Kirjoitukset avainsanalla marraskuu

 

Marraskuu on minusta se vuoden kaikkein kamalin kuukausi. Kesä ja kaunis syksy ovat vain kaukainen muisto eikä talvikaan ole vielä alkanut. Jos lunta on satanut, on se yleensä myös sulanutkin. Samoin pakkanen. Jos sitä jossain vaiheessa on ollut, nyt on takuuvarmat kurakelit. Pimeät kurakelit.

Luontokin tuntuu olevan kaikista rumimmillaan. Puissa ei ole lehtiä eikä lunta ja kasvit sekä pensaat törröttävät maassa kuolleen näköisinä. Nurmikko on ruskea kuralillu eikä aurinkoakaan ole näkynyt viikkoihin. Välillä tuntuu, että päivän aikana ei tule valoisaa laisinkaan. Koko päivän on harmaata ja hämärää.

Meidän marraskuuhun mahtuu kuitenkin yksi juhlapäivä, joka on ylitse muiden. Meidän hääpäivämme. Menimme naimisiin 28.11.2009, joten tänä vuonna juhlimme 10. hääpäiväämme. Mutta miksi ihmeessä marraskuun vihaaja halusi mennä naimisiin marraskuussa? Miksei kesän lapsena kesällä?

 

 

6 syytä, miksi marraskuiset häät olivat ihanat

  1. Ei tarvinnut stressata ilmasta. Marraskuussa on aina huono keli! Ei tarvinnut miettiä, että pystytäänkö järjestämään vihminen ulkona tai tarvitaanko ulos sadesuojia tai lämmittimiä. Oli sanomattakin selvää, että häät juhlitaan sisätiloissa, koska ulkona on kurja keli joka tapauksessa.
  2. Intiimi tunnelma. Juuri siitä johtuen, että häitä juhlittiin sisätiloissa, oli tunnelma intiimi. Koko porukka pysyi yhdessä eikä osa vaellellut pitkin pihoja. Tosin meillä oli limusiini, joka kuljetti lapsivieraita ajeluilla pitkin kaupunkia, mutta aikuiset pysyivät hyvin yhdessä.
  3. Kynttilät ja valot. Kun ulkona oli pimeää ja synkkää, oli ihanaa tehdä lämmin tunnelma ulkotulilla, jätkänkynttilöillä ja valoilla. Sisällä ei kynttilöitä poltettu, mutta tunnelma luotiin led-kynttilöillä ja koristevaloilla.
  4. Juhlapaikkoja oli hyvin vapaana. Ainakin silloin 10 vuotta sitten oli hyvin juhlapaikkoja vapaana eikä tarvinnut jonotella kirkkovihkimistäkään. Toki osa paikoista varmasti on toiminnnassa vain kesäisin, mutta meidän haluamamme paikka oli käytössä ympäri vuoden ja se saatiin helposti varattua toivomallemme päivälle.
  5. Häämatka marraskuussa. Oli ihana lähteä häämatkalle marraskuussa. Meidän häämatka tehtiin ihan vain Budapestiin, josta olimme varanneet upean hotellihuoneen. Budapestissä oli jo marraskuun loppupuolella aivan ihana joulutunnelma ja joulumarkkinat olivat täydessä vauhdissa. Toki myös matka johonkiin lämpimään kuulostaisi aika mahtavalta keskellä marraskuuta!
  6. Melkein jo joulu. Häämatkalta palattiin joulukuussa ja tuntui jo, että joululoma on ihan käsillä. Joulu lomineen ja tunnelmineen ikään kuin jatkui heti häähuuman perään. Vaikka vihaankin marraskuuta, joulukuuta ja joulua kyllä rakastan! Joulu kuitenkin on minulle eräänlainen rakkauden juhla, joten häät ennen joulua olivat ihanat.

 

 

Marraskuiset häät olivat minusta ihanat. Itse en koskaan ole ollut tyyppiä, joka suunnitteli häitänsä jo lapsena, joten ehkä senkin takia perinteisten kesähäiden sijaan minulle sopi loistavasti epätavallisemmat, marraskuiset, häät. En ollut suunnitellut ikinä sen tarkemmin, että missä hääni juhlittaisiin tai edes, että vihittäisiinkö minut kirkossa.

Häiden suunnittelu oli kyllä ihana projekti ja minusta oli kaikkein ihaninta järjestää häät yhdessä mieheni kanssa ja tehdä niistä meidän kahden näköiset. Ennen naimisiin menoa, olimme jo seurustelleet neljä vuotta, mutta emme olleet kuitenkaan häitä sen enempää koskaan suunnitelleet. Päätimme mennä naimisiin ja järjestimme meidän mielestä ihanat ja hauskat häät.

Omista häistä on jäänyt mieleen ehkä parhaimpina muistoina hyvä ruoka, musiikki sekä häiden rento ja hauska tunnelma. Meillä oli hyvät ja ikimuistoiset bileet! Hääpukuni oli äitini ompelema ja metsästimme siihen pitsikangasta aina Tallinnasta asti. Minulla oli päässäni selkeä kuva, että millaisen mekosta haluan, ja sellainen siitä juuri tuli!

Lisäksi mieleen on jäänyt morsiamen ryöstö, jossa miehen täytyi voittaa minut takaisin sumopainiottelussa. Pojat olivat vuokranneet miehelle sekä best manille sumopainipuvut ja he painivat keskenään juhlapaikan pihassa vieraiden kannustaessa. Best manin puhe oli myös todella hyvä ja hauska!

Häitä on ihana muistella näin pimeänä ja synkkänä marraskuuna. Tulee mieleen hyviä muistoja ja on ihanaa, että edelleen olemme yhtä onnellisia kuin tuolloin 10 vuotta sitten. Oikeastaan taidamme olla onnellisempia kuin silloin! Onni on kasvanut sekä laajentunut ja se on nykyään ihan erilaista kuin tuolloin.

Perhe on kasvanut kolmella lapsella, vaikka juuri ennen häitä sainkin kuulla, että lasten saaminen minun kropallani olisi melkeinpä mahdotonta. Onneksi ei kuitenkaan ollut! 

 

-R

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Olen havainnut, että marraskuun vihaaminen on asenne-epidemia, jonka ohi harva pystyy näkemään. Itse sanoisin, että marraskuun on ihan okei :-) Päivät ovat toki harmaita, mutta onneksi pimeys tulee varhain, sillä pimeällä on kaunista. Kävele rantaan ja katso synkän kaunista taivasta. Moni ulkomaalainen on tätä ensin pelästynyt, mutta sitten he sanovat wau. Katso vastarannan valoja, jotka hohtavat upeasti pimeää taivasta vasten. Lähde kävelylle kaupungille, ja ihaile kaupungin valoja. Marraskuussa ilma on vielä leppeä. Laitan kaulaliinan, mutta jätän takin auki. Tunnustelen kosteaa ilmaa kasvoilla. On helppoa hengittää. Illan pimeys lähes vaatii kauniit vaatteet ja vähän enemmän meikkiä. Wau, yhtäkkiä pidänkin itseäni upean näköisenä sähkönsinisessä kashmirneuleessani. Istumme ystävien kanssa ravintolassa kynttilöiden loisteessa. Kaikki muutkin ovat meikanneet. Kesän salaatit ja painonvartiointi ovat unohtuneet. Nyt syödään taas hyvin, hitaasti haudutettua lihaa ja juureksia. Ja taas on aika sille kaikkein ronskimmalle punaviinille. Ihanaa marraskuuta kaikille <3

KI
2/2 | 

Kauniisti sanottu ” Onni on kasvanut ja laajentunut”, ja niin kauniisti kirjoittaa myös kommentoija 1 marraskuun värisävyistä. Minullekin pimeyden tunne on vaihdellut marraskuussa aina elämäntilanteen mukaan. Nykyään koen juuri marraskuun seudun poikivan (ehkä siitä pimeydestä) uusia merkityksiä ja ituja ja oivalluksia elämään. Kesä on niiiiin aktiivista ja valoisaa aikaa kaikkiaan. Tarvitsen kai sitä marraskuutakin, luonto tarvitsee päästäkseen kierrostaan eteenpäin. Vaikutusta voi olla silläkin, että olemme ajoittaneet reissut valoon ja aurinkoon usein juuri tuohon marraskuun kynnykselle, kesä on näin pidempi ja pimeä aika tasapainoisempi.

Luovaa ja antoisaa loppumarraskuuta sinulle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

En ole varmasti koskaan ennen ajatellut näin, mutta aivan mahtavaa kun satoi lumi maahan jo näin aikaisin! Kunpa se sulaisi vasta keväällä ja koko pitkä talvi ja varsinkin pimeä marraskuu olisikin luminen ja valoisa. Tämä valon määrä päivisin on valehtelematta ainakin tuplaantunut, jos verrattaan siihen lumettomaan alkusyksyyn. Näkymä ruokailutilan ikkunasta takapihan terassille on aivan mielettämän kaunis! Jos lunta ei olisi, takapihan metsä olisi täynnä pystyynkuolleita kasveja ja lehdettömiä puita.

 

 

Mutta parasta on se, että lapsilla on niin hauskaa ulkona lumessa! Lenkit voidaan tehdä pulkkaa vetäen, oman pihan mäki on kovassa käytössä ja ihana pikku-apuri saa kolata lunta sielunsa kyllyydestä. Pikkumies on virittänyt aurausmerkit ja työmäätörpöt pitkin pihaa ja tekee lumihommia omalla pikkukolallaan ihan hulluna! Onneksi välillä ehtii kuitenkin vetää innosta hihkuvaa pikkusiskoaan pulkassa pitkin pihaa.

 

 

Hyvä puoli on myös se, että kun maa on lumesta valkoinen, koiran tassut sekä lasten haalarit ja kengät ovat puhtaita kun tullaan pihalta sisälle. Sisään ei kulkeudu hiekkaa ja kuraa vaan koiran tassut sekä lasten kengänpohjat ja haalarinpuntit ovat toki lumisia, mutta puhtaita! Nämä pikkupakkaset ovat vielä siedettäviä pukemisrumbaakin ajatellen kun ei tarvita kuin toppavaatteet, joten pukemismäärä ei lisäänny. Vaatteet vain ovat paksumpia!

Nyt vain täytyy nauttia tästä valoisuudesta ja keksiä sitten lapsille kaikkea kivaa tekemistä, jos tämä lumi tästä meinaa sulaa! Vielä ainakin on maa valkoisena ja mittarikin pakkasen puolella. Vielä kun löytäisin ne talvekengät itselleni jostain varaston perukoilta niin ulkonakin tarkenisi paremmin. Valoisaa loppuviikkoa kaikille!

 

-R

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram