Taas on syntynyt satsi limaa.

Limaa, limaa, enemmän limaa! 2010-luvun lasten hittituotteista painuu varmimmin historiaan erilaiset limat.

Liman menestystarina kotien sisustuselementiksi on edennyt kutakuinkin näin:

  1. Purkitetusta limasta tulee hitti. Limat hurmaavat lukemattomissa ei väreissä kakkalimasta kimallelimaan. Limaa toivotaan ja viedään lahjaksi. Limapurkit järjestellään hyllyyn limakirjastoksi.
  2. Joku keksii valmistaa limaa ihan itse ja kuvaa ohjeen YouTubeen. Tämän jälkeen moni muukin kuvaa. Videoille löytyy innokas yleisö. Videoilla näkyy jännittäviä välähdyksiä erilaisiin koteihin: aika usein lima syntyy kylppärissä. Toisilla on siistimmät kylppärit, toisilla vähän töhnäisemmät saumat.
  3. Alkuun limareseptit ovat vaativia. Michelinin arvoiseen limaan tulee ainakin seitsemää eri raaka-ainetta piilarinesteestä partavaahtoon, käsirasvaan ja pyykinpesuaineeseen. 
  4. Nopeasti rinnalle alkaa nousta yksinkertaistettuja limareseptejä – kunhan saa aikaiseksi mönjän, joka tuntuu limaiselta tarttumatta käsiin. Halpisliman voi valmistaa pelkästä shampoosta ja perunajauhosta. Laadullisesti tämä perunajauhopohjainen lima on köyhää ja erittäin sotkevaa.
  5. Liman valmistus kotilaboratorioissa kasvaa räjähdysmäisesti ja niinpä Maunulassakin lima on alati läsnä ja limanvalmistusvehkeet pöydällä. Limalönttien kuivahtaessa jää pöydälle pyörimään perunajauhoisten kikkareiden, sampoopullon ja kippojen sommitelma.

- Lima-Larres

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat