Kirjoitukset avainsanalla Hiukset

Väkiviinaetikkaa, laventelia, teepuuta sekä rosmariiniä sisältävä hiushuuhde on helppo ja nopea tehdä.
Väkiviinaetikkaa, laventelia, teepuuta sekä rosmariiniä sisältävä hiushuuhde on helppo ja nopea tehdä.

 

Kirjoittelin täällä hiukset silottavasta hiushuuhteesta, jonka tein omanaviinietikkaan. Sain Facebookissa  vinkin, että hiushuuhteen voi hyvin tehdä myös ihan siihen perusetikkaan eli väkiviinaetikkaan. No, eihän minulle jäänyt muuta mahdollisuutta kuin kokeilla, että toimiiko hiushuuhde, jonka pohjana on väkiviinaetikka vai ei, sillä omenaviinietikkaan tehty toimii.

Halusin pitää reseptin mahdollisimman samana kuin se oli edellisellä kerralla. Vaihdoin siis vain omenaviinietikan tilalle väkiviinaetikan ja muut aineet pidin tismalleen samoina. Myös laimennussuhteen hiushuuhdetiivistettä käyttäessäni pidin samana. Tuoksu ja väri eroavat vahvasti toisistaan enkä oikein tiedä kumpi on parempi (tai pahempi).

Molemmat toimivat kuitenkin erittäin hyvin enkä ole huomannut suurta eroa.

Ehkä omenaviinietikasta jää hieman käsitellympi tuntu hiuksiin kuin väkiviinaetikasta tai sitten vain kuvittelen. Omenaviinietikan ja väkiviinaetikan tuoksu ja väri siis poikkeavat toisistaan, mutta mielestäni pesun jälkeen sekä kuivissa hiuksissa ero on todella pieni. Hinnassa toki on eroa, joten ehkä siitä syystä kallistun itse väkiviinaetikan puoleen.

 

 

Hiushuuhde väkiviinaetikasta

vajaa 2 dl väkiviinaetikkaa
2 tl Polysorbaatti 20 -emulgaattoria (Limepop)
2 tl laventelin, teepuun ja rosmariinin eteerisiä öljyjä (Limepop ja Florihana)

Mittaa astiaan, jossa on kaatonokka ja mitta-asteikko, Polysorbaatti 20 ja eteeriset öljyt. Polysorbaatti 20:tä ja eteerisiä öljyjä täytyy käyttää siinä suhteessa, että Polysorbaatti 20:tä on enemmän tai saman verran kuin eteerisiä öljyjä. Eteerisiä öljyjä ei siis saa olla emulgaattorina toimivaa Polysorbaatti 20:tä enempää.

Polysorbaatti 20 toimii hiushuuhteessa emulgaattorina ja on helposti biohajoava. Sen perustana ovat rasvahapot sekä lauriinihappo.

Sekoita eteeriset öljyt ja emulgaattori huolellisesti sekaisin ja lisää hieman väkiviinaetikka. Sekoita jälleen huolellisesti ja lisää etikkaa. Sekoittele ja lisää seokseen väkiviinaetikkaa niin kauan, että valmista hiushuuhdetiivistettä on astiassa 2 dl.

Kaada hiushuuhdetiiviste pulloon, jossa se säilytetään ja sulje korkki. Hiushuuhdetiiviste pysyy Polysorbaatti 20:n ansiosta sekoittuneena eivätkä eteeriset öljyt pääse nousemaan pintaan.

 

 

Hiushuuhteen käyttö

Hiukset pestään shampoolla normaaliin tapaan ja puristellaan kuiviksi. Itse käytän pesuun Douce Naturen palashampoota, joka on tarkoitettu rasvoittuville hiuksille. Lyhyille hiuksille hiushuuhdetiivistettä mitataan pulloon, kannuun tai kuppiin 5 ml. Tiiviste laimennetaan desillä lämmintä vettä ja hiushuuhde kaadetaan huolellisesti joka puolelle hiuksia.

Hiushuuhde saa vaikuttaa hiuksissa hetkisen ja sitten se huuhdellaan pois. Pidemmille hiuksille hiushuuhdetiivistettä käytetään 10 ml ja vettä lisätään 2 dl. Jotkut myös jättävät hiushuuhteen hiuksiinsa, mutta en tiedä kuinka Polysorbaatti 20 käyttäytyy, jos se jää hiuksiin ja päänahkaan. Minulla on olkapäille ulottuvat hiukset ja käytään niihin hiushuuhdetiivistettä 10 ml.

 

Hiushuuhde jättää hiukset uskomattoman sileiksi ja ilmaviksi.
Hiushuuhde jättää hiukset uskomattoman sileiksi ja ilmaviksi.

 

Miksi hiushuuhde?

Hiushuuhde selvittää hiukset täydellisesti ja jättää ne helposti kammattaviksi sekä ihanan sileiksi. Hiukset jäävät todella tuuheiksi ja ilmaviksi eikä etikan tuoksu jää niihin mielestäni ollenkaan. Eteeriset öljyt tuoksuvat hetken, mutta niidenkin tuoksuu haihtuu melko nopeasti kun hiukset kuivuvat.

Oman kokemukseni mukaan hiushuuhde korvaa hoitoaineen ihan kokonaan. Se poistaa mahdollisen palashampoon jälkeisen tahmaisuuden ja klähmäisyyden hiuksistani ja hiukseni jäävät todella sileiksi ja pehmeiksi. Hiushuuhteen teho perustuu etikkaan, jonka pH on hapan. Etikan happamuus sulkee hiussuomut ja palauttaa hiusten sekä hiuspohjan luonnollisen pH:n.

Suosittelen ihan ehdottomasti kokeilemaan etikkaa (joko sitten väkiviina- tai omenaviinietikkaa) hiushuuhteena. Hiushuuhteen voi muuten hyvin tehdä vaikka ilman Polysorbaatti 20 ja eteerisiä öljyjäkin! Eteeriset öljyt lisäävät hiushuuhteen tehoa ja Polysorbaatti 20 pitää öljyt sekoittuneena etikkaan. Muuten ne nousisivat hiushuuhteen pintaan.

Hiushuuhde todella on kokeilemisen arvoinen!

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Nyt tuli ostettua sellainen tuote, että on ihan pakko kehottaa jokaista sitä kokeilemaan! Palashampoo, joka ei tahmaa eikä klähmää vaan vaahtoa kermaisesti ja pesee hiukset ihanan puhtaaksi. Toki on muistettava, että kaikki tuotteet eivät sovi kaikkien hiuksille, mutta tämä varmasti sopii useimmille!

Parastahan tässä palashampoossa on sen toimivuuden lisäksi se, että se on luonnonkosmetiikkaa eikä jätä jälkeensä muovipulloa tai -tuubia. Muovikääre toki jää, mutta sekin lajitellaan muovijätteisiin ja on 100 prosenttisesti kierrätettävissä.

 

 

Ihmeellinen, tahmaamaton, Douce Nature palashampoo

Ostin helposti rasvoittuville hiuksille soveltuvan Douce Naturen palashampoon, joka oli varsinainen hitti! Palashampoo ei ole tahmannut tai jättänyt hiuksia klähmäisiksi kertaakaan tämän melkein kuukauden testijakson aikana. Sehän kun yleensä on se ongelma näiden palashampoiden kanssa ja joskus siitä on vaikea päästä eroon.

Palashampoo sisältää vain vaikuttavia tehoaineita eikä ollenkaan vettä. Se vastaa noin 400 ml nestemäistä shampoota, joten aika monta pulloa jää ostamatta ja rahaakin varmasti säästyy. Palashampoo maksoi Greendealillä, josta tämän postauksen tuotetiedotkin ovat lähtöisin, 10,95 euroa ja se painaa 85 g.

Hiuksia ja hiuspohjaa hoitava DN palashampoorasvoittuville hiuksille sisältää aitoa vihreää savea, nokkosuutetta, kasviperäistä glyseriiniä sekä sheavoita. Se on täysin ekologinen ja valmistettu luomulaatuisista kasviöljyistä, jotka on tuotettu vastuullisesti. Shampoopala on täysin ekologinen, se on valmistettu luomu kasviöljyistä, jotka on tuotettu vastuullisesti.

Vaikuttavina aineina on käytetty lisäksi myös luomuyrttejä ja eteerisiä öljyjä. Palashampoo ei sisällä synteettisiä säilöntäaineita, sulfaatteja (esim. SLS), keinotekoisia hajusteita tai väriaineita eikä myöskään mineraaliöljyjohdannaisia tai silikonia. Shampoota ei ole myöskään värjätty ylimääräisten väriaineiden avulla vaan väri on peräisin vihreästä savesta.

 

 

Miksi palashampoo?

Suosin palashampoota sen takia, että se on paljon ymäristöystävällisempi kuin purkissa tai pullossa oleva shampoo. Se kestää kauemmin kuin normaalikokoinen shampoopurkki eikä se jätä jälkeensä yhtä paljon muovijätettä kuin normishampoo.

Palashampoon käyttö on todella helppoa, sillä se vaahtoaa märissä hiuksissa helposti ja nopeasti. Vaahdon saa hierottua hiuksiin ja huuhdeltua pois ihan samanlailla kuin tavallisenkin shampoon.

Palashampoo on tavallista shampoota kätevämpi myös siinä mielessä, että se on helpompi ja kevyempi kuljettaa kuin shampoopullo tai -purkki. Se ei myöskään vuoda laukkuun vaikka mitä kävisi ja sen voi kuljettaa esimerkiksi lentokoneeseen käsimatkatavaroissa.

Jos et ole kokeillut palashampoota, valitse hiuksillesi sopiva shampoo Greendealin sivuilta ja tilaa se sitten kun tämänhetkinen shampoosi on lopussa! Hoitoaineeksi voit tehdä vaikkapa tämän helpon ohjeeni avulla hiushuuhteen, joka selvittää hiukset vallan mainiosti.

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey

Kiitos vinkistä, pistän korvan taakse. Multa tulossa nimittäin palautetta yhdestä palashampoosta jonka käytössä tahmaisuus/vahamaisuus ottaa päähän. Tukka näyttää hyvältä, mutta kun harjat ja hiustenlaittovälineet on piru vie sen vahan peitossa!

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Tiedän!! Kokeile seuraavaksi tätä. Mulla on toiminut kuin unelma. 😊👍🏼 Toivottavasti sullakin!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Omenaviinietikkaa, laventelia, teepuuta sekä rosmariiniä sisältävä hiushuuhde on helppo ja nopea tehdä.
Omenaviinietikkaa, laventelia, teepuuta sekä rosmariiniä sisältävä hiushuuhde on helppo ja nopea tehdä.

 

Olen jo tovin käyttänyt hiusten pesuun palashampoota ja hoitoaineen sijasta hiushuuhdetta. Hiushuuhteen olen viimeaikoina tehnyt itse, sillä se on äärettömän helppo ja nopea tehdä.

Itsetehty hiushuuhde on todella tehokas poistamaan hiuksista palashampoon jättämän tahmaisuuden. Se myös jättää hiukset ihanan ilmaviksi, sileiksi ja helposti kammattaviksi.

Lisäsin hiushuuhteeseen tehoaineiksi laventelin, teepuun ja rosmariinin eteerisiä öljyjä. Ne kaikki sopivat hiusten ja päänahan hoitoon erinomaisesti. Hiushuuhde on omenaviinietikkaan tehty ja on oikeastaan hiushuuhdetiiviste, sillä se laimennetaan veteen ennen käyttöä.

 

Polysorbaatti 20 toimii hiushuuhteessa emulgaattorina ja on helposti biohajoava. Sen perustana ovat rasvahapot sekä lauriinihappo.
Polysorbaatti 20 toimii hiushuuhteessa emulgaattorina ja on helposti biohajoava. Sen perustana ovat rasvahapot sekä lauriinihappo.

 

 

Hiushuuhde laventelilla, rosmariinillä ja teepuuöljyllä

vajaa 2 dl omenaviinietikkaa
2 tl Polysorbaatti 20 -emulgaattoria (Limepop)
2 tl laventelin, teepuun ja rosmariinin eteerisiä öljyjä (Limepop ja Florihana)

Mittaa astiaan, jossa on kaatonokka ja mitta-asteikko, Polysorbaatti 20 ja eteeriset öljyt. Polysorbaatti 20:tä ja eteerisiä öljyjä täytyy käyttää siinä suhteessa, että Polysorbaatti 20:tä on enemmän tai saman verran kuin eteerisiä öljyjä. Eteerisiä öljyjä ei siis saa olla emulgaattorina toimivaa Polysorbaatti 20:tä enempää.

Sekoita eteeriset öljyt ja emulgaattori huolellisesti sekaisin ja lisää hieman omenaviinietikkaa. Sekoita jälleen huolellisesti ja lisää omenaviinietikkaa. Sekoittele ja lisää seokseen omenaviinietikkaa niin kauan, että valmista hiushuuhdetiivistettä on astiassa 2 dl.

Kaada hiushuuhdetiiviste pulloon, jossa se säilytetään ja sulje korkki. Hiushuuhdetiiviste pysyy Polysorbaatti 20:n ansiosta sekoittuneena eivätkä eteeriset öljyt pääse nousemaan pintaan.

 

 

Kuinka hiushuuhdetta käytetään?

Käytän hiusten pesuun Flow:n Brunette Shampoopalaa  ja olen tykännyt siitä kovin. Hiukset pestään suihkussa lämpimällä vedellä ja puristellaan kuiviksi. Lyhyille hiuksille hiushuuhdetiivistettä mitataan pulloon tai kuppiin 5 ml. Tiiviste laimennetaan desillä lämmintä vettä ja hiushuuhde kaadetaan huolellisesti joka puolelle hiuksia.

Hiushuuhde saa vaikuttaa hiuksissa hetkisen ja sitten se huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. Pitkille hiuksille hiushuuhdetiivistettä käytetään 10 ml ja vettä lisätään 2 dl. Jotkut myös jättävät hiushuuhteen hiuksiinsa, mutta en tiedä kuinka Polysorbaatti 20 käyttäytyy, jos se jää hiuksiin.

Hiushuuhde selvittää hiukset hyvin ja jättää ne helposti kammattaviksi. Hiukset jäävät todella tuuheiksi ja ilmaviksi eikä etikan tuoksu jää niihin mielestäni ollenkaan. Eteeriset öljyt tuoksuvat hetken, mutta niidenkin tuoksuu haihtuu melko nopeasti kun hiukset kuivuvat.

 

Hiushuuhde jättää hiukset uskomattoman sileiksi ja ilmaviksi.
Hiushuuhde jättää hiukset uskomattoman sileiksi ja ilmaviksi.

 

Mihin hiushuuhteen teko perustuu?

Hiushuuhteen teho perustuu omenaviinietikkaan, jonka pH on hapan. Hiushuuhde silottaa ja tekee hiukset kiiltäviksi, sillä etikan happamuus sulkee hiussuomut. Samalla etikka palauttaa hiusten sekä hiuspohjan luonnollisen pH:n.

Hiushuuhteita on myynnissä myös valmiita seoksia, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä itsetehtyä versiota. Myös valmiit hiushuuhteet perustavat tehonsa etikkaan, sillä se silottaa hiukset ja tekee niistä uskomattoman kiiltävät ja ilmavat! Hiukset eivät jää käsitellyn tuntuisiksi eivätkä myöskään littanoiksi niinkuin joskus hoitoaineen kanssa käy.

Hiushuuteeseen ei ole välttämätöntä lisätä eteerisiä öljyjä tai emulgaattoria. Voi yhtä hyvin käyttää pelkästään omenaviinietikkaa ja lämmintä vettä. Kannattaa kuitenkin sekoittaa etikka ja vesi vasta kun on käyttämässä hiushuuhdetta, ettei siinä ala kasvaa epätoivottuja bakteereja.

 

-R

 

Kommentit (4)

Tingeling

heippa, kiitos hyvästä ohjeesta! Aion nokeilla tätä👍🏻😘😀 todella ihanaa joulun odotusta sinulle ja perheelle, love yo yoga postauksista! Ne ovat unik, en ole löytänyt toisia postauksia jotka ovat yhtä hyviä. Hei, olet todella ihana äiti, vaimo ja et ole unohtanut itseäsi arjen kiireessä. Kiitos sinulle että bloggaat, life is here and this moment🍾💓😍😘👍🏻! .....like me😍🌞💃🏼👠💄

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos ihanasta kommentistasi! Tuli todella hyvä mieli. :) Mukavaa viikonloppua!

-R / Koti Kumpulassa

Tingeling

Mukavaa viikonloppua sinullekkin parin pienen joulurunon kera, jouluhalaus ihanasta blogista!

Jos on liian vähän aikaa,
kokeilehan tätä taikaa:
Kääri kiire joulusukkaan,
sano sille: Mene hukkaan!
Johan loppuu turha touhu,
saapuu rauhallinen joulu!
Hyvää joulua!

Yhtä lahjaa en paketoinut,
ei sitä kääreessä antaa voinut,
lahjan tämän tärkeimmän sydämestäni lähetän.
Iloa, riemua, rauhaa syvää,
toivon sinulle Joulua hyvää.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Kirjoittelin leikanneeni pitkät, lapaluiden alle, ulottuvat hiukseni pitkähköön polkkatukkaan ja lähettäneeni pätkäistyt hiukset hyväntekeväisyyteen. Ja nyt voin todeta, että hetkeäkään en ole katunut. Ensinnäkin jo se, että hiukseni pääsevät auttamaan esimerkiksi syöpäsairasta lasta saamaan peruukin, on ihan mahtavaa ja toisekseen tämä polkkatukka on maailman helpoin tukkamalli!

Minä olen siis aivan kamalan laiska laittamaan tukkaani mitenkään ja pitkän tukan kanssahan se tarkoitti sitä, että tukka oli aina kiinni. Se oli käytännössä aina joko ponnarilla ylhäällä, alhaalla tai sitten sotkunutturalla. Joskus, hyvin harvoin, tukkaan tuli väännettyä joku lettiviritelmä, mutta esimerkiksi mitään kiharoita en siihen koskaan osannut laittaa.

Nyt tämän polkkamallin kanssa elämä on ollut hiusrintamalla helppoa! Tukka kuivuu illalla pesun jälkeen itsekseen eikä aamulla tarvitse tehdä juuri mitään saadakseen tukan kuntoon. Tosin minun standardini tukan kunnon kanssa saattavat poiketa rajusti muiden standardeista, sillä minulle riittää, että se on rennon, mutta kuitenkin siistin näköinen.

 

 

Tosiaan, pesen tukan illalla ja laitan kosteisiin hiuksiin muutaman tipan hiusöljyä, joka hoitaa ja siloittaa mukavasti hiukseni. Puristelen tukkaa hiukan ja annan kuivua itsekseen. Usein menen kostealla tukalla nukkumaankin eikä kertaakaan ole vielä tullut edes tarvetta kaivaa fööniä esiin.

Aamulla harjaan tukan ja suihkutan siihen suolasuihketta. Rutistelen tukan kauttaaltaan ja valmista. Joskus saataan suihkaista hieman hiuslakkaakin, mutta suolasuihke antaa aika kivan rakenteen tukalle jo yksistään. Suolasuihketta en ole käyttänyt aikoihin ja löysin kaapista vanhan suihkeen, joka pääsi heti käyttöön. Täytyy muuten kokeilla itsekin tehdä suolasuihketta kun tämä loppuu! Ei voi olla vaikeaa.

Tukkaa on tosi helppo fiksailla pitkin päivää ihan vaan harjaamalla ja rutistelemalla sitä hieman lisää. Aivan älyttömän helppoa! Toki tähän vaikuttaa aika paljon se, että minun tukkani on luonnostaan kihartuvaa sorttia, sitä on paljon ja se tosiaan on aina taipuneena johonkin suuntaan. Suolasuihkeella sen luonnollisen taipuisuuden saa mukavasti korostettua ja pysymään kuosissa päivän ajan.

 

 

Edestä tukka on hieman littanampi kuin takaa ja on tosi jännä, että tukkani tosiaan on taipuisa vain takaa ja sivuilta. Edestä se on melkeinpä suora vaikka kuinka rutistelisi! Olen muuten huomannut, että luonnonkosmetiikan shampoisiin ja hoitoaineisiin siirtymisen jälkeen, hiukseni ovat taipuisammat ja paksummat. Etuosa tukasta ei ilmeisesti vain ole vielä hoksannut asiaa.

Juhliin tosin en tiedä vielä mitä tukalleni teen. Pitkän tukan kanssa vakkari on ollut balettinuttura jonnekin päin takaraivoa, sillä se on kampaus, jonka osaan tehdä vaikka silmät kiinni syystä, että balettia tuli aikoinaan tehtyä reilut 20 vuotta. Mutta nyt tämän polkkatukan kanssa onkin sitten ihan omat juttunsa! Balettinuttura ei ole pelastamassa kampauskriisiä vaan täytyy keksiä jotain muuta.

Mutta kuten sanottu, tyytyväinen olen ollut polkkatukan helppohoitoisuuteen vaikka sitä aluksi jännäsinkin. Se on ollut erittäin osuva malli minun hiuslaadulleni (ja hiustenlaittotaidoilleni).

 

-R

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram