Olen nyt useana kesänä käyttänyt vain fysikaalisen suojan antavia aurinkovoiteita itselläni ja lapsilla. Tuotteet, jotka olen meille valinnut, ovat luonnonkosmetiikkaa, mutta ainakin apteekeista löytyy tuotteita, joissa on fysikaalinen suoja kemiallisen suojan sijaan, joten vaihtoehtoja onneksi löytyy monia.

Markettien hyllyt ovat pullollaan erilaisia aurinkosuojavoiteita, joista suurimmassa osassa taitaa olla kemiallinen suoja. Tiedän, että osasta tuotteista löytyy sekä kemiallinen että fysikaalinen suoja, sillä viime kesänä hätäpäissäni lapsille sellaisen ostin. Voidetta tuli hetken aikaa käytettyä ennen kuin posti toi luonnonkosmetiikkapaketin.

 

Luonnonkosmetiikkaa kasvoille ja vartalolle

Luonnonkosmetiikan voiteet on valmistettu luonnollisemmista raaka-aineista kuin apteekkien fysikaalisen suojan omaavat ja siitä syystä niitä olen suosinut. Esimerkiksi lapsille käytän luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita, jotka on suunniteltu herkälle iholle. Meillä on muutamat voiteet ärsyttäneet lasten ihoa, mutta onneksi viime kesänä löysin meille sopivat tuotteet.

Oma BB-voiteeni sisältää suojakertoimen 15, mutta olen sen alle kyllä levittänyt aurinkovoiteen, jossa on korkeampi suoja. Aurinkovoiteitahan pitää myös muistaa lisätä iholle usein ja kannattaa aina lukea purkin kyljestä ohjeet, kuinka tuotetta käytetään. Osa voiteista neuvotaan levittämään kahdessa kerroksessa ja osan taas täytyy antaa olla iholla hetki ennen aurinkoon menoa.

 

 

Vähemmän kemikaaleja, kiitos!

Haluan välttää aurinkovoiteiden kemiallisia UV-suoja-aineita, parabeeneja, synteettisiä hajusteita, PEG-yhdisteitä, petrokemian ainesosia sekä eläinkokeita ja näistä syistä luonnonkosmetiikkaa suosinkin. Luonnonkosmetiikkaa löytyy onneksi kivijalkamyymälöistä ja jo marketeistakin, joten luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita ei välttämättä tarvitse tilata nettikaupasta.

On myös tärkeää, että meidän käyttämämme aurinkovoiteet ovat turvallisia vesistöille. Haluan myös, että voiteemme eivät sisällä hormonihäiritsijöitä tai muita synteettisiä aineita, joita kemiallisen suojan aurinkovoiteet taitavat olla pullollaan. Esimerkiksi Ilta-Sanomat kirjoitti täällä kuinka tuoreessa tutkimuksessa oli havaittu aurinkorasvojen kemikaalien siirtyvän verenkiertoon.

Onneksi fysikaalinen aurinkosuoja ei imeydy ihoon vaan sen teho perustuu siihen, että esimerkiksi sinkkioksidi ja titaanidioksidi heijastavat haitalliset säteet iholta pois. Fysikaalisen suojan voide, joka ei sisällä luonnonkosmetiikassa kiellettyjä nanopigmenttejä, jättää väistämättä iholle hentoisen, vaaleahkon, kerroksen.

Ainakin GreenDealilla, House of OrganicilläJoliella, Hyvinvoinnin Tavaratalossa ja Ecco Verdellä on valikoimissaan luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita. Lisäksi esimerkiksi marketeissa, Sokoksilla ja Ruohonjuuressa on ollut myynnissä eri luonnonkosmetiikkamerkkien aurinkovoiteita. Myös jotkut apteekit ja luontaistuotekaupat saattavat niitä myydä.

 

 

Muista huolellinen pesu ja rasvaus

Mitään muumiefektiä eivät minun suosikkivoiteeni onneksi iholle jätä, mutta kyllä fysikaalinen suoja aina iholta hieman on havaittavissa. Ja niin sen kuuluukin olla, jotta voide tehoaa ja pitää haitalliset säteet poissa iholta. Fysiikalisen suojan omaavat voiteet mielestäni myös sotkevat ehkä vähän enemmän esimerkiksi rattaita kun lapsi niissä istuu, joten se kannattaa huomioida.

Aurinkovoide on myös hyvä muistaa pestä huolellisesti pois iholta illalla ja pesun jälkeen iho pitää rasvata huolellisesti. Rasvauksessa olen käyttänyt after sun -voiteita, mutta ihan varmasti se kosteusvoide, jota kotoa löytyy, toimii myös. Pesemällä ja rasvaamalla ihoa, ainakin meillä on vältytty turhalta ihon kuivumiselta, jota aurinko sekä aurinkovoide saattavat aiheuttaa.

Nyt vain toivotaan niitä aurinkoisia päiviä!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram