Arvatkaapa, mitä tässä tapahtuu!

Patteriverkoston tasapainotusurakka tuo mukanaan säästöjä. Kiinnostavalla tavalla myös matka sinne - puoleen vuoteen venähtänyt kylmä kausi - tarjoaa uusia oivalluksia tarjolla olevien lämmönlähteiden maksimaalisesta hyödyntämisestä. Kotoilu ajoittain 15 asteen virkistävässä huoneilmassa on ollut erähenkinen matka aikaan, jolloin ihminen sieti enemmän kylmää paleltumatta. 

Jos olet siis kaivannut säästöä sähkölaskussa ja harkinnut sisälämpötilan laskemista ekologisesti kestävämpään suuntaan, lue nämä testatut vinkit, joilla saat kaiken irti lämmönlähteistä!

  1. Hyödynnä keittiössä syntyvä lämpö. Valmista ainoastaan uuniruokia. Ruuan valmistuttua sammuta uuni ja avaa luukku. Pidä luukku auki niin kauan, kun uunista vapautuu tilaan asteenkin lämpimämpää ilmaa. Pitkiä aikoja avoinna oleva uunin luukku tarjoaa myös jännittävän twistin kodin ilmeeseen: vähän kuin olisi kääntänyt pöydän vaihteluksi toisin päin!
  2. Näe ulkovaatteiden potentiaali myös sisätiloissa. Kuka on sanonut, ettei pipo ja kaulahuivi sopisi yhtälailla myös kotiasukokonaisuuteen? Huopikkailla on mukava hipsutella kylmillä lattioilla!
  3. Vie kerrospukeutuminen nextille levelille. Esimerkiksi nukkumiseen voi varautua seuraavalla setillä: pyjamahousut + villahousut + Marimekon nilkkapituinen yömekko + paksu villapaita + villasukat. 
  4. Oletko koskaan ajatellut, että päiväpeitolla voisi olla funktio myös yöaikaan? Voi kyllä. Aseta petiin painuessasi päiväpeitto eristäväksi kerrokseksi täkin päälle.
  5. Hyödynnä ihmislämpö! Tee perheenjäsenistäsi kasoja ja tiivistä kasa ulkoapäin suurella peitolla. Iltaisin avio-onni nousee uusille ulottuvuuksille, kun sohvalla köllitään kerrankin tiiviissä lusikassa yhteiseen peittoon koteloituneena. Ihmisperäisen lämpökaasun vapauttaminen peiton alle mainittakoon harkinnanvaraisena keinona äärimmäisissä olosuhteissa.

-Larres

 

Kommentit (2)

Monitaitoinen kodin McGyver
3/2 | 

Jonain päivänä, kun mulla on aikaa, aion lukea jokíkisen postauksen tästä virkistävästä blogista. Toivottavasti vaikka kaadun jäällä ja saan sairauslomaa! Bloginne varmastikin auttaa Buranaa paremmin pikku kolotuksiin. Älkää vaan lopettako, koska meitä hemuleita on paljon. Just tuossa laitoin tiskikoneen pyörimään, että kukat saavat kosteutta. On siellä koneessa pari lautastakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maula ja Larres ovat pitkän linjan ihmisiä ja intohimoisia esineiden laatikkoihin tunkijoita. Teemme havaintoja elämän pienistä iloista ja suurista sotkuista. Tämä blogi on kahden esteetikon sairauskertomus.

Jos sinulla on inspiroiva koti (tai muuten vain asiaa), laita viestiä maulahanni@gmail.com!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat