Kirjoitukset avainsanalla koti

 

Meidän koti riisuttiin joulusta jo Tapaninpäivänä, mutta halusin vielä hetken fiilistellä joulukodin tunnelmaa. Meillä joulu todellakin on lasten juhla ja he pääasiassa hoisivat kodin joulukuntoon tänäkin vuonna.

Nostimme koristelaatikot autotallista kotiin ja kokosimme kuusen, mutta lapset laittoivat koristeet haluamilleen paikoille. Ja kyllähän niitä koristeita sitten löytyikin ympäri yläkertaa! Toki autoin lapsia kynttelikköjen ja valojen kanssa, mutta selkeä visio heillä tuntui olevan.

 

 

Kyllä joulu on ihanaa aikaa ja rakastan koko joulukuun tunnelmaa todella paljon! Se on täynnä marraskuun jälkeistä helpostusta ja pursuaa joulun odotusta. Meillä kun koti koristeltiin joulukuntoon heti joulukuun ensimmäisenä päivänä, oli jo Tapaninpäivänä hyvä hetkiä riisua se siitä.

Pakkasimme tavarat ja koristeet laatikoihin ja revimme joulutarrat irti kukkaruukuista. Vieläkin saattaa jostain päin kotia löytyä lasten asettelemia joulukoristeita ja laitellaan niitä vielä sitten sitä mukaa joulusäilöön. 

Nyt on mukava ottaa uusi vuosi vastaan raikkaassa, joulun jälkeisessä kodissa ja pikkuhiljaa siirtyä taas arkeen. Erittäin ihanaa ja onnellista vuotta 2019 jokaiselle!

 

"Learn from yesterday
live for today,
hope for tomorrow."

Albert Einstein

 

-R

 

Kommentit (2)

Vierailija

Hei, onpa kiva tuo seinähylly, jossa tilat viinipulloille. Mistä tuollaisia saa?

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Moi!

Tykkään siitä kovasti myös ja löysin sen meidän lähi-Cittarilla (Tampere, Linnainmaa) olevasta sisustuskaupasta nimeltä Kristyle. Täällä on vielä ihan oma postaus koko hyllystä, jos haluat lukea. :)

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Keittiönkaapit saivat uuden maalipinnan kun tartuin maalitelaan ja maalasin ne tummiksi.
Keittiönkaapit saivat uuden maalipinnan kun tartuin maalitelaan ja maalasin ne tummiksi.

 

Tartuin viikonloppuna maalitelaan ja maalasin meidän keittiön kaapinovet. Ovet olivat aluksi vaaleat, sitten maalasin ne keltaiseksi ja nyt tumman harmaaksi. Syy maalaukseen oli lähinnä tämä minun ailahteleva mieleni ja itseasiassa muutamaan kaapinoveen oli tullut vahinkoja. Yhteen oli piirretty tussilla ja toiseen oli roiskunut mustikkakeittoa eikä enää tullut puhtaaksi.

Maalasin siis kaapinovet ja samalla myös tahrat saivat kyytiä. Nämä kuvat on otettu päivällä hieman kolmen jälkeen ja voi apua kuinka pimeää silloin jo on. En antanut sen häiritä vaan otin kuvat pimeyttä uhmaten, sillä olinhan juuri siivonnut enkä halua julkaista kaaoskuvia kodista.

Kaikkihan sen tietävät, että ei lapsiperheessä ainakaan pysy tavarat paikoillaan eikä minusta kuulukaan. Toinen asia on se haluaako kodistaan julkaista sotkukuvia vai ei. Minusta sisustusjutut vain tulevat enemmän oikeuksiinsa kun ympäristö on siisti. Vielä paremmin ne tulisivat esiin, jos olisi valoisaa.

 

 

Tummat keittiönkaapit ja valkoiset kodinkoneet

Aluksi emmin tummaa väriä ja mietin, että miltä vaaleat kodinkoneet mahtavat näyttää tummien kaappien kanssa. Meillä on keittiössä ja sen ympärillä niin paljon vaaleaa ja vähän valkoistakin, että mielestäni vaaleat koneet menevät hyvin tummien kaappien kanssa.

Maali on Tikkurilan Helmi 30, puolihimmeäkalustemaali ja sävy Y500 Takorauta. En halunnut ihan mustia kaappeja, joten tämä tumma harmaa oli minusta juuri sopiva. Pelkäsin, että keittiöstä tulee synkkä, mutta ei siitä onneksi tullut! Kuvissa tosin saattaa näyttää vähän pimeältä, mutta luonnossa ei onneksi sitä niin pahasti ole.

Kyllähän tämä marraskuu varsinkin on ihan kamalaa aikaa valon suhteen. Kokoajan on aikalailla pimeää niin sisällä kuin ulkonakin. Eikä valo todellakaan riitä ainakaan minun kameralleni ja kuvaustaidoilleni. Onneksi kokoajan mennään kevättä ja kesää kohti ja pikkuhiljaa alkaa valon määräkin lisääntyä.

 

 

Keittiö ilman kuivauskaappia

Meillä ei muuten ole ollut moneen vuoteen kuivauskaappia keittiössä. Enkä ole kaivannut sitä kertaakaan! Meillä se vain keräsi turhaa romua enkä keksi mitään sellaista astiaa, joka sinne täytyisi laittaa kuivumaan. Astiat, jotka on koneen jäljiltä märkiä, voi hyvin kuivata pyyhkeellä.

Itseasiassa minulla on jäänyt pöydälle kuopuksen vauva-ajoilta kuivausteline, jossa kuivasin silloin tuttipullot. Sekin kerää vain kippoja ja kuppeja, joten taitaa olla aika luopua siitäkin! Tuleepahan taas lisää pöytätilaa. Sitä kun ei koskaan voi olla liikaa.

 

 

Inspiraationa viinipulloteline

Inspiraationa tummille kaapeille toimi jokin aikaa sitten löytämäni musta viinipulloteline. Metallinen viinihylly pääsi ruokailutilan seinään ja silloin mietiskelin, että mustaa täytyy saada lisää.

Sisko kävi kahvilla ja kerroin hänelle miettineeni mustan lisäämistä keittiö-ruokailutila -akselille ja hän sanoi, että meillekin sopisi tummat kaapit. Sisko potee itse mustan keittiö kuumetta ja suunnittelee heille parhaillaan sellaista, joten nyt hän sai sen sitten meillekin (minuunkin) tartutettua. Ja onneksi saikin! Tykkään keittiöstä kovin.

Täällä myöhemmin päivitetty postaus tummien kaapinovien väleistä loistavien valkoisten hyllylevyjen ja runkojen häivytykseen.

 

-R

 

Kommentit (6)

Janica

Hienolta näyttää! Minulla on myös keittiökuume, tosin iso remontti ei ole ajankohtainen vielä vuosiin. Olen myös miettinyt kalusteiden maalausta... onko tuo teidän keittiönn puuta vai mdf:ää? Käytitkö mitään tartuntapohjamaalia? Montako kerrosta jouduit maalaamaan saadaksesi keltaisen piiloon? Maalaisitko myös rungot? Monta kysymystä, kiitos jos jaksat vastata! 🤗

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! :) 

Kaapit ovat puuta enkä käyttänyt tartuntapohjamaalia. En käyttänyt sitä silloinkaan kun maalasin kaapit ensimmäisen kerran keltaiseksi. Keltainen maali pysyi niin hyvin kaapeissa, että olin ihan yllättynyt! Roskiskaapista maali oli kulunut kahvan kohdalta ja sitten noiden keittiöpyyhkeiden koukkujen alta. Roskiskaapin hioin nyt huolellisesti ennen tätä maalaamista, mutta muut kaapit vain pesin ja maalasin. Saa nähdä, pysyykö maali roskiskaapissa nyt paremmin vai kuluuko samanlailla pois. Se on kyllä helppo maalata sitten uusiksi, jos tarvii.

Maalasin kaapit neljään kertaan, kolmekin olisi ehkä riittänyt, mutta kun vauhtiin olin päässyt niin maalasin vielä sen neljännenkin kierroksen. ;) En maalannut runkoja, mutta olin kyllä siihen varautunut, että ainakin osa rungoista vaatii maalia. Kävi onneksi kuitenkin niin hyvin, että valkoinen ei sieltä väleistä paista mitenkään häiritsevästi.

Ajattelin vielä laittaa samansävyistä silikonia yläkaappien alla olevan listan taakse. Siinä on pieni rako, joka häiritsee minua. Lähinnä siis se, että valo loistaa sieltä läpi. Ajattelin laittaa silikonin sinne takapuolelle niin ei haittaa, jossei ole ihan sama sävy tai jos ei tule ihan tasaisesti. :)

-R / Koti Kumpulassa

Joulua

Hellan ja uunin ääressä ei ole kohtaa johon ruuat nostetaan vaikka kinkun tai pullanpaiston jälkeen muuten kiva keittiö.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 😊 Aina on kyllä löytynyt tilaa uunista ja hellalta pois nostettaville ruuille. Se ei ole ollut ongelma kertaakaan näiden kahdeksan vuoden aikana. Kaappitilaa kuiva-aineille ja viinilaseille ym. harvemmin käytettäville isoille astioille oli aluksi liian vähän, mutta keksin viitisen vuotta sitten ottaa käyttöön niille oman komeron ruokailutilan yhteydestä, joten se ratkesi sillä! Toki nyt ei enää ole yhtä paljon varastotilaa tässä kerroksessa, mutta ihan hyvin olemme pärjänneet. 👍🏼

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Meidän koti on melko muuttuvaa sorttia. Aina vaihtuu vähän järjestys tai maalitela heiluu. Juuri nyt koti odottaa joulukuuta ja minä odotan lupaa aloittaa joulukodin sisustaminen. Olohuoneen sisustus on nyt melko talvinen ja pian se muuttuu jouluiseksi! Annan itselleni luvan aloittaa joulukodin sisustuksen heti joulukuussa, joten sitä koti nyt odottaa.

Joulu on minusta aivan ihanaa aikaa ja tänä vuonna marraskuukaan ei ole tuntunut niin kamalalta. Lunta ei ole satanut, mutta siltikään marraskuun pimeys ei ole tuntunut ylivoimaselta. Tähän taitaa olla syynä se, että olemme odottaneet kovasti joulukuuta. Ehkä niin kovasti, että en ole huomannut koko marraskuuta!

Olemme miettineet lasten kanssa mitä joulukoristeita laitamme, olemme tehneet ja polttaneet kynttilöitä sekä miettineet jo tarkalleen mihin laitamme sunnuntaina joulukuusen. Kyllä, sunnuntaina, joulukuun 1. päivä, joulukuusi muuttaa meidän olohuoneeseen!

 

 

Viritimme alkukuusta valot katonrajaan ja kokosimme lasten tekemät kynttilät sohvapöydälle. Diffuuserissa olemme käyttäneet tunnelmallisia, syksyyn sekä talveen sopivia, tuoksuja ja takkaa on poltettu joka päivä.

Sohvanpäähän on ilmestynyt lelukori, mutta tällä kertaa siellä ei säilytetäkään lasten leluja. Ne nimittäin kuuluvat nyt kymmenviikkoiselle Miki-pennulle. Miki on kotiutunut meille mainiosti ja alkaa olla jo melkoinen touhupakkaus!

Olohuoneen kasvitilanne on aikalailla entisellään, tosin hieman ne ovat paikkaa keskenään vaihtaneet. Työpistekin on aikalailla ennallaan ja tuntunut varsin toimivalta tämän kulmasohvan kaverina. Sohvasta puhumattakaan!

 

 

Nojatuoli sai taljan päälleen ja paljettityynyn kantaakseen. Ostin Jyskistä valopuun, jonka laitoin maljakkoon tuolin ja pöydän viereen. Kuvissa tosin valopuu näyttää pystyynkuolleelta risulta, mutta kyllä siinä ihan oikeasti valot on!

Mukavaa joulukuun odotusta kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ruokailutilan sisustus sai vanhan lipaston ikkunan alle
Ruokailutilan sisustus sai vanhan lipaston ikkunan alle

 

Yksi huonekalu kotona on sellainen, joka on seilannut huoneesta toiseen aikalailla parisenkymmentä vuotta. Se oli huoneessani jo teininä ja sen jälkeen matkannut mukanani kodista toiseen. Täällä Kumpulassakin lipasto on majaillut eteisessä ja olohuoneessa (lue myös: Olohuoneen remontilla pimeyttä vastaan). Nyt se pääsi ruokailutilaan ikkunan alle kukkapöydäksi!

Pöytä alkaa olla jo aika kulunut, mutta tykkään siitä ihan kamalan paljon! Se on ihanan siro ja pieni, mutta kuitenkin juuri sopivan kokoinen. Lipasto toimi hetken aikaa myös työpöytänäni, mutta siihen se oli loppujen lopuksi liian matala (lue myös: Työpöytä olohuoneessa - uhka vai mahdollisuus? ja Uutta olohuoneen työpisteelläni).

Isäni on lipaston jostakin joskus pelastanut, joten sillä on minulle rutkasti tunnearvoa ja on ihanaa, että se mahtuu meidän kotiin! Usein nämä vanhat huonekalut ovat sen verran kookkaita, että ne vievät paljon tilaa, mutta sitä tämä ei tee.

 

 

Ruokailutilan sisustuksen suosikit

Lipasto mahtui pöydän taakse, ikkunan eteen, juuri sopivasti eikä tila ole käynyt yhtään liian ahtaaksi. Kasvit pääsivät ikkunan alle ja minusta liian tyhjältä tuntunut ruokailutila sai täydennystä osakseen! Minusta tuo ananaskin sopii hyvin tuonne lipaston alle ja nyt kasvit ovat mukavasti hieman eri kerroksissa.

Mustat patsaat ja lasinaluset olen saanut myöskin isältäni Vietnamista ja ne ovat yksiä lemppariesineitäni kotona. Ruokailutilan hyllyillä olevilla esineillä ja tavaroilla on kaikilla omat tarinansa ja jokaisen niistä olen saanut. Kaikki ovat minulle jollakin tapaa merkityksellisiä ja haluan pitää ne esillä.

Metallihyllyistä tykkään edelleenkin tosi paljon ja samoin myös ruokailuryhmästä tuoleineen, penkkeineen ja jakkaroineen. Ruokailutilasta voi myös bongata Halloween-lepakoita ja tuhatjalkaisia, joita lapset ovat laittaneet kukkaruukkujen reunoille sekä työmaavalaisimen metallikehikkoon. Ne ovat myös lemppareitani tällä hetkellä!

 

 

Sisustuslöytöjä omasta kodista

Olen monesti aiemminkin kirjoittanut, että on ihan parasta tehdä sisustuslöytöjä omasta kodista! Vähän kun pyöräyttää esineitä ja huonekaluja uusiksi niin johan on taas ihan eri tunnelma. Vien usein huonekaluja ja muita tavaroita varastoon joko saunarakennukselle tai autotalliin ja käyn niistä sitten aika ajoin penkomassa löytöjä takaisin kotiin.

Pienet Halloween-koristeet piristävät myös kummasti ja meillä on nyt virallisesti korkattu kynttiläkausikin. Kaivoin komerosta viimevuotisia kynttilöitä ja laitoin niitä esille tunnelmaa luomaan. Lasten kanssa täytyy olla todella tarkkana kynttilöiden kanssa ja lähinnä niitä tuleekin poltettua vasta kun he ovat jo nukkumassa.

Tunnelmallista tiistaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joogahullu luonnonkosmetiikkafani, joka ei ihan vielä osaa letittää hiuksiaan, hänen miehensä ja heidän kahdeksanvuotias tyttärensä, neljävuotias pikkuveli sekä kaksivuotias pikkusisko.

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät osoitteesta:
http://www.lily.fi/blogit/koti-kumpulassa

 

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat

Instagram