Kirjoitukset avainsanalla kaupunkiloma

 

Miehellä oli viime viikolla työreissu Saksaan, Müncheniin, ja koska sattui olemaan syyslomaviikko, päätin lähteä mukaan. Sain lapset mammalaan hoitoon kahdeksi yöksi ja sain siskonkin vielä mukaan reissuseuraksi! Nopea pyörähdys oli kyseessä, sillä tiistaina lähdettiin päivällä ja torstaina illalla olimme jo kotona.

Münchenissä en ole aiemmin käynyt, joten oli ihan mielenkiintoista sinne lähteä. Mies teki luonnollisesti töitä koko reissun ja oli kiva kun minulla oli seuraa matkassa mukana! Lensimme Helsingistä Lufthansalla  suoraan Müncheniin ja takaisin tullessa oli välilasku Frankfurtissa. Hotellihuoneita varattiin pari kappaletta, mutta hotelli itsessään oli kyllä hieman pettymys.

 

 

München sijaitsee sen verran etelässä, että siellä oli vielä melko lämmin eikä päivällä tarvinnut edes takkia. Illalla viileä tuli melko aikaisin kuitenkin ja silloin oli kyllä jo takille tarvetta. Päivällä osa ihmisistä kulki toppatakeissa ja osa sortseissa. Suomeen verrattuna Münchenissä oli kuitenkin vielä mielestäni varsin lämmin ja aurinkokin helli meitä joka päivä.

Olimme perillä hotellilla tiistai-iltana ja emme oikein ehtineet muuta kuin käydä syömässä sekä kävellä hieman keskustassa. Keskiviikkona mies lähti aamulla aamupalan jälkeen töihin ja me päätimme siskon kanssa lähteä kaupungille. Tein hotellihuoneessa pienen aamujoogan ja suuntasimme muutaman korttelin päähän kävelykadulle.

Löysimme ihan sattumalta tiistai-iltana maan alta ikään kuin pienen kauppakeskuksen, josta löytyi monta ihanaa liikettä. Olen yleensä tottunut, että nämä metroasematunnelit ym. ovat melko karseita paikkoja, mutta tämä oli kyllä ihan täysi poikkeus ja oli hyvä tuuri, että sellainen sattui eteen! Siellä oli muutama ihana sisustuskauppa, josta ostin tuliaisia ja kotiin uudet espressokupit.

Maan alla oli myös dm, jossa tykkään aina reissussa ollessa käydä pyörimässä ja ihastelemassa luonnonkosmetiikkavalikoimia. Mitään en ostanut kun ei ollut tarvetta, mutta valikoimaa ei voi kuin ihailla ja kadehtia! Dm:n liikkeitä löytyy monesta Euroopan maasta, joten sinänsä olin varma valikoiman laajuudesta jo kun liikkeen näin ja pakkohan siellä oli pyörähtää.

 

 

Nousimme maan alta ylös suoraan ison lelukaupan eteen ja sieltä tuli ostettua muutamat tuliaiset lapsille. Valikoimaahan Euroopan lelukaupoissa on aivan älyttömästi! Ei niitä oikein voi verrata näihin suomalaisiin kauppoihin ja monesti tulee mietittyä, että onneksi niitä ei Suomesta löydykään. Eihän lapsia saisi niistä pois koskaan!

Kävelykadulla, joka johti Marienplatzille, tuli sitten käveltyä askeltavoitteet rikki. Lounastettiin ja kahviteltiin, mutta itseäni jäi ihmetyttämään se, kuinka vähän ravintoloita ja kahviloita kävelykatu tarjosi. Olisin toivonut viihtyisiä istuskelupaikkoja ostosten teon lomassa, mutta niitä ei kyllä näkynyt. Liikkeitä, putiikkija ja tavarataloja sen sijaan piisasi!

Paljon oli samoja kauppoja kuin Suomessakin, mutta paljon myös eri liikkeitä. Ostosmahdollisuudet tosiaan Münchenissä olivat mielestäni todella laajat! En usko, etteikö sieltä löytäisi etsimäänsä, sillä liikkeitä oli todella paljon ja me kuitenkin pysyttelimme vain kävelykadulla!

 

 

Keskiviikkoiltana illallistimme keskustassa perinteisessä saksalaisessa ravintolassa, joka oli suuri pettymys verrattuna tiistain ravintolavalintaan. Ilmeisesti siis Müncehistä löytyy sekä hyviä että huonoja ravintoloita niin kuin mistä tahansa muustakin kaupungista. Toki myös omat mieltymykset ja makutottumukset vaikuttavat paljolti siihen, mitä ravintolaa pitää hyvänä ja mitä ei.

Müncheniä voin kyllä tämän pikavisiitin perusteella suositella melkeinpä jokaiselle ja erittäin vrkistävä kokemus oli tämä työmatkallakin mukana oleminen. Tosin miehen kanssa ei paljon tullut aikaa vietettyä, mutta se oli kyllä tiedossakin reissuun lähtiessä. Uskoisin kuapungin kuitenkin toimivan myös viikonloppulomapaikkana parisuhteen hoitoakin ajatellen!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Nuorempana tuli aikalailla aina valittua lomakohteeksi jokin rantakohde, jossa aurinkoa piisasi eikä tarvinnut edes poistua hotellialueelta koko loman aikana. Nykyään sitä haluaa jotakin muutakin lomalta kuin pelkkää rantatuolissa makoilua eikä kaupunkiloma kuulosta yhtään hassummalta vaihtoehdolta varsinkin, jos matkustetaan ilman lapsia.

Lasten kanssa loma kyllä kaipaa sen rannan tai altaan, mutta aikuisten kanssa matkustaessa, kaupunkiloma kuulostaa nykyään jo varsin hyvältä vaihtoehdolta. Mietiskelin tähän postaukseen syitä, miksi lähteä kaupunkilomalle. Oletteko samaa mieltä?

 

 

1. Laaja ravintolatarjonta. Rantakohteissa tarjonta on yleensä aika suppea eikä hotellien all inclusivetkaan yleensä ole kovin monipuolisia. Kaupunkilomalla sen sijaan on varaa valita kun koko kaupunki on ravintoloita pullollaan!

2. Nähtävyydet. Kaupunkilomalla tulee nähtyä aika paljon enemmän kuin rantalomalla. Ei tule makoiltua rannalla tai altaalla kaikkia päiviä vaan kaupunkia tulee kuljettua ympäriinsä. Varsinaisia nähtävyyksiäkin on helpompi käydä katselemassa, jos sellaiset kiinnostavat!

 

 

3. Katsaus paikallisten elämään. Kaupunkilomalla näkee paremmin paikallisten elämää kuin rantalomakohteissa ja se on aina välillä hyvinkin silmiä avaavaa. 

4. Julkiset haltuun. Kaupunkilomalla tulee hyödynnettyä julkista liikennettä, kuten ratikoita ja metroa, tehokkaasti varsinkin, jos tulee liikuttua pidempiä matkoja tai jos vaikkapa majoitus on hieman kauempana. Tämä tuo lomaan ihan uuden säväyksensä ja paikallisten elämä tulee myös tutummaksi.

5. Hyvät ostosmahdollisuudet. Kaupungeissa on yleensä paljon paremmat mahdollisuudet shoppailulle kuin rantalomakohteissa. Liikkeitä ja valikoimaa löytyy loputtomasti.

 

 

6. Askeltavoitteet täyttyvät nopeasti. Tai riippuu toki tavoitteista, mutta kaupunkilomalla tulee käveltyä huomattavasti enemmän kuin rantalomalla ja kaupungissa on muutenkin helpompi noudattaa terveellisiä elämäntapoja kuin rantalomalla.

7. Enemmän yöelämää. Jos yöelämä kiinnostaa, kaupunkilomalla on tästäkin melkolailla suurempi valikoima. Meillä näyttelevät kaupunkilomilla yleensä pääosia ruoka, ostokset ja uni, mutta kyllä kaupungeissa näyttää olevan myös yöelämää tarjolla jokaiseen makuun.

 

 

8. Pakkaaminen on helppoa. Yleensä kaupunkilomalle ei tarvitse pakata yhtä paljon vaatetta kuin rantalomalle. Usein pärjää jopa ihan käsimatkatavaroilla ja parilla vaatekerralla. Ja, jos jotain unohtuu, sen saa kaupungista helposti ostettua.

9. Lyhyet lentoajat. Euroopan kaupunkeihin on yleisesti ottaen hyvinkin lyhyet lentoajat ja muutamassa tunnissa lentää Helsingistä kaupunkilomalle hyvin näppärästi! Aikaerokaan ei yleensä päätä huimaa.

10. Viikonloppulomat mahdollisia. Kaupunkiloman ehtii tehdä hyvin viikonlopun aikana kun taas rantaloma vaatii melkeinpä poikkeuksetta koko viikon.

 

Huono omatunto toki minulle tulee nykyään lentämisestä, siitä ei pääse mihinkään. Me lennämme vuodessa ehkä kolme-neljä reissua ja ympäristövaikutukset lentämisellä ovat varmasti kamalat. Ikävä kyllä ei taida olla yhtäkään ympäristöystävällistä tapaa matkustella pitkiä matkoja nopealla aikataululla.

 

-R

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Budapest kaupunkina ja matkakohteena on meille ennestään tuttu, sillä olemme siellä vierailleet useasti. Ensikerran kahdestaan häämatkalla ja toisen kerran kun odotimme esikoista. Sitten olimmekin useaan otteeseen reissussa esikoisen ollessa pikkuinen ja kerran kun keskimmäinen oli vauva. Kaksi ensimmäistä kertaa yövyimme hotellissa, mutta muut vierailut olemme saaneet asua kodinomaisesti tuttujen omistamassa asunnossa, aivan huippupaikalla Budapestin keskustassa.

Budapestiin oli helppo lähteä reissuun. Ensinnäkin suorat, lyhyet, lennot Ryanairilla Tampere-Pirkkalasta ovat aivan superihanat kun lasten kanssa reissataan. Ei tarvitse ajaa ensin paria tuntia Helsinkiin ja odotella toista parituntista Helsinki-Vantaalla ennen kuin päästään itse lentomatkalle.

Budapestiin tai mihin muuhun suurkaupunkiin tahansa on mukava matkustaa myös siksi, että voit olla varma, että pystyt ostamaan sieltä aivan kaikkea, mitä tarvitset. Pakkaamisen kanssa ei tarvitse ottaa mitään stressiä, sillä tiedät, että jos jotain unohtuu, paikan päältä saat sen ostettua kyllä. Kunhan lentomatkasta selviää niin kaikki hyvin!

Itse lentoaika Budapestiin on Tampereelta kaksi ja puoli tuntia suurinpiirtein. Eli ei todellakaan paha, mutta ihan riittävän paha, jos yksi lapsista päättää huutaa mennen tullen. Mennen ei ihan niin paljoa, mutta tullessa yhtäsoittoa puolitoista tuntia. Voin kertoa, että siinä teki mieli jo itsekin itkeä. Mutta siis lähtökohtaisesti lennon kesto ja lentoajat ovat tamperelaiselle lapsiperheelle ihan mahtavat. Myös toiminta Pirkkalan kentällä oli todella sujuvaa eikä tarvinnut sen enempiä jonotella missään kohtaa.

Sitten kun sinne Budapestiin laskeuduttiin ja oltiin saatu matkalaukut sekä rattaat haalittua kasaan, oli aika tilata taksi. Välihuomautuksena sellainen juttu, että on aivan huippua kun rattaat saa viedä koneelle asti! Ne jätetään kasaan koneen portaiden viereen ja sieltä ne haetaan sitten kohteessa. Tämä homma toimii Ryanairilla aivan loistavasti! Se taksin tilaus kentällä on myös sellainen juttu, joka todellakin Budapestissa toimii. Kentällä sisäpuolella on tarjolla vaikka mitä taksikuskia, mutta me olemme aina kävelleet kentän ovesta ulos ja tilanneet taksin "taksikioskista", ihan siitä ovien ulkopuolelta. Siinä tiskillä kerrotaan, minne ollaan menossa ja kuinka monta matkustajaa sekä paljonko tavaraa on mukana. Kopista saa lapun, jossa lukee osoite ja jopa hinta-arvio matkasta ja se näytetään kuskille.

Meidän tapauksessamme tarvittiin iso taksi ja vieläpä turvaistin, sillä meitä oli matkassa kaksi aikuista, kolme lasta, kaksi isoa matkalaukkua, käsimatkatavarat sekä rattaat. Asiakaspalvelijat taksikopissa puhuvat hyvää englantia - toisin kuin taksikuskit - joten kaikki tämä saatiin helposti selvitettyä ja iso taksi tilattiin meille vähän kauempaa. Sitä odotettiin pikkuhetki ja taksin saavuttua lastattiin tavarat sekä ihmiset autoon. Turvaistuinkin haettiin pääterminaalin taksikopilta sekä asennettiin autoon ja päästiin matkaan kohti Budapestin keskustaa. Matka kentältä keskustaan kestää puolisen tuntia, joten sekin on ihan mahtava lasten kanssa! Meillä muuten taksin hinta oli alle sen arvion, jonka taksikopilta saimme.

 

 

Olemme tottuneet Budapestissä vieraillessamme käyttämään ratikkaa ja metroa, jotka toimivat aivan mielettömän hyvin. Heti ensitöikseen ostetaan aina liput, joilla kuljetaan sitten niin paljon kuin mieli tekee! Viikon lippu aikuiselta maksaa noin 15 eur ja se kattaa ratikat, metrot, bussit ja sarvijaakot. Ja voin kertoa, että ainakin noita meidän käyttämiä ratikoita ja metroja meni aivan jatkuvasti. Siis ihan parin minuutin välein, joten ei todellakaan tarvinnut kuin kävellä pysäkille ja kyyti saapui. Voin sanoa, että ne toimivat kuin ajatus! Huomasimme vasta myöhemmin, että tarjolla olisi ollut myös perhelippuja, jotka varmasti olisivat olleet edullisempia, mutta me ostimme aikuisille omat liput sekä Sofialle omansa. Pienimmät lapset matkustivat maksutta.

Budapest on lapsiystävillinen kaupunki siinä mielessä, että kulkeminen on helppoa ja kaupunki on suhteellisen siisti, myös leikkipuistot, joita me näimme, olivat sitä myöskin. Ravintoloissa otetaan lapset ilolla vastaan, syötävää ja juotavaa löytyy sekä myös värikyniä ja väritettäviä menuja. Ostoskeskukset ovat myös viimeisen päälle siistejä ja, mikä tärkeintä, lelukauppoja löytyy runsaasti. Itseä toki miellyttää myös se, että lastenvaatteita löytyy paljon ja ne oikeasti ovat edullisia sekä tosi ihania! Ekaluokkalainen jo ymmärtää meillä vaatekauppojen päälle - pienemmät lelukauppoen, joissa hinnat olivat myös edulliset koti-Suomeen verrattuna.

Meidän lomapäivät koostuivat pääasiassa kaupungilla kävelystä, kahviloista, ravintoloista, ostoskeskuksista ja eläintarhasta, joka oli lasten ehdoton suosikki. Kylpylä jäi tälläkin kertaa kokeilematta vaikka se kovasti kehuja on saanutkin. Yhdessäkään leikkipuistossa ei tullut käytyä ja tällä reissulla myös "hoplopit" jäivät välistä. Aiemmin esikoinen on papan kanssa käynyt paikallisen ostoskeskuksen "hoplopissa" ja tykkäsi siitä niin, että toivoi tälläkin reissulla sinne pääsevänsä. Valitettavasti nyt ei oikein ollut sellaista rakoa, että toive olisi pystyttty toteuttamaan, mutta onneksi toinen toive toteutui. Asunnon poreammeessa meinaan uitiin joka päivä. Aiemmilla reissuilla olemme myös käyneet keilaamaassa, mutta nyt sekin jäi.

 

 

 

Eläintarhassa olemme käyneet ennenkin vaikka esikoinen ei sitä muistanutkaan. Siellä on hurja määrä eläimiä ja oma suhtautumiseni eläintarhoihin on todella ristiriitainen. Toisaalta sydämeni itkee verta kun katselen vankeudessa eläviä eläinraukkoja, mutta toisaalta taas näen, että niistä on pidetty hyvää huolta ja ne elävät isoissa sekä hoidetuissa häkeissä, aitauksissa ja uima-altaissa. Olen myös kuullut, että ilman eläintarhoja, jotkut lajit olisivat jo kuolleet sukupuuttoon. Silti jotenkin koen eläintarhan surullisena paikkana, joka vain osoittaa ihmisten itsekyyttä.

Kaikesta huolimatta eläintarhaan mentiin ja Budapestin eläintarha on minun mielestäni viihtyisä sekä hieno. Se on todella siisti, monipuolinen ja valtavan iso. Nälässä riutuvia eläimiä siellä ei näy ja tosiaan, lapset tykkäsivät kovasti kun näkivät mitä eksoottisempia eläimiä. Joskus eläintarhoissa käynti on vähän turhauttavaa kun tuntuu, että eläimet vain nukkuvat tai ovat piilossa, mutta nyt ainakin oli tosi onnistunut vierailu ja eläimet olivat aktiivisia.

Eläintarhaan mentiin metrolla, joka myös toimii Budapestissa moiteettomasti. Ainoa miinus tulee siitä, että rattaat täytyy joka kerta kantaa rappuset ylös sekä alas kun mitään luiskoja tms. ei ole. Itse matka sujui joka kerta kuitenkin hyvin rattaiden kanssa niin metrossa kuin ratikassakin. Ratikassa oli erikseen merkitty vaunut, joihin rattailla oli esteetön pääsy ja niitä me enimmäkseen käytimmekin. Asunnon ohi kulkevat ratikat ovat uudenmallisia ja tosiaan, niitä menee usein!

 

 

Budapestistä tosiaan löytyy kaikkea. Jopa mantelimaitoa näkyi olevan dm -ketjun liikkeissä, mutta en sen kummemmin katsonut, olisiko löytynyt kauramaitoakin kun sitä pakattiin mukaan kotoa lähtiessä. Muuten lastenruokasaralla luotettiin siihen, että paikanpäältä löytyy kaikkea tarpeellista. Lentomatkoja varten oli eväät mukana, mutta muuten joko syötiin ravintolassa tai kokattiin asunnolla. Kaupasta ostettiin muutamia purkkeja Hipp:n ruokaa ja niitä tosiaan löytyi hyvin!

Budpest on ihana kaupunki ja lastenkin kanssa ajan kyllä sai kulumaan vaikka kaupunkilomalla oltiinkin. Oli ihana kun majoituimme asunnossa, jossa lapset pystyivät rauhassa leikkimään ja tilaa riitti kaikille touhuille. Myös aikuisten kannalta on mukavaa, että kun lapset ovat jo nukkumassa, on mahdollista vielä istua iltaa kaksin ihan rauhassa. Oli muuten myös hyvä, että otimme mukaan rattaat, joihin myös keskimmäinen pääsi istumaan. Kerran jopa nukahti niihin! Kävelyä kaupunkilomalla kuitenkin tulee aina paljon ja kun pieniä jalkoja alkaa väsyttää, on hyvä, että ne pääsevät lepäämään. 

Kotiin lähtiessä taksin tilaus on vähän haastavampaa kuin kentällä, sillä taksikeskuksessa ei varsinaisesti puhuta sujuvaa englantia, mutta joka kerta ollaan taksi saatu tilattua. Turvaistuinta ei tietenkään löydy, mutta onneksi tällä kertaa ainakin mahduimme samaan autoon kaikki. Lentokentästä sen verran, että Ryanairilla kun lentää, joutuu jonkinmatkaa kävelemään ja ehkä jopa odottelemaankin ulkona. Kannattaa siis muistaa pukea tarpeeksi vaatetta päälle! Rattaita joutui myös kantamaan yhdet rappuset, mutta silti me koettiin parempana vaihtoehtona ottaa ne koneelle asti kuin jättää ne ruumaan.

Meillä oli oikein onnistunut loma, mutta päätettiin, että ensi kerralla lähdemme reissuun kaksin! Ihan ei rentoutumisesta mene tuo kaupunkiloma kolmen lapsen kanssa. ;)

 

-R

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Tutuilta näytti paikat, me ollaan käyty Budapestissa kanssa useamman kerran, ihan booking.comin kautta varattu asunnot ja oltu ihan tyytyväisiä, tämän kesäinen oli aivan huippu! Kun lapsien kanssa liikkuu, niin Aquaworld on ihan loistava paikka kesällä, siellä on sekä sisä-että ulkoaltaita ja päivä siellä menee nopsasti. Sankareiden aukiolta lähtee ilmainen kuljetus sinne, mutta ihan julkisillakin pääsee. Tuo julkinen liikenne on kyllä todella toimivaa Budapestissa, ei odotuksia ja tosi helppoa ja selkeää! Mekin käytiin edellisenä kesänä eläintarhassa ja tykättiin, vaikka samoja ahdistuksia tunnen minäkin aina noissa paikoissa, mutta toisaalta lapsille se on elämys, muuten eivät ehkä koskaan näkisi näitä eläimiä elävänä mm. Kirahveja ja norsuja... ruokavalikoima eläintarhassa vaan oli surkea ja kallis, olisi kannattanut ehdottomasti olla omat eväät mukana, mutta eipä tullut mieleen...

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Toi Aquaworld olis varmasti kesällä huippupaikka! Me kans syötiin siellä eläintarhassa evästä ja sitte siinä puistossa, eläintarhan ulkopuolella, on sellainen ihana ravintola veden äärellä ja siellä syötiin sitten myöhäinen lounas. Ollaan siellä syöty ennenkin ja on ihana paikka. :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tänään lennetään aamupäivällä lasten ja miehen kanssa Budapestiin ja tullaan kotiin sunnuntaina. Budapest on meille hyvinkin tuttu - olemme siellä vierailleet monen monta kertaa. Ihan lempparikaupunki! Ja kaikkein parasta siellä lomailussa taitaa olla se, että saamme asua tuttujen asunnossa aivan keskustassa ihan meidän oman peheen kesken. Asunnossa on omat makuuhuonet kaikille, olohuone, pari kylpyhuonetta, poreamme (lasten suosikki!) ja keittiö kaikilla varusteilla. Aivan täydellinen paikka lapsiperheelle! Ihan oikea koti.

Tänään aamulla on pakattu tavarat kasaan ja illalla tein vähän listaa tavaroista, jotka helpolla unohtuvat. Vaatteita pakataan todella vähän mukaan, sillä ensinnäkin lapset ovat kasvaneet niin hurjasti, että tarvitsee ostaa uusia ja toisekseen asunnolla on pesukone sekä kuivausrumpu eli pyykkiä saadaan todella vaivattomasti pestyä ja kuivattua. Aivan huippua. Ja vielä huipumpaa on palata kotiin matkalaukut täynnä puhdasta pyykkiä!

Tykkään tehdä muistiinpanoja puhelimella sekä tabletilla ja käytän niiden tekemiseen Evernote -sovellusta. Sen avulla tekemäni muistiinpanot synkronoituvat laitteideni kesken ja pystyn muokkaamaan sekä lukemaan muistiinpanoja kaikissa laitteissani. Myös pakattavista, helposti unohtuvista tavaroista, tein listan ja siihen voin ruksia sitten pakattuja tavaroita.

Listalle pääsivät:

 

Itkuhälyttimet on pakko muistaa, sillä lapset nukkuvat eri huoneessa meidän kanssa. Yksivuotias nukkuu edelleen unipussissa ja juo tuttipullosta, joten ne täytyy muistaa! Juomana hänellä on kaura- ja riisijuoma ja niitä täytyy raahata kotoa, sillä en uskalla luottaa siihen, että niitä löytyy paikanpäältä. Voi olla, että löytyykin, mutta turvallisempaa on ottaa niitä mukaan. Yksivuotias kyllä syö aikalailla samaa ruokaa kuin muutkin, mutta silti pakkaan hänelle muutamat purkkiruuat mukaan. Sen olen oppinut, että lentokentillä ainakin on syytä olla ruokaa mukana!

Lapsille on lentokoneeseen mukana kaikenlaisia eväitä ja leluja. Ekaluokkalaisen puhelimeen ladattiin viisi äänikirjaa valmiiksi lentokonetta varten ja käsidesit sekä puhdituspyyhkeet ovat valmiina jokaisessa laukussa. Budapestiin on ihana matkustaa myös sen takia, että ei tarvitse stressata, että muistiko pakata kaiken, sillä sieltä kyllä saa ostettua, jos jotain unohtui. Pääasia, että lääkkeet ja kauramaidot sekä passit, lompakot, puhelimet, kamera ja liput ovat mukana!

 

-R

 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Budapest on ihana! Mekin ollaan käyty siellä monen monta kertaa, vissiin neljä tai viisi ja aina vaan löytyy uutta ihmeteltävää. Ja jos haluaa yhdistää tuohon rantailua niin Balaton järven vesi on kesällä TODELLA lämmintä, jopa minä tarkenin uida, ihan kuin lapsuuden kesinä mökillä, junamatka kestää Budapestista pari tuntia ja maksaa neljältä hengeltä noin 20€/suunta, ei paha... Nyt tuli sinne ihan ikävä, vaikka olinkin päättänyt, että ensi kesänä tämä porukka matkaisi johonkin muualle vaihteeksi...

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Budapest vie kyllä sydämen! Kiitos vinkistä, täytyykin tutustua tuohon Balaton järveen. :) Varmasti taas tänne tullaan takaisin!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram