Lattiaan on syöpynyt tummia läikkiä

Kaikki, joiden perheessä joku ruokailee syöttötuolissa, tietävät, että ruokapöydän päältä, sivusta ja alta pitää alati luututa, skrapata tai rälläköidä irti tahroja ja mährää. Yleensä kannattaa toimia nopeasti ennen kuin tuliperäinen mährä ehtii kivettyä tai litra maitoa imeytyä parketin rakoihin.

Eräänä päivänä meillä syntyi syöttötuolin alle isompi lammikko. Kyseessä ei olleet jäätiköiden sulamisvedet vaan neste oli ihan sitä itseään - pissaa. Lapsi lorotteli tankkinsa tyhjäksi ja urea virtasi pitkin syöttötuolin jalkoja muodostaen lattialle lätäkön. Luonnollisesti tartuin riuskasti luuttuun ja kuurasin vahingon pois. Piintyneen virtsan löyhkä olohuone-ruokailutilassa on liian vulgääriä jopa meille.

Jonkun päivän päästä lattiaan ilmestyi pari tummaksi syöpynyttä läikkää. Jynssäilin niitä aikani kuluksi - oi aika, miksi se ei muuten kulukaan - tuloksetta. Parin päivän kuluttua parkettilattiaan oli syöpynyt kolmas pysyvä muisto. Pienen tutkimustyön jälkeen selvisi, että tuolin huopatassut ovat imaisseet itseensä mukavasti lirua. Tassuissa olevan liiman, pisun ja parkettilattian lakkapinnan kohtaamisen yhteisvaikutuksesta lattiaan on syöpynyt ikuiset muistot.

OPETUS: Jos ruokailija kusasee alleen kesken aterian, välttyäksesi pysyviltä lattiavautioilta luuttua lattia ja poista tuolista välittömästi mahdolliset huopanastat.

-Larres

 

Kommentit (3)

Vierailija
2/3 | 

Lasten kanssa saa varautua kaikkeen... Lapsukaisellani oli tapana syöttötuolissa istuessaan rummutella jalkapohjillaan pöydän reunaan sillä seurauksella, että kaatui tuolinsa kanssa useamman kerran. Sanotaan, että pieni lapsi vaatii oppiakseen saman asian toisintoa 250 kertaa.  En alkanut sen paikkansa pitävyyttä testaamaan vaan köytimme syöttötuolin molemmilta puoliltaan ruokapöytään kiinni ja lapsi istui syöttuolissaan kypärä päässään, kaiken varalta. Nyt on jo kaksikymppinen yliopisto opiskelija, joten pahimmilta vaurioilta säästyttiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat