Kirjoitukset avainsanalla jäätelö

 

Meillä oli lasten serkku yökylässä ja tein pakkaseen herkkusuille suklaista mansikka-banaanijäätelöä. Tai oikeastaan suklaista mansikka-banaani nice creamiähän tämä on! Kevyttä jäätelöä ilman lisättyä sokeria.

Banaanien ja mansikoiden lisäksi jäätelöön lisättiin hieman raakakaakaojauhetta. Tarkoitukseni oli tehdä jätskipallot, mutta en löytänyt jätskikauhaa, joten jouduin tyytymään ihan vain jätskipalasiin. Jätskin tarjoilin herkuttelijoille mansikoiden kanssa.

 

 

Suklainen mansikka-banaanijäätelö

Kolme jäistä banaania
Reilusti mansikoita
Loraus kaurajuomaa
Pari teelusikallista raakakaakaojauhetta

Pilko banaanit ja pakasta niitä ainakin neljä tuntia. Itse pilkon tummuneet banaanit aina pakkaseen, joten niitä on siellä sitten valmiina kun on jätskinteon aika.

Hurauta ainekset blenderissä niin, että niistä tulee pehmismäinen massa. Jos blenderi jumittaa, sekoittele vähän lusikalla ja jatka hurauttelua.

Maistele ja kun maku on sopiva, lusikoi ja sekä tasoittele jäätelömassa laakean pakasterasian pohjalle. Laita rasia pakkaseen ja anna jäätyä kunnolla.

 

 

Jätski oli niin hyvää jo pehmisvaiheessa, että varastimme siitä pojan kanssa annokset ja herkuttelimme ne parvekkeella. Loput laitoimme pakkaseen ja tarjoilimme sitten illalla pyjamabileissä!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kirjoittelin aiemmin, että teen usein lapsille ja itselleni banaanipehmistä, jota voi syödä vaikka joka päivä. Muokkaan perusohjetta aina välillä lisäämällä joukkoon jäisiä marjoja tai raakakaakaojauhetta, mutta nyt kokeilin lisätä suklaapehmiksen päälle lorauksen espressoa. Ja tulipa muuten herkkua!

Nämä nice creamit ovat ihania, sillä ne eivät ihan oikeasti ole lainkaan epäterveellisiä ja ne ovat superhelppoja tehdä. Kunhan pakastimessa on pari banaania viipaloituna ja jääkaapissa kasvijuomaa tai maitoa, onnistuu perus nice creamin valmistus. Blenderi toki tarvitaan myös ja voisin uskoa, että mitä tehokkampi härveli, sitä helpompi homma on.

 

 

Suklaa-kahvi Nice Cream

2 annosta

2 jäistä banaania
Kaurajuomaa
2 tl raakakaakaojauhetta
Espressoa tai tummapaahtoista kahvia

Pilko tummuneet banaanit ja pakasta ne yön yli. Jos nice cream on mieleen, kannattaa pitää pakastimessa valmiina pilkottuja baanaaneja. Näin jätskiainekset ovat aina valmiina. Ja muuten, tummuneet banaanit kannattaa ehdottomasti pilkkoa ja pakastaa!

Ennen kuin aloitat, ota banaanit hetkeksi aikaa huoneenlämpöön, jotta ne pehmenevät vähän. Keitä kahvit oman makusi mukaan. Voit keittää joko espressoa tai vaikkapa tummapaahtoista kahvia. Jos teet jätskikahvia, keitä useampi kupillinen, mutta jos teet lusikoitavat jälkkärit, riittää esimerkiksi kupillinen espressoa kahteen annokseen.

Sitten siihen pehmiksen valmistukseen! Laita banaaniviipaleet blenderiin ja kaada päälle loraus kaurajuomaa. Hurauta niitä blenderissä vähän ja jos blenderi jumittuu, sekoita ja töki banaaneja vähäsen lusikalla. Lorauta joukkoon hieman lisää nestettä.

Hurauta taas vähän lisää ja käytä välillä lusikkaa apuna. Lisää kaurajuomaa ja sekoittele kunnes pehmis alkaa näyttää pehmikseltä. Lisää sekaan pari lusikallista raakakaakaojauhetta ja hurauta niin, että kaakaojauhe sekoittuu pehmikseen. Maista pehmistä ja lisää kaakaojauhetta, jos haluat.

Lusikoi jäätelö tarjoiluastioihin ja kaada pehmiksen ympärille loraus keittämääsi kahvia. Kahvia voit laittaa pehmiksen sekaan oman makusi mukaan ja jos haluat, voit tehdä vaikka jätskikahvin.

 

 

Nice Cream on meillä tosiaan oikea hitti! Varsinkin lämpimänä kesäpäivänä se taltuttaa ihan täysin jätskihimot ja tosiaan sitä voi tehdä sekä syödä hyvällä omallatunnolla.

Laitan tähän alle vielä ohjeen siihen ihan perus Banaani Nice Creamiin, vaikka sen valmistus nyt ei juuri poikkeakaan tämän kahviversion valmistuksesta.

 

 

Herkullista viikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Olen jo monta vuotta tehnyt lapsille (ja itselleni) itse jäätelöä. Tai oikeastaan pehmistä kai tämä on! Banaanipehmistä. Sitä on joka tapauksessa aivan törkeän helppo tehdä ja ihan oikeasti se ei ole tippaakaan epäterveellistä. Toki meillä ihan tavallistakin jätskiä syödään, mutta tämä on meillä ns. terveellinen herkku.

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta ei se ole. Tämä banaanipehmis eli Banaani Nice Cream  on helppo ja nopea tehdä. Se ei todellakaan ole epäterveellistä ja maistuu hurjan hyvälle!

 

 

Banaani Nice Cream

2 jäistä banaania
Kaurajuomaa

Pilko tummuneet banaanit ja pakasta ne yön yli. Minulla itselläni on yleensä muutama banaani pilkottuna pakastimessa, sillä pilkon sinne aina ne tummuneet banaanit, joita ei enää syödä. Näin jätskiainekset on aina valmiina.

Kun teet pehmistä, ota banaanit hetkeksi aikaa huoneenlämpöön, jotta ne pehmenevät hieman. Laita banaaniviipaleet blenderiin ja kaada päälle hieman kaurajuomaa. Hurauta niitä blenderissä hieman ja jos blenderi jumittuu, sekoita ja töki seosta vähäsen lusikalla.

Hurauta taas hieman lisää ja käytä välillä lusikkaa apuna. Lisää kaurajuomaa ja sekoittele kunnes pehmis vastaa koostumukseltaan pehmistä.

Lusikoi jäätelö tarjoiluastioihin ja ei muuta kuin herkuttelemaan!

 

 

Banaani Nice Cream sopii koko perheen herkkuhetkiin ja sen valmistuksessa voi käyttää mitä tahansa maitojuomaa. Olen välillä lisännyt joukkoon esimerkiksi pakastevadelmia tai -mansikoita ja oikeasti vain mielikuvitus on rajana! Eli ei muuta kuin testailemaan.

Alla on ohje aivan superhyvään Suklaa-kahvi Nice Creamiin, joka maistuu varsinkin aikuisille.

 

 

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

Lasten kanssa tulee aina välillä tehtyä nice creamiä eli ihan vaan banaanipehmistä, kuten lapset sitä kutsuvat. Pehmis maistuu kaikille ja mikä parasta, sitä voi syödä ihan hyvällä omalla tunnolla vaikka joka päivä.

Nice cream on siis oikeastaan pehmiksen terveellinen versio ja se on aivan äärettömän helppo sekä nopea tehdä. Kuten jo mainitsin, se on myös herkullista! Ihan kuin pehmiskin.

 

 

Ainoa aikaavievä osuus on banaanien jäätyminen. Meiltä löytyykin melkein aina pakastimesta banaaniviipaleita, joita sinne pilkon aina sitä mukaa kun banaanit käyvät liian tummiksi. Niitä siis tarvitaan nice creamin valmistukseen, joten niitä täytyy olla valmiina pakkasessa kun jätskihimo iskee!

 

 

Vadelma-banaani Nice Cream

2-3 jäistä banaania
kourallinen jäisiä vadelmia
n. 2 dl kaura- tai soijamaitoa

Tämän nice creamin tein kaurajuomaan, mutta olen käyttänyt joskus myös soijajuomaa. Muita vaihtoehtoja en ole testannut, mutta uskoisin, että esimerkiksi mantelijuomakin sopii hyvin. Itse annan baanaanien sulaa muutaman minuutin ennen kuin alan nice creamia valmistamaan, jotta ne pehmenevät hieman. Meillä ne ovat yleensä aivan syväjäässä, sillä ne saattavat olla pakkasessa melko pitkäänkin.

Banaaniviipaleiden täytyy tosiaan olla jäässä, samoin myös vadelmien, jotta nice cream onnistuu. Jäiset banaanit siis sekoitetaan blenderissä kaurajuoman (tai muun nesteen) kanssa ja se jo yksistään riittää, jos esimerkiksi vadelmista ei niin välitä. Tuo 2 dl nestettä on ihan arvioitu määrä, sillä itse lisään kaurajuomaa pikkuhiljaa ja välillä esimerkiksi lusikalla kääntelen jäistä banaanikönttiä blenderissä.

 

 

Kun banaanit ja neste ovat alkaneet sekoittua, lisätään vadelmia oman maun mukaan. Liikaa ei kannata laittaa, sillä vadelmat ovat kuitenkin suhteellisen kirpeitä. Banaani kylläkin on makeaa ja me emme ainakaan ole muuta makeutusta nice creamiin tarvinneet. Tässä kohtaa tarvitsee yleensä lisätä vielä hieman kaurajuomaa, jotta koostumus on pehmismäinen. Muuta ei sitten tarvitakaan!

 

 

Meillä tästä määrästä tuli noin neljä annosta, mutta liian tarkkaan ei ohjetta kannata seurata vaan fiiliksen mukaan lisäillä aineita. Todella helppoa ja herkullista!

 

-R

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat