Tykkään meikkaamisesta paljon, mutta silti arkimeikkini pidän kevyenä ja yksinkertaisena. Olen yhdeltä koulutukseltani meikkaaja-maskeeraaja, joten siitäkin syystä haluan, että käyttämäni tuotteet ovat laadukkaita ja rakastankin testailla erilaisia tuotteita. Yleensä minun tulee ostettua loppuneen tilalle jotain uutta merkkiä silläkin uhalla, että se olisi huonompaa kuin juuri loppunut.

Sen lisäksi, että tuotteiden pitää olla laadukkaita, haluan, että ne ovat luonnonkosmetiikkaa. Tällä hetkellä ainoastaan ripsivärini on synteettistä kosmetiikkaa, sillä ripseni ovat niin suorat, että vaikka ne taivuttaisinkin ennen ripsarin levitystä, sen jälkeen ne suoristuvat. Vain Lumenen  vedenkestävä on saanut ne pysymään taivutettuina, mutta täydellisen luonnonkosmetiikkaripsarin etsintä jatkuu!

 

 

Arkimeikkivinkkini ovat hyvin yksinkertaisia ja omaan meikkiini kuluu aamussa noin viisi minuuttia. Meikki on helppo tehdä kun seuraavat hommat on hallussa:

 1. Hyvä bb-voide. Meikkipohja pysyy raikkaana ja kevyenä laadukkaalla bb-voiteella. Se ei tee kasvoille maskia, mutta kuitenkin tasoittaa ihonväriä, antaa kevyen peittävyyden ja pitää ihon kiillon kurissa. 
 2. Hyvä peitevoide. Hyvin peittävä peitevoide on ehdoton tuote arkimeikissäni. Sillä saa nopeasti peitettyä tummat silmänaluset ja punottavat näppylät. Se myös pysyy hyvin paikoillaan koko päivän.
 3. Meikkipohjan levitys sormilla sienen sijaan. Levitän meikkipohjan (bb-voide ja peitevoide) aina puhtailla sormilla, en koskaan sienellä. Sormilla levitettynä tuotteita kuluu mielestäni vähemmän ja näin ne on minusta paljon helpompi sekä mukavampi levitellä huolellisesti oikeille paikoilleen.    
 4. Irtopuuteri. Toinen, mitä en koskaan käytä, on ns. kakkupuuteri. Käytän ainoastaan irtopuuteria, jonka levitän kasvoille isolla huiskulla. Näin lopputulos on kevyt ja raikas, ei liian matta, pakkelimainen, maski. 
 5. Ripsien taivutus. Kuten jo mainitsin, ripseni vaativat taivutuksen ennen ripsarin levitystä. Taivutetut, kaarevat, ripset avartavat katseen ja saavat silmät näyttämään suuremmilta.
 6. Silmänrajaus luomivärillä. Teen rajaukset ripsien tyveen ohuella luomivärisiveltimellä ja luomivärillä. Tykkään, että rajaus on näin paljon pehmeämpi ja enemmän sellainen smokey eye -tyylinen kuin kynällä tai nestemäisellä eyelinerilla tehtynä. Tällä hetkellä tykkään käyttää rajauksiin tumman luumua luomiväriä eikä ripsiväriä sovi unohtaa myöskään.   
 7. Siistityt kulmat. Kun ei päästä kulmia rehottamaan vaan pitää ne siistinä, on kulmien meikkaaminenkin paljon helpompaa! 
 8. Hyvä kulmaväri. On tärkeää, että kulmaväri on laadukas, jos sellaista tarvitsee käyttää. Minun harvat kulmani sitä tarvitsevat ja tykkään käyttää siveltimellä levitettävää kakkumaista kulmaväriä. Haluan, että kulmaväri on mattaruskea ja mielellään sävyltään mahdollisimman luonnollinen. Kun kulmaväri on laadukas, on kulmat helppo meikata.   
 9. Aurinkopuuteri ja poskipuna. Jos en näitä kahta käytä, jää meikkini minusta kalpeaksi. Aurinkopuuterilla teen kevyet varjostukset ja poskipuna viimeistelee kasvoille juuri sen kaipaamani raikkauden. Liikaa ei sovi laittaa, mutta juuri sopivasti on hyvä!
 10. Laadukkaat siveltimet. Meikkaaminen on paljon helpompaa ja mukavampaa kun on oikeat ja laadukkaat työkalut. Minun arkimeikissäni käyttämäni siveltimet ovat peruja kouluajoiltani ja oikein hoidettuina siveltimet ovat todella pitkäikäisiä. 

 

 

Näillä vinkeillä arkimeikkaaminen onnistuu nopesti ja meikki on luonnollinen sekä kevyen raikas. Mukavaa viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

 

Tavallinen elämä, arki ja koti voi olla kaunista ja ihanaa. Ilo pitää ottaa irti elämän ja arjen pienistä asioista sekä hetkistä.

Meidän kodissa tavarat vaihtavat jatkuvasti paikkaa ja jokunen projekti on aina kesken tai ainakin suunnitteilla. Ruokareseptejä blogissa ei ehkä näy, mutta kotikosmetiikkaohjeita kyllä!

Tässä kodissa asuu kolmen lapsen äiti, joka on joogahullu luonnonkosmetiikkafani ja hänen miehensä sekä kahdeksanvuotias esikoistytär, viisivuotias pikkuveli sekä kolmevuotias pikkusisko. Mukana menossa on myös karvainen koirakaveri!

Lukijat ovat kertoneet blogin olevan elämänmakuinen ja se ilahduttaa kirjoittajaa kovasti. 

Tervetuloa seuraamaan!

Facebook

Instagram

Bloglovin

 

Yhteydenotot:
koti.kumpulassa@gmail.com

 


Blogin edelliset jutut löydät tämän linkin takaa.

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat