Lapsena värjättiin aina pääsiäiseksi kananmunia vesiväreillä ja nyt päätin koittaa jostain lukemaani keinoa värjätä munia elintarvikeväreillä, niitä kun nyt sattuu kaapissa olemaan. Erittäin helppoa ja nopeaa, kananmunien tyhjäksi puhaltaminen vie varmaan enemmän aikaa kun värjäys :)

 

1. Tee reikä (parsinneulalla) kananmunan kumpaankin päähän ja puhalla sisältö kulhoon (sai muuten ison munakassatsin!)

2. Koristelua varten: Esimerkiksi epäsymmetristä raitakuviota saat kiertämällä lankaa tiukasti kananmunan ympärille ja krakeloituneempaa kuviota tulee taas kun käärii kananmunan folion sisälle (tämä ei itsellä niin hyvin onnistunut..) 

Pitkät grillitikut sopii muuten tähän hommaan hyvin! Itse kuivatin värjätyt munat laittamalla noissa grillitikuissa ne kuppiin pystyasentoon

3. Kiehutin noin 3 dl vettä ja kaadoin syvään pakastekippoon, laitoin sinne "noinmäärällä" aika hulautuksen elintarvikeväriä - ihan sitä mitä kaikki marketit myy ja värin kiinnittämiseksi ruokalusikallisen verran etikkaa. Sitten vaan värjäämään, tässä vaiheessa vain oma luovuus on rajana :)

Itselläni oli kaapissa vihreää, punaista ja sinistä elintarvikeväriä, näistä sai sekoittelemalla vielä eri sävyjä.. 

 

Tadaa, valmiit koristeet! Lapsia muuten jaksoi kiinnostaa koko homma juuri sen värjäyksen verran..

Vinkkinä vielä, että munia voi värjätä myös luonnonväreillä kuten esimerkiksi sipulinkuorilla, kahvilla, currylla, teellä, pinaatilla.. Luonnonväreillä värjäämällä värit ovat varmasti vielä upeampia, mutta itse menen tälläisissä puuhissa mieluiten sieltä, mistä se kuuluisa aita on matalin..

 

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti kujalla-blogissa pohditaan välillä syvällisiä, innostutaan ideoista, tehdään itse ja sisustetaan vanhaa omakotitaloa pienin, välillä tuskallisen hitainkin askelin. Olen Piia, kolmen lapsen kotiäiti, jolla on aviomiehen mielestä liikaakin ideoita ja jonka vuorokaudessa on aina liian vähän tunteja

Instagram