Matto on polttanut itseään molemmista päistä.

Meillä on taas juhlittu synttäreitä ja kasa sukulaisia kutsuttiin kemuihin. Jos arjessa silmä on päässyt tottumaan kaikenmaailman keskeneräisyyksiin ja reikiin seinissä, niin kyllä se juhla ne silmät sitten avaa. Keväinen aurinko antaa lehdettömän puuston läpi sylin täydeltä valoa ja joka ainut to do -listalla oleva tehtävä loistaa kuin parrasvaloissa.

Yritän esittää boheemia, mutta katsellessani vieraiden matonkuteisiin sotkeutuvia varpaita, ajaudun syvemmälle rönttöhäpeään.

Lista on pitkä ja vuosi toisensa jälkeen listalla on samat asiat. Eniten ja pahiten rönttöhäpeää aiheuttaa juuri oma saamattomuus. Hyvänä esimerkkinä olkoot olohuoneen matto, joka on elänyt kovalla liekillä ja niin sanotusti polttanut itseään molemmista päistä. Viimeistään nyt vaikuttaa siltä, että matto on päättänyt antaa periksi ja maatua suoraan lattialle. Yritän esittää boheemia, mutta katsellessani vieraiden matonkuteisiin sotkeutuvia varpaita, ajaudun syvemmälle rönttöhäpeään. Tilannetta ei yhtään helpota se, että keittiössäkin täytyy selitellä mattovalintaa. Marraskuisen öljy-balsamico-episodin johdosta keittiön varsinainen matto jouduttiin toimittamaan kaatikselle ja matonvirkaa toimittaa nyt eräänlainen ”löytö”.

Syöksykierre häpeän pohjakosketukseen etenee vapaapudotuksen lailla, kun käly löytyy tuijottamasta lastenhuoneessa avonaista komeroa. Lapsi on käynyt kesken juhlien vaihtamassa asua ja jättänyt vaatekaappinsa oven auki. Mdf-levyjen sisään puristettu tekstiilistä muodostuva tilataideteos vetää kieltämättä hiljaiseksi. 

Juu heippa!

-Larres

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Kaikesta huolimatta vierailulta päällimäisenä mieleen jäi sisustuksesta kauniit leikkokukat 🙂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat