Naps, ja joulusiivous on melkein kuin hoidettu!
Naps, ja joulusiivous on melkein kuin hoidettu!

Elämme juuri sitä kutkuttavaa aikaa, kun joulusiivous on jo ovella.

Koti ilman gloriaa esittelee mahdollisimman huolettomat tavat, joilla tästä savotasta voi selvitä ilman suurempia henkilövahinkoja.

  1. Jos teillä on lapsia, on oikeasti aivan turha murehtia joulusiivousta. Voi murehtia ihan muita asioita. Niitä kämppänne pinttyneitä bataattitahroja ei räjäytä irti luultavasti mikään muu tehoaine kuin dynamiitti (eikä joulu todellakaan ole oikeaa aikaa moiseen!). Lapsiperheiden kannattaa kääntää joulun toinen vitsaus omaksi edukseen. Pyhät sujuvat yleensä ympäri Suomea sukulaisten luona suhatessa – joten miksi ette lähtisi matkaan jo tänään? Parin viikon jouluturneen jälkeen ihminen palaa oikein kiitollisin mielin omaan pinttyneeseen pesäänsä.
  2. Jos teillä ei ole lapsia, miksi stressata täydellisestä joulusta? Et ole siivottomuudellasi pilaamassa kenenkään kaunista lapsuusmuistoa. Kukaan ei (toivottavasti) nuole lattioitanne, joten turha niitä on kuurata. Käännä valaistus sopivan hämyisäksi ja napsauta joulumusiikki soimaan. Luoko mikään juhlakauden aistikasta tunnelmaa paremmin kuin villasukkien alla rapisevat piparkakun murut? 
  3. Jos olet sosiaalisesta mediasta kiinnostunut esteetikko, joulunaika voi silti aiheuttaa paineentunnetta rintalastassa. Minne vain sormellasi pyyhkäiset, näet kuvia kauniista kukka-asetelmista, tunnelmallisista takkatulista ja lasisten koristeiden alla notkuvista aidoista joulukuusista. Ratkaisu löytyy onneksi läheltä – asettele vain muutama soma siivousväline huolettomasti pellavaliinalle ja someta. #joulusiivoushoidettu on melkein sama kuin hoidettu joulusiivous, eikö?

- Maula

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat