Kirjoitukset avainsanalla hiukset

Syksyn tullen minun alkaa tehdä mieli tummempaa hiusväriä.

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
tuotteet saatu: Waku Organics

 

Aikalailla joka syksy minulle tulee halu värjätä hiukset tummemmiksi. Sitten taas kevään tullen minua harmittaa tummat hiukseni ja haluaisin, että ne olisivat taas hieman vaaleammat ja kevyemmät. Se on vähän sama juttu aina hiustenleikkuun kanssa. Tekee mieli leikata hiukset, mutta sitten taas kun ne ovat lyhyet, haluan, että ne kasvaisivat nopeasti pitkiksi.

Nyt syksyn tullen taas tuli se samainen halu tummentaa hiusväriä, mutta ajattelin, että en nyt kuitenkaan lähde niitä radikaalisti tummentamaan. Kuitenkin hetken päästä taas katuisin sitä. Ajattelin, että kokeilen vain muuttaa niiden sävyä hieman. Jospa se riittäisi?

Hiusvärini oli siis jo jonkin aikaa ollut ihanan kuparinen ja tykkäsin siitä kyllä paljon. Välillä se oli myös mahongin punertava, mutta kupari oli kuitenkin enemmän se minun juttuni. Kuitenkin, mieleni vaihtuu aika tiuhaan, ja syksyn tullen kupari hiusväri alkoi tökkiä.

 

 

Sain valita Waku Organicsin valikoimasta itselleni Radicon kasvivärin juuri sopivasti silloin, kun olin hiusteni värjäämistä suunnitellut! Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin sävyyn nimeltä Dark Ash Blonde. Sävyssä on vivahdus tuhkan harmautta ja ihanaa täyteläisyyttä. En ottanut yhtään tummenmaa sävyä, vaan halusin vain kuparin sävyn vaihtuvan neutraalimpaan ja viileämpään.

Sain myös testattavakseni Radicon Hair Wash and Treatment hiusten syväpuhdistuskäsittelyn, jota suositeltiin käytettäväksi ennen hiusten värjäämistä. Se on juuri oikeanlainen sekoitus luomulaatuisia amla-, reetha- ja shikakaijauheita. Hair Wash and Treatment kuoriin kevyesti päänahkaa, edistää hiusten kasvua ja estää hiustenlähtöä.

Tein käsittelyn hiuksilleni värjäystä edeltävänä iltana, sillä käsittelyn tekeminen vie melkeinpä yhtä paljon aikaa kuin hiusten värjääminenkin. Jauhe sekoitetaan kämpimän veden kanssa, levitetään pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa hupun alla tunnin verran. Sitten hiukset huuhdellaan huolellisesti.

 

 

Radicon Hair Wash and Treatment oli erittäin miellyttävä levittää hiuksiin ja se tuoksui mielestäni ihanan mausteiselta. Sen sai myös helposti huuhdeltua hiuksista pois ja hiukset tulivat ihanan puhtaiksi sekä pehmeiksi käsittelyn jäljiltä. Omat hiukseni vaativat syväpuhdistuksen jalkeen hieman hoitoainetta, sillä ne jäivät melko takkuisiksi ilman.

Sitten seuraavana aamuna oli Radico Colour Me Organic -kasvivärin levityksen vuoro. Radico Colour Me Organic on kasveista sekä yrteistä valmistettu Ecocert -sertifioitu ja turvallinen hiusvärisarja kotikäyttöön sekä ammattilaisille. Radico -kestoväri on kehitetty viimeisimmän teknologian ja jatkuvan tuotekehityksen tuloksena vuosituhansien perinteitä noudattaen. 

Radicon kasviväreissä käytetyt kasvit viljellään luonnonmukaisesti ketävän kehityksen periaatteella luontoa sekä ympäristöä kunnioittaen. Viljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoiteita tai kemiallisia torjunta-aineita eikä mitään muitakaan elimistölle tai ympäristölle vahingollisia aineita. 

 

 

Radico Colour Me Organic -kasvivärin käyttö on todella helppoa. Väri sekoitetaan lämpimän veden kanssa ja levitetään hiuksiin. Väritahna on ihanan helppo levittää hiuksiin ja se pysyy niissä todella hyvin koko vaikutusajan. Väri ei juurikaan sotke tai valu edes levitysvaiheessa. Tietenkin pienet roiskeet kuuluvat asiaan, mutta minä en ainakaan saanut minkäälaisia tuhoja aikaiseksi!

Väri on helppo pyyhkiä pois otsalta tai korvista eikä siitä jää värjäymiä niin nopeasti kuin esimerkiksi synteettisistä väreistä jää. Myös lattialle tai lavuaariin pudonneet väriläntit sai helposti ja siististi siivottua pois ilman, että pinnat olisivat värjäytyneet. Värjääminen Radicon kasvivärillä on siis oikeasti tosi helppoa!

Kun väri on levitetty hiuksiin, laitetaan värin päälle pakkauksen mukana tuleva suihkumyssy ja annetaan värin vaikuttaa. Itse annoin värin vaikuttaa melkein pari tuntia ja aina välillä föönillä lämmittelin väriä. Föönaaminen ei ole pakollista, mutta lämmön sanotaan tehostavan värin vaikutusta.

Kun väri on vaikuttanut aikansa, huuhdellaan se pois huolellisesti. Itse en käyttänyt huuhtelussa shampoota, mutta hiusnaamion levitin värjäyksen jälkeen. Suositeltavaa kaiketi olisi, että huuhtelun jälkeen ei hiuksiin laitettaisi edes hoitoainetta tai naamiota, mutta omat hiukseni jäivät sen verran takkuun, että minä laitoin naamion.

 

 

Kasvivärit syvenevät värjäyksen jälkeen vielä pari päivää eikä sinä aikana yleensä suositella pesemään hiuksia. Minä olen kyllä kastellut hiukset ja käyttänyt hoitoainetta, mutta shampoolla en ole hiuksia värjäyksen jälkeen pariin päivään pessyt. Kuten muistakin kasviväreistä, jäi tästäkin väristä hiuksiin todella vahva tuoksu. Tuoksu onneksi kuitenkin haihtuu pois hiuksista!

Olen ollut todella tyytyväinen hiusväriini vaikka kupari aika nopeasti alkoikin tuhkan sävyn alta taas kuultaa läpi. Ihan kupariseksi eivät hiukseni koskaan palanneet onneksi, mutta olisivat ehkä kaivanneet uusintavärjäyksen tuhkan sävyllä melko pian ensimmäisen värjäyksen jälkeen, jotta tuhkan sävy olisi hiuksissa pysynyt paremmin.

Kasviväreissähän on se hyvä puoli, että ne oikeasti hoitavat hiuksia, toisin kuin synteettiset värit. Sen vuoksi olisin ihan hyvin voinut värjätä hiukseni heti pian uudestaan ilman huolia siitä, että kärsivätkö hiukseni. Ja tosiaan, kasvivärit sopivat ihan loistavasti myös Curly Girl Methodia noudattaville!

 

-R

 

 

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Mä kesällä vielä aattelin vaalentavani latvaa, mutta nyt onkin sellanen olo, että mennään tällä vaan ja katotaan sitä vaalennusta sitten keväällä. :D Mä koitan olla värjäämättä nyt hiuksia kokonaan. Oon värjänny hiukset viimeksi maaliskuussa ja siitä lähtien kasvattanut omaa sävyä. Latvassa on vielä vanhaa väriä, joka on vähän ehkä tummempi ja punertavampi kuin mun omani, mutta se saa nyt mennä. Ja sit jos ens vuonna menisin ja vaalentaisin ton latavssa olevan värin niin, että saisin liukuvärjäyksen omasta sävystäni lähtien. Sit ei tarttis värjäillä tyveä olleskaan! :) 

Hyvän sävyn sait kyllä hiuksiin ja sopii sulle tosi hyvin! 

https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/10/17/sina-olet-minun-siskoni/

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! Joo, tämä vaikuttaa kyllä kivalta ja luonnolliselta sävyltä. :) Mä kans haaveilin jossain vaiheessa, että kasvattaisin oman värin, mutta sitten taas tartuin väripurkkiin! Mä muuten innolla seurailen sun kasvatusprojektia. ;)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Minun piti jo eilen kirjoitella pellavansiemenvedestä hiustenhoidossa, mutta sitten minulle iskikin kunnon migreeni eli ilta kului lähinnä sahalaitoja tuijotellessa. Migreeni on kyllä tosi ärsyttävä vaiva eikä siihen sitten oikein enää auta mikään kun "kohtaus" iskee päälle.

Onneksi se meni ohi ja yön sain kuitenkin nukuttua sitten ihan hyvin. Tai no, niinkuin pienten lasten kanssa nyt nukutaan! Etsitään kadonneita unikavereita ja heräillään milloin mistäkin syystä. Tänään olo on ollut vielä vähän höntti, mutta sekin kuuluu migreenin jälkeisiin fiiliksiin kuten migreenistä kärsivät varmasti tietävät hyvin.

Mutta tosiaan, olen aiemmin kokeillut Curly Girl Methodin mukaista pellavansiemengeeliä hiusten muotoilussa ja todennut sen varsin toimivaksi. Siitä rohkaistuneena päätin kokeilla vihdosta viimein pellavansiemenvettä, jonka on kerrottu olevan omiaan esimerkiksi hiuksiin jätettävän hoitoaineen korvaajana. Se sopii myös ihan suorahiuksisille, ei pelkästään kiharille!

Itse ajattelin, että pellavansiemenvesi voisi sopia mainiosti hiusten fiksailuun aamulla tai vaikkapa iltapäivällä. Niinä aamuina kun haluan pitää hiuksia auki, kostutan hiukset joka tapauksessa vedellä ja puristelen niihin geeliä. Ajattelin, että koska pellavansiemengeeli on niin tehokasta niin ehkäpä pellavansiemenvesi voisi hoitaa hiusten fiksailun ihan yksinään.

 

 

Pellavansiemenvesi hiuksille

5 dl vettä
0,5 rkl kokonaisia pellavansiemeniä
sailöntäainetta (esim. Geogard ® 221)
(eteerisiä öljyjä)

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon pellavansiemenet. Anna kiehua muutama minuutti ja anna seoksen jäähtyä. Siivilöi vesi ja lisää jäähtyneeseen veteen sailöntäaine sen ohjeiden mukaan.

Voit lisätä pellavansiemenveteen myös eteerisiä öljyjä, jos haluat. Kannattaa tosin muistaa, että öljyt eivät sekoitu veteen ilman emulgaattoria, joten vettä täytyy muistaa ravistella kunnolla ennen suihkuttamista.

Kiharalle hiukselle sopivia eteerisiä öljyjä ovat esimerkiksi laventeli, geranium, ylang ylang, palmarosa ja rosmariini. Jos haluat käyttää emulgaattoria, esimerkiksi Limepopilta löytyy Polysorbaatti 20, jota olen käyttänyt huonetuoksuihin ja pyykkietikkaan. Sen sopivuudesta Curly GIrl Methodiin en osaa sanoa, joten se ehkä kannattaa varmistaa ennen käyttöä.

 

Suosittelen käyttämään pellavansiemenveden valmistuksessa säilöntäainetta, sillä vesi rupeaa pilaantumaan todella nopeasti eikä se ole käyttökelpoista kuin ehkä pari päivää jääkaapissa säilytettynä. Säilöntäaine kannattaa valita oman veden pH:n mukaan ja lisätä sitä sitten aineen mukana tulevien käyttöohjeiden mukaisesti.

 

 

Olen pellavansiemenvettä testannut nyt muutamana aamuna hiusten fksailuun ja omaan hiukseeni se tuntuu toimivan hyvin. Suihkutan pellavansiemenvettä hiuksiin kunnolla ja puristelen hiukset laineille. Annan hiusten kuivua itsekseen tai kuivaan ne föönillä ja diffuuserilla aikataulusta riippuen.

Hiukset eivät jää kuivuttuaan ihan yhtä koppuroiksi kuin geelin kanssa, joten mielestäni lopputulos on luonnollisempi ja hiukset jäävät pehmeämmiksi sekä kiiltävämmiksi kuin geelien kanssa. Hiukset eivät vaadi pellavansiemenvedellä fiksailun jälkeen enää niin paljoa rutistelua ja kovan geelikuoren rikkomista kuin tosiaan geelin kanssa.

Minun hiuksilleni tämä on ollut parempi vaihtoehto ja laineet ovat pysyneet hiuksissa ihan yhtä hyvin kuin geelienkin kanssa. Toki reissussa geelipurkki ehkä on helpompi kuin oma pellavansiemenvesipullo varsinkin, jos matkustaa esimerkiksi lentämällä ja mukana on vain käsimatkatavarat.

 

 

Alapuolella on vielä muutama kuva hiuksista illalla päivän touhujen ja ulkoilujen jälkeen. Sattui vielä oikein tuulinen päivä, joten sain hyvin testattua laineideni pysyvyyden pellavansiemenveden kanssa.

Varsin hyvin laineet pysyivät eivätkä ihan kamalasti edes lähteneet pörrööntymään. Omalla kohdallani siis pellavansiemenvesi tuntuu hiusten fiksailussa toimivan varsin hyvin! Hiuksiin jätettävänä hoitoaineena en sitä vielä ole testannut, mutta taidanpa niinkin vielä tehdä, sillä pellavansiemenet ovat varsin hoitavia hiuksille.

 

 

Kokosin alle vielä syitä käyttää pellavansiemeniä hiusten hoidossa ja muotoilussa. Samat kohdat pätevät tietenkin myös itsetehtyyn pellavansiemengeeliin, josta olen kirjoitellut aiemminkin. Linkki pellavansiemengeelin valmistusohjeisiin löytyy postauksen lopusta.

5 SYYTÄ KÄYTTÄÄ PELLAVANSIEMENIÄ HIUKSILLE

  1. Pellavansiemenet sisältävät hiuksille tärkeitä öljyjä ja ravintoaineita (omega-3 -rasvahappoja, E- ja B-vitamiineja), joten ne ravitsevat hiuksia tehokkaasti.
  2. Pellavansiemenvesi pehmentää ja siloittaa hiuksia.
  3. Pellavansiemenvesi kosteuttaa hiuksia sulkemalla hiussuomut. Se siloittaa hiuksen pinnan ja sulkiessaan hiussuomut, se lukitsee kosteuden hiuksen sisään.
  4. Pellavansiemenet ennalta ehkäisevät kuuleman mukaan hiustenlähtöä ja niiden kerrotaan myös nopeuttavan hiusten kasvua.
  5. Itsetehty pellavansiemenvesi ei sisällä mitään ylimääräistä ja on todellinen luonnontuote. Pellavansiemenvesi tuottaa todella vähän muovijätetta, sillä ainoa pakkausjäte on sitten joskus pellavansiementen pakkaus.

Ihanaa viikkoa kaikille!

 

-R

 

 

 

Kommentit (4)

Anna F.
1/4 | 

Heti alkuun sympatiat puolellesi migreenistä ja valoaurasta, itsellenikin ne on tuttuja juttuja! Eksyin blogiisi FB:n kautta ja sattui heti alkuun mielenkiintoinen kirjoitus hiuksista ja pellavansiemenistä niiden hoidosta, täytyypä kokeilla tuota pellavansiemenvettä jos joskus löydän aikaa ja pitkäjänteisyyttä sen tekoon =). Kokeilen paljon erilaisia hiustuotteita mielelläni, joihinkin jään koukkuun, toisiin en, mutta hoitavuutta tarvitsen paljon koska hiukseni ovat pitkät, paksut, luonnonkiharat = tosi kuivat! 

Anna / Mustikkapasta-blogi

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos migreenisympatioista! Sinne niitä myös. On kyllä inhottava vaiva, vaikka ei kovin usein onneksi minulla nykyään vierailekaan!

Ja tosi kiva kun päädyit blogiini ja kirjoittelit kommenttia! Pellavansiemenvesi oli aika nopea tehdä, mutta ymmärrän kyllä, että aina ei vain aika riitä vaikka kuinka haluaisi kokeilla. :)

Ihanaa syyskuun jatkoa! Toivotaan aurinkoisia päivä. :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.


Vaatiiko Curly Girl Methodin noudattaminen paljon aikaa ja onko se hankalaa?

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
*) muotoilutuotteet saatu pr-näytteenä

 

Olen saanut Instagramissa (@kotikumpulassablogi) kysymyksiä koskien hiustuotteita, joita käytän. Kysymykset ovat lähinnä koskeneet Curly Girl Methodiin sopivia tuotteita, mutta muutama kysymys koski myös sitä, että koenko CG-metodin kovin hankalana ja aikaa vievänä.

CG-metodista saa kyllä kieltämättä helposti kuvan, että se on kamalan vaativa ja monimutkainen. Varmasti niin onkin, jos metodista haluaa hankalan tehdä. Myös usein saattaa saada kuvan, että metodin noudattaminen vaatii hirveästi tuotehankintoja ja purkkiarsenaali kaapissa kasvaa. Kyllä varmasti hiuksiin voi laittaa niin paljon aineita kuin haluaa, mutta onko se tarpeen?

 

 

Onko CG-metodi hankala ja aikaa vievä?

Vastataanpa ensin tuohon kysymykseen koskien CG-metodin hankaluutta ja aikaa vievyyttä. Minun mielestäni metodia ei ole mitenkään hankalaa noudattaa eikä se ole vaatinut minulta oikeastaan muuta kuin hiuksiin käyttämieni tuotteiden vaihtamisen metodiin sopiviin sitä mukaa kun vanhat loppuivat. Tuotteet eivät siis sisällä sulfaatteja, silikoneja, vahoja tai alkoholia.

Purkkiarsenaali ei todellakaan ole kasvanut ja edelleen olen pystynyt käyttämään onnistuneesti luonnonkosmetiikkatuoteita. Ainoa varsinainen hankinta, joka tulee mieleen, on fööni, jossa on diffuuseri. Sen ostin helpottamaan hiusten kuivaamista, jos joskus tarvitsee saada hiukset nopeasti kuiviksi. Fööni maksoi 30 euroa.

Diffuuserin käyttö vaatii vielä harjoittelua, joten sen kätevyydestä en oikein osaa sanoa mitään. Minun tulee kovin harvoin aamuisin fiksailtua hiuksia sen enempiä, sillä kietaisen yleensä laineet vain ponnarille ja olen valmis. En ole ikinä ollut mikään hiustenlaittaja, joten minun on vaikea verrata aikaa joku kuluu aamulla hiusten fiksailuun CG-metodissa verrattuna "normaaliin".

Hiusten pesu- ja hoitorutiinit eivät ole tuotteiden vaihtoa lukuunottamatta muuttuneet oikeastaan mitenkään. Hiusnaamioita minulla on aina ollut hyllyssä, mutta olen ollut kovin laiska käyttämään niitä. Nyt metodin myötä olen skarpannut niiden käytössä. Edelleen menen kosteilla hiuksilla iltaisin nukkumaan, ihan niinkuin aina ennenkin olen tehnyt. Fiksaan hiukset aamulla, jos tarvitsee.

 

 

Hiusten pesu ja hoito

Käytän shampoota hiusteni pesuun pari kertaa viikossa, mutta muuten pesen hiukset päivittäin suihkussa käydessäni hoitoaineella. Tiedän kyllä, että hiuksia ei tarvitsisi pestä joka päivä, mutta tämä on minulle syvään juurtunut tapa. Minulle tulee hiusten pesusta tosi hyvä olo! Hiusnaamiota tulee käytettyä aina shampoopesun jälkeen eli se pari kertaa viikossa.

Gyadan shampoota kiharille ja taipuisille hiuksille* käytän hiusteni shampoopesussa. Se on muotoileva shampoo, joka tukee kiharan omaa rakennetta. Shampoon* soveltuvuus CG-metodiin on Curlsbotin mukaan hieman kyseenalainen sodium lauroyl sarcosinaten  takia, mutta omille hiuksilleni se on sopinut pari kertaa viikossa käytettynä.

Gyadan vahvistava spirulinahiusnaamio* on hiusnaamio, jota käytän shampoopesujen jälkeen. Se on omiaan vaurioituneille ja rasittuneille hiuksilleni. Naamio* vahvistaa sekä kosteuttaa hiuksia todella tehokkaasti ja on minun mielestäni aivan ihanan hoitava kuiville hiuksilleni. Spirulinanaamio* ei jätä hiuksia kuitenkaan raskaiksi vaan ihanan ilmaviksi.

Gyadan muotoileva hoitoaine kiharille hiuksille* on sopinut hyvin päivittäiseen hoitoainepesuun. Se antaa kiharille ja taipuisille hiuksille kimmoisuutta sekä pehmeyttä. Hoitoaine* myös puhdistaa hiukset hyvin shampoopesujen välillä, joten se on ollut todella hyvä tuote minun käyttööni.

Kirjoittelin näistä tuotteista enemmän tässä postauksessa ja, jos hoitoainepesu kiinnostaa, niin tästä linkistä löytyy siitä vielä enemmän juttua.

 

 

Hiusten muotoilu

Levitän hiuksiin pesun ja hamampyyhkeellä kuivauksen jälkeen Gyadan kiharavoidetta*, jonka valitsin jokunen aika sitten testiin. Hamampyyhkeet meillä on ollut käytössä jo ennen metodin aloitusta ja ne ovat toimineet minun hiuksilleni todella hyvin. En ole käyttänyt hiusteni kuivaamiseen t-paitoja tai muitakaan erikoisuuksia vaan hamampyyhe on riittänyt.

Gyada Modeling Cream*  on hiuksiin jätettävä kiharavoide, joka sisältää kookos-, pellavansiemen- ja arganöljyjä. Öljyt hoitavat hiuksia latistamatta niitä ja kiharavoiteen sisältämä sheavoi suojaa hiuksia kun taas aloe vera tuo kiiltoa sekä vähentää pörröisyyttä. Tuote on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa eikä jätä hiuksia rasvaisiksi tai raskaiksi.

Jos aamulla haluan fiksailla hiuksiani, kostutan ne esimerkiksi suihkupullolla ja puristelen niihin Gyadan hiusgeeliä*. Sitten annen niiden kuivua itsekseen tai ehkä kun opin diffuuseria käyttämään, kuivaan ne sillä. Tosi harvoin minun tulee kyllä aamuisin hiuksille mitään tehtyä, sillä aika ei vain tunnu riittävän muuhun kuin ponnarin tekoon.

Gyada Curls Sculpting Fluid Gel* on toiminut erinomaisesti hiusten muotoilussa silloin kun niin olen halunnut tehdä. Geeli on helpompi kuljettaa mukana esimerkiksi hotelliin tai lentokoneeseen kuin esimerkiksi itsetehty pellavansiemengeeli, joka muuten toimii myös erinomaisesti. Yleensä juuri hotellissa tai ennen illanviettoa minun tulee kuitenkin hiuksiani muotoiltua.

Gyada Curls Sculpting Fluid Gel* on hiuksiin jätettävä geeli kiharoiden ja aaltoilevien hiusten muotoiluun. Se sisältää runsaasti argan- ja jojobaöljyä sekä useita vitamiineja. Geeli* tekee hiuksistasi ilmavat, kosteuttaa ja ravitsee sekä estää hiusten takkuuntumista tai pörrööntymistä. Valittavana on kaksi eri pitoa ja minä valitsin niistä sen vahvemman pidon.

Sitten kun hiukseni ovat kuivuneet, puristelen ja rutistelen geelin kovan kuoren pois. Hiukset ovat puristelun jälkeen ihanan pehmeät ja luonnollisen lainehtivat. Tykkään, että hiukset jäävät hieman sekaisiksi ja villeiksi. Gyadan geeli on myöskin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja on ollut kyllä hyvä löytö. Kaikkia näitä Gyadan ihanuuksia löytyy Waku Organicsin valikoimasta!

 

 

Minusta siis CG-metodin noudattaminen ei ole hankalaa tai aikaa vievää, mutta kuten huomata saattaa, en jaksa ihan hirveän paljon uhrata aikaa tai ajatuksia sille, miltä laineeni näyttävät. Arkena se on ihan hyväkin juttu, sillä aikaa ei näin kulu aamulla hiuksiin puolta minuuttia. Tosin kyllä juhliin haluaisin osata tehdä muutakin kuin nutturan! Täytyy ehkä alkaa opetella.

Nuttarasta puheen ollen, sain toiveen, että tekisin tutoriaalin nutturan teosta ja se on tulossa toivottavasti pian! Tykkään saada näitä toiveita, joten jos jotain on mielessä, Instagramin, Facebookin tai kommenttikentän kautta voi laittaa viestiä. Sähköpostiakin saa laittaa niinkuin monet teistä tekevätkin!

Alapuolelta löytyy vielä kaikki postauksessa esiintyneet linkit.

 

Ihanaa alkuviikkoa kaikille! Nautitaan kauniista ja lämpimästä syksystä!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Hiuksiin tuppaa kertymään muotoilutuotteiden sekä hoitoaineiden ja hiusnaamioiden jämiä, jolloin hiukset alkavat tuntua raskailta. Omista hiuksistani huomaan aika nopeasti sen, milloin on aika tehdä hiuksille syväpuhdistus. Silloin kun hiukset eivät enää tunnu kevyiltä vaan jopa aika rasvaisilta vaikka olisivat juuri pestyt, on aika kaivaa omenaviinietikka kaapista.

Hommaan on onneksi helppo ratkaisu. Kovin suuria investointejakaan tämä käsittely ei vaadi, sillä vain omenaviinietikka ja vesi riittävät. Saattaa kuulostaa hurjalta, että hiuksiin laitettaisi etikkaa, mutta itse olen etikkapohjaisia hiushuuhteita käyttänyt ennenkin, joten minusta omenaviinietikka kuulostaa hyvinkin järkevältä hiusten syväpuhdistajalta.

 

 

Kyytiä muotoilutuotteiden jämille

Itse asiassa, omenaviinietikkahuuhtelu on Curly Girl Methodin mukainen clarifying-menetelmä. Itselleni omenaviinietikkapohjainen hiushuude on tuttu jo ajalta ennen CG-metodia. Olen käyttänyt Flow Cosmeticsin hiushuudetta sekä tehnyt huuhteita myös itse. Olen käyttänyt niitä välillä korvaamaan ihan hoitoaineenkin.

Nyt metodin myötä olen kyllä siirtynyt takaisin hoitoaineen käyttöön, mutta syväpuhdistuksessa hiushuuhde on edelleen mukana! Se puhdistaa hiuksista ylimääräiset kertymät ja tuotteiden jämät sekä irroittaa päänahasta kuollutta ihoa. Hiukset jäävät mukavan ilmaviksi, puhtaiksi ja laineet ovat ihanat syväpuhdistuksen jälkeen.

 

 

Syväpuhdistava hiushuuhde

1,5 rkl omenaviinietikkaa
2,5 dl vettä

Sekoita vesi ja omenaviinietikka esimerkiksi pienessä kannussa tai muussa astiassa, jossa on kaatonokka. Valitse sellainen astia, jonne saat hiusten latvat osissa upotettua.

Pese hiukset ensin shampoolla tai hoitoaineella normaaliin tapaasi ja kuivaa hiukset pyyhekuiviksi. Uita hiusten latvoja kannussa osio osiolta ja kaada hiushuuhde lopuksi päähäsi niin, että saat sen leviämään kaikkialle hiuksiin. Muista varoa silmiä!

Anna hiushuuhteen vaikuttaa hiuksissa muutama minuutti ja huuhtele se sitten pois. Jotkut jättävät hiushuuhteen myös päähän, mutta itse olen aina huuhdellut sen pois.

Olen vielä käyttänyt hiusten syväpuhdistuksen jälkeen hiusnaamiota, mutta se ei ole pakollista. Omille hiuksilleni se on tuntunut hyvältä, joten olen naamiota tykännyt käyttää.

Pidemmille hiuksille kannattaa tehdä tupla-annos, jotta hiushuuhdetta riittää kaikkialle hiuksiin. Jos huuhde tuntuu kuivattavan hiuksia, kannattaa kokeilla hieman laimeampaa seosta. Tämä on ollut omille hiuksilleni sopiva sekoitussuhde, mutta kaikkien hiukset kun ovat erilaiset, niin kaikki ei sovi kaikille.

Hiusten syväpuhdistuksen voi tehdä esimerkiksi kerran viikossa tai juuri silloin kun hiukset sitä kaipaavat.

 

 

Voimakastuoksuinen, mutta tehokas

Omenaviinietikan teho perustuu siihen, että se tasapainottaa hiusten pH-arvon. Se myös sulkee hiussuomut ja hiukset jäävät ihanan kiiltäviksi. Omenaviinietikan sisältämä AHA (Alpha Hydroxy Acid) poistaa todella tehokkaasti hiuksista esimerkiksi vahat ja mineraaliöljyt sekä muotoilutuotteiden ja hiustenhoitotuotteiden jämät, joita hiuksiin kertyy väistämättä.

Omenaviinietikka tuoksuu todella vahvalle ja niin tekee myös valmis hiushuuhde. Mutta ei huolta, etikan tuoksu haihtuu kyllä hiuksista enkä minä ainakaan enää kuivissa hiuksissani haista sitä. Toki myös hiusnaamion tuoksu peittää jonkin verran etikan tuoksua, jos sellaista hiushuuhteen jälkeen käyttää.

Niin, ja jos haluat voit lisätä hiushuuteeseen esimerkiksi laventelin tai rosmariinin eteerisiä öljyjä muutaman tipan!

Tässä vielä kaksi aiempaa ohjetta hiushuuhteen tekoon:

 

 

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (4)

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Huomasitko omissa hiuksissasi, että se vei värin? Minä meinaan en ole moista seikkaa havainnut vaikka värjätyt hiukset minulla onkin. 🤔 Tuon Flown etikkapohjaisen hiushuuhteen, jota olen myös käyttänyt, luvattiin jopa pidentävän värin kestoa!

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat