Jännä, ettei tästä kiposta taisteltu...
Jännä, ettei tästä kiposta taisteltu...

Jokainen, jolla on sukua, lienee törmännyt tähän – perinnönjako tuo harvoin ihmisistä sitä kaikkein kauneinta puolta esiin. Riita voidaan saada aikaiseksi melkein mistä tahansa homeisesta maitokiulusta, kun vain tahtoa on. Ja sitähän on. Kyse harvoin on vain omaisuudesta, vaan pelissä ovat suuret tunteet – ketä rakastettiin eniten, kuka oli tärkein?

Miten näissä tilanteissa voisi sukkuloida niin, että välit läheisiin ja vähän kaukaisempiinkin sukulaisiin pysyisivät hyvinä?

Tapasin inspiroivan Oonan, joka oli keksinyt tajuttoman nerokkaan ratkaisun perintöpulmiin. Kannattaa haluta intohimoisesti jotain sellaista, mitä kukaan muu ei huoli!

” Huvikseni selvitin myös mukin rahallisenkin arvon, siitä saisi nykymarkkinoilla noin 0,10 euroa.”

– Olen lapsesta asti ihaillut hauskaa Kermit-mukia, joka toimitti kynäpurkin virkaa mummolassa ikkunalaudalla. Mainitsin mummolleni, että sitten joskus perinnönjaon aikaan, tuo muki on ainoa asia, jonka todella haluaisin, Oona kertoo.

Liikuttunut mummo antoi mukin saman tien ennakkoperintönä ja nyt se tuo sielukkuutta uuden omistajansa pöydänkulmalle.

– Huvikseni selvitin myös mukin rahallisenkin arvon, siitä saisi nykymarkkinoilla noin 0,10 euroa, Oona myhäilee.

- Maula

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Mitenköhän minä tänne jouduin?! Onneksi jouduin. Luin monta postausta.

Hauska! Ja vapauttava! :-)

Hanni M.
Liittynyt16.3.2017

Onpas kiva kuulla! Se meillä just on ajatuksenakin, että tämä blogi olisi sellainen vertaistuellinen ja vapauttava. Kuilu sisustuspyrkimysten ja todellisuuden välillä on usein aika ammottava :-)

Vierailija
2/3 | 

Voi minä niin tunnistan tuon riitelyn perinnöstä. En olisi ikinä uskonut, että minä ja sisarukseni joudumme sen keskelle, mutta niin vain kävi. Kaikki lähti sisarukselleni, vaikka piti yhdessä katsoa, mitä kukin haluaa, meinasi lähteä meidänkin tavarat samalla kyydillä... Kyllä se ahneus on kummallinen tauti kun se iskee... Ja edelleenkään, vaikka aikaa on kulunut, ei kyetä näkemään, että omassa toiminnassa olisi joku mennyt väärin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat