Syksyisin ikkunoista kurkkivat muutkin kuin tontut.
Syksyisin ikkunoista kurkkivat muutkin kuin tontut.

Pimeys kietoutuu ympärillemme alati tiukemmalla otteella. Joku voisi synkistyä, mutta me täällä Koti ilman gloriaa -blogissa yritämme aina nähdä kasojen kauneuden ja synkkyyden suloisuuden.

Listasimme syyt, joiden takia lokakuu on ihan parasta aikaa!

  1. Pimeys on luonnollisestikin sotkuisen kodin asukkaalle ihanan armelias kumppani. Pölypallot vain kutittelevat kotoisasti varpaita, mutta muuten niiden läsnäoloa ei enää pysty havaitsemaan.
  2. Hämärään kotiin on myös rentoa kutsua ihmisiä kylään. Kukaan ei näe mitään. Ja oli asunto millainen pommi tahansa, se on takuulla viihtyisämpi kuin hyytävä lokakuinen ilta.
  3. Syyssateet tuovat mukanaan rouhean kurasään. Miten ihanaa! Alati kasvavat hiekkakerrokset kätkevät kätevästi alleen esimerkiksi eteisen maton vanhat viinitahrat ja kesäiset mehujäätahmat.
  4. Suomalaiset kodit ovat äkkiä pullollaan kirkkaita värejä! Märät, pitkin kämppää levitellyt syystamineet todistavat, että kyllä me osaamme ilotella – vieläpä varsin isänmaallisesti – Reiman sadeunivormuilla ja Nokian kumppareilla.
  5. Pimeys myös houkuttelee lähtemään vakoilukierrokselle. Onko mitään kiehtovampaa tai lohdullisempaa kuin tihrustella ihmisten kirkkaasti valaistuihin olohuoneisiin kävelylenkillä? Tekee mieli kiertää vielä sitä pidempää kautta, kalliimman asuinalueen halki. Eivät ne keittiön tasot näköjään säihky aina paremmissakaan piireissä.

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat