Yhtä hyvin voisin kirjoittaa vahvoista miehistä, samat ajatukseni pätisivät myös heille, mutta otetaan nyt naistenpäivän kunniaksi aiheeksi naiset. Kaikki me naiset olemme vahvoja, se ei ole ikä- eikä kulttuurisidonnaista, senhän on moni asia historiassa osoittanut todeksi; ilman naisia ei monestakaan tapahtumista olisi selvitty eikä tulla selviämään jatkossakaan. 

Suomessa naisia ja miehiä pidetään, ainakin noin yleensä, tasa-arvoisessa asemassa, mutta edelleen ihmisten käsitykset tietyissä asioissa ovat pinttyneitä ja suhtautumistavat siirtyvät helposti myös seuraaville sukupolville. Valta ja vahvuus mielletään usein jollakin tavalla yhteenkuuluviksi; vahvuus nähdään yleensä positiivisena asiana kun taas valta koetaan negatiivissävyisenä, ehkä muita alistavana asiana. Vahva nainen herättää usein mielikuvan kovasta naisesta, sellaisesta jota ei pienet tai vähän suuremmatkaan asiat hetkauta tai joka runnoo asiansa läpi muista ihmisistä välittämättä. Mielikuvissa tälläinen nainen nähdään johtotehtävissä ja ehkä miesvaltaisessa työyhteisössä, sellaisessa jossa pitää olla "yksi jätkistä". 

Toisessa mielikuvassa vahvuutta voi tarkastella osaamisen kautta; olen hyvä tietyissä asioissa ja koen olevani niissä vahva. Tälläistä vahvuutta pidetään hyväksyttävänä ja se nähdään positiivisempana asiana kuin edellä kuvaamani mielikuva. Vahvuus ei myöskään sulje herkkyyttä pois vaan se on riippuvainen kulloinkin vallitsevasta tilanteesta. Työpaikalla vahvana pidetty nainen saattaa olla kotioloissa työminänsä vastakohta; herkkä ja haavoittuvainen. Sama pätee toisinpäin. Kaikki eivät voi olla vahvoja kaikessa, eikä se että naisia pidetään miehiä herkempinä tee naisista silti heikompia. Herkkyyden piilottaminen on vahvuuden puutetta, vahvuus on sitä että uskaltaa näyttää tunteensa tilanteessa kuin tilanteessa. Vahva nainen ei välitä jos häntä arvostellaan hänen herkkyytensä vuoksi vaan osoittaa ettei vahvuus ole kovuutta, eikä vahvaksi voi tulla olematta herkkä.

 

Tässä nyt tälläinen pieni raapaisu aiheesta, lupaan seuraavaan postaukseeni hieman kevyempää asiaa :)

 

Oikein hyvää naistenpäivää!

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti kujalla-blogissa pohditaan välillä syvällisiä, innostutaan ideoista, tehdään itse ja sisustetaan vanhaa omakotitaloa pienin, välillä tuskallisen hitainkin askelin. Olen Piia, kolmen lapsen kotiäiti, jolla on aviomiehen mielestä liikaakin ideoita ja jonka vuorokaudessa on aina liian vähän tunteja

Instagram