Valitse pieneen kotiin mittasuhteiltaan ahtautta imarteleva kuusi. Kyllä sekin oikealla hoidolla varisee.
Valitse pieneen kotiin mittasuhteiltaan ahtautta imarteleva kuusi. Kyllä sekin oikealla hoidolla varisee.

Tänä vuonna se tärähti minunkin tajuntaani – ihmiset todella kantavat joulukuusia sisälle nykyään jo marraskuun lopussa. Ilmiön taustalla on varmaankin joulufiilistelyn maksimointi ja toisaalta ekologisuus – kun kuusi kerran kotiin kiikutetaan, kannattaa siitä ottaa kaikki tehot irti. Harva kuitenkaan jaksaa ihastella joulukuusta enää helmikuussa, joten parasta ottaa varaslähtö.

Ja totta tosiaan – jouluvalot ja piparintuoksu ovat amatöörien touhua. Oikea joulumieli tulee vasta, kun konttaa lattialla kihvelin kanssa ja tuntee kuusenoksien pistävän kutittelun niskassaan. 

Näin takaat varinanautinnon:

  1. Olennaista on tietysti kuusen valinta. Ota jo valmiiksi vähän kuivahtanut yksilö, jonka alimmat oksat ovat niin alhaalla, että kuusen kastelu on jatkossa mahdollisimman epähoukuttavaa.
  2. Survo kuusi jäisenä huteraan kuusenjalkaan, joka mielellään vähän lenksuu. Kanna jäinen kuusi esimerkiksi ilmalämpöpumpun trooppiseen puhallukseen tai takan läheisyyteen.
  3. Tärkeää onkin kuusen sijoittelu. Optimaalinen paikka on paitsi lämmin myös lähellä kulkuväyliä, niin että kuusta tulee täysin vaivatta jatkuvasti vähän tönittyä. 
  4. Jos mielii trendikästä neulatonta kuusta, on kastelu syytä jättää minimiin. Vähänhavuiseen versioon tyytyvä voi välillä havahtua kastelemaan.
  5. Suosi suuria, ilmavia koristeita, jotka heilahtelevat, kun ulko-ovi avataan tai jääkaappi suljetaan. 
  6. Sitten voit vain sulkea silmäsi ja nauttia hiljaisesta joulun rapinasta.

PS. Toisin kuin usein väitetään, joulukuusi ei ole vain hetken ilo. Parhaassa tapauksessa neulasia löytyy sukanpohjasta vielä seuraavana kesänäkin.

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat