Pitkän uuvuttamisen jälkeen sain taivuteltua miehen uuden sohvan ostoon. Olen jo kauan halunnut tuota Ikean Söderhamn-sohvakokonaisuutta, johon saa valita erilaisia osia sen mukaan millaisen sohvan haluaa. Me päädyttiin aika jättivalintaan, sohvassa yhdistyy kaksi kolmen istuttavaa sohvaa nurkkapalalla. Todellinen olkkarin katseenvangitsija.. Väreistä valkoinen olisi ollut eniten mieleeni, mutta koska edellinen sohva oli luonnonvalkoinen ja kehitin siitä itselleni jatkuvasti stressiä, sehän suunnilleen imi vaatteista kaiken värin itseensä, oli luonnollisesti järkevintä valita se turvallinen kakkosvaihtoehto. Hyvä puoli tässä sohvassa on myös se, että halutessaan päälliset voi a)pestä koneessa ja b)myös rungon päälliset lähtee irti sekä c) voin vielä joskus ostaa vaikka ne valkoiset päälliset ;) Tosin nyt kun tuota sohvaa vaalean harmaana tuossa olohuoneessa katsoo, niin taisi olla kuitenkin parempi valinta kuin se valkoinen, en tykkää liian kliinisestä värityksestä vaan pitää olla vähän lämpöä ja rosoisuutta sisustuksessa!

Uusi sohva on aika paljon isompi kuin edeltäjänsä ja korosti siten olkkarin pienuutta, ei niin paljoa että sen takia olisi tarvinnut lähteä seinää purkamaan mutta lähdettiinpä silti.. Saatiin olohuoneeseen kymmenisen neliötä lisää kun otettiin seinä pois tuosta "eteiskäytävän" ja olkkarin välistä. Tässä asiassa mies oli ensin vastaan, mutta hyvin perusteltuna lähti hommaan mukaan, tuntui että lopussa piti sitä jo omana ideanaan. Aiempi tummanharmaavalkoinen raitatapetti sai myös lähdön takaseinältä ja sen tilalle halusin paneeliseinän. Olisin halunnut puupaneelin, mutta tässä painoi miehen mielipide enemmän ja päädyttiin MDF:ään, joka kyllä taitaa olla meille se puuta parempi vaihtoehto. Kivasti taittaa valoa tuo paneelipinta ja onpa siinä vielä himmeästi "puunsyyt" näkyvissä. Suosittelen kyllä miettimään tapetoinnin tai aina turvallisen maalaamisen tilalle paneeliseinää, on nopea laittaakin! Entisen eteiskäytävän seinustalta pitää purkaa vielä korkeat kaapit ja tapetoida takaseinä, laittelen enemmän kuvia vasta kun koko homma on valmista, tässä nyt pari valmiin puolen otosta :)

Täällä on hirveä tuuli, mutta lämpötila on pitkälle plussan puolella -viimeisetkin jäät ja lumikasat sulaa silmissä!

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Koti kujalla-blogissa pohditaan välillä syvällisiä, innostutaan ideoista, tehdään itse ja sisustetaan vanhaa omakotitaloa pienin, välillä tuskallisen hitainkin askelin. Olen Piia, kolmen lapsen kotiäiti, jolla on aviomiehen mielestä liikaakin ideoita ja jonka vuorokaudessa on aina liian vähän tunteja

Instagram