Mustikkapensaassa kasvaa mehukas sato.

Asumme Maunulassa nyt kolmatta kesää ja kolme kesää olen raivannut ja kitkenyt puutarhassa. Viime vuonna istutin rodon ja vuorimännyn kupeeseen kaksi pensasmustikkapuskaa. Valitsin eri lajikkeet ja sommittelin ne sopivalle etäisyydelle toisistaan. Näin puutarhakaupassa ohjeistettiin, jotta pölytys onnistuisi ja saavutettaisiin mahdollisimman runsas sato.

Sitä kun oikein hoivaa ja huolehtii, niin sadonkorjuun aikaan voi sitten taputtaa itseään olalle.

Talveksi askartelin mustikkapensaille havusuojat, jotta pakkanen saati jänö ei niitä purisi. Keväällä sainkin ilokseni todeta, että varvut ovat tallella ja silmuista puhkesi uudet lehdet. Lehtien perässä seurasivat mustikan herkät, valkeat kukinnot. Sitä kun oikein hoivaa ja huolehtii, niin sadonkorjuun aikaan voi sitten taputtaa itseään olalle.

Havaintojeni mukaan meillä kypsyykin ennätyssato! Yhteensä neljä, NELJÄ, pensasmustikkaa! Kumpikin pensas näyttäisi tuottavan kaksi marjaa. Jos puolitamme mustikat, niin kaikki viisi perheenjäsentämme saavat maistaa. Jännityksellä jään seuraamaan sadon kypsymistä.

-Larres

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat