Kuka hakkaisi meidät palasiksi? EMMAssa odottavat esineet pohtivat.
Kuka hakkaisi meidät palasiksi? EMMAssa odottavat esineet pohtivat.

Olemme paenneet marraskuuta museoihin – kun kotona on liian törkyistä ja ulkona pimeää, pitää ryhtyä kekseliääksi. Vaikka museoissa on mukavan kuivaa ja valoisaa, liittyy niihin usein myös tietty kireys. EI SAA KOSKEA. EI SAA JUOSTA. OLKAA HILJAA. Jos sitä ei lapuissa aina luekaan, nämä lauseet kaikuvat kyllä mielessä. Minä itse toki pystyn hillitsemään juoksenteluni varsinkin marraskuukoomassa, mutta osa jengistämme on harmittavaisen energistä.

Piipahdus Espoon EMMAssa oli kuitenkin riemastuttava kokemus. Näytteillä on 25.11. saakka Kate McIntoshin Worktable -teos, joka osallistaa yleisöä kerrankin mielekkäällä tavalla. Teos on kiertänyt maailmaa jo vuodesta 2011 lähtien ja se on koottu (ja hajotettu) jo 30 kertaa.

”Worktable tapahtuu huoneissa, joissa yleisö toiminnallaan osallistuu tapahtumien ketjuun. Installaatio etenee McIntoshin luoman käsikirjoituksen mukaan osallistujan tahtiin. Vierailu voi kestää mitä vain 5 minuutista tuntiin, kaikki riippuu sinusta. Arjen esineistä muodostuvaan muuttuvaan ympäristöön osallistutaan yksitellen. Paikan päällä saat toimintaohjeet, työvälineet ja suojavarusteet – me ojennamme sinulle vasaran, sinä saat päättää, miten asiat hajoavat”, EMMAn sivuilla kerrotaan.

Vaikka teoksessa saa käyttää tuhovoimaansa ja luovuuttaan, vuoroaan pitää jaksaa kiltisti odottaa ja seurata ohjeita. Tätäkään performanssia ei siis voi suositella uhmaikäisen kanssa suoritettavaksi (onko muuten mitään asiaa, jota voisi suositella? otan kiinnostuksella vinkkejä vastaan!).

Mutta menkää ihmiset Espooseen! Vasara löytyy paikan päältä.

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat