas tuntuu kun on uusi olohuone!

 

-R

 

Kommentit (4)

Jantunen / Tuuletuksia

Siivoaminen on ehdottomasti yksi palkitsein sisustamisen muoto. Sitä on suorastaan voitonriemuinen, kun löytää uusia nerokkaita ratkaisuja mm. säilytykseen tai tilan käyttöön.
Asumme tällä hetkellä hyvin ahtaasti evakossa ja neliöitä on todella hintsusti. Keksimme, että nojatuolit voi kääntää halutessaan toisinpäin, jolloin tilasta tuli kuin uusi. Miten pienestä se joskus voi olla kiinni.

Ihanaa kevättä :)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! Nyt mustakin jo tuntuu siltä, että siinä on sen paikka. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Suhteeni Söderhamniin on ollut vaiheikas. Rakastan sen muotoilua ja tykkään, että siinä on aivan ihana oleskella. Nyt kun se on meillä divaanisohvana olohuoneen remontin jälkeen, on se mukavan iso ja tarjoaa paljon istumatilaa.

Söderhamn on myös ihan älyttömän muunneltava sohva. Siitä voi tehdä ihan juuri sellaisen kuin haluaa, sillä se myydään osissa. Myös päällisiä on monen värisiä ja kaikki päälliset on irroitettavissa ja vaihdettavissa. Näin sohvasta saa taas aivan uuden näköisen.

Minulla on kokemusta kolmesta kankaasta - vaalean harmaasta, turkoosista ja vaalean roosasta. Näistä huonoin on meidän käytössämme ihan ehdottomasti ollut tuo vaalean harmaa. Kangas on todella ohut ja meillä ainakin istuintyynyjen päälliset ovat venähtäneet rumiksi ja selkänojatyynyt menettävät muotonsa heti pöyhimisen jälkeen. Havainnoistani kirjoittelinkin täällä.

Vaalea roosa ja turkoosi kangas ovat paljon paksumpia sekä vahvempia ja niiden kanssa sohva pysyy paljon paremmassa kuosissa. Laatuero on siis meidän käytössämme ollut todella huima!

 

 

Mutta tosiaan, se mitä minun piti tulla kirjoittelemaan, oli se, että sohva on siis todellakin muunneltavissa! Laitoin vaalean roosat istuin- sekä tyynynpäälliset pesuun ja harmaat niiden tilalle eikä sohva pöllömmältä näytä näinkään! Aika hauska itseasiassa.

Olen kaikkia päällisiä pessyt koneessa kolmessakympissä eikä mikään ainakaan ole vielä mennyt pilalle. Harmaatkin päälliset pysyvät hetken napakkoina pesun jälkeen, mutta pian taas kyllä venähtävät. 

 

 

Minun mielestäni kyllä sohva on ollut hintansa väärti ja onneksi ostin nämä vaalean roosat päälliset. Näin sohva sai uuden ilmeen ja tosiaan kangas on paljon laadukkaampi kuin se vaalean harmaa. Jos en olisi uusia päällisiä hommannut, harmittelisin varmaan vain lössähtänyttä ja venynyttä sohvaa!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram