Tykkään piristää ja vaihdella kodin sisustusta usein. Välillä menee ihan koko huonejärjestys uusiksi ja välillä riittää ihan pienet jutut. Viime aikoina olen piristänyt kotia ja itseäni seuraavanlaisilla jutuilla:

1. Kauniit arkiset tavarat. Tiskiharjakin voi olla nätti! Tykkään kovasti kun arkiset tavarat ovat kauniita. Kivalla tiskiharjalla on mukavampi tiskata kuin sillä ihan tavallisella ja se näyttääkin aika kivalta roikkuessaan esillä. Tiskiharja on ostettu Tigerista.

 

 

2. Verhoilla vaihtelua huoneeseen. Välillä voi vaikka ottaa verhot kokonaan pois ja huoneen ilme muuttuu täysin! Otin ruokailutilan terassioven viereisen verhon pois ja koko huone oli yhtäkkiä paljon valoisampi ja avarampi. Verhoja tulee myös vaihdeltua usein ja minulla on kaapissa monet verhot, joita olen kantanut kodista toiseen.

 

 

3. Lasten taideteokset. Laittamalla lasten taideteoksia esille, sisustus piristyy ihan satavarmasti! Meidän eteisen ovea piristää äitienpäivälahjaksi saatu koriste ja minun työpisteeni metallinen ilmoitustaulu on koristeltu myös.

 

 

4. Kauniit kukkaruukut. Vaihtamalla kukalle mullan piristää kasvia ja siinä samalla voi sopivasti vaihtaa myös ruukun! Eri kasvit näyttävät ihan erilaisilta kun vaihtaa ruukkua.

 

 

5. Sohvanpäällisten vaihto. Meidän sohvassa on vaihdettavat päälliset ja minulla on niitä muutaman värisenä. Vaihtelen ja pesen niitä aika usein ja tykkään kun sohva sekä olohuone näyttää taas ihan erilaiselta.

 

 

6. Tyynyillä ja peitoilla uutta ilmettä. Jos koko sohvanpäällisen vaihto ei onnistu, voi olohuonetta piristää erilaisilla tyynynpäällisillä ja peitoilla. Toimii myös makuuhuoneen sisustukseen!

 

 

7. Esineet kiertoon. Vaihtelen usein esineiden paikkoja, mutta osa niistä on kyllä pysynyt pitkään omilla paikoillaan. Minulla tuppaa tietyt esineet olemaan sellaisia huoneesta toiseen kierteleviä ja osa on ja pysyy paikoillaan.

 

 

8. Kirjain- ja ilmoitustaulut. Kirjain- ja valotaulut sekä nämä tälläiset kehykset, joihin saa laittaa kaikkea roikkumaan, ovat ihania! Niihinhän voi keksiä ihan mitä vain kirjoitettavaa tai kiinnitettävää sisustusta piristämään. Meidän pitäisikin keksiä sekä olohuoneen että keittiön tauluihin uutta kirjoitettavaa nyt kun on kesä.

Lapset huolehtivat tuosta minun työpisteeni ilmoitustaulun koristelusta huolellisesti ja se saakin melko usein kaikkea ihanaa osakseen.

 

 

9. Huonekasvit. Tätä olen kirjoittanut tosi usein, mutta huonekasvit tuovat sisustukseen eloa ja piristävät olollaan huonetta. Minulla rupeaa täällä olemaan jo melkoinen viidakko ja itseasiassa olen onnistunut jo pidemmän aikaa pitämään kasvit hengissä. Jotain olen siis oppinut!

 

 

10. Yllättävät löydöt. Välillä tulee tehtyä yllättäviä löytöjä yllättävistä paikoista. Joskus löytyy jotain omasta autotallista tai puuliiteristä ja joskus sitten esimerkiksi rautakaupasta. Löysin juuri joku aika sitten kaksi puulaatikkoa olohuoneen tv-tason alle Bauhausista.  Niihin saa tavataa säilöön, mutta ne myös piilottavat kaikki tv-tason laitteiden johdot sekä modeemin.

 

 

11. Leikkokukat. Aika klassikko, mutta leikkokukat toimivat aina! Meillä lapsetkin haluavat omaan huoneeseensa kukkia, joten tänäänkin poika sai itse valita huoneeseensa kukat kun ruokakaupassa kävimme.

 

Aika uskomatonta, että taas on perjantai! Nopeasti menee aika ja me odotamme kovasti tulevaa reissua. Lapset varsinkin ja kyllä me aikuisetkin. Itse ainakin poden ihan jatkuvaa matkakuumetta.

Mukavaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit (2)

Torey
1/2 | 

Teillä on kotoista! Musta on ihanaa kun on väriä! Netissä näkee kuvia mustavalkosista kodeista ja mä mietin miten kukaan lapsiperhe voi asua niin! Ei mitään väriä missään! Näyttäähän ne ihan kivoilta, muttei kodeilta vaan sisustuslehtien mallitaloilta.

Riika V.
Liittynyt15.9.2017

Kiitos! 💕 Mä oon kans sellanen ihminen, että tarviin väriä ympärilleni ja tykkään, että koti on värikäs. 😊

-R / Koti Kumpulassa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram