Lempeä ilme verisillä kasvoilla, vaikka paralla ei ole muuta odotettavaa kuin viimeinen matka roskikseen.
Lempeä ilme verisillä kasvoilla, vaikka paralla ei ole muuta odotettavaa kuin viimeinen matka roskikseen.

Tiedättekö sen tunteen, kun rämpii sateen keskeltä kotiin ja vastassa on varoitus: sirpaleita on sitten kaikkialla.

Meillä tämä tunne on koettu viime aikoina käsittämättömän usein. Eikä asiasta voi edes syyttää pieniä asukkaita, yhtä lailla kamat lentävät asuntolainanlyhentäjienkin käpälistä. Syytän käsienrasvauskauden alkua. Tai sitten nelikymppisten motoriikka vain alkaa pettää.

Ihmisen kannattaa oppia näkemään sirpaleiden kauneus.

Tässä kehittelemäni astioistaluopumisharjoite:

  1. Kun keräilet pirstaleeksi menneitä asioita, voit leikitellä tekemällä niistä hurjia hymynaamoja. Vinkki! Ketsuppi toimii oivana tehosteena varsinkin nyt halloween-aikaan. 
  2. Voit myös fiilistellä sitä, miten teidän roinanne näemmä konmarittavat itse itsensä. Astiat valitsevat mieluummin tuhon, jos vaihtoehtona on teidän hyllyillänne notkuminen.
  3. Aina jos osumaa ottaa joku tusinakeppu, voit huokaista helpotuksesta – siihen on syynsä, miksi ne isoäidin maalaamat mukit ovat kaapin perukoilla. Tämä oli vain ruokalautanen, ommm.
  4. Ja kun paistinpannu viimein rysähtää huteralta ritilältään niiden perintökuppienkin päälle, voit jälleen hengitellä hetken. Tunnustella rauhassa, miten menneisyyden taakat häviävät kodista sirpale sirpaleelta. On vain nyt.
  5. Kun tuhokausi on jatkunut tarpeeksi pitkään, saat myös ihan oikean syyn ostaa lisää astioita! (Mutta ehkei kannata hankkia liian hienoja, tai seuraavan räsähdyksen kuultuasi saattaa harjoitteista huolimatta ihan vähän itkettää.)

- Maula

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat